PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sarajevo DEVLET Universitesi

fenertan
19-08-06, 20:27
arkadaslar ben BiHte okuyorum...Sarajevo universitesinde.Uluslararasi Sarajevo universitesinde OKUMAMANIZI siddetle tavsiye ediyorum...Sarajevo devlet universitesi zordur ama egitimi kalitelidir...
Uluslararasi Sarajevo universitesinde okumamaniz icin size iki sebep soyleyebilirim
1-okul yeni egitime basladigi icin egitimi cok kalitesiz...
2-Sarajevo (devlet)universitesi baz alindiginda fiyat acisindan ve egitim acisindan bayagi fark var....
iste sizlere Sarajevo Universitesindeki birkac bolumn ucretleri...
Stomatološki Fak.(Dis Hekimligi):6000KM (3100avro)
Menicinski Fak.(Tip):4000Km(2100avro)
Farmakologija(Eczacilik):2000Km(1100avro)
Ekonimija:2000Km(1100avro)
Tum muhendislikler:2400Km(1300avro)
Pravi Fak.(Hukuk):2000Km(1100avro)
Arkadaslar kayit icin sadece oss de "O YILKI BARAJI GECMENIZ GEREKIYOR"
ve de Ekonomi ve Hukuk fakulteleri disindaki diger fakultelerin "PRIJEMNI ISPIT" (fakultenin kendi sinavini) gecmeniz gerekiyor...
Saygilar...

yenal
20-08-06, 20:31
Verdiğin bilgiler için teşekkürler..devlet üniversitesi olmasına rağmen gerçekten pahalıymış.
Sen halen okumaya devam ediyormusun peki??
Bi de mesajında bi cümlede eğitimi kalitelidir demişsin bi cümlede kalitesiz demişsin.hangisi acaba??

fenertan
21-08-06, 11:21
Verdiğin bilgiler için teşekkürler..devlet üniversitesi olmasına rağmen gerçekten pahalıymış.
Sen halen okumaya devam ediyormusun peki??
Bi de mesajında bi cümlede eğitimi kalitelidir demişsin bi cümlede kalitesiz demişsin.hangisi acaba??

ben IUS un egitimine kalitesiz diyorum.Benim okudugum univ egitim kailtesi iustan daha kaliteli...Ben hala okuyorum.
he ve de sen devlet olmasina ragmen pahali demissin...
bu konuyu da aciklamaya calisayim,
Yabanci ogrencilerin tamami bu universiteye bu ucreti oduyor...Ama BiH vatandasliginiz var ise yillik cok cuzi bir fiyat odeyersiniz.Bizim bu ucreti normalde odemememiz gerekiyor,sebebi de iki ulke arasinda yapilan bi anlasmanin varligi.Bu anlasma Turkiyeye giden Bosnalilar ile Bosnaya Gelen Turkler Universiteler para odemeyecek diye....Bosnalilar Turkiyede odemiyor fakat bizim Elciligin yada bakanligin isguzarligindan biz oduyoruz...
Birde arkadasim Turkiyedeki Ozel Universitelerin Dis Hekmliklerinin fiyatiyla Sarajevo Universitesinin fiyatlarini karsilastirirsan fiyat farkini goreceksin...

bosanacmurat
04-10-06, 03:55
fenertan ben srajevo ekonomi 1sınıfım!tekrar etcem seneyi biraz makarayı fazla kaçırdık sonuç=obnova godine:D sen ne okuyosun?kaçıncı sınıf?aga o kadar topic actım bosnada okuyanlar varsa haber wersin diye,iftara gideriz hiç olmassa:D

yeliz
18-07-07, 06:25
muratttttttttttttttttt sen orayı bitiricen de ben görcem ha:) deli manyak. sen şimdi tanımazsın da beni. :) istekten yeliz. servis arkadaşım benm. ben de iusa gidiyodm son dakika golü attılar. gidemedim ama ii oldu. kimseye tavsiye etmem bi kere başınız açıksa ztn kapısından bile girmeyin........ okuldan geçiş hakkınız kısıtlanıor. ya bitiriceksin ya da bitirmeden gdiiceksin geçme hakkın yok. diğer ünilerdeki gibi. blümler ii güzel gibi görünüo ama göründüü gibi deil. ben bizzat yaşadım.....

