Orijinalini görmek için tıklayınız : Anadolka??
Anadolka mı, Katibim mi?
Bir şarkı savaş çıkmasına neden olur mu?
Adela Peeva yönetmenliğindeki "Bu Şarkı Kimin" (Whose is this song?) filmi (2003) komik, dramatik, vs.
4394315735123280123
Haj jacu tebi sevdalinke pesme pjevati
Mehmed Bajraktarevic'in anlatmasıyla da biraz inandırıcı hale geliyor. Bence bu şarkı Türk ve Boşnak etkileşimiyle gelişmiş ama bence bu şarkı bizim. :D
Aman aman'lar nereden geliyor Arnavut'a Yunan'a? :P
Dervi?nurovi
12-10-08, 15:52
Bu şarkı;
Tüm Balkan'ın..
yani,
HEPİMİZ'İN!!!
Dervi?nurovi
12-10-08, 16:26
Haj jacu tebi sevdalinke pesme pjevatiiiiiiiiiiii
Hraniçu te bademima
da mi miriseş
pojiçu te culşerbetom
da mi sevdiseş :)
Cok ilginc annem bosnakcasini duyar duymaz soyledii rahmetli teyzem gelinken soylermis nerdeyse 50 yil once cok cok duygulandim Belmak hn paylasim icintesekkur ederim ..
ja cu tebi sevdalinke pjesme pjevatii!!! Cok ilginc geliyor su zamana kadar annemlerin boyle bir sarkiyi bile bildiklerini bilmiyordum Saolun ya
rizo hamidovic'ten-- oj Anadolkoyu dinleyin tavsiye ederim
bijelo dugme
12-10-08, 20:20
Eğer soru sadece Anadolka mı yoksa Katibim mi diye olsaydı belki işin işinden kolay çıkılırdı. En azından ortak bir nokta bulunurdu. Ancak Adela Peeva'nın her gittiği ülkede sorusuna kesin ve net aldığı cevap yani "bizim şarkımız" demeleri bu işin işinden zor çıkılır dedirtiyor. Hepsinin de gerçek bir hikayesi var ve şarkılarda anlatılan hikayeler nerdeyse aynı zamanlara denk geliyor.
Türklerin mi, yunanlıların mı, Arnavutların mı, Makedonların mı, Boşnakların mı, Sırpların mı, Bulgarların mı? Bu şarkı kimin? Belkide padişahımız buyurmuş her dilde söylenir olmuştur:)
Sanırım Dervişnuroviç en güzel cevabı vermiş. "Tüm Balkanın yani Hepimizin"
Orjinali Turklerin diye biliyorum, emin degilim...
vBulletin v4.0.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.