Orijinalini görmek için tıklayınız : srebrenica
latrodectin
12-04-06, 10:52
srebrenitza resmi kayıtlara göre 10 bin(söylentilere göre 30 bin) boşnağın katledildiği yer. hem bir yer adı hemde 2. dünya savaşından sonraki en büyük katliamın adı.
bosna da savaş devam ederken bu bölgeye gelen hollandalı birleşmiş milletler güçleri yerli halka yani müslüman boşnaklara, bu bölgenin artık güvenli bölge olduğunu ve tüm silahların toplanması gerektiğini söyleyerek bölgeyi silahsızlandırıyorlar. hollandalıların hemen ardından bu bölgeyi işgal eden sırplar herkesi katlederek öldürüyorlar. 7 yaşında bir çocuk da var içlerinde... ve biz dahil tüm dünya bu olaya böyle aval aval baka kalıyor. avrupa nın 'göbeğinde' 1995 yılında gerçekleşen bu katliamın bugün anma törenini ve bulunan yeni toplu mezarlarda ki kişilerin cenaze törenini izleyenler bir parçada olsa suçluluk duymuşlardır sanırım...
srebrenitza binlerce kalp dolusu acının olduğu bir yerdir.
türkiye nin daha iyi anlaması, yakın durması, hakikatli ilişkiler kurması -halklar ve hükümetler düzeyinde- gereken sarayova yani saraybosna nın sınırları içindedir.
kalbimize vuran bir kardeş acısının adıdır.
bosna mayko, srebrenitza sestro...
latrodectin
12-04-06, 11:00
bosna-hersek’te yaşanan ve binlerce insanın ölümüyle neticelenen savaş hâla dünya kamuoyunun hafızalarından silinmiş değil. bu kanlı savaşın en trajedik katliamlarından birisi bosna’nın doğusunda bulunan srebrenica’da yaşandı. birleşmiş milletler tarafından güvenli bölge ilan edilen srebrenica’da binlerce insan, yine birleşmiş milletler’in ve tüm dünyanın gözü önünde sırplar tarafından katledildi. ancak uluslararası kuruluşların özellikle de srebrenica’da sırp zulmünden kaçan insanları korumakla görevli olan hollanda askeri birliği’nin bu katliama sadece seyirci kalmayıp sırplara her türlü yardım ve desteği verdikleri, kendilerine sığınan boşnakları zorla sırplara teslim ettikleri iddiası katliamdan bu yana dünyanın gündeminden düşmeyen bir olgudur. ikinci dünya savaşından bu yana yaşanan bu en büyük katliam hala tam anlamıyla açıklığa kavuşturulmuş değildir.
latrodectin
12-04-06, 11:02
üzerinden 10 yıl geçen srebreniça katliamına kadar olaylar şöyle gelişti:
nisan 1992 - bosna-hersek'te savaş başladı. sırp ordusu doğuya
doğru hızla ilerledi ve nüfusunun yüzde 75'ini müslümanların
oluşturduğu 36 bin nüfuslu srebreniça'yı ele geçirdi. birkaç ay sonra
boşnaklar kasabayı geri aldı.
ocak-mart 1993 - sırplar boşnakların elindeki bölgelere karşı
saldırıya geçti. srebreniça ve zepa, sırpların elindeki bölgenin
oldukça içlerinde, düşman birlikler tarafından kuşatılmış bölgeler
haline geldi. çevre bölgelerden kaçan boşnakların göçü sonucu
srebreniça'nın nüfusu 60 bine çıktı. su, gıda ve tıbbi malzeme kıtlığı
başladı.
nisan 1993 - birleşmiş milletler, srebreniça, zepa ve gorazde'yi,
diğer 3 bölge ile birlikte bm koruması altındaki ''güvenli bölge''
ilan etti. bm barış gücü, bu bölgelere asker sevk etti ve sırp
saldırıları durdu. ancak srebreniça etrafındaki sırp kuşatması devam etti ve sonraki 2 yıl içinde çok az sayıda insani yardım konvoyunun kasabaya girmesine izin verildi.
mart 1995 - karaciç, srebreniça ve zepa'nın tamamen dış dünyadan
koparılmasını emretti ve yardım konvoylarının bu kasabalara ulaşması
engellendi.
