Orijinalini görmek için tıklayınız : Cem Garipoğlu teslim oldu
ARNAVUT_kızı
17-09-09, 08:36
http://videogaleri.hurriyet.com.tr/Video.aspx?s=5&vid=3849
Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu, bu sabaha karşı İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne teslim oldu.
7 aydır aranan Cem Garipoğlu’nun saat 00.45’te avukatı Aytekin Kaya ile birlikte Bahçelievler polis merkezine giderek teslim edildiği bildirildi.
CİNAYET NEDENİ KISKANÇLIK
Cem Garipoğlu gece yarısı Bahçelievler’de E-5 Karayolu’nda avukatı Aytekin Kaya ile buluştu. Avukat Kaya’nın verdiği bilgiye göre Cem Garipoğlu daha sonra Asayiş Şube’ye götürüldü. Kaya, “Asayiş şubede iyi karşılandı. Cem, ilk ifadesinde cinayeti kendisinin işlediğıini itiraf etti. Polise cinayeti kıskançlık nedeniyle işlediğini söyledi. 'Pişmanım' dedi” diye konuştu.
HAFİF SAKALLI, SAÇLARI UZAMIŞ
Cem Garipoğlu’nun hafif sakallı ve saçları uzamış olduğu belirtildi. Avukat Kaya, “Cem babasının katil şüphelisi olarak tutuklanmasından son derece üzüntülüydü. Vicdan azabı çekiyordu. Bu nedenle gelip teslim oldu” dedi.
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, yaptığı açıklamada, “Polisin sistemli çalışması, kendi çocuğunun katilini arar gibi araması ve basının yayınları Cem Garipoğlu’nun tesliminde etkili oldu” dedi.
197 GÜNDÜR İSTANBUL'DA GİZLENİYORMUŞ
Cem Garipoğlu’nun 197 gündür İstanbul’da gizlendiği ve hiç yurt dışına çıkmadığı belirtildi. Cinayetin işlendiği 3 Mart tarihinde izini kaybettiren Cem Garipoğlu’nun saklandığı yerler konusunda çeşitli spekülasyonlar yapılmış, Rusya’da, ABD’de hatta Ermenistan’da gizlendiği ileri sürülmüştü. Son olarak Cem Garipoğlu’nun Ermenistan’da yakalandığı da ileri sürülmüştü. Cem Garipoğlu’nun teslim olduğu haberini Münevver Karabulut’un ailesi gazetecilerden öğrendi.
SÜREYYA KARABULUT: NE SÖYLEDİYSEM ÇIKTI
Baba Süreyya Karabulut’un ilk tepkisi “Yakalanacağını üç gün önceden haber aldım. Hiç de sürpriz olmadı. Devletimizin yetkilileri olaya ağırlığını koyunca bunun böyle olacağını tahmin ediyordum” sözleriyle dile getirdi.
Canlı yayınına katılan Süreyya Karabulut, "Adalete güveniyordum zaten. Suçlular yakalandı. Bu cinayetin arka bahçesindeki suçluların ortaya çıkması lazım. Yardım yataklık eden herkesin çıkması lazm" dedi.
Karabulut, "Şimdi ne yapacaksınız?" şeklindeki soruya, "Şu anda ne yapacağımı bilemiyorum ama çok heyecanlıyım. Bahçelievler'de yakalanmış olması çok daha garip. Ben de burada oturuyorum. Benim kınalı kuzum gitti. Bu kadar zamandır mücadele ediyorum. Belki Türk halkı sitem etti ama söylediklerimin arkasındayım. Ben ne söylediysem çıktı" cevapladