PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Boşnakça soyadlarından anlayan varsa sevinirim

sakarya
18-08-06, 15:51
Babama Bosnadaki soyadımızın ne olduğunu sordum bana çok değişik bir şey söyledi ve türkçe karakterlerle yazılamıyor telaffuzu bir hali zor. Fakat tutuşka ve turtuşka gibi birşey içinde p,r, gibi harler bol miktarda var. Bu işlerden anlayan bi arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim

srfyldrm
04-09-06, 12:57
Babama Bosnadaki soyadımızın ne olduğunu sordum bana çok değişik bir şey söyledi ve türkçe karakterlerle yazılamıyor telaffuzu bir hali zor. Fakat tutuşka ve turtuşka gibi birşey içinde p,r, gibi harler bol miktarda var. Bu işlerden anlayan bi arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim
PEK YARDIMCI OLAMIYACAM AMA SADECE ÖNERİ................
kardeş bence sen ilk önce hangi soydan olduğunu öğren
mesala biz sivaslıyız 3 köy var yanyana orda musliç-haliloviç-zekoviç-imçoviç veya baglamaj gibi soylar var ve o dönemde gelen kendi akrabları en çok nereye yerleşmiş onu öğren ve bosna da nerde yaşamışlar çünkü geldikleri bölgeye görede bişeyler değişiyor mesela bizimkiler sancaklı tuzla taraflarında Bjelo Polye'den gelmişler ve otaraftan gelmiş bir ihtiyar gelen bul kesin buluyorlar ve biliyorlar. umarım aradığını bulursun kendine iyi bak.

kanaryam
12-10-06, 09:37
şahinoviç soyadından olanlar varmı

boSNak?zm
26-11-06, 10:30
bizimkide baçiçanin miş.. Ne anlama geliyorsa bilmiyorum..

dzekovce
04-01-07, 12:11
sakarya bate ben sana yardımcı olurum :)

dacanka_89
04-01-07, 16:55
benim bildiğim kadarıyla yugoslavyada yada bosnada kökenlerinin geldiği yere göre alıolar soyadlarını die biliorum ben...

serkancosovic
09-01-07, 15:47
nasıl oldunu biliyorum ama geldiği yere göre diil eminim...çünkü biz bracak köyünden gelmişiz ama soyadımız çosoviç...sizce varmı bi alakası :)))

too?eeemm
09-01-07, 18:22
valla bizde balotiçe koyundnmişiz soyadımız balota yany alaka var koyle bnce

dacanka_89
09-01-07, 19:02
aynen katılıorum sana yani alaka wardır bi yerden muhakkak...

serkancosovic
09-01-07, 23:06
bazı soyisimlerde varda bazılarında uzaktan yakından alakası yok iste benim ki gibi işte ..:)dacanka seninkinde ne alaka var peki :)

SINANOVIC
10-01-07, 07:09
Bİzİmkİlerde Novİpazarin OraŞan KÖyÜndenler Ve Soy Adimizda SİnanovİÇ.fakat Bazen KonuŞmalarda CÜmle İÇerİsİnde OraŞanİn Ya Da OraŞanka Dİye De SÖlÜyorlar:)

terzi
24-01-07, 10:22
soy isimleri göç edilen yöre olabileceği gibi meslek ve büyükbabaların isimi de olabiliyor

bosniaherzegovina
12-09-07, 16:10
mismo iz tutina moj prez ime hamidoviç ko ima hamidoviç

muzo
13-09-07, 10:37
mismo iz tutina moj prez ime hamidoviç ko ima hamidoviç

OVAJ forum ima jedan Hamidowiç.Zivi U İzmir.

sulic
16-09-07, 13:49

KARDES TAM OLARAK SOYADINI YAZ SENIN ICIN ARASTIRICAM BENIM DEDEMIN BABASI SAVASTAN SONRA SAKARYA DA OLDUGUNU OGRENDIK (BELKI BUYUK DEDELERDEN BI AKRABALIGIMIZ VARDIR) SAKA BI YANA BIZIM IHTIYARLAR AZ BUCUK ANLARLAR EN AZINDAN DUYMUSLARDIR SIZIN SOY ISMINIZI EN AZINDAN OLE TAHMIN EDIYORUM YARDIMCI OLMAYA CALISCAM