9 temmuz 1995 - karaciç, srebreniça'nın alınması emrini verdi.
sırplar kasabayı ele geçirmek için ''krivaya 95 operasyonu''nu
başlattı. srebreniça'yı kuşatan sırplar, bm barış gücü'ndeki hollanda
askerlerinin gözetleme mevzilerine saldırdı ve 30 kadar hollanda
askerini rehin aldı.
10 temmuz 1995 - sırp ordusu srebreniça'ya top ateşine başladı.
hollanda güçleri sırplara, sabaha kadar geri çekilmezlerle nato'nun
hava saldırısı düzenleyeceği tehdidinde bulundu.
11 temmuz 1995 - nato savaş uçakları srebreniça etrafındaki sırp
tanklarını bombaladı. sırp ordusu kasabaya bombardımana yeniden
başlayacağı ve rehin hollanda askerlerini öldüreceği tehdidinde
bulundu. aynı gün akşam sırp genelkurmay başkanı ratko mladiç
srebreniça'ya girdi.
11-18 temmuz 1995 - aynı akşam 15 bin kadar boşnak askeri ve
sivil, dağları aşarak srebreniça'yı terk etti. birçok boşnak bu sırada
topçu ateşi ve keskin nişancı ateşiyle öldürüldü. sırp askerleri
yakalayabildiklerini de öldürdü. srebreniça içindeki sırp askerleri ise kadın ve çocukları ayırarak, otobüsler ve kamyonlarla boşnakların elindeki bölgelere
gönderdi. 16 yaş ile 70 yaş arasındaki yaklaşık 10 bin boşnak erkek,
depolara, okullara ve ambarlara dolduruldu ve kurşuna dizilerek toplu
mezarlara gömüldü.
SIRP BARBARLIĞINI UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ Resimlerin devamı gelecek .
Gerçekten bazı şeyleri görmezden geliyorlar bazı insanlar........
Peki neler olcak bunun dewamında?
Arkadaşlar , 2. vatanımız Bosna-Hersek gerçekten korkunç bir sistemle idare ediliyor . 8 ayda bir değişen Hırvat-Sırp-Boşnak cumhurbaşkanları olmakla bilikte Başbakanlık 3 ayrı kademeye ayrılıyor. Yani Boşnak için ayrı eğitim bakanlığı , Hırvat için ayrı Sırp için ayrı eğitim bakanlığı var . Yani günümüz Türkiyesinin bakanlık ve bürokrasi karmaşasının 3 katı günümüz bosnasında var. Karman çorman .
Dayton Andlaşması artık önemini yitirmiş , soykırımı durdurmuş fakat siyasi oluşumu olumsuz etilemiştir. Artık Hırvat ve Sırpların Bosnayı boşaltma vakti gelmiştir en azından siyasi olarak .
Olabilir de bizim elimizden gelen bişi warmı?
Elimizden gelen , uluslararası temaslar gerçekleştirip Nato kuvvetlerini geri göndermek - otoriteyi Boşnak-Türk askerlerine devretmek ve Srebrenitza soykırımını dünyaya her sene internette , medyada..vb duyurmak .Sana , bana otorite olmayan herkese bu düşer . Belki örgüt , dernek ...vb katılabilir , BOsnada elinizden geldiğince yatırım..vb ypabilirsiniz.
muslimanske_snage
19-04-06, 15:05
Kahrolsun Emparyalİzİm
Kahralsun Nato
Kahrolsun Abd
Kahrolsun Sirplar
Kahrolsun Yahudİler
Kahralsun İsraİl
Kahrolsun Hollanda
Kahrosun Danİmarka
Kahrolsun Masonlar
Kahrolsunnnnn Kahrolssuuuuuuuuuuuuuuuuuunnnnnnn
latrodectin
20-04-06, 22:32
Katliam sanığı suçunu kabul etti
Bosna-Hersek'te yaklaşık 11 yıl önce meydana gelen Srebrenica katliamının sanıklarından eski Sırp milisi Pero Petraseviç, video filmde görüldüğü şekilde 6 Boşnak Müslüman sivili öldürdüğünü itiraf etti. Sırp sanık, Sırp özel savaş suçları mahkemesinde verdiği ifadesinde "Tanrının önünde suçluyum. Fakat emirleri yerine getirdiğim için suçlu muyum, ona siz karar vereceksiniz" dedi. eski Sırp milisi Pero Petraseviç, 1995'te Srebrenica'da 6 Müslüman genci öldürmekle suçlanan 6 eski Sırp paramiliter arasında bulunuyor. Savaş sırsında 8 bin kişi öldürülmüştü
Sırp paramiliterlerine Chetnitzi derler , Çetnikler :mad: Hala korku salıyorlar !!!Ama belalarını bulacak masonik ırkçılar . Asil Boşnak milletine ettiklerini bulacaklar !