ay?e
28-06-09, 17:41
sa fenertan bosnada sarajevo da tıp fakültesi varmı ben henüz gelmedim ama inşaaallah bu yıl başlangıcında gelicem ve tıp okumak istiyotum ne tavsiye edersin

C E K O
28-06-09, 17:46
ayşe selam. bosnada tıp fakultesi var ve ablam ordan mezun su an doktor. eğitimi cok zordur. mühendisliklerde matematik tıpta ise anatomi en zor dersler ve bu konularda cok fazla ögrencileri zorluyolar.

türkiyede üni ye girmek zor okumak kolaydır ama sarajevoda girmek basit okuması çok zordur...

Not : Ertan seni burda görmek beni sevindirdi. :)

daha ayrıntılı bilgi isteyenler her türlü yardımcı olmaya calısırım....

ay?e
28-06-09, 18:08
teşekkür ederim ama orda henüz açılmadığı söyleniyo
hangi üniversitede okudu ordaki tıp hakkında geniş bilgi rica ediyorum lütfen yardımcı olun teşekür ederim

C E K O
29-06-09, 15:14
tıp fakültesi mevcut ama sarajevo devlet üniversitesinde... eger sen International University of Sarajevo (IUS) u kastediyorsan onu bilemiyorum... en son 2005 te ordaydım ve ius' ta tıp henuz acılmamıştı...

Starlight
30-06-09, 15:44
sayın ceko fener ertan daha fazla bilgi nerden alabilirim yardımcı olabilirmisiniz?

Starlight
30-06-09, 15:56
orda psikoloji bölümü yokmu sarajevo devlet üniversitesinde ve bosnakca bilmelisin değil mi çok iyi derecede bir adres var mı danısacak bu soruları sormak için danısma bilgi alma gibi

luka agovic
10-07-09, 11:24
orda psikoloji bölümü yokmu sarajevo devlet üniversitesinde ve bosnakca bilmelisin değil mi çok iyi derecede bir adres var mı danısacak bu soruları sormak için danısma bilgi alma gibi

Full İngilizce bölümleri(Ekonomi), %70 ve %30 ağırlıklı İngilizce bölümleride(diğer branşlarda) mevcut. Psikoloji bölümü mevcuttu yanılmıyorsam ama direk olarak yerine sormanızda fayda var. Değişiklik olabiliyor.

Verdiğim adresten Türkçe, Boşnakça ve İngilizce dillerinde bilgilere ulaşabilirsiniz.

Sarajevo Üniversitesi (tıkla) (http://www.ius.edu.ba/)

Bosnakça - İngilizce dil şeçeniği olan bir diğer site

Sarajevo Üniversitesi(tıkla) (http://unsa.ba/s/index.php?lang=hrvatski)

C E K O
10-07-09, 15:47
luka agovic bahsettigin universite sarajevo devlet universitesi degilki. International University Of Sarajevo (IUS). Turklerin actıgı bi okul burası. Yanılmıyorsam 2004-2005 gibi kuruldu bu okul. Sarajevo devlet universitesinde ögrenim dili genelde Boşnakçe. Mesela benim okudugum muhendislik bölümleri tamamen boşnakçe idi. Tıp ve ekonomi bölümleri de bosnakçe idi. Orjantalistika haric diger geri kalan tüm bölümleri boşnakçe eğitim veriyordu eğer son zamanlarda bi yenilik olmadıysa...

IUS' ta ögrenim ücretleri biraz yuksekti diye hatırlıyorum. Su an orda bulunan fenertan (Ertan aydoğan) bu konu hakkında daha detaylı bilgi verebilir.

Starlight sana e-mail ile msn adresimi gönderiyorum. Ordan benle irtibata gecebilirsin...

