Orijinalini görmek için tıklayınız : Ölüm Çiçekleri 3. Bölüm Yorumları
Şu ana kadar Türk lafı geçmedi sanki, ya da ben duymadim, sanırım eleştiriler yerini buldu.
Osman Paşa marşı bir yanda Sehidski Rastanak diğer tarafta.
Şairin karısına pencereden çiçek vermesi espirisi ise sevdalinkaları çağrıştıracak bir sahne idi.
Balotka_Sancaklı
04-04-08, 21:45
3. Bölümde film yavaş yavaş iyi denilebilir hal almaya başladı bence.
Silah zoruyla tüm erkekleri kamyona doldurup toplu mezar önünde taranmaları resmen ağlattı beni !
Hele ölürken elleri havada Rab'lerine dua ederken ölmeleri yaşanmış tüm vahşeti yaşamış gibi hissetmeme neden oldu.
Lanet Olsun size Çetnikler !!!
bu bölümüde diğer bölümleri gibi süpperr..özellikle köyün erkeklerinin ve çocuklarının öldürülme sahnesi tüm türkiyeyi ağlatmıştır...
ayrıca şimdiden efsane olmaya başladı bence.......
Türk lafı geçmesi gayet normal dizi Türkiyede yayınlanıyor.Anlamıyorum neden bu kadar panik olduk.Şayet boşnaklar Türktür diyorlarsa ne mutlu bize.
Her ne kadar diziyi sevmesem de dizi yavaş yavaş güzelleşiyor.Yeni bölümlerin dahada güzel olması dileğiyle.
İkinci bölümü izlemedim. Bu gece kısa bir süre baktım. Çetniklerin mekanı olan kafe sahnesi bir kaç kez gösterildi. Her defasında çetnik mekanının fon müziğinde Dino Merlin'in şarkısı çalıyordu.
Bakalım Hacı Dino Merlin bunu duyunca nasıl tepki gösterecek.
valla ben ılk defa ızledım gercekten ıclerı acıtan bı ddızı sahsen cok begendım kadınların kocalarını alıp goturmelerı o adama ole yuzunu baglayıp soru sormaları canımdan bı parca alırmıs gıbı oldu lanet olsn yapılanlara ya:(:(
generacija
04-04-08, 22:37
İkinci bölümü izlemedim. Bu gece kısa bir süre baktım. Çetniklerin mekanı olan kafe sahnesi bir kaç kez gösterildi. Her defasında çetnik mekanının fon müziğinde Dino Merlin'in şarkısı çalıyordu.
Bakalım Hacı Dino Merlin bunu duyunca nasıl tepki gösterecek.
Dino Merlinin bir tepki vereceğini sanmıyorum bu olayı duymaz bile.
___hiko___
04-04-08, 22:49
bence dizi git gide iyi oluyor.ben bu bölümünü beğendim.dizi rayına oturmaya başladı bence.bazı sahneleri ne kadar içimizi karartsa da güzel bir bölümdü.umarım gelecek bölümler daha da güzel olur...
sancaklija87
05-04-08, 08:16
Evet arkadaşlar bence de dizi güzelleşmye başladı fakat bide bu yapılanlarda BOŞNAKlar lafı geçse daha iyi olcak ama neyse gerçekten akşamki bölümde çok kötü oldum sinirlerim bozuldu:sad:
2 . bölümünde çok sinirlendiğim için izlemedim açıkçası diziyi başka başka yerlere çekiyorlar dı şimdi cuma akşam izlicez ve görcez ama okuduğum yorumların çoğunda olumlu cvp lar var neyse bakalım görelim diyorum ben ama tek dileğim dizi gerçekleri anlatsın sadece türkiye üzerinde yapmasınlar boşnaklar katlediliyor orda hak yerini bulsun boşnakları mazeme olarak kullanmasınlar ben buna kızıyorum
sanki dizi yavaş yavaş rayına oturuyor.ama 2.nci bölümde dikkatimi çeken olay köydeki ilk katliam sonrası radyodan haberler verildiğinde boşnaklar diye bahsettiler.radyo dışında hep türkler diye bahsediliyor.ayrıca ilk defa barda moj goluba haricinde parça vardı:)biraz daha boşnakça müziklerimiz olursa daha da ilgi çekeceğine inanıyorum.
dızı yavas yavas oturuo ızlerken acaba dedım senarıst bızım yorumlarımı okudu :) musluman bosnakların bır ınsanı oldururken ne kadar dusunduklerını gostermelerı guzel ama cetnıklerın gozlerını kırpmadan bınlerce erkegı öldrmelerı ıcler acısı...dıno merlın sarkılarını sadece muslumanlar dınleyecek bı kaıde yok ve sanırım merlın sırp barında kendı sarkılarının calınmasına bısey demez cunku muzık evrenseldır dıyen kendısı...dıger bolumlerın daha guzel olması dıleıyle.
