PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Suljo i Kostunica - lütfen bu haberi herkes sonuna kadar izlesin

babacic
27-07-07, 12:49
qUAdiajWXoI

Kostunica - Suljov partner u vlasti. Sta je sve Suljo spreman uraditi zbog vlasti.
Izdaja...

NgzlMzwXyWs

Herkez uglaninin gerçek yüzünü görsün.

babacic
27-07-07, 13:20
6fX3Gp60M6E

Prilikom posjete Kostunice i Velje Ilica Novom Pazaru Sulejman Ugljanin "porucio" lijepo vrijeme :)

Turkovic
27-07-07, 14:23
Karanlık işler olduğu kesin... Babacic senin yorumunu merak ediyorum,konuya hakim birisi olarak.. İlk videoda yanılmıyorsam 1994'te sırp cephesindeki Kostinica var.. Gelecekteki bölgesel sınırlardan falan bahsediyor... Daha sonra ortodoks kilisesindeki SBMM Başkanı Süleyman Uglanin var.. En sonunda da bir araya gelen başkanların derin anlamlı iyi günler dilekleri var.. Peki herşey bir yana iyi tarafından bakamazmıyız olaya birinci video dışında... Uglanin Sancakta'ki bir ayine iyi niyetle katılacak,ve bağlı bulundukları devletin başkanıyla görüşecek.. Bunlar bir bakıma olmayacak şeyler de değil..

babacic
27-07-07, 15:23
Birisi radikal gurubun lideri kostunica.Yani Slobodan Milosevicin partisinin devamı niteliğindeki partinin başkanı.Aşırı sırp milliyetçisi.Diğeride Suleyman Uglanin novi pazarın müslüman belediye başkanı.Her zaman müslümanlığı ile övünen birisi.Peki suleyman uglaninin asırı sırp milliyetçisi olan biriyle ne işi olabilir.Bu videolarda anlatılmak istenen suleyman uglaninin kendisi ve partisinin kendi çıkarları için kostunicayla iş birliği yaptığı.
En son videoda uglaninin bir kilisedeki ayine katılması.Kusura bakmayın ama ben hayatımda hiçbir sırbın bir camiye gidip iyiniyet olsun diye namaz kıldığını görmedim.Burada katliamı yapan sırplar,müslümanlar değil.iyi niyetide gösterecek olan onlar.Düşünebiliyomusunuz kostunica yada milosevicin camiye gittiğini.Bu sadece iyi niyet işi değil.Novi pazarda bütün müslümanlar bu videonun montaj olduğunun iddia etti.Ama gerçek uglanın oradaydı.Kostunicayla ilişkisine gelince Bütün müslümanlara küfür eden ve onlardan nefret eden bir insanla bir müslüman belediye başkanının ne işi olabilirki?

Turkovic
27-07-07, 17:33
Açıkçası bu konuda bilgi fakiriyim.. Novi pazara gidipte ordakilerle konuşabilme şansınıda henüz yakalayamadım.. Ama haberlerden,televiyonlardan duyduklarımız kadarıyla Kostunica'nın Kosova için etkili tedbirler aldığını biliyoruz. Destek verenlere cephe almak.. bağımsızlık karşılığında savaşmak gibi.. Buda orda yaşayan Müslümanları yakın gelecekte tehlikeye atacak bir durumdur açıkçası.. Dolayısıyla yine Sancaklıları kendi yanlarına destek için çekmek istemeleri bence kaçınılmaz bir gerçektir..

Süleyman Ugljanin'in adının geçtiği yerlerde örneğin aşağıdaki konu gibi ayrılıklar yaşanmış;

Karadağ Referandumunun Sancak Boşnakları ve Bölge Ülkelerine Etkisi
"Sırbistan ise ince diplomasi oyunlarıyla perde arkasından Evet oylarının % 55’e ulaşmaması için elinden geleni yapmış, Sancak Boşnaklarının siyasi partileri arasındaki ayrımları körüklemiştir. En güçlü politik önderler olan Süleyman Ugljanin ile Rasim Lajiç arasındaki gerginlik bölgeyi yakından tanıyanlarca nitelendirildiği gibi klasik bir Sırp oyununa benzemektedir. Ancak sonuçta Karadağ’da bağımsızlık kararı çıkması üzerine bunu tanıyacağını da ilan etmiştir."

İşte mevcut durumu ve geçmişteki Referandum günlerini düşündüğünde insanın aklına Sırp oyununa kimlerin geldiği sorusu geliyor??? Belki senin şu videonda olduğu gibi ben aslında sizdenim anlamını veren bir lider için kuşkulu bir süreç olduğu kesin.. Bende açıkçası O Coğrafyada mevcudiyetinizi korumak için izlenecek siyasi politikanın ne olması gerektiğini şimdiden kestiremiyorum.. Ama bunun içinde sizin ibadet yerlerinize girmeyenlerin ayinlerine katılmanında kesinlikle doğru bir politika olduğuna inanmıyorum..