PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : murat is turske/bosne

bosanacmurat
28-08-06, 10:52
ima li iko da je iz turske(rodjen u tursku al studira/radi/preselio se) otisao u bosnu ili u sandjak?ja sam taj=) oooooooonnnnnnnnnnaaaaaaj voleo bih se upoznati s takvim ljudima hvala u naprijed Alahi Amanet...

sinovisandzak
28-08-06, 12:17
alejkum selam brate merhaba

Novi Pazar
28-08-06, 13:26
ve alejkum esselam brate.

hodželdun_)_)_) živjela sandžak

rozaje_cg
28-08-06, 20:57
Dobrodošli... walla bi voleo da živim takvi kao što si ti u teritoriji bivše SCG :) (ako bi imao posao tamo, naravno !!)

bosanacmurat
01-09-06, 23:39
Mİllet Bosana Okumak İsteyen Warsa Ben Yardimci Olmaya Calisirim!!!arastirma Yaparim,lazim Olan Seyleri Bulurum Gerekirse Belge De Tedarik Edebilirim!!!!arkadaslariniza Ve Akrebalariniza Duyurun Az Kaldi Kayitlara Oss Den Baraji Gecmeniz Yeterli Herhangi Bir Bolumden!!!!

bosanacmurat
02-09-06, 17:21
E Rozaje_cg Bosna Nikad Nije Bila Crnogorska Teretorija Samo Da Znas!crnragora Je Tek Drzava Postala,znaci Mogla Bi Cg. Biti Bosanska Teretorija Jer Je Dobio Slobodu Prije 12 Godina,al Crna Gora Tek Nema Ni Citava Godina...nadam Se Da Te Ne Peglam=( Al To Je Ziva Istina...

rozaje_cg
02-09-06, 18:53
E Rozaje_cg Bosna Nikad Nije Bila Crnogorska Teretorija Samo Da Znas!crnragora Je Tek Drzava Postala,znaci Mogla Bi Cg. Biti Bosanska Teretorija Jer Je Dobio Slobodu Prije 12 Godina,al Crna Gora Tek Nema Ni Citava Godina...nadam Se Da Te Ne Peglam=( Al To Je Ziva Istina...

U pravo si. Mislim da sam pogrešio. Ja sam htjeo da kažem na prostoru bivše Jugoslavije (bivši SFRJ) . Znam da je to istina . ali to je greška, nadam se da češ me shvatit.

bosanacmurat
03-09-06, 10:43
estafirulah brate,samo sam ti htio objasniti kako le pravo:( eeee ba ljudi zeli li iko da studira u bosnu/sarajevo? ako hoce nek pozuri jer dolazi kraj upisa fakulteta!!!Javi te mi ljudi da vas pomognem!!!Alahi Amanet

enko
04-09-06, 12:50
bate i ja studiram kod bosne mislim da mismo upznali gdje si sad jel kod sarajevo ili u istanbul haj ako bog da vidjecemose kad budemu u sarajevo
murat bate ben enis sizin 4. kusaktan akraba oluyorum suki ye sor o söyler neyse milmlet eğer ordaki özel türk üniversitesinde okumak isteyen zemlaklar akrabalar varsa bende yardımca olabilirim hadi selametle kaılm allahimanet...

bosanacmurat
05-09-06, 22:48
enis duydum ben senin adını sukiden ya!!Ben ekonomi okuyorum!Amcolu yanlız sana kötü bi haberim war senin fakülte hiç bi şekilde tanınmıyo ve tanınmıycakmış ya türkiyede:( yöke telefon açıp sordum harbi bak!Aga bizim mahallede yok galba tahsille ilgilenen:))

enko
06-09-06, 07:32
bate beniilgilendirmiyoki yökün tanıması ben insallahözelsektörde çalısacğım abi ciddi ciddi tahsille ilgilenen yok bizim mahalleden nasıl yapacaz bate biz bu isi :)

fleur de lis
06-09-06, 13:28
enko i murate, kako vam je u sarajevu?