dizi ilgi çekici bölümlere doğru ilerliyor....
dizi saptırılıo bana inandırıcı gelmeyen yönleri çok türkleri olduğundan fazla merhametli göstermişler gerçekçi olalım kimse savaş anında düşmanına acıyacak kadar mehametli düşünemez sonra müslümanları türk olarak göstermişler bosnada sadece müslüman olanlar türkler değil boşnakları hesaba katmamışlar eğer dizi gerçekleri yansıtacaksa bunun sadece türk booyutunu almamaları gerekir sonra bir grup türk'ün mücadelesini anlattığı söylenen dizide bir türk düşmanının vanına kıyamıyor bu biraz saçma belki sözlerim çok tepki toplar bilemem ama biraz gerçekçi düşünelim aynı durumda siz olsaydınız bu kadar merhametli olabilir miydiniz?sonuçta bu savaş ölmekte var öldürmekte
dizi saptırılıo bana inandırıcı gelmeyen yönleri çok türkleri olduğundan fazla merhametli göstermişler gerçekçi olalım kimse savaş anında düşmanına acıyacak kadar mehametli düşünemez sonra müslümanları türk olarak göstermişler bosnada sadece müslüman olanlar türkler değil boşnakları hesaba katmamışlar eğer dizi gerçekleri yansıtacaksa bunun sadece türk booyutunu almamaları gerekir sonra bir grup türk'ün mücadelesini anlattığı söylenen dizide bir türk düşmanının vanına kıyamıyor bu biraz saçma belki sözlerim çok tepki toplar bilemem ama biraz gerçekçi düşünelim aynı durumda siz olsaydınız bu kadar merhametli olabilir miydiniz?sonuçta bu savaş ölmekte var öldürmekte
Sen olaylara gerçekçi bir gözle bakmaya çalışıyorsun ama pek gerçekçi değil sanki. Savaş anında dahi olsa bir insan öldürmek ne kadar kolay olabilir öncelikle. Bir insanın canına kıyıyorsun, ister Çetnik olsun ister Ustase. Tamam onlar acımasızca, bütün merhamet duygularından yoksun bir şekilde bunu yapıyorlar ama biz müslümanlar merhametliyiz. Ve eğer gerçekleri istiyorsan savaştan sonra psikoloji bozulan insanları da hesaba kat. Birilerini öldürmek zorunda kalan insanların sonraki ruh hallerini düşün. Benim dayım tüm savaş boyunca orduda yer aldı. Senelerce çetniklere karşı silah tutmak, topraklarını savunmak için cephede kaldı ve bugün savaşın bitmesine rağmen dayım oldukça kötü bir psikoloji içinde. Öldürmek zorunda kaldığı insanlar ve ölümle sürekli burun buruna aylarca yaşadığı için... Ve evet bir savaş anında dahi olsam ve de öldürmek zorunda olduğum insanlar olsa bunu çetniklerin yaptığı gibi çabucak yapamazdım, öldürsem dahi bunun ölene kadar vicdan azabını çekerdim.
Sen olaylara gerçekçi bir gözle bakmaya çalışıyorsun ama pek gerçekçi değil sanki. Savaş anında dahi olsa bir insan öldürmek ne kadar kolay olabilir öncelikle. Bir insanın canına kıyıyorsun, ister Çetnik olsun ister Ustase. Tamam onlar acımasızca, bütün merhamet duygularından yoksun bir şekilde bunu yapıyorlar ama biz müslümanlar merhametliyiz. Ve eğer gerçekleri istiyorsan savaştan sonra psikoloji bozulan insanları da hesaba kat. Birilerini öldürmek zorunda kalan insanların sonraki ruh hallerini düşün. Benim dayım tüm savaş boyunca orduda yer aldı. Senelerce çetniklere karşı silah tutmak, topraklarını savunmak için cephede kaldı ve bugün savaşın bitmesine rağmen dayım oldukça kötü bir psikoloji içinde. Öldürmek zorunda kaldığı insanlar ve ölümle sürekli burun buruna aylarca yaşadığı için... Ve evet bir savaş anında dahi olsam ve de öldürmek zorunda olduğum insanlar olsa bunu çetniklerin yaptığı gibi çabucak yapamazdım, öldürsem dahi bunun ölene kadar vicdan azabını çekerdim.