Türkiye'deki (bence yetersiz) duyarlılığa dikkat çekerek Srebrenica'yı yaşatmanın önemini vurgulayan Amor Masovic'e bırakalım:
"Toprağı kazıyoruz, insanlarımızın cesetlerine ulaşabilmek için. Bunun ne büyük bir acı olduğunu bilemezsiniz. Binlerce aile sadece yakınlarının çürümüş bedenlerini görmek için bekliyorlar. 1 milyon'dan fazla insanimiz yerinden edildi, aileler dağıldı. Tüm bunlar bizim acılarımız. Destekçilerimiz ile daha da güçleniyoruz. Ben özellikle Türkiye'deki kardeşlerimizin gösterdiği duyarlılığa çok teşekkür ediyorum. Ülkenizde milyonlarca Boşnak yaşıyor, Türkiye bizim ikinci evimiz gibi. Srebrenica'yı sürekli hatırlamak gerektiğini düşünüyorum ki yeni Srebrenica'lar bir daha yaşanmasın. Herkesin bunun için yapabileceği bir şey olduğuna inanıyorum. Srebrenica'yı yaşatmanın en güzel yollarından biri de kentinizin işlek cadde veya meydanlarından birine Srebrenica ismini vermekle mümkün olabilir yada bir anıt yapılabilir. Bu tür semboller ölümsüzdür ve unutulmamayı sağlarlar."
Novi Pazar
21-04-06, 21:59
Yıldrıımda bi cadde Srebrenica caddesi ismi verilebilir.Çokta güzel olur.Veya onuda geç ya bi köşeye anıt yaptır ya.Srebrenica şehitleri anıtı.
Yıldrıımda bi cadde Srebrenica caddesi ismi verilebilir.Çokta güzel olur.Veya onuda geç ya bi köşeye anıt yaptır ya.Srebrenica şehitleri anıtı.
çok dogru söyledin...boşnak mahallesi diye anılan bu kadar yogun boşnagın oldugu bi mahallede olması gerekir...bunu en yakın zamanda büyüklermzle görüşecgm...
Geçen Yaz National , da İzlediğim bir Belgeselde Srebranitsa , daki katliamı konu alıyordu .
Toplu Mezar arama çalışmalarını , Toplama kamplarını !
Programı sunan..birşeyler söylemişti .
;Sırplar çok akıllıydı , Dünya Toplama kampı Fotoğraflarını , Videolarını..vs . En kısa Zamanda Unutmak isteyecekti .
Bu yüzden Sırplar O Görüntüleri Dünya Kamu Oyundan Saklamaya Fazla Gayret Göstermemişti .
Avrupanın o Ayıbı Unutmak isteyeceğini Biliyorlardı...!
Dünya SREBRANİTSAYI Unuttu Biz Unutmayalım !
borostican
22-04-06, 20:56
bak buna sonuna kadar katılıyorum benim düşüncem şu arkadaşlar.
biz site ahalisi olarak eşe dosta arkadaşa sölesek kendi aramızdada maddi açıdan bişiler toplasak luna parkın olduğu yerdeki kavşağa yada en uygun bir yere herkezin görebileceği bir yere ufakta olsa bi anıt yapabiliriz ne dersiniz?yada gerekirse 9-10 kişi toplanıp yaptırabiliriz ne dersiniz sizce güzel olmazmı?