bosanacmurat
06-09-06, 17:40
vala brate moj mogu ti reci da je meni solidno!, al naravno zavisi!ako imaş negu trebu(djevojku) dobro je skroz,i ako je drustvo dobro!Ako pitaş kako mi je sada uskoro cu raskinuti sa djevojkom tako da mi treba malo vremena da nedjem neku novu djevojku=) LJUDİ ZNADİ TE CİJENİTİ SVOJU MAHALU İSTANBUL,JER JE OVA DRZAVA NAZALOST PROKLETA!!!=((

enko
06-09-06, 22:39
bate za mene dobro je elhamdulillah nemam problema pa tako nista nista kod mene bogami ....

fleur de lis
07-09-06, 08:14
vala brate moj mogu ti reci da je meni solidno!, al naravno zavisi!ako imaş negu trebu(djevojku) dobro je skroz,i ako je drustvo dobro!Ako pitaş kako mi je sada uskoro cu raskinuti sa djevojkom tako da mi treba malo vremena da nedjem neku novu djevojku=) LJUDİ ZNADİ TE CİJENİTİ SVOJU MAHALU İSTANBUL,JER JE OVA DRZAVA NAZALOST PROKLETA!!!=((

Ja sam zensko, ne brat.
Ne pitam te za cure, nego kako ti je zivjeti tamo. :rolleyes:

enko
07-09-06, 10:35
zuhaha sad moramoda kazemu sestra kakose zoves i gdje zivis zivotje ljepo u sarajevo i ponekad tesko ...:);)

fleur de lis
07-09-06, 11:36
zuhaha sad moramoda kazemu sestra kakose zoves i gdje zivis zivotje ljepo u sarajevo i ponekad tesko ...:);)
Ja sam inace porijeklom iz sjeverne bosne al ne zivim vise u bosni.
Negdje si napisao da ce rata ponovo biti pa da pitam zasto to mislis?
Inace, sta studiras u sarajevu? Znam da zivot tamo nije lagan. :(

bosanacmurat
07-09-06, 20:14
Ja sam zensko, ne brat.
Ne pitam te za cure, nego kako ti je zivjeti tamo. :rolleyes:

A JOOOOJJJ OPROSTİ SVİJU Tİ NİSAM ZNAO DA Sİ DAMA:p :p PA ZİVOT JEST TESKO OVDJE AL NİJE ZA MENE,JER MENE FİNANSİRA STARİ TAKO DA NEMAM NİKAKVİH PROBLEMA:D :D AL JE TEZAK ZA SARAJLİJE İ OSTALO BOSANACA,JER NEMA POSLA U BOSNU A TREBA SE ZİVJETİ...PA JESİ Lİ POZELELA BOSNU:confused: :confused: :( AKO JESİ NAVRATİ,PA İSPUNİ ZELJU:( GDJE SAD ZİVİS?JEL U NASOJ MAHALİ (YILDIRIM)İLİ NEGDJE DRUGO? İ USPUT...ZNAS Lİ TURSKİ?

fleur de lis
08-09-06, 07:24
Zivim trenutno u sveskoj. Ne znam turski, nisam nikad tamo bila.

bosanacmurat
08-09-06, 17:49

pa jel toliko poznta ova nasa stranica:) znaci ne znas gdje je nasa mahala STETA Boga mi:) idi pa vidi nasa je mahala ko paris u tursku:) namjeravas li dolaziti u BIH?Evo pada kisa u Sarajevo,al ja volim kada pada kisa Romanticno je kontas=) kako je tamo vrijeme? Pusa...

fleur de lis
08-09-06, 19:20
Ovdje je hladno, al ne pada kisa trenutno.
Mislila sam jednom doci da vidim Istanbul, al ne znam kad cu...

bosanacmurat
08-09-06, 23:40
Ovdje je hladno, al ne pada kisa trenutno.
Mislila sam jednom doci da vidim Istanbul, al ne znam kad cu...