Sn. zametica (Kardeşim)
söylemiş olduğun şeyler gerçekten doğru munire ablamızda bir gazeteci olarak bulunmuştu srebrenica savaşında bizler için kendisi çok ama çok değerli bir insan biz burada bu dizinin bölümlerinden bahsediyoruz ben senihaya bazı söylediklerine katılıyorum
ve kardeşim çetnikler bize müslümanlara acıdıkları için beklemediler kaç gün boyunca çeşitli işkence çektirdiler o masum insanlara yoksa acıdılarda beklediler değil yani
ama şu var bu dizi sadece biraz anlatıyor boşnakları ben şundan korkuyorum bu dizinin amacı başka yerlere taşınmasın aynı bulgaristanlı adam nasıl çetniklere silah atmayı öğretiyormuş yaa gerçekte öyle bişey yok öyle şeyler yazmışlar senaryoya millet gerçek sancak buda beni üzer doğrusu
arkadaşım ben zaten burda film hakkındaki düşüncelerimi belirttim tabiki bizler merhametli insanlarız ancak bir savaş çıktığında bunu düşünemeyiz buna vaktimiz olmaz
karşımızdaki bizi nasıl öldüreceğinin planını yaparken ben ona nasıl merhamet edebilirim ki...ve eminim bunu bir çok insan yapamaz ben bu yorumu yazarken kendimi onların yerine koydum
bu yüzden saptırılıo dedim ayrıca erdala katılıyorum o dönemde bir türk istihbaratçısının orada işi ne yani olaylar farklı yönlere çekiliyor yaşananlar farkluı şekillerde aksettiriliyor ben bunu vurgulamaya çalışıyorummm
j a r a n e
05-04-08, 18:05
Dizi ilerledikçe daha da aptal repliklere şahit oluyoruz.dizinin konsept danışmanı şimdiye kadar gördüğüm en kolpacı ve en komplo teoristi Soner Yalçın.Bu yüzden boşnakları anlatan bir dizi olduğunu düşünmem için sebep yok.Birde sırpların katliam yapacağını bilen ünlü (!)Türk İstihbarat teşkilati bir subayı görevlendirirken neden bosnada ki müslüman Peçenekleri(!) uyarmayı akıl edemiyor?
arkadaşım ben zaten burda film hakkındaki düşüncelerimi belirttim tabiki bizler merhametli insanlarız ancak bir savaş çıktığında bunu düşünemeyiz buna vaktimiz olmaz
karşımızdaki bizi nasıl öldüreceğinin planını yaparken ben ona nasıl merhamet edebilirim ki...ve eminim bunu bir çok insan yapamaz ben bu yorumu yazarken kendimi onların yerine koydum
bu yüzden saptırılıo dedim ayrıca erdala katılıyorum o dönemde bir türk istihbaratçısının orada işi ne yani olaylar farklı yönlere çekiliyor yaşananlar farkluı şekillerde aksettiriliyor ben bunu vurgulamaya çalışıyorummm
Ben dizinin konsepti, içeriği ile ilgili bir şey söylemedim. Sadece senin söylediklerin tuhaf geldi bana... Savaş anında, öldürmek zorunda kaldığın zamanda öldürsen bile bunu onların yaptığı gibi yapamazsın, söylemek istediğim buydu... En azından ben bu şekilde yapamam. Düşüncelere, bakış açılarına saygı her zaman vardır;)
Sn. zametica (Kardeşim)
söylemiş olduğun şeyler gerçekten doğru munire ablamızda bir gazeteci olarak bulunmuştu srebrenica savaşında bizler için kendisi çok ama çok değerli bir insan biz burada bu dizinin bölümlerinden bahsediyoruz ben senihaya bazı söylediklerine katılıyorum
ve kardeşim çetnikler bize müslümanlara acıdıkları için beklemediler kaç gün boyunca çeşitli işkence çektirdiler o masum insanlara yoksa acıdılarda beklediler değil yani
ama şu var bu dizi sadece biraz anlatıyor boşnakları ben şundan korkuyorum bu dizinin amacı başka yerlere taşınmasın aynı bulgaristanlı adam nasıl çetniklere silah atmayı öğretiyormuş yaa gerçekte öyle bişey yok öyle şeyler yazmışlar senaryoya millet gerçek sancak buda beni üzer doğrusu
Ben diziyle ilgili bir yorum yaptığımı hatırlamıyorum:):)
Sadece seniha'nın söylediklerini kendi bakış açımla değerlendirdim...
dizi iyiye doğru yol alıyor sanırım....:icon_bravo:
vBulletin v4.0.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.