borostican
22-04-06, 21:01
Şu resime bakarmısınız nasılda dimdik,korkusuzca,cesaretli bir şekilde yürüyorlar.
borostican
22-04-06, 21:07
26 MART 2005 ŞEHİT CENAZELERİ
Hambarine
BİR GÜN ettiklerinin Belasını Bulacaklar .
borostican
22-04-06, 21:12
Prijedor
borostican
22-04-06, 21:16
Srebrenica
borostican
22-04-06, 21:19
Srebrenicadaki Şehit Cenazelerindeki Resimlerin Devamı
borostican
22-04-06, 21:24
borostican
22-04-06, 21:40
borostican
22-04-06, 21:43
Biscani
Bence bu resimler tüm dünyaya bosnada yapılan insanlık dışı olayların ve katliamları anlatır. Bu insanların suçu neydi?
Novi Pazar
22-04-06, 22:32
Hepsi yaptıklarının hesabını verecekler inşallah.
İnşallah,Bende onu umut ediyorum........
11 TEMMUZ UNUTMA..UNUTTURMA....!
Ovo je prije-ratna slika grada Srebrenice
[/URL]
Na slici se jasno vide 4 dzamije,sve cetiri porusene 1995. godine.
1. Carsiska dzamija,poznata jos i kao Hadzi-Selmanova dzamija.
Na ovom mjestu 1836. godine Hadzi Selman Efendija sagradio je staru drvenu dzamiju,koja je renovirana i zamjenjena novom 1990. godine.,a zatim nazvana Carsiska dzamija.
2.Bijela dzamija,poznata kao Hadzi Skender-begova dzamija.
Nalazi se iza ledja Casriske dzamije na nesto vecoj uzvisini-brezuljku zvani Lovac,na cijem se vrhu nalazi Stari grad Srebrenica.Sagradjena je od drveta davne 1400. godine u doba Ottoman Imperije.U okviru dzamije nalazi se i staro mezarje-sehitluk.
3.Dzamija Crvena rijeka
Sagradjena je od drveta u 18. vijeku i nalazi se lijevo od carsiske dzamije.Porusena je 1991. godine,da bi dolaskom Muslimana u Srebrenicu 1992. godine ponovo obnovljena.
4.Petricka dzamija,poznata kao dzamija Petric Mahala
Nalazi se desno od Carsiske dzamije.Dzamiju je sagradio Ibrahim Efendija od drveta sa drvenom munarom.Nesto malo prije izbijanja rata,ona je zamjenjena sa novom modernom dzamijom sa visom munorom.
[url]http://srebrenica1995.tripod.com/ (http://imageshack.us)
yukarda savaştan önceki srebrenicayı görüyosunuz.....
Her Gecenİn Bİr Sabahi Vardir
verecekler bunun hesabını!
latrodectin
05-02-07, 17:04
Geçenlerde munire ablanın da dile getirdiği gibi şehitlerimizi saygıyla anma adına özellikle mahallemizde (yıldırım) böyle bir anıt yapılabilir.Aslında şimdiden yetkili mercilerle irtibata geçilse bu 11 temmuzda katliamın yıldönümüne yetiştirilebilir.Bu anlamlı durumun gerçekleşmesi dileğiyle...
arkadaşlar madem öyle diyoruz herkes oraya başvurulmalı bu yapılmalı diyor!