Starlight
10-07-09, 17:34
bana mail adresniniz gelmedi ki :(

luka agovic
10-07-09, 19:06
Yok Türkler açmadı onu. Saraybosna Eğitim ve Öğretimi Geliştirme Vakfı açtı. Vakıfın finansmanı ve oluşumunda başkanlığına kadar birçok Türk yer alsada Dernek ana dil olarak ingilizceyi benimsemiştir.(Bu vakıf Türkiye’li ve Bosna-Hersek’li bürokrat, aydın, akademisyen ve hayırseverler tarafından kuruldu sadece Türkler değil). Türkiyede YÖK' le denklik kurulmuştur. IUS yide temsilciliği var sadece. Okul özelde olsa ülkenin milli eğitimine ve devlete bağlıdır. İlk iletime iki üniversiteyide koydum ben. Türkçe sekmesi YÖK'ün listeye eklemesiyle oluşturuldu. YÖK bu sene Sarajevo Üniversitesinide tanıdı ve öğrenci yollamaya başlayacak. Doğru diyorsun devlet üniversitesinin genelde eğitimi Boşnakça ama demek istediğim şu mesela Marmarada, Türkçe işletme var birde İngilizce işletme var. İngilizce işletme de ana derslerin hepsi İngilizcedir. Orda da burdaki Ekonomide yani İktisadi ve İdari Fakülteye bağlı bölümlerin Boşnakçası olduğu gibi İngilizce olanlarıda vardır. Sarajevo da, Radyo-Televizyon bölümü %30 İngilizce eğitim veriyor bunun %70'i İngilizce olan bölümleride var Boşnakçaların yanında onu demek istedim.

"Türkiye temsilciliği bulunan Saraybosna Üniversitesi İngilizce eğitimi, Avrupa Üniversiteler Birliği üyeliği ve çift diploma şansıyla göze çarpmakta olup çok sayıda yetenekli ama imkânları kısıtlı veya savaşta zarar görmüş aile çocuğu tam veya kısmi burslu olarak okumaktadır."

Yukarıda verdiğim adreslerin ilki Uluslararası Sarajevo Universitesi. İkincisi Sarajevo Üniversitesidir.
Ayrıca Bosnada Eğitim (Tıkla) (http://www.bosnadaegitim.com/) adresinidende bilgi alınabilir.

hilal seyma
23-07-09, 22:57
ayşe selam. bosnada tıp fakultesi var ve ablam ordan mezun su an doktor. eğitimi cok zordur. mühendisliklerde matematik tıpta ise anatomi en zor dersler ve bu konularda cok fazla ögrencileri zorluyolar.

türkiyede üni ye girmek zor okumak kolaydır ama sarajevoda girmek basit okuması çok zordur...

Not : Ertan seni burda görmek beni sevindirdi. :)

daha ayrıntılı bilgi isteyenler her türlü yardımcı olmaya calısırım....

sa ben bu sene nasipse Bosna ya gelmek istiyorm. yalnız ne gibi şartlar aranıyor tıp ya da diş hekimliğinde. Türkiye den nasıl ve ne zaman başvuru yapabiliriz. usulünü biraz anlatır mısınız?..öss ye girmedm. burda işletme 3. sınıftayım vs vs.. kendimle ilgili bunları söyleyebilirim size kısaca..bu konuyla ilgili bilgisi olanlara çok ihtiyacım var! acilen yardım ederseniz çok sevinirim...

C E K O
24-07-09, 09:04
sa ben bu sene nasipse Bosna ya gelmek istiyorm. yalnız ne gibi şartlar aranıyor tıp ya da diş hekimliğinde. Türkiye den nasıl ve ne zaman başvuru yapabiliriz. usulünü biraz anlatır mısınız?..öss ye girmedm. burda işletme 3. sınıftayım vs vs.. kendimle ilgili bunları söyleyebilirim size kısaca..bu konuyla ilgili bilgisi olanlara çok ihtiyacım var! acilen yardım ederseniz çok sevinirim...

Türkiyeden sınavla oraya giriş olayı nasıl oluyor bilmiyorum. 2005 yılında direk sarajevoya gidip okula kaydoldum. Burdan giriş hakkında su an orda okuyanlar daha detaylı yardımcı olabilirler sanırım.

