Orijinalini görmek için tıklayınız : Ezeli rekabet 100 yaşında.....
SUPER_MARIO_
17-01-09, 07:18
ne alısamıyen nede hulusı bey o zamanlar bu rekabetın bu gunlere gelecegını tahmın edebılırdı... vay beee tam 100 sene olmus ılk macın oynanmasından bu yana...
100 YIL BOYUNCA OYNANAN BUTUN MACLARIN SKORLARI OLAYLARI BURDAN GOREBILIRSINIZ..... (http://www.turkfutbolu.net/fenerbahce/fbgsmac.htm)
bence herkesın bu rekabette ıyı ve kotu bır anısı vardır ama ben benım olmayan bır anıyı yazmak ıstıyorum...
sezonlardan 77-78 yada 78-79 sezonu o sezon galatasaray cok kotu bır sezon gecırmektedır galatasarayın hocası efsane kalecı turgay seren fenerbahcenınde hocası efsane futbolcu zıya sengul ve sezonun sonuna dogru fenerbahce galatsaray macı var eger fenerbahce o macu kazanırsa galatasaray buyuk ıhtımal kume dusecektır... takım otobusu stada yaklasırken en onde oturan zıya sengul aya kalkar ve aynen soyle soler ''cocuklar bu macın taktıgı maktıgı olmaz ama unutmayınkı fenersız cımbom cımbomsuz fener olmaz'' ve o macta o zamanlar kımsenın durduramadıgı cemıl turan topa bıle zorla vurur ve mac berabere bıter galatasarayda o sene 1 puanla kumede kalır....
sımdı gslı arkadaslar kızmasın bu olayı ıste bız sızı kurtardık demek ıcın yazmadım sadece ve sadece fb ve gs nın bırbırlerı olmadan asla buyuk olamıcagını anlatmak ıcın yazdım belkıde benım bılmedıgım bır cok olay vardır... hadı arkadaslar herkes kımseyı kırmadan koyduklu moyduklu yazmadan bır fb-gs macı hatırasını paylassın unutmayın bızler yanı fb ve gs bırbırımız olmadan buyuk olamayız....
berkay_bibi
17-01-09, 08:03
£RdaL aßi gerçektenn güzel bi konuyaa değinmissin zaten bu konuyu sen acmasan şimdi ben açıcaktım :D:D:D:D
ewet biliyoruzki fenerbahcenın bu zamana kadar bıze karsı birazz üstünüğü waR... ama bu ezelı rekabet 2 gunde bıtcek bısey degıl daha uzun uzun yıllar surecektır elbet ancak bu rekabet bıttıgınde bızz hangı takımm daha cok yenmıss hangı takım yanılmıs anlayabılırız suankı durum fb nın daha fazla yendıgını gösteriyoR......:):)
eminim ki daha nice 100. yıLLaRa...
hehe 1918 yılında alman askerleri oynatıp hükmen yenik sayılmışız vayy anasınıı :D:D:D
mac hatırası olarakta.... 11 mayıs 2005 yer oimpiyat sıtadı sonuc 5-1................
ultrADacic
17-01-09, 09:31
bol bol Galatasaray galibiyetiyle nice 100 yıllara inş.
luka agovic
17-01-09, 11:04
sezonlardan 77-78 yada 78-79 sezonu o sezon galatasaray cok kotu bır sezon gecırmektedır galatasarayın hocası efsane kalecı turgay seren fenerbahcenınde hocası efsane futbolcu zıya sengul ve sezonun sonuna dogru fenerbahce galatsaray macı var eger fenerbahce o macu kazanırsa galatasaray buyuk ıhtımal kume dusecektır... takım otobusu stada yaklasırken en onde oturan zıya sengul aya kalkar ve aynen soyle soler ''cocuklar bu macın taktıgı maktıgı olmaz ama unutmayınkı fenersız cımbom cımbomsuz fener olmaz'' ve o macta o zamanlar kımsenın durduramadıgı cemıl turan topa bıle zorla vurur ve mac berabere bıter galatasarayda o sene 1 puanla kumede kalır....
sımdı gslı arkadaslar kızmasın bu olayı ıste bız sızı kurtardık demek ıcın yazmadım sadece ve sadece fb ve gs nın bırbırlerı olmadan asla buyuk olamıcagını anlatmak ıcın yazdım belkıde benım bılmedıgım bır cok olay vardır... hadı arkadaslar herkes kımseyı kırmadan koyduklu moyduklu yazmadan bır fb-gs macı hatırasını paylassın unutmayın bızler yanı fb ve gs bırbırımız olmadan buyuk olamayız....