site yöneticileri bir dilekçe yazsalar ve ist belediyesine başvursalar yada bulunduunuz semt hangii belediyeye bağlıysa (ben izmirdeyim :) ) oraya yazılı bir şekilde başvursalar forumumuzdan bahsetseler ve hatta forumu referans gösterseler bence bu işin yapılma olasılığı daha bi kesin sonuca ulaşmış olur mücadelemiz ya mutlu sonuçlanır yada mutlu sonuçlanması için çabamız artar ;)
dipnot:
niyetim kimseye akıl vermek değil sadece bir öneridir :)
Geçen akşamüstü televizyonda faşizmle ilgili bir programa rastladım tesadüfen.Ama izlemeyi bırakamadım.Zvornik teki olayları anlatıyordu.Kahroldum.Sırp Katiller diyor ki "Biz boşnakları öldürmek istemedik.Savaşmaya onlar karar verdi.Biz de savaştık."devam ediyor"Onları savaştan korumak için bir restorana götürdük kapadık.Sonra onları alıp otobüslere bindirip savaş alanlarından kaçırdık."Diğer bir görgü tanığı ise
"içerdekileri gruplar halinde çıkarıp kurşuna dizdiler"diyor.Bu sırp katil olayları anlatırken şimdi sıcak yuvasında çocuğuyla oynuyor.Boşnak çocukların önünde vurulan anne babaları,anne babaların gözlerinin önünde vurulan çocukları onun öldürmediğini,savaşı boşnakların istediğini söylüyor.Bu nasıl birşey?Nasıl bir aldatmaca?_Böyle belgeseller her ülkede yayınlanıyor ve bu utanmazlar bunları milyonlara söylüyorlar
walla artık müslümanlığa olan karşıtlıkmıdır yoksa osmanlıdan kalma nefretmidir bilemeyeceğim ama maalesef dünyada bu tarz şeyler oluyor! işin ucu sizlerinde tahmin edebileceği gibi paraya dayanıyor. en tarafsız diyebileceğimiz BBC 'de bile böyle yanıltmacalar oluyor. Türkiye'mize de ermeni soykırımını dayatmaya çalışıyorlar.
dünya düzeni böyle anlamsız çirkin ve abest suçlamalara dayanıyor maalesef!
diyecek birşey bulamıyorum nasıl düzelir bilmiyorum bu olaylar
SREBRENİCA konusunda bir anıt yapılması fikrine bende imzamı atıyorum... mazisi bukadar yakınken.....Bakınız Ermeni diasporası bu konuda gerçekten elini cebine atıyor filmler yapıyor,lobi yapıyor soykırımı dünya çapında tanıtıyor... soykırım yapmadık sözüne dünya çapında ceza hükmü çıkarttırıyor.. demokratikliğin ne alası... Ortada iki taraflı bir trajedi varken ve bunu ermenilerin kimin desteğiyle başlattığı bilinirken yine bunun adına soykırım denilmezken.... biz bosna savaşını kimin desteklediğini biliyoruz..... o zamanın Avrupası ne yapıyordu??? Fransa,hollanda gibi.... Soykırımın karanlık kapılar ardında en büyük destekçileri savaş zamanı barış güçleri..... Srebrenicadaki hollandalılar ne çabuk unutuldu... Aslında onlar unutulmadı geçenlerde ülkeleri tarafından kahramanlık madalyasıyla ödüllendirildiler... yaptıkları kahramanlık masum insanları çetniklere vermekten ve olanları izlemekten ibaretti...Mladiç,Karadziç nerede???? bakın yaklaşık her üç ayda bir yeni toplu mezar haberleri geliyor... buna karşılık savaş suçluları yakalanıyor...hepsi savaş zamanının komutanları....... bunların yakalanmasına elbetteki seviniyorum ama asıl azmettiricilerden bir haber alınamaması beni gerçekten üzüyor... aslında onlardanda dolaylı yoldan heber alınıyor....kendi yazdıkları yeni kitapları çıkartıyorlar,resimleri yine kahramanlar gibi mitinglerde sallanıyor....Ama sanırım yine bu tip konular bizim tarafımızdan unutuluyor....
Sırbistanda yine milliyetçilik hortlamaya başladı... son seçimlerde bunu gösterdi... Yakın zamanda Kosovayla ilgili BM önerisi sırp meclisi tarafından ezici bir çoğunlukla rededildi... yani yine bildiklerini okudu sırplar kanımca... sadede gelirsem bizim unutmadığımızı göstereceğimiz bir tarih... ve onu taçlandıracağımız bir anıt.... bence büyük bir bilinç oluşturur.... çünkü 11 temmuz 1995 te srebrenicada öldürülen kadın,erkek,çoluk,çocuk boşnak,müslüman ve kendilerine TÜRK denildikleri için öldürüldü... sanırım o mezarlardaki birçok ay-yıldız bize birşeyler anlatıyordur...