:) ja sam mislio da dodjes u Bosnu mala:) nisam ti ni ja u istanbul ja sam trenutno u Bosnu,al obecaj da ces mi javiti ako budes dosla u Bosnu;)

fleur de lis
09-09-06, 18:47
mali, ja sam za tebe abla :)
Al docu ja u bosnu

muzo
09-09-06, 19:04
selam.jestel ranije ziveli u tursku? oddaklenste? poştovajne

fleur de lis
09-09-06, 19:14
NIsam nikad bila u turskoj...

muzo
09-09-06, 19:28
roditeli od daklensu? yesul iz sancaka ili bosna? kakose prezijevate? jel mnogoje vazno nam treba ovde koji govore boşnjaçki.u ovem mislejne i viçete na uiçit turski jezik. poştovajne..

fleur de lis
09-09-06, 19:46
Iz bosne sam, muzo..

bosanacmurat
10-09-06, 13:36
mali, ja sam za tebe abla :)
Al docu ja u bosnu

KO JE BA ABLA ZA MENE:mad: STARIJA SI PAR MJESECA I TO JE SVE,MOZEMO SE SMEKATI:D :D SALA MALA,A KAD DOLAZIS U BIH?PUSA JOS JEDNOM:D :D :D :D :D

fleur de lis
11-09-06, 07:14
Starija sam vise nego par mjeseci. 83. sam godiste :P

sunflower
11-09-06, 11:02

gdje zivis u sveskoj ja 85? , i ja hocu da docem tamo da ucim univerzitet.

fleur de lis
11-09-06, 11:08
Pogledaj PM, tamo sam ti napisala. :)

bosanacmurat
11-09-06, 17:43
Starija sam vise nego par mjeseci. 83. sam godiste :P

a pise ti na profile da si rodjena "February 28, 1985 " pa ko laze sada:D :D pa sta ima veze,imat ces mladog muza u buduce:D:D:D SALA MALA!!!;) JA Tİ NESTO NAPİSAO NA PM Tİ NİSTA MA SRAM TE BİLO:D :(

fleur de lis
12-09-06, 07:30
a pise ti na profile da si rodjena "February 28, 1985 " pa ko laze sada:D :D pa sta ima veze,imat ces mladog muza u buduce:D:D:D SALA MALA!!!;) JA Tİ NESTO NAPİSAO NA PM Tİ NİSTA MA SRAM TE BİLO:D :(

Ma to sam ja onako stavila.

Ne diram ja mlado meso,ja sam ti staromodna koka. :p

bosanacmurat
15-09-06, 00:26
Ma to sam ja onako stavila.

Ne diram ja mlado meso,ja sam ti staromodna koka.

A JAOJ FUJ GADDDEEEE:D:D:D:haj mi reci nesto...imas li decka?sto pitam?ma onako bezze Alaha mi pa znas kako to ide u bosnu:D prvo se upoznas(a ja ne znem ni kako se zoves) i poslije upitas za momka:D eee ba ljudi nisam ja vise sandjaklija,ja postao bosanac i to pravi:D e mala neznam vise na koju foru da ti se nabacim:D de ba objasni kako bih ti se dopao:D:D?

fleur de lis
15-09-06, 07:50
Heheh, pa ti ko pravi bosanac. :D Al ja vec dugo dole ne zivim pa se ne palim na te fore. :p

bosanacmurat
15-09-06, 15:27
Heheh, pa ti ko pravi bosanac. Al ja vec dugo dole ne zivim pa se ne palim na te fore.

pa jooojjjj eh da mi je znati na koju foru se ti palis odmah bi uradio:D hmmmmmmm da nisi sponzorusa ?:D ako jesi onda ces uzivati sa mnom:D kako se ti zoves Boga ti?:D dopisujem se s tobom al veze nemam ko si sta si...:( ali nema veze ako si me zavolela zenim te:)samo hoces neces:D:D

bosanacmurat
23-09-06, 21:56
hej mala vidim da ne pises vise:( ne nabacujem ti se sviju mi reko samo malo da se zezamo nadam se da ces me shvatiti:( jesi ljuta?nemoj biti ljuta ja sam tuzan jer ne pises vise na moj topic:(

mustafa
26-09-06, 21:51
OD TOPALE PA DO RAVNE GORE VJEŞALİ SMO Mİ SRBE NA VRBE,NEMA VRBA KOLİKO İMA SRBA,NEMA VEZE İ NA BREZE!!
Dragi Prijatelju,
Citajuci ovu nasu lijepu stranicu dodjoh i do ove "nacisticke parole" sto je koristis. Ja to nesmatram nimalo za pametno od jednog "skolovanog" momka.
Posticane mrznje nikome ne koristi a i tebi sigurno nece koristiti u tudzoj zemlji.
I ako srbi to zasluzuju mi nesmijemo sebi dozvoliti da budemo kao oni.
Zelim ti puno uspjeha i selam

bosnensis
26-09-06, 22:10
Dalije istina dasmo na vrbe vjesalı mı te srbe,e onda nema problema ,i nemoj da zalite,i nemoj da seh ide u LAHEY mismo taj racun uzeli na vrbe e moj bosanac kako mozez da pomislis na ovu temu kamoli da ga pises.U bijat'i naj gore misao na svetu,i akoje srbin! i nasa vjera to ne dozvolava molimte polako.

