munira
09-10-07, 23:42
26 şubat. 2007
Soykırım kabul edildi. Sırbistan masum denildi.
Şimdi savaşın kabuslarından kurtulabilirim. Uluslararası toplum da çok rahatlamıştır. Ben de yanan evleri, yıkılan camileri, öldürülen bebeleri, dağılan aileleri, toplu mezarları unutabilirim.
Heyy Avrupa...
Uykulardan uyandırdığın için teşekkür ederim.
Kimdi o?
Bizi Sırbistan’ın Boşnaklara kötülük edebileceğine inandıran kimdi?
Adam karısına sesleniyor:
- Hanım, Bosna’da savaş mı olmuştu?
- Evet. 1941’de
- -Ya kafamda 1992-1995 gibi tarihler dolanıyor. Sanki o zamanlar savaş olmuş gibi…
- Sen kafayı yemişsin.Git çocukların ev ödevlerine yardım et.
- Galiba rüya gördüm. Ama, sanki kütüphanemizde Bosna savaşını anlatan bazı kitaplar vardı. Onlar da sahtedir ya…
Bak bak şu kitaba bak. Neler yazmışlar. Savaşmış, özel timlermiş. “Beyaz Kartallar”, “Arkanın adamları” falan. Sırbistan’dan gelen uçak saldırıları… Daha neler. Her suçu Sırbistan’a yüklemişler…
Bosna da soykırım, savaş olmadı ki.
En iyisi 100 yıl önceki ermeni soykırımını Türklere mal eden suçlamaları okuyalım. Hatta Fransızlar gibi Ermeni soykırımı aleyhine konuşmayı tamamen yasaklayalım.
O zaman tamamen uyanmış oluruz.
Bak burada bir kitap daha var.
Boşnaklara karşı uygulanan soykırımı yazmışlar.
Boşnaklar… Kim bunlar. Acaba bunlar ABD basınının hala ve sadece “Müslümanlar olarak andığı kişiler mi?
Hah; bir de Srebrenica kitabı var. Bir başka ülkeden, bir başka şehirden ve bir başka insanlardan söz ediyor. nerede bu ülke nerede bu şehir? Adlarını daha önce hiç duymamıştım.
Abdullah Sidran ne demiş bak: “ Zvornikte kalbimi bıraktım”…
Münire Coşkun'da yazmış... "Bosna'da Savaş Yüreğimde Kan Gülleri"
Uydurmuşlar .Palavra.
Bazı yabancı yazarlar da var. Bosna savaşından, Boşnakların katledilmesinden söz ediyorlar. Harry Potter’i anımsatıyor bunlar bana.
Srebrenica’da sözde Bosnadaymış… Hatta orada sözde büyük bir soykırım olmuş.
Neler de uyduruyorlar.
Allahım..
Ne soykırımı... Ne Bosna'sı. Ne boşnakları. Yok böyle bir şey hep hep uyduruyorlar...
Böyle bir ülke, böyle bir savaş ve böyle isimlendirilen insanlar yok ki...
Soykırım kabul edildi. Sırbistan masum denildi.
Şimdi savaşın kabuslarından kurtulabilirim. Uluslararası toplum da çok rahatlamıştır. Ben de yanan evleri, yıkılan camileri, öldürülen bebeleri, dağılan aileleri, toplu mezarları unutabilirim.
Heyy Avrupa...
Uykulardan uyandırdığın için teşekkür ederim.
Kimdi o?
Bizi Sırbistan’ın Boşnaklara kötülük edebileceğine inandıran kimdi?
Adam karısına sesleniyor:
- Hanım, Bosna’da savaş mı olmuştu?
- Evet. 1941’de
- -Ya kafamda 1992-1995 gibi tarihler dolanıyor. Sanki o zamanlar savaş olmuş gibi…
- Sen kafayı yemişsin.Git çocukların ev ödevlerine yardım et.
- Galiba rüya gördüm. Ama, sanki kütüphanemizde Bosna savaşını anlatan bazı kitaplar vardı. Onlar da sahtedir ya…
Bak bak şu kitaba bak. Neler yazmışlar. Savaşmış, özel timlermiş. “Beyaz Kartallar”, “Arkanın adamları” falan. Sırbistan’dan gelen uçak saldırıları… Daha neler. Her suçu Sırbistan’a yüklemişler…
Bosna da soykırım, savaş olmadı ki.
En iyisi 100 yıl önceki ermeni soykırımını Türklere mal eden suçlamaları okuyalım. Hatta Fransızlar gibi Ermeni soykırımı aleyhine konuşmayı tamamen yasaklayalım.
O zaman tamamen uyanmış oluruz.
Bak burada bir kitap daha var.
Boşnaklara karşı uygulanan soykırımı yazmışlar.
Boşnaklar… Kim bunlar. Acaba bunlar ABD basınının hala ve sadece “Müslümanlar olarak andığı kişiler mi?
Hah; bir de Srebrenica kitabı var. Bir başka ülkeden, bir başka şehirden ve bir başka insanlardan söz ediyor. nerede bu ülke nerede bu şehir? Adlarını daha önce hiç duymamıştım.
Abdullah Sidran ne demiş bak: “ Zvornikte kalbimi bıraktım”…
Münire Coşkun'da yazmış... "Bosna'da Savaş Yüreğimde Kan Gülleri"
Uydurmuşlar .Palavra.
Bazı yabancı yazarlar da var. Bosna savaşından, Boşnakların katledilmesinden söz ediyorlar. Harry Potter’i anımsatıyor bunlar bana.
Srebrenica’da sözde Bosnadaymış… Hatta orada sözde büyük bir soykırım olmuş.
Neler de uyduruyorlar.
Allahım..
Ne soykırımı... Ne Bosna'sı. Ne boşnakları. Yok böyle bir şey hep hep uyduruyorlar...
Böyle bir ülke, böyle bir savaş ve böyle isimlendirilen insanlar yok ki...