PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bosnadaki boşnakların vefası

munira
08-10-07, 21:44
Bosnadaki boşnaklarla savaş ve barış yılları olarak toplam yedi yıl paylaştım. 2001 yılından bu yana birbirimizden uzaklardayız. Ancak görüyorum ki aradan geçen yıllar aramızdaki sevgiyi hiç eksiltmemiş. Bunca yıl sonra hakkımda hala böylesi yorumlar yapmaları onların büyüklüğüdür.
Bu yorumlardan bazılarını sizinle paylaşmamın amacı Bosnadaki boşnakların ne denli vefalı olduklarını göstermektir.

» Draga "nasa Munira", molim Allaha dz.s. da Tebi i Tvojoj porodici, kao i nasem bratskom turskom narodu, poda svako dobro i na ovome i na buducem svijetu, inshallah.
— Osman - pasha (2007-05-27 22:55:42)
--------------------------------------------------------------------------------
» Selam svima,
ja sam imao cast i privilegiju da upoznam nasu Muniru i da vidim kakva je zena. Takvog insana ja jos nisam upoznao. Zelio bih ovom prilikom prvo da se zahvalim Uzvisenom sto nam je u ratu poslao Munira hanumu, Muniri na svemu sto je ucinila za Bosnu i nas narod, i da se zahvalim Vama sto ste objavili intervju s njom.
— dzenan rezakovic (2007-05-24 12:12:16)
--------------------------------------------------------------------------------
» Zahvaljujem i čestitam Muniri han. Ćoškun na hrabrosti, odlučnosti, plemenitosti i solidarnosti sa bošnjačkim narodom. Ona je najbolji primjer kako se treba boriti za pravo, pravdu i slobodu jednog naroda. Dok je ovakvih iskrenih prijatelja kao što je Munira han. bit će Bošnjaka i Bosne i Hercegovine.
— fadil (2007-05-24 10:30:21)
--------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------
» Ja, kolk'o vidim, se krijemo iza suknji nasih hrabrih Bosnjakinja? Svaka im cast.
Bolje bi nas Munira predstavljala u svijetu k'o neki diplomata neg' svi ostali foteljasi zajedno.
— Ahmed (2007-05-22 15:27:11)
» Imala sam priliku i čast upoznati Muniru. Ona je jedna predivna dama i dobra Bošnjakinja koja ne zaboravlja svoje korijene.
— Firdevsa Jelovac (2007-05-22 14:58:22)
» Duboko sam dirnut sa Munirom i njenom borbom za svoj narod pa makar to bilo koliko makovo zrno...Svi se sjecamo dana kada je bila zarobljena...Jednom su je kao bebu protjerali iz rodnih Pljevalja al ona izgleda ne odustaje i dalje je zeljela da se bori...Bas kao sto kaze Anees ona je nasa Fata Orlovic i ovakvim zenama odajem priznanje...Ne smije se zaboravit i nadam se da ce njena knjiga izaci i na bosnaskom...
— mosus (2007-05-22 13:44:18)
» Nasa Munira prava Bosanka bas kao nasa Fata Orlovic. To su pravi branioci nase lijepe Bosne. Aferim!
— Anees (2007-05-22 01:14:50)

babovic
08-10-07, 23:08
Boşnaklar vefalıdır,merttir,yapılan ıyılığıde kötülüğüde unutmaz.
bu negüzel duygu münüre hanım,tebrik ederim