PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : laleli pijasası ...!

sandzak13
26-11-07, 20:48
evet arkadaşlar laleli pijasası gorundugu uzere her gecen gun daha da kotuye gidiyor bunun sebepleri nedir çalışmak mı istemiyolar bizim esnafımız ki hiç sanmıyorum bizim boşnak lar hiç bir zaman calışmaktan kaçmamıştır :11:laleli hakkında yorumlarınız nedir ..!sandzak13

çatoviç
26-11-07, 21:35
bızım bosnaklar calısıyorda artık yurt dısına yonelıyorlar artık cınden tekstıl ucuzladıgı ıcın pıyasanında kotuye gıtmesıyle teksıtıl artık bıtıgını dusunuyoum ılerıde artık laleı dıye bır sey kalıcagını zanetmıyorum

idograz
26-11-07, 21:36
Bence Türkiye genelinde geçmiş olan krizin yüzünden lalelideki işler kötü olmuş olabilir.Esnafta malları belki biraz yüksekten sattığı içinde olabilir ama şunu görüyorum ki eskisi gibi değil artık.Ayrıca sanki biraz bizim boşnaklar laleliden elini ayağını çekmiş durumda sanki veya bana öyle geliyor ama şu bi kesin artık eski laleli yok...

moda_polska
26-11-07, 23:00
laleli de artik polonyali musteri gormek biraz zor. cunku cin piyasasi polonyayi tamamen feth etti.buyuk firmalar bile artik ufak bir yanlisliga gelemeyecek halde.tek tuk dukkani olanlarda kapatmaya mahkum gidiyor.cin her turlu tekstil urununu akla beyne aykiri sekilde ucuz yaptikca turk mali deger kaybediyor.bir kisim polonyali da, turkiyeden sadece kumaslarin temin edip burda imalata geciyor. Ruslar icin se boyle soylenemez tam.Ruslar zaten en basindan beri pahali mallara yonelik.Laleli'de cogu firmanin da ruslara calistigini dusunurseniz,aklima gelen sorun transport durumlarinin karmasik olmasi olabilir... Tam bilmiyorum rus ne ayak! ama polonyaliyla tekstil harbi batak! ucuz i ucuz herifler kaliteyi gidim aramiyorlar. tabi hepsi icin degil bu ama cogunluk ucuz malla toptan satis pesinde. legal! mallari satmak harbi zor.

serkancosovic
26-11-07, 23:07
en başta ve en büyük sorun çin piyasyı duman etti ama fazla uzun sürmez çünkü çinden alışveriş yapan mmağaza sahibi müşterini müşterisi artık kaliteli ürün istiyor.....onlarda mecuren yavaş yavaş geri dönüyor....ben şahid oluyorum hemen hergün çinden türkiyeye dönüş yapan müşteriyii görüyorum....en fazla 2 3 sene daha sürer çinin saltanatı ondan sora hiç bi forsu kalmaz çininde ......

ve lalelideki en büyük sorunlardan bitaneside kargoların sürekli sorun çıkartmasııı yok depolarımız doldu yok orda sorun var burda sorun diyerek süreklii bişiler çıkıyo kargolarda o yüzden de biraz kasıya denebilir...

Turkovic
26-11-07, 23:21
tekstil firmaları tekstil kentte birleşmiyor mu artık? birleşen kobilerden doğacak güçle satış yaparım mantığıyla? temennim iyi şeyler olması yönünde.. Doların değeri düşük olsada.. Zaten laledinde taşınıyor galiba kaliteli bazı yerler zeytinburnu taraflarına.. Bütün bunların yanında en kritik olan ise Dünya krizi beklentisi... eğer böyle birşey olursa piyasanın hali darma duman olur bence.. onun için kaliteyi ve çeşidi ön plana çıkarmak lazım.. yoksa çin malları ucuzdu evet.. ama artık kalitelide.. Bir türlü MARKA satan Türkiye olamadık...
bu devran böyle dönüyor galiba hep.. biz rusa veriyoz 2 liradan adam orda 4 liraya satıyor..