MoHiKaNaC
24-07-09, 09:18
Bir ogrencinin Sarajevo Devlet Universitesi - Tip Fakultesine girebilmesi icin giris sinavini gecmesi yeterli. Fakulteye kabul edilen ogrencilerin listesi olusturulurken lise egitimi basari seviyesi ve giris sinavi goz onune aliniyor. Bildigim kadariyla Tip fakultesi icin Fizik, Kimya ve Bioloji'den test yapiliyor ayrica Ingilizce bilgi seviye testi yapiliyor ve yeterli puan alindigi taktirde ogrenci Ingilizce egitiminden muaf tutuluyor. Bir de, yanilmiyorsam Tip icin giris sinavi iki hafta once yapildi.

Ama en iyisi asagidaki siteden girip istedigin bilgileri almaktir. Bosnakca konusamiyorsan Ingilizce olarak fakulteye mail atip ogrenmek istediklerii sorabilirsin. Gerci, Bosnakca konusamiyorsan bence en iyisi bir sene Bosna'da kalip dil ogrenmek ondan sonra da univerziteye girmektir.

http://www.mf.unsa.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=99&Itemid=356

Tabi bu anlatiklarim Devlet Univesitesi icin gecerli. IUS'a gelince bildigim kadar orada hala TIP yok...

Verdigim bilgiler detayli olmayabilir ama ilgi olursa daha fazla bilgi bulmaya calisirim burda.

Pozdrav

hilal seyma
26-07-09, 22:20
sanırım bu sınav olayı diş hekimliği içinde geçerli anladığım kadarıyla..maalesef boşnak değilim ve boşnakça hiç bilmiyorm..sınav zorlayabilir hal böyleyken:( bazı ülkeler direkt diploma notuyla kayıt yapıyorlar zaten. ben özellikle Bosna yı istiyorum!..orda ortamın çok güzel olduğunu duyuyorm çünkü..ingilizcem yeterli olursa Bosna ya alabilirler diye düşündüm..birde şunu sormayı unuttum, denklik alabiliyoruzdur inşaAllah ve Türkiye de ulaşabileceğim yetkilileri varsa bizi en kısa zamanda yönlendirir misiniz? bu arada yardımlarınız için Allah razı olsun!!

meryamti
10-08-09, 13:10
sa arkadaşlar bede IUS da okumsk istiyorum ama tam olarak bir bilgim yok .Bir de tıp olmadığını söylüyorsunuz bundan emin misiniz lütfen beni bu konuda bilgilendirir misiniz

The Turk
31-08-09, 13:19
Bende inşAllah gidiyorum ayın 24 ünde Bosna Hersek'e...
Sosyal ve siyasal bilimler...

freeboysemih
18-11-09, 15:48
arkadaşlar merhaba tıp yada diş hekimliği nerde var ya okulun sitesine girdim ama yanlış okulmu ne?öğrenim ücretleride aynısı değil.sanırsam eski bir paylaşımdı bunlar.yeniden bi açsak da konuyu herkez bilgilerini sölese olmazmı???

belmak
19-09-11, 11:26
Univerziteta u Sarajevu ile İTÜ geçen sene ikili anlaşma yapmıştı, ortak çalışmalar için. Bu sene de, biz yani İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, aynı üniversiteye bağlı Müzik Akademisi ile ikili işbirliği anlaşması yaptık. Daha doğrusu bugün imzalandı, sizlerle paylaşmak istedim.

Između Sarajeva i Istanbula
Osnovan most umjetnosti
Državni konzervatorij Turske muzike na Istanbulskom Tehničkom Univerzitetu i Muzička akademija Sarajevskog univerziteta sklopili su sporazum o suradnji iz oblasti obrazovanja i umjetnosti koji su potpisali Cihat Aşkin i prof. Ivan Čavlović.

http://sutra.ba/novost/41799/Osnovan-most-umjetnosti
http://source.ba/clanak/8459233/cooltura/Izme%C4%91u%20Sarajeva%20i%20Istanb