PAJ?C
19-11-07, 12:50
Slav Dillerinde -ic(iç) Ekleri Küçültme Ekidir Yani Türkçedeki -cik ,-cik Eklerine Karşilik Gelir.ancak Insan Ve Hayvan Isimleriyle Birleştiğinde 'Oğlu ,Yavrusu' Anlami Verir.cansiz Varliklarla Birleştiğinde -cik -cik Anlamini Korur.mesela Grad=şehir Gradic(gradiç)=şehircik,kasaba ;lav=aslan Lavic(aslan Yavrusu) Karadza(karaca)=karaca Karadzic(karacic)=karacaoğlu,karaca Yavrusu Mehmetic=mehmetoğlu Bazen çoğul Ara eki Olan -ov- İsİm Ve -ic Ekin ArasIna Girer.sahinovic=sahinlerinoğlu
Bazen Isimler Sifatlardan Yapilir.mlad=genç Mladic(mladiç)=genç Oğlu
Cazinac'a Selamlar Tuncay Yavuz(pajic)

yhy_90
19-11-07, 13:38

benm bildğim kadaryla tutiçler deniyor sülalenize çünkü benmde akrabalrm var tutiç sivasta ve adanada yaşıyorlar ama değişik telafuz şekilleri var tutuşka tutiç ama hangi telafuz doğrusudr tam olarak bilmiyorm...

plaki?-pau?inas
23-11-07, 16:12
Ja sam plakic ne anlama geldiğini bilen varmı peki. Aslında şiptarlar ama Sancak Novipazar Trnava köyünde yaşamışlar. Birde Türkiyeye geldiklerinde Kartal olmuşlar çünkü ilk gelen akraba Kartal'a gelmiş yeri belli olsun kolay bulunsun diye :D yani her zaman geldikleri yerler veya baba dede adlarının Türkçe söylemlerini koymamışlar.

babovic
23-11-07, 19:35
ja sam plakic: ben plakiç'im anlamına geliyor.

sandzak13
23-11-07, 21:26

bosnada olduguna eminmisin makedonyada olmasın bu sulale :) bildigim kadarıyla bosna da dilde asagıya dogru makedonyada o soyadlar var...!sandzak13

plaki?-pau?inas
24-11-07, 13:11
Eşimin dedesi şiptarmış. Eski Yugodan mı? yoksa Mekedonya veya Kosovadan mı geldiler şimdilerde bilen yok. OnlarınTürkçe Soy isimleri Soğukdere ve ailesi Adapazarında yaşıyo. Soğukdere kelimesinin çevrildiğinde ya geldikleri yer ismi veya sülale ismi çıkacağını düşünüyorum. Soğukdere'yi bana çevirirmisiniz.

plaki?-pau?inas
24-11-07, 13:16
ja sam plakic: ben plakiç'im anlamına geliyor.

Gerçekten plakicsen ben eski atalarımızla ilgili soy ağacı bilgileri buldum. Eğer soy isim benzerliği değilse paylaşalım. Neredensiniz. Ja sam smako plakic a sinovisa. on je 1929 godinese rodijo. kakvatije dedova ime. Svakome po selami.

muzo
24-11-07, 15:40
Eşimin dedesi şiptarmış. Eski Yugodan mı? yoksa Mekedonya veya Kosovadan mı geldiler şimdilerde bilen yok. OnlarınTürkçe Soy isimleri Soğukdere ve ailesi Adapazarında yaşıyo. Soğukdere kelimesinin çevrildiğinde ya geldikleri yer ismi veya sülale ismi çıkacağını düşünüyorum. Soğukdere'yi bana çevirirmisiniz.

Soğuk dere boşnak dilinde:Studeno (hladno) riyekadır..

babovic
24-11-07, 18:51
sayın plakiç
bir yanlış anlaşılma oldu galiba ben plakiç değilim.