NeKi
26-11-07, 23:25
laleli deki mağzalar artık osmanbeye geçmeye başladılar belkide yeni bir hava yakalama çabasındalar umarım basarılı olurlar:)

moda_polska
27-11-07, 01:06
evet cosovic in dedigi dogru bence de. kargolarin sorunlari buyuk. ama bu kargo sirketlerinin demek degil! cunku gumrukte kapilarin ne zaman acik ne zaman kapali oldugu durumu lacka oldu! sansa keyfe gidiyor isler cogu kez.

turkovic;in dedigi tekstilkent olayi sanirim uzun sure daha gerceklesmez. dukkanlar evet luks yerlerde aciliyor ama bilmiyorum bence bunun sebebi dukkanlasmak felsefesi. fazla dukkan goz cikarmaz muhabbeti. zaten marka olmanin tek yolu dukkanlasmak.. yoksa bu sekilde toptan satarak lalelideki en buyuk firma bile on kisiden 1 inin aklinda kalmis olur... olay perakende de! adidas nike reebook olayi gerci biraz farkli. patent alma olaylari var onlarda ama sonuc yine perakendeye dagiliyor..

kurtanovic in dedigi osmanbey muhabbetini tam bilmedigim icin bisey diyemem. ama sanmam osmanbeye tasinmaya basladiklarini. cunku laleli osmanbeyden bin kat daha elverisli bu is icin. osmanbey ayni beyazit gibi bisey lalelinin $apkasi.. bence tabi bu seyler boyle saygilar.

NeKi
27-11-07, 01:41
valla lalelide büyk diye nitelendirebileceğimiz mağzaların birçoğu osmanbeyde dükkan ve showroom açmakta aynı zamanda bir çok firma müşterilerini hotellerden anlasmalı servis araçları ile laleliden osmanbeye götürüp getirmekte, osmanbeyde de çok sayıda ticaret amaçlı gelen turistlere rastlayabilirsiniz.

moda_polska
27-11-07, 01:47
dogru tabiki kurtanovic o zaten i$in inceligi. musteriyi poh pohlamak lazim bu kitlikta bu devirde.

sulic
27-11-07, 02:35
Tabii Hepsi Dogru Ama Su Bir Gercekki Dolarin Laleli Esnafina Gore Dusuk Olmasi Fiyatlari Artiriyooo...tek Sorunda Bu Dil Tabiki Kargolarin Ozellikle Rus Kargolarinin Kilosu 25 30 Dolara Cikmasi Rus Musterilerin Baska Alternetife Sorluyo Bunu Sebebi De Rus Hukumetininde Kapali Kutu Ardindan Turkiye Ye Ambargo Koymasi Nedeni Ise Turkiyenin Cecenistana Yardim Ettigini Dusunmeleri Tabi Bu Rusyanin Dusuncesi Yani Tamamen Rusya Ve Turkiye Arasinda Siyaset Oyunlarinin Oynanmasindan Dolayi Boyle

moda_polska
27-11-07, 03:01
Tabii Hepsi Dogru Ama Su Bir Gercekki Dolarin Laleli Esnafina Gore Dusuk Olmasi Fiyatlari Artiriyooo...tek Sorunda Bu Dil Tabiki Kargolarin Ozellikle Rus Kargolarinin Kilosu 25 30 Dolara Cikmasi Rus Musterilerin Baska Alternetife Sorluyo Bunu Sebebi De Rus Hukumetininde Kapali Kutu Ardindan Turkiye Ye Ambargo Koymasi Nedeni Ise Turkiyenin Cecenistana Yardim Ettigini Dusunmeleri Tabi Bu Rusyanin Dusuncesi Yani Tamamen Rusya Ve Turkiye Arasinda Siyaset Oyunlarinin Oynanmasindan Dolayi Boyle

cok dogru acikladin sulic. kilosu 25 30 dolara cikti birde nasil islerine geliyorsa oyle fiyat bicmeye basladilar. metrekup yada kilo. ince nokta bu baya etkiler olayi.