birde eklemeden edemiyeceğim dün televizyonda kan uykusu adlı programa denk geldim... konu pkk terörü... 93-95 yılları, saldırıların en şiddetli olduğu dönemler.... en çok şehidin verildiği dönem.... silahların çoğu keleş, Rus yapımı.... Yunan destekliyor zaten eğiterek... Bosnada vurulan bir çatışmada vurulan 40-50 çetnikten Rus,yunan ve romen pasaportları çıkıyor...aklıma şöyle birşey takılmadı değil... gazetelerin ve televizyon haberlerinin bu gibi programlarla döndüğü günlerde... Türkiye gerçekten ülke nezdinde büyük bir vefakarlık gösterdi belki ama halk olarak,çoğunluk olarak Srebrenicadan,Bosnadan, orada olanlardan bir o kadar bihaberdi... yani Türkiye Balkanlardan elini çeksin diye oyalanıyordu.... şimdide Zenicadaki Türk taburunun ordan çıkması isteniyor... Çıkmasın Kardeşim..... AMERİKA nasıl adanadaysa bizde Zenicada olmalıyız..... aslında benzerlik bile yok... Amerikanın burda olmasından yana olanlar işin sadece ticari boyutuyla ilgili olanlardır 70 milyonun içinde... Ama Bosnada sırplar ve Hırvatlardan başka Türklerin ordan gitmesini isteyecek bir boşnak söyleyin bana!!!!!!! sessiz sedasız çıkartılacaklar oradan onları.....
SLjiVoVicA
09-06-07, 20:19
[/URL]
"Savaşta büyük zulme uğradınız. Zalimleri affedip affetmemekte serbestsiniz. Ne yaparsanız yapın, ama soykırımı unutmayın. çünkü
unutulan soykırım tekrarlanır."
Alija İzzetbegoviç
rmNBXYg8UX4
1995 yılının temmuz ayı... Herkes bugün, şu an bile adını telâfuz ederken içimin titrediği, hâlâ gözlerimin dolduğu bu yerde, Birleşmiş Milletler'in "güvenli bölge" ilân ettiği, Boşnaklardan silahlarını teslim etmelerini istemesinin arefesinde 7000 Boşnak'ın çetnik gruplar tarafından vahşice katledildiği, müslüman avrupa'lıların, soylu(!) bir ırkın faşist çizmeleri ile soykırıma sürüklendiği bu mekanda Avrupa'nın, medeni batılının, barışçıl birleşmiş milletlerin, Abd yanlısı katillerin öldüğünü, mezarlarına girdiğini düşünüyordu... Meğer hepimiz ne de yanılmışız...
Birleşmiş Milletler cemiyeti ve büyük avrupa medeniyeti; BM'nin en yüksek mahkemesi olan Uluslararası Adalet Divanı'nın; "Sırbistan’ın bir devlet olarak Bosna’da Boşnakların öldürülmesi, işkence ve tecavüz edilmesi, sürülmesi yoluyla soykırım suçu işleyip, işlemediğine" ilişkin davayı, büyük bir "adalet anlayışı"(!) sergileyerek sonuçlandırdığı şu yakın tarihte öldü aslında...
Mahkeme 1992-1995 yılları arasında, Slobodan Miloseviç liderliğindeki Belgrad yönetiminin, etnik temizlik kampanyası ile sırp ordu ve milis güçlerini silahlandırdığını ve her türlü finansmanını sağladığını teyit etmek bir yana, Sırbistan’ı akladı ve Bosna’nın tazminat talebini de reddetti.
Böylece verilen hükümle dünya çapındaki ilk "faili meçhul" yaratılmış oldu. Srebrenica koca bir bilinmez oldu... Slobodan Miloseviç liderliğindeki Belgrad yönetiminin "katliamı durdurmak yönünde insiyatif geliştirmediği" şeklinde nazik bir suçlama ile yetinildi sadece((sağolunsun))...
Avrupa'nın, Avrupalının utancıdır bu yer... Ve yapılanlarla bu utanç her geçen gün büyümektedir.
(http://imageshack.us)
srebrenica; gümüşün kızı;
ay çırpındı, patikalar yol aradı hicretine
bir ensar’dı aradığın
yazdı, kandı, kızıldı
temmuzdu.. terin silemedim
beglik şöyle dursun şâdlık bende yalan düştü
ten düştü candan...
kan terledi...
Yusuf Armağan
[URL=http://imageshack.us]
Avrupa'nın adalet ve insan hakları fikri sadece kendi vatandaşları(?)na geçerli olduğu müddetçe bu saçmasapan kararlar silsilesi de böylece uzayıp gidecektir... Alija İzzetbegoviç "bizler insan olmaya ve insan kalmaya çalıştık ve başarılı olduk." diyordu. Yani gerisi fasa, fiso... Hep tekrarlanan aynı nakarat yani... "biz" kazanan tarafız... Çünkü hâlâ insanız, ve üstelik vicdanımız da yanımızda... Yine İzzetbegoviç'in öyle bir sözü vardır ki; sanki yıllar öncesinden neyin ne olacağını bilmiş, bu adil(!) mahkemenin adil(!) kararına cevap vermiş, dalgasını geçmiştir:
"insanlar tarihe hükmedemezler. tarihe, allah hükmeder ve o ne derse, o olur... insanlar tarihi yönetemezler. bunu ne siz yapabilirsiniz, ne de napolyon, iskender gibi mağrur liderler. bunu ancak allah yapar. bu böyledir."
Sitenin yeni kurulduğu dönemlerde Ladrocettin arkadaşımız güzel bir konu açmış.
Srebenenica ile ilgili güzel yorumlar yapılmış.
Bir yazı dikkatimi çekti Srebrenica ile ilgili bir anıt veya cadde adı..
Bu konuyu gözden kaçırmışım.
Arkadaşlar bu konuyu forumda gündemde tutmamız gerek.
Bence 11 temmuzları unutmama adına bir şey yapmak gerek.
Yeni üye olan arkadaşlarmızın bu başlıktaki konuları okumalarını tavsiye ederim..
yeminimiz var kanımızın üstüne ettik.binlerce kez toprağa gömdüğümüz onurumuz filizlenip asaletimizle ayağa kalktığı zaman o yeminin hükmü yerine gelecek....
___hiko___
22-07-07, 19:50
bu konu için yazacak bişey yok.sadece çok üzülüyorum.o kadar insanımız bi hiç uğruna öldürüldü.çok üzgününm :(:(:(
kemo_lejla
22-07-07, 20:40
srebrenica deninince tüylerim diken diken oluyor yaklaşık bir günde 9 bine yakın yurttaşımız sırplar tarafından hollanda taburunun desteği ile katledildi arkadaşlar sırplar kadar cani olan hollanda taburu boşnakların elindeki bütünsilahları bir gecede toplayıp sırpların hiç bir silahı alınmadı dünyanın gözü önünde katliam yapıldı ve sırp ordusu devleti bu katlimanda sorumlu tutulmadı arkadaşlar bende barış gücü askeri olarak kosovada 1 sene bulundum oradakıi hakimiyetin bütün eski adı ile yugoslavyanın hakimeyeti kimin elinde olduğu bilmenizi isterim?tüekiye her zaman maşa ülke olarak kullanılıyor ve sırf kağıt üzerinde gösteriliyoruz aynı natoya olan üyeliğimiz gibi türkiye her platformda kullanılıyor artık buna son demeliyiz uyuyan kişileri uyandırmalıyız bu biz genç nesilin elinde saygılarımı sunarım bsn yönetiminede burdn bir sözüm var objektif olmamız gerekiyor saçma sapan konuların açılmasına göz yummayın sitede saçma sapan konular oluyor ve benim bu söylemlerimden dolayıda değil siteden atılmayı uyarı mesajı bile almam cok saçma olur alırsamda ne kadar ülke sorunlarına duyarsız bir yöneticiler olduğunuz ortaya cıkacaktır saygfılarımı sunuyorum
Hristyan avrupanın ortasında Müslüman bir millet.Bırakın sırpları bütün Hrıstiyan alemi bunu kaldıramazdı.Ve göz göre göre sözde hollanda koruması altında birçok soydaşımız katledildi.Ama o millet hala Müslüman ve Allah'ın izniyle sonsuza kadar öyle kalacak.Mekanın Cennet olsun ALIJA
vBulletin v4.0.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.