PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Takı Tasarımı Yüksek Lisans Programı İTÜ'de Başlıyor...

rane moje
17-06-07, 23:41
Takı Tasarımı Yüksek Lisans Programı İTÜ'de Başlıyor...

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), altın takı üreticisi Favori’nin desteğiyle “Endüstri Ürünü Takı ve Aksesuar Tasarımı Yüksek Lisans Programı” başlatıyor. Eylül 2007 döneminde ilk öğrencilerini alacak olan program için başvurular Haziran ayından itibaren kabul ediliyor. Programla ilgili bilgiler İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nün internet sitesinden takip edilebiliyor.

Tezsiz ikinci öğretim yüksek lisans programı olarak yürütülecek programda lisans düzeyinde eğitim almış öğrencilere ileri düzeyde minimal ürün ve altın takı tasarımı eğitimi verilecek. Programda, İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nün öğretim üyelerinin yanı sıra Ela Cindoruk ve Nazan Pak gibi takı tasarımcıları ile yurtdışından ve Favori’den misafir uzmanlar da ders verecek.

“KUYUMCULUK SEKTÖRÜNDEKİ UZMAN TASARIMCI AÇIĞI 3 BİN”

Favori’nin, İTÜ ile imzaladığı protokol doğrultusunda Endüstri Ürünü Takı ve Aksesuar Tasarımı Yüksek Lisans Programı’nın yürütülmesi için maddi katkının yanı sıra malzeme ve altyapı desteği de sağlayacağını belirten Favori Kuyumcluk Yönetim Kurulu Başkanı Selami Özel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Dünyanın en büyük ikinci altın takı ihracatçısı olan Türkiye’nin, İtalya’nın gerisinde kalmasının en büyük nedeni tasarım konusunda yeterli ilerlemeyi sağlayamamış olması. Sektörümüzün 3 bine yakın uzman tasarımcıya ihtiyacı olduğunu tahmin ediyoruz. Favori olarak, İstanbul Teknik Üniversitesi’ne sektörün nitelikli tasarımcı açığını kapatmaya yönelik bir projede destek vermekten dolayı mutluyuz. Dileğimiz, bu programa katılımın yeterli düzeyde olması ve her geçen yıl artan mezunlarıyla kuyumculuk sektörünün tasarım konusunda gelişmesinin sağlanmasıdır.”

Temel derslerin İTÜ’nün Taşkışla binasında yapılacağı programın uygulama ve atölye çalışmalarının ise Favori’nin Güneşli’deki üretim tesislerinde gerçekleştirileceğini belirten İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alpay Er ise şunları söyledi: “Bu program, Türkiye’de bir ilk. İlk kez takı ve aksesuar tasarımı üzerine bir yüksek lisans programı açılıyor ve uygulama kısmı da gerçek bir üretim tesisinde yapılıyor. Biz bu programın minimal ürün tasarımı konusunda teknik bilgi ve uygulama deneyimi kazanmak ve kendini geliştirmek isteyenler için son derece faydalı olacağına inanıyoruz.”

Detaylı bilgi için: http://www.tasarim.itu.edu.tr/endustri-urunu-taki-ve-aksesuar-tasarimi.html

Osko
29-07-07, 12:28
itü'ye böyle bir bölüm yakışmadı bence..üstelik yüksek lisans