özkandeniz
27-11-07, 08:38
ben son 3 yıldır calısıyor olsamda 12-13 yasımdan berı laleli'yı bılıyorum. laleli'nın ıcınde olmayanların yıllardır dedıklerı şu: LALELİ BİTİYOR. gecın bunları ya. hazır gıyımde ıhracatın yarısını olusturan,devlete sıcak para kaynagı saglayan laleli.nın bıttıgı gun ulkenın sıcak paraya veda ettıgı gun olacaktır.laleli siyasal darbelerde hatta savaşlarda dahi tam kapasiteyle olmasada calısmıstır.. ama bızım ınsanımız sureklı eskı gunlerı aradıgı ıcın sıtemlerdedır.
Laleli.dekı sorunların basında kargo ve cın sorunu gelıyor.. cın uzun soluklu bır pazar degıl çinlilere kalıtelı uretımı ogretenler de bızım türkler. kargo sorunu ıse tamamen devlet kontrolu dısında yanı mafyanın kazandıgı yüzdeye baglı.
Laleli kalıtesiz merdıven altı dıye tabır edılen ımıtasyon'dan kurtulamadıgı surece marka olamaz. en buyuk türk markaları bıle dıger ıtalyan,ıngılız vs. yabancı ulke markalarından modellerı bıre-bır kendı etıketlerı altında satıyor. özgünlük olmadıgı surece markalasma olamaz. dıger bır konuda laleli.de nıtelıklı eleman kıtlıgıdır. rusca bılıyorum dıye calısan kesımdekılerın %80i'nın kelıme haznesı 100u gecmez. ve o da işiyle alakalı terımlerdır..
az da olsa bızdekı bazı abazanlarında yabancı bayan turıstlere yaklasımıda etkılemıstır laleliyı. eskıden aılelerıyle gelen polaklar smdılerde kendılerı bıle ugramaz oldular.

bayraktar
27-11-07, 10:49
Laleli piyasa çok özel ve, belkide, dünyada tektir. Dünyanın 50 den fazla devletten insan gelip oradan ticaret yapmaktadır. Dünyadaki değişiklikler, sanırım, en fazla Laleli piyasayı, (olumlu olumsus) etkilemiştir. Bizim insanımız, çalışkanlığiyle, dürüstluğyle ve konuştuğu slav dilleriyle orayı çok iyi değerlendirmiştir. Başlangıçta tezyahtarlığıyla ve sonra kendi kurduğu çeşitli tezyahlarla kimilerimiz tavan yapmıştır.
Şimdiki durumuna gelince, aslında dediğim gibi dünyadaki değişiklikler anında Lalelide hissedilmektedir. Çin faktörü en ciddi problemdir. Şimdiye kadar hiç bir kriz okadar köklü bir etki yapmamıştır. Çünkü, şimdiye kadarki problemler, hep politik değişikliklerin getirdiği sıkıntılardı ve onlar birşekilde atlatılıyodru. Bu tamamen rekabete dayalı bir problem ve onun geçici bir özelliği yoktur. Hatırlayanınız vardır, her halde, 30 sene evvel hepimiz İtalyadan giyiniyorduk, batı Avrupa da öyle, ama biz Türkler olarak o imalat kısmını ellerinden aldık ve durum değişti, artık Avrupanın tekstili Türkiyede imal edilmeye başlandı. İtalyanlar işsiz kalmadı, tabi ki, onlar bir üste çıktılar, artık modayı dizaynı yaratıcılığı ele aldılar ve bizi fason işlerini yaptırdılar ve ürünlerini kendi markalarla yine sattılar. Esas kaymak götüren onlar oldu, biz işin hamallığını yaptık. İşte bize düşen görev şimdi oradan ders alıp Çinlilere hamallık kısmını devredip biz marka üğretmeye geçelim ki orada edindiğimiz birikimlerimiz ve tercübelerimizi en iyi şekilde değerlendirelim. Bu alanda yeniliklerini yapmayan imalatçı onlarla kesinlikle rekabet edemez, bunu en iyi şekilde Laleli hisediyor çünkü kaliteli mal hala çılgınca satılmaktadır.

