Orijinalini görmek için tıklayınız : Kurşun
Cogunuzun Basindan Gecmistir Bikalarimizin Yada Annelerimizn Yada Ihtiyar Akraba Kadinlarin Kursun Dokme Maceralari Hatta Bazilari Oyle Kendilerini Kaptirki Dualar Hareketler Ve Atraksiyon Yaratacak Tavirlar Icerisine Girerki Onun Bu Hareketleri Bu Konuda Benim Ustume Yok Dercesine Havada Ucusur Sular Kursunlar Ve Kursun Parcalari
Ama En Guzeli Her Kursunun Su Ile Bulusmasindan Sonra Cikan Kucuk Capli Patlama Ve Yapilan Yorumlar Ki Oyle Bir Hayal Gucu Var O Kiside Gercekten Olanlari Dile Getirir. Inanirsin Inanmazsin O Ayri Belkide Tartisilir Ama Kesin Olan Bir Sey Varki Bu Operayondan Sonra Insanin Icinde Olusan Rahatlama Ve O Kisinin Senin Ustunde Kurdugu Psikolojik Baskinin Basariya Ulasmasi.
Kimlerin Var-di Bakalim Boyle Bikalari Yada Tanidiklari Ve Onlarin Hikayeleri
AMA BUNLAR HEP BIZIM ICINDI
BUNUDA UNUTMAMALIYIZ
Öncelikle çok güzel bir konu...
Olmaz mı yahu...Herkesin vardır yada büyük çoğunluğun.
Rüyada kötü bir şey gördüğüm zaman ve bunu ailemle paylaştığım zaman, ertesi gün yapılacak ilk iş hemen Teta'ya gitmekti..Büyük bir zevkle kurşunu döker ardından hep nazar nazar derdi:)
Hatırlattığınız iyi oldu ne zamandır kurşun döktürmüyordum...Yapılacaklar arasına bunu da yazdım:)...
Farzı misal zatın biri nazara gelse,kem gözden şer kelamdan ve bunların başına açtığına inandığı kötü işlerden korunmak için Kurşun döktürür.. Merak ettiğim nokta acaba bu işin bilimsel bir aslı var mıdır ve varsa bilen biri çıkar mı? :)
Birçoğunuz duymuşsunuzdur ve hatta böyle bir linke tıklayanların %90 ında yaptırdığına eminim
bu arada bsn üyelerine de kurşun döktürmek lazım..:)
ameliyat olanlar, kaza geçirenler üst üste geldi....
ıste bak her zaman her yerde karsımıza cıkıyor bır ara toplanalımda
GELENEKSEL 1. BSN KURSUN DOKTURME GUNLERI senlıgı yapmalıyız
evet kardesler
GELENEKSEL 1. BSN KURŞUN DÖKTÜRME GÜNLERI
katılımları gorelım kı
ona gore hareket edelım
kımler varmıs kımler
Nazarla, büyüden ileri geldiği zannedilen hastalıklarla ruh rahatsızlıklarının giderilmesi için halk tabakasının baş vurduğu çarelerden birinin adı.
Kurşun dökmenin kendine özgü bir yöntemi ve geleneği, bu hususta kullanılan bazı alet ve malzemeleri vardır. Kurşun eritecek madeni çukur bir kepçe, su koymaya mahsus madeni geniş ve derince bir taş hastanın başına örtülecek kalınca bir peştamal, iki yüz elli-üçyüz gram ağırlığında kurşun külçesinden veya parçalarından ibarettir.
Bu malzemeyi bir sepet, bir torba, yahut çanta içinde kurşunu kadın beraberinde getirir ve işini bitirdikten sonra bunları toplar ve geri götürür.
* Kurşun Dökmenin Dinî Hükmü *
Kurşun dökmek herşeyden evvel bidattir. Bidat, Rasûlüllah den sonra ortaya konan, ister iyi, ister kötü, ibadet veya âdetle ilgili bütün davranış fiil ve eşyadır. Bir çok âyet ve hadiste, dini tahripten korumak için bidat yerilmiştir
* İşte düz olarak benim yolum budur, onu takip ediniz başka yollara sapmayınız ki o yollar sizi Allah yolundan ayırır. İşte size Allah bunu tavsiye ve emreder ki, çekinesiniz
*Büyük müfessir İbn Atiyye, bu âyetin tefsirinde der ki Burada sapılması yasak edilen yollar içine, yahudilik, hristiyanlık, mecusilik ve diğer dinlerle bütün bidât sahipleri ve şaz cumhura muhalif görüşlüler girmektedir. Bunların hepsi, ayağın kaymasına ve itikadın bozulmasına sebep olan yollardır Bir başka âyette şöyle buyurmaktadır
* Yoksa Allahın izin vermediği bir dini onlara sunan ortaklar mı var? *
Bu âyeti kerimede Allah, dini ve dini hükümleri ancak kendi vazedeceğini, başkasının, hak dine bir şey katmaya hakkı olmadığını ifade buyuruyor.