BoSNaK_20
09-03-08, 12:05
sehsoviç bızım soy ısmımız bobannemın tarafının ıse tuze ama tuz dıye okunuoyr varsa bu soy ısımlı ark cvp yazarsa sevınırım

PAJ?C
01-11-08, 08:30
Plakati boşnakça ağlamak demektir.senin soyadinda yani plakiç bu kökten geliyor.yani ağlayan oğlu gibi birşey.pauçinas ise ya yanliş anlamişsin yada doğruysa boşnakçada tek bir pauk vardir o da örümcek anlamina gelir.son harfi k olan kelimeler birleşmede ç ye dönüşür. Pauk= pauç .yani bu da örümcekle ilgili birşey.ancak sonu iç le bitmeyen soyadlari daha çok hrvatlarda görülür.

bardu
10-12-08, 10:30
Bursa İznik'e yerleşenlerden haberi olan var mı ?

Bizim soyadımız Eroğlu ama pek bi bildiğimiz yok,büyüklerde hep sizlere ömür,nasıl yapıcaz nerden bulucaz soy ağacını bilmiyorum

m-cicekfidan
11-12-08, 12:10
Bursa İznik'e yerleşenlerden haberi olan var mı ?

Bizim soyadımız Eroğlu ama pek bi bildiğimiz yok,büyüklerde hep sizlere ömür,nasıl yapıcaz nerden bulucaz soy ağacını bilmiyorum

nufus dairesine gidip dedelerinle ilgili belgeyi isteyeceksin

verecekleri belge soyadı kanunundan sonrakileri kapsar

ancak sana asıl lazım olan soyadı kanunundan öncekiler

onu alabilmen memurla kişisel iyi diyalog gerektirir

çünkü bilgisayarda degil arşivde senin istedigin.

çok zor degil ben aldım

bol şans.

bardu
15-12-08, 16:13
[çok teşekkür ederim

emir.pl
15-12-08, 16:52
Plakati boşnakça ağlamak demektir.senin soyadinda yani plakiç bu kökten geliyor.yani ağlayan oğlu gibi birşey.pauçinas ise ya yanliş anlamişsin yada doğruysa boşnakçada tek bir pauk vardir o da örümcek anlamina gelir.son harfi k olan kelimeler birleşmede ç ye dönüşür. Pauk= pauç .yani bu da örümcekle ilgili birşey.ancak sonu iç le bitmeyen soyadlari daha çok hrvatlarda görülür.

Pauk: Orumcek
Paucina: Orumcek agi
Paucinac: Paucina koyunden olan.

enobjk
15-12-08, 18:20
bizim zekovic büyük büyük büyük dedomun adıymış galba

?ebbo
16-12-08, 09:01
Suliç ne demek?Biliyor musunuz?Dedemler Novipazar Senica(Annem Zenitsa diyor) nın bir köyündenmiş ama köyü hatırlayamadı.
Ananem de Şabanoviç miş.Herhalde Şabanoğlu demek.
Kadınlara Suliçka diyorlarmış ya da Şabanofka

sirtsemoye
18-12-08, 13:51
bnm nişanlımın da "cerlek" bn nasıl öğrenebilirim soy ağacını:notify:

sirtsemoye
18-12-08, 13:53
bu soyaddan biri var mı ?

wlda
27-01-09, 16:18
peki hasic soyadı nerden glıo

arslan38
27-01-09, 17:52
bizim kide cikotic ne anlama geldiğini bende öğrenmekisterim yardımcı olurmusunuz. bizimkilerde karadağ beraneden. Halamın biri adapazarında idi. bizimkiler önce istanbula sonra da yozgat boğazlayan uzunlu kasabasına gelmişler orada nüfus memuru herkese bu soy adı veriyormuş herhalde bizimkide yücel olmuş eskisiyle bir bağlantısı yok maalesef

volim_te
02-05-09, 18:06
zekoviç yokmuuu???? :)

keyFekeDeR
01-12-09, 23:45
benm bildğim kadaryla tutiçler deniyor sülalenize çünkü benmde akrabalrm var tutiç sivasta ve adanada yaşıyorlar ama değişik telafuz şekilleri var tutuşka tutiç ama hangi telafuz doğrusudr tam olarak bilmiyorm...

dostum benimde babaannem tutiç, izmirde yaşıyoruz

Atalay
30-12-09, 21:48
bijelopolje- hodziç.......