EKKA
27-11-07, 12:09
laleliden nefret ediyorum.insanların hiçbir sosyal hayatı kalmıyo+kazancıda çok ama çok düştü :11:

özkandeniz
27-11-07, 12:13
biz laleli calısanları olarak laleliden nefret eden tum ınsanları kucaklıyoruz:):):):):) ne acıklama oldu bee:)

N.A.Z
27-11-07, 12:18
arkadslar dusuncelerınız guzel ama lalelı pıyasasının bozulmasının en buyuk sebebı turstlerımızı tutmayı bılmıyoruz ve bu musterılerın hepsı cıne alısverıse gdıyolar bulgarıstanın baskentı sofıada bulunan(iliyenci)toptan alısverıs pazarını bıle cınlıler kapsamıs durumdadır.osmanbey pıyasası lalelıye gore osmanbey daha ıyı ama osmanbey bıraz frıst calss(ozel sınıf)dedıgımız pıyasada yer alıyo bu yuzden maddıyatada bakıyo gelen turıstler bu yuzden genelı laleıyı tercıh edıyo ama yanlıs yapıo neyse bu benım gorusumdu saygılar...

özkandeniz
27-11-07, 12:24
osmanbey'de agırlıklı olarak bayanlara yonelık klasık urunlerın satısı yapılmaktadır. ama lalelide kuyumcu'dan tutun denim'ciye cocuk gıyımınden, abıye'ye bıjuterıden ayakkabıya bırcok markanın faalıyetlerını gorursunuz. ayrıca osmanbey'de agırlıklı olarak arap ulkelerınden gelen musterıler vardır. laleli'de ise agırlıklı olarak eskı sovyet ulkelerının ınsanları ve balkanlar dahıl olmak uzere orta avrupa dahıl bırcok degısık mıllıyetten ınsanlar alısverıs yapmaya gelıyorlar. merter tarafınada degınecek olursak daha cok export (ıhracat fazlası) ve ımıtasyon urunlerın satısı yapılmaktadır. bulgarların bu aralar fazlaca ragbet ettıgı yerlerden bırıdır.

sandzak13
27-11-07, 13:02
arkadaşlar butun dedikleriniz dogru ama iş yapamayan yok demiyoruz işini tutturmuş olanlar fazlasıyla yapıyor ama buyuk darbeler yedi lalelli pijasası,veresiye verip parasını alamayanlar.veya pisanın her gun yeni bir model çıkartması o kadar hızlı yeni modeller çıkıyorki yetişemiyolar.onceleri ne guzeldi 2,3 tane model vardı mecbur alıyorlardı. bu hıza yetişmek çok zor..! sandzak13

özkandeniz
27-11-07, 13:08
oncelerı tamamen bır duzensızlık vardı. koşan mal diye tabır edılen 8-10 modelden yılda 25-30 bin adet satılırdı ama sımdı o sıstem bıtmek uzere. ayrıca kucuk esnaflar cok yara aldı cunku buyuk sırketler laleli pıyasasında rol almaya basladı? cunku yurtıcınde perakende satısta kredı kartı ve çeklerle ugrasan fırmalar laleli pazarında hem buyuk satıs adetlerı hemde sıcak dovizle urunlerını yurtdısına pazarlayabıldıklerı gıbı markalarını yurtdısındada vızyon sahıbı yapmaya yonelıyorlar.

biska2
27-11-07, 13:15
aynen yaaa dolar değerini kaybettikçe lalelide bitiyo aslında tam tersine bizim boşnaklarımız tırnaklarıyla kazıyarak geldiler bu günlere

özkandeniz
27-11-07, 13:23
bizim bosnaklarımız bırbırlerını kıskanıp bırbırlerıne köstek olacaklarına destek olsalardı lalelide tek olurlard. (lalelide genelde bosnaklar bırbırlerını kıskanır bır dıgerının yukselmesını hazmedemez hatta onu asagıya ındırmak ıster) :) rekabetten midir ne? :):)

N.A.Z
27-11-07, 13:25
[QUOTE=sandzak13;216487]arkadaşlar butun dedikleriniz dogru ama iş yapamayan yok demiyoruz işini tutturmuş olanlar fazlasıyla yapıyor ama buyuk darbeler yedi lalelli pijasası,veresiye verip parasını alamayanlar.veya pisanın her gun yeni bir model çıkartması o kadar hızlı yeni modeller çıkıyorki yetişemiyolar.onceleri ne guzeldi 2,3 tane model vardı mecbur alıyorlardı. bu hıza yetişmek çok zor..! sandzak13[/QU

ıslerı tuturanlar sadece tekstılle ugrasmıyolar emınım bu konuda kı kaldıkı lalelı pıyasasında hangı fırma sadece tekstıl ısı yapıo_?