bosanacmurat
30-09-06, 02:45
Dragİ Bosnjacİ İ Sandjaklİje...hvala Vam Na Savjet Alİ İzgleda Da Nİste U Bosnu Trenutno!!jeste Lİ İkada Bİlİ Na Utakmİcİ Od Sarajevo-crvena Svezda?ja Jesam!zna Te Lİ Sta Kazu?jeb.. Vm Muslİmansku Majku! İ To Bez Razloga!!!jeste Lİ İ Kada Prİcalİ Sa Çetnİkom O Ratu?ja Jesam!!!jaran Mİ Je Bİo Taj Çetnİk İ Ovo Je Text Od NaŞe PrİÇe=

İ Ja Sam Ubİo Muslİmane İ To Mİ Je KomŞİja Bİlo!,vİ Ne Zasluzujete Zİvot!mİslİ Te Da Ce Vam Bog Pomocİ Al Vjeruj Mİ Da Nece!mİ Cemo Donİjetİ Mİr Na Svİjetu İ Bİtİ Bozİjİ Sİn,moj Je Odgovor Samo Ovako Bİlo= Ja Nemam Sİna Çetnİka!!!!zamİslİ Te Ovo Molİm Vas!!!bosancİ To Vİse Negledaju(dalİ İko Psuje Boga İlİ Moju Majku, İlİ Drzavu) Al Ja Gledam!İ Nedam Da NaŞİ Şehİdİ PlaÇe U Mezaru!ako İma On Boga Taj Bog Moze Bİtİ Samo Ja!jer Samo Ja Dozvolavam Rat Medju Srbe İ Muslİmane Al NaŞ Dragİ Bog Ne Dozvoljava, A Onİ Mİsle Da Bog Kaze ubİj Te Se

Sağolun arkadaşlar tavsiyeleriniz için ama belli ki bosna da değilsiniz şu anda!Hiç Sarayevo-crvena zvezda maçına gideniniz oldumu?stad da ki tezahuratlar şöyle=müslüman ananızı...!bunu sarayeevo stadında burnumun dibinde söylüyolar ve herhangi bi provakasyon olmadan, yani tamamen sebepsiz sadece ırkçı oldukları için bu küfürü ediyolar!! Yada hiç bi sırpla savaş hakkında muhabbet ettiniz mi?ben ettim hatta o insan benim arkadaşım dı ama çetnik ti de...Size ömür boyu unutamayacağım konuşmamızı yazıyorum...

Ben de müslüman öldürdüm savaşta,hatta komşumuz du öldürdüğüm adam!Siz müslümanlar yaşamayı haketmiyorsunuz çünkü...Tanrının size yardım edeceğini sanıyorsunuz, ama inan bana size yardım etmiycek, bu dünyaya barışı biz getireceğiz ve barışı getirnler Tanrının oğullarıdır! Ben çok kızgındım o konuşma esnasında hani çıldırır da iinsan Allahını kitabını kaybeder aynen o durumdaydım ama cevabım sadece bu oldu= BENİM ÇETNİK Bİ OĞLUM YOK!!üşünün lütfen bu yazdıklarım hakkında, evet günah tı yaptığım çünkü sanki Allah benmişim gibi konuştum, ama ancak benim gibi aciz bi Tanrı savaşı tavsiye edebilir!Ya da bi evlat sahibi olma ihtiyacı duyar...Saygılarımla

bosanacmurat
30-09-06, 02:51
ADESA TO JE MOJ POTPİS AKO Tİ SE NESVİDJA JAVİ Mİ İ RECİ PROMJENİ POTPİS!! OK? MİSLİM NEMA SMİSLA BEZ PİTAANJE TO DA SE URADİ!AL ETO Tİ Sİ ADMİN PA MOZES RADİTİ SVE:d HAJD CAO