Ben anı paylaşmadan önce bir konuya değinmek istiyorum.
Sayın Super_Mario bahsettiğiniz bu sezonların hiç birinde Galatasaray küme düşme durumuna gelmemiştir anlattıklarınız tamamen hayal ürünüdür, rüyanızda görmüş olabilirsiniz yada bunu anlatan kişi görmüş olabilir.
Bu senaryoyu yaratan insana en iyi yaratıcılık oscarını veriyorum. Ayrıca Fenerbahçe 80-81 yıllarında 10 sırada 29 puan Rizespor ise 14 sıra 29 puan bu sene Rizespor düşüyor Fenerbahçe averajla ligte kalıyor bu sene ile karıştırıyor olmayın sakın. Düşme tehlikesini yaşayan takım -averaja ligte kalan- Fenerbahçedir.Düşüp düşmemesinde ise GS maçı gibi bir etki yoktur.
Önemli Bilgi: Galatasarayın en kötü derecesi 11.liktir. 32 puan almıştır. 81-82 sezonunda düşen en yakın takımın puanı ise 29 puanla Eskişehirspordur. Ancak bu maçta Fenerbahçe ile maçı olsa bile yenilsede düşmüyordu çünkü galibiyet o zaman 2 puandı.
Dediğiniz iki sezon:
Lütfen Galatasarayı kümede bırak Fenerbahçe :lol3:
78-79
[/URL]
(http://imageshack.us)
77-78
[URL=http://g.imageshack.us/img181/77781ligoq4.jpg/1/] (http://imageshack.us)
REKABETİN 100 YILI
"Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki ilk maç, bundan 100 yıl önce oynandı.
17 Ocak 1909 tarihinde Union Club sahasında oynanan ve Emin Bülend'in attığı gollerle Galatasaray'ın 2-0'lık galibiyetiyle biten bu maça ait olduğu kesinleşen tek fotoğrafı yayınlıyoruz. Bu fotoğraf kurucumuz Ali Sami Yen'in kişisel Fotoğraf Albümü'nde bulundu ve ilk kez geçtiğimiz ay satışa çıkan 'Yüzyılın Öyküsü: Galatasaray Tarihi' kitabında yayınlandı. Türk futbol tarihinin akışını belirleyen bu ezeli rekabetin ve ebedi dostluğun 100. yılı şerefine bu fotoğrafı gururla yayınlarken 'İyi ki Varsın Ezeli Rakibimiz , Ebedi Dostumuz Fenerbahçe!' diyoruz.''
http://www.galatasaray.org/
luga agovic mario orda kesin bir ifade kullanmışmı emin olmadığı bir şeyden bahsetmektedir lütfen ön yargılı olma...
Bir Kocanın Karısını Sevdiği Kadar Seni Seviyorum cimbom..nice 100 yıllara....
luka agovic
18-01-09, 18:33
luga agovic mario orda kesin bir ifade kullanmışmı emin olmadığı bir şeyden bahsetmektedir lütfen ön yargılı olma...
Sayın enobjk ilk isim luka olarak yazılır bu bir ikincisi yazıyı okursanız olayın olduğunu yönünde kesin bir yazı vardır. Türk futbol tarihinde Galatasaray düşme tehlikesi yaşayıp Fenerbahçe maçıyla ligte kalmamıştır. 1 puanla kümede hiç kalmamıştır. Ne sene ne veri nede olay doğrudur. Böyle bir olay olmamışken bu olay hakkında içinde futbolcuların olduğu bir hikayeye bile yer verilmiştir. Yazıdaki yanlış düzeltilmiştir.
dostluktan bahs ediliyor provakatörlükten deyil
anıya gelince
hayatımın en az on senesi aralıksız olarak türbünde gecti
ve hatırladıgım en enteresan anı kadiköydeki tsyde kupası
tarihi ise emin deyilim ama 88 yada ona yakın
macta önce biz golü attık tam seviniyoruz fblileri kızdırıyoruz
o dakkada fb golü attı aradan beş dakka gecti bir gol daha attık
tekrar seviniyoruz ve fblileri kızdırıyoruz tekrar fb golü attı
olan ne bicim iş demeye kalmadan biz tekrar gol attık ama kimse
sevincini apartmıyor ve fblilere sataşmıyor herkez tekrar fbnin golünü bekliyordu adeta işte bu mac cok enteresandı benim icin
vBulletin v4.0.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.