özkandeniz
27-11-07, 13:32
fırmalar buyudukce sırketlesmeye hatta holdınglesmeye basladılar.. su anda ınsaat sektorune gırmek baya bır moda. mısal colin's markasının sahıbı eroglu holdıng agırlıklı olarak ınsaat sektorune yatırım yapıyor. onları var eden bugunlere getıren lalelidekı magazalarını kapatıp yenıbosnada buyuk toptan yerı actılar. yatırımlarda belırlı oranda azaldı tabıkı.

biska2
27-11-07, 13:36
dolar düştükçe laleli piyasasıda suyunu çekti aslında bizboşnaklar tırnaklarıyla kazıyarak geldiler bu günlere bizden fazla saat çalışan yok bu ülkede yaaa ama iş işte batmakta var çıkmakta allah herkese sabır versin:o

N.A.Z
27-11-07, 13:36
inşaat sektoru aldı basını gıdıyo aklına gelen ınsaat ısıne gırısıyo haklısın

özkandeniz
27-11-07, 13:39
amerıkadakı krızın sebebı mortgage. turkıyemızde ıse tum bos arsalara sıteler yapılıyor. bence elınde patlayanlar cok olacak. bır mortgage krızıde turkıyede olabılır ılerde.

biska2
27-11-07, 16:14
olcak zaten :):):) az geldi ev sayısı sankida dahasını yapıolar hepsi eş
linde palicak bizede kriz olcak

özkandeniz
27-11-07, 16:18
iste o krız patladıgında laleli'nın degerını daha ıyı anlayacaksınız:):)

moda_polska
28-11-07, 02:06
inşaat sektoru aldı basını gıdıyo aklına gelen ınsaat ısıne gırısıyo haklısın

Nazlicim dogru diyorsun da, sadece tekstil tekstil diye diye ilerlemeyek calismak zor ve mantiksiz! KOC ya da SABANCI'yi bilirsiniz..Devlet bu tur holdinglere arazi vererek degerlendirmesini sagliyor ki i$ sahibi nufusu artirmayi basarsin!!! Avrupa' da da bu olay var...Yurt disindaki turk firmalar sadece tekstile umut baglasalardi, bu zamanda kepenkleri cekip geri donmustuk bile!
Laleli' de,Polonya'ya gelmeden once 1 sene calistim ama oranin durumuyla burasi cok farkli. Icinden olanlar genel sorunlar disinda daha iyi yorum yapabilir.

ja_sam_mami
14-01-08, 23:06
TEKSTİL ARTIK LALELİDE SADECE PARMAKLARIMIZLA SAYACAĞIMIZ KADAR AZ OLAN BÜYÜK BİKAÇ FİRMANIN ELİNDE BİZ EN BÜYÜK HATAYI İMALATA GİRMEKLE YAPTIK İMALATA GİRDİK İŞSİZ KALAN DOĞULU VATANDAŞLARIMIZDA GELİP GÜZELİM MEKANIMIZDA ÇOĞU BOŞNAK KARDEŞİMİZİN PATRONU OLDU BENİM GÖRÜŞÜM BU BİZ ONLARA İSTİHDAM SAĞLAMIŞ OLSAYDIM MALIMIZI ONLARA YAPTIRIP AL GÜLÜM VER GÜLÜM ÇALIŞMIŞ OLSAYDIK BU SORUN HİÇ OLMICAKTI AMA HATA KİMSEDE SADECE BİZİM BÜYÜKLERİMİZDE M_A_M_İ___DECKOVİC.