Orijinalini görmek için tıklayınız : Graveşka neresi?
1453_fatih
19-07-06, 21:00
Arkadaşlar graveşka'nın nersi olduğunu aranızda bilen varmı,yada hakkında herhangi birşey bilen?Bende dedelerimin ordan geldiğini biliyorum sadece:). Çok aradım ama internette bir bilgi yok.Burda bilen birinin olacağı aklıma geldi,hatta oralı olanınız bile olabilir ;)..Yardımcı olursanız çok sevinirim...
enisbalkan
11-08-06, 23:03
Bosna'nın içinde bir kasaba olduğunu biliyom sadece
graveşka dediğin aslında gradişka olmasın arkadaşım
Graveşka bosnanın bi köyü
Sejkic'in de yazdığı gibi dediğin "Graveşka"nın aslı "Bosanska Gradişka" olabilir,Bosna'nın kuzeybatısında Sava nahri kıyısında bir kasaba orası ve ne yazık ki sırp işgali altında,kasaba Banja Luka'nın 50 km. kadar kuzeyinde.
Benimde hatırladığım kadarı ile bosna haritasında gradiska olarak görmüştüm.
1453_fatih
17-08-06, 21:40
Galiba öyle bende yabancı bir forumda bir boşnakla tanıştım o da graveşkanın gradiska olduğunu söyledi.Hatta ekstra bilgi olarak gradi "şehir", ska "küçük" demekmiş ve küçük şehir anlamına geliyormuş...Ancak tam emin değilim açıkçası çünkü "google earth" ten baktım ve bir kasabadan cok büyük bir şehre benziyor.Bosna tarafında kalan kısım bosanska gradiska, hırvat bolumundekine ise novi gradiska deniyor...
Neyse araştırmalarım sürecek:)...
bosanska gradişka , banja lukaya bağlıdır, sava nehrinin kenarındadır,
amcam geçen ay oradaydı, bizim ailemiz gradişkaya bağlı orahova kasabasındandır, akrabalarımız hala orada yaşamakta. Aksilik çıkmazsa eylul ayında oradayım..
1453_fatih esas boşnmak soyadınız nedir?
1453_fatih
18-08-06, 15:10
Bİlmem:)...Valla dedem sarayova'dan göçmüş ama dedemin babası graveska doğumlu sanırım ordan sarayovaya göçmüşler önce...Bosnada akrabalarımın yaşadığını biliyorum ancak savas başladığında haber alamamışız ve sonrası hakkında bilgim yok nerdeler ne yapıorlar falan...Ordakilerin soyadı konusunda yardımcı olamıyorum o yüzden, yinede teşekkür ederim yardımın için....Graveşkayı öğrenmem yeterli oldu......
vBulletin v4.0.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.