* Allahın Resûlu bir hutbesinin sonunda şu sözleri söylemişlerdir Sözün en hayırlısı Allahın kitabıdır yolun en hayırlısı Muhammedin yoludur. İşlerin kötüsü sonradan çıkanlardır yani bidatlardır.Her bidat sapıklıktır *
Bir başka hadis de şöyledir
* Size Allahtan korkmayı takvayı, Habeşli bir köle de olsa Allah yolunda yürüdüğü müddetçe başkanınıza itaat edip sözünü dinlemeyi tavsiye ederim. Çünkü içinizden benden sonra yaşayanlar çok ihtilaf anlaşmazlık görecekler. Size benim sünnetim, ergin ve doğru yolda halifelerimin sünneti gereklidir. Bunlara sımsıkı sarılınız ve hiç bırakmayınız. Sonradan çıkan işlerden bidatlardan kaçının dinde her sonradan ortaya çıkan bidattir.Her bidat sapıklıktır *
Bidatlarla ilgili âyet ve hadislerde tehdit, günahtan ve azaptan sakındırma gibi ifadeler geçmektedir. Bütün bu ifadeler, bidatin haram olduğunu gösterir. Haram şeklinde meydana gelen günahın dereceleri vardır. En küçüğünü bile işlemek İslâm nazarında azabı gerektirir. İslâm hukukunda, bidat için dünyevî ceza maddelerine de rastlanır. Bunlar işlenen bidatin, büyüklük küçüklüğüne, bidata başkalarını davet ve teşvikin bulunup bulunmamasına, bilerek veya bilmeyerek yapılmış olmasına göre değişiktir. En büyüğü İslâm dini ile kişinin alâkasını kesendir. Bu durum gerçekleşirse, sahibine verilen ceza irtidad cezasıdır. Bundan sonra, dövmek, hapsetmek, sürgün, ilgi kesmek, evlenmemek gibi cezalar gelir. Bidat sahiplerinin şahitlikleri kabul edilmez. Vâli, kadı, imam ve hatip tayin edilmez .Kurşun dökmenin bidat ve hurafe olduğunda şüphe yoktur. Her asılsız şey ile bidat sapıklıktır. Daha çok birden ortaya çıkan veya sebebi bilinmeyen hastalıklara yakalanmamak veya tedâvî etmek üzere başvurulan bir takım tedbirler vardır nazarlık, at nalı, at kafası, ne olduğu belli olmayan bazı muskalar takma, kurşun dökme, tütsü yapma bunun bazı örnekleridir. Bunlar tıb yönünden bir faydası olmadığı, üstelik batıl inançları devam ettirdiği için uygun görülmemiştir.
* Peygamberimiz nazarlık kullanmayı yasaklamış, bu gibi şeyleri üzerinde taşıyan kimselerin beyatlerini kabul etmemiştir *
Başım ağrısa bikom der hemen koş Emine Teyzeye kurşun döktür. Gitmesem bulur fanilamı götürür ona döktürür kurşunu sonra giydirir. Sular okutturur.
"Kukkuuu. Dobro sto nije si pukla od nazora." şeklindeki söylemlere sıkça maruz kalırsınız. Diller fışkırmıştır genellikle kurşunun dört bir yanından.:)
Teyze iyi görmezse halini, üçlemelisin der. Sonra gidip 2 kere daha kurşun döktürürsün.
Yapılanın ne kadar doğru olduğu tartışılır ama küçükken o FOŞŞ sesi çıktığında
duyulan heyacan-korku karışımı tarifsizdir. :)
Küçükken ufacık bir rahatsızlıkta beni de götürürlerdi. Büyüdüm yine gittim bir kaç sene önce.:) En son gittiğimde, teyzemiz suya dökeceği kurşunu bacağıma dökünce işte asıl kıyamet o zaman kopmuştu. Kadın ne kadar kurşun dökse o acıyı ve korkuyu dindiremez hale gelmişti. Ben ise can çekişmekten başka bir şey yapamadım. Yok yok şükürler olsun izi falan kalmadı.;)
waaay kımse nazar degmıyor burda galıba
uye alırken ımamlar papazlar okuyarak ıcerı alıyor
kımsenın bır hıkayesı yokmu yaw
yada kımsenın bıkosu olmadımı alla alla
kucukken benı de goturmuslerdi mahallede bi teyzeye kafama örtü geçirilince korkmuştum :D bi de o foşş sesını duyunca noluyo anne die ağlamıştım :D
fazla esnemeye başlayınca nazar değmiş der annem ve olur olmadık şeylerden korkuosan kurşun döktürme zamanı gelmştr (tabi şimdiki kurşun dökenler bin nazla döküolar ama yinede döken birini bulunca döktürüorz)
çocukken annem düzenli bir şekilde, mesela 6 ayda bir bizlere kurşun dökerdi. dökmeden önce özel bir dua okurdu. kendine has törensel bir olaydı. kurşunların oluşturduğu şekillere bakarak, fal gibi, şu olmuş bu olmuş diye yorumlarda bulunurdu. sonra günah olduğu kanaatine varıp yaklaşık 20-25 sene önce vaz geçti.
ama kadreslerım bu kursun olayınıda ıcra eden lerden kalmadı yaslılar azaldıkca bıraz genc olanlara ters gelıyor bu kursun olayı kı hepımız babalarımız dedelerımız ve sımdıkı bızler aynı seylerı yasamısızdır ve bence yasamalıyızda gercekten ılestırmesede RUHSAL YONDEN BUYUK BIR RAHATLAMA saglıyor oyle degılmı
kardeslerım bu kursun dokme olayının harıcınde ( barı bu faydalı en azında )
bundanda kotusu var halen gunumuzde bızım ınsanlarımızında yaptıgı bazı gereksız ınanıslar var ve uygulanmayıncada etraftan horlanan ve baskı altına alınan durumlar bunlar ve bır kac ornek vermek ıstıyorum
1.Evlere nazar değmesin diye nal çakmak, iğde dalı asmak.
2.İnsan vefat eder etmez ayakkabılarını kapının önüne koymak.
3.Nazar boncuğu takmak. Bu boncuğu takmanın hiçbir faydası yoktur. Nazar boncuğu takmak günahtır. Bunun nazarı gidereceğine inanmak ise ’a ortak koşmaktır.
4.Hıdırıllezde ev sahibi olmak için çamurdan ev yapmak.
5.Türbelere mum dikmek, bez bağlamak.
6.Gelin eve girerken testi kırmak.
7.Fal baktırmak.
8.Ölünün haftası, kırkıncı, elliikinci gecesi gibi şeylerinde islamda yeri yoktur. İnsan ölü için her zaman dua etmeli, Kur’an okuyup ölünün ruhuna bağışlamalıdır.
9.Ateşin üzerinden atlanırsa evi olurmuş.
10.Dilek tutulup havuzlara para atmak.
11.Kadınların ölülere ağıt yakmaları. Bu günahtır.
12.Kısmetin açılması için yeni kesilmiş söğüt dallarıyla yoldan geçenlerin kafalarına vurmak.
13.Ay ve güneş tutulduğu zaman teneke çalmak.
14.Avuç kaşınırsa kendisine para gelecekmiş.
15.Kurşun döktürmek.
Annem hayatta iken,insanlar kurşun döktürmek için ona çok gelirdi.
Kurşun dökme olayının yararlı olduğuna inananlar çoğunluktayı.
küçükkken Annem bana çok kurşun dökerdi.Büyüdükten sonra
bu olayın batıl inanç olduğunu anladım.Anneme'de çok kızardım.
Kurşun dökmenin pskilojik faydaları olduğunu fark ettim.
İnsan terapi olmuş kadar rahatlıyordu.
Farzı misal zatın biri nazara gelse,kem gözden şer kelamdan ve bunların başına açtığına inandığı kötü işlerden korunmak için Kurşun döktürür.. Merak ettiğim nokta acaba bu işin bilimsel bir aslı var mıdır ve varsa bilen biri çıkar mı?
Birçoğunuz duymuşsunuzdur ve hatta böyle bir linke tıklayanların %90 ında yaptırdığına eminim
Cogunuzun Basindan Gecmistir Bikalarimizin Yada Annelerimizn Yada Ihtiyar Akraba Kadinlarin Kursun Dokme Maceralari Hatta Bazilari Oyle Kendilerini Kaptirki Dualar Hareketler Ve Atraksiyon Yaratacak Tavirlar Icerisine Girerki Onun Bu Hareketleri Bu Konuda Benim Ustume Yok Dercesine Havada Ucusur Sular Kursunlar Ve Kursun Parcalari
Ama En Guzeli Her Kursunun Su Ile Bulusmasindan Sonra Cikan Kucuk Capli Patlama Ve Yapilan Yorumlar Ki Oyle Bir Hayal Gucu Var O Kiside Gercekten Olanlari Dile Getirir. Inanirsin Inanmazsin O Ayri Belkide Tartisilir Ama Kesin Olan Bir Sey Varki Bu Operayondan Sonra Insanin Icinde Olusan Rahatlama Ve O Kisinin Senin Ustunde Kurdugu Psikolojik Baskinin Basariya Ulasmasi.
Kimlerin Var-di Bakalim Boyle Bikalari Yada Tanidiklari Ve Onlarin Hikayeleri
AMA BUNLAR HEP BIZIM ICINDI
BUNUDA UNUTMAMALIYIZ
evet kardesler
GELENEKSEL BSN KURŞUN DÖKTÜRME GÜNLERI
katılımları gorelım kı
ona gore hareket edelım
kımler varmıs kımler
vBulletin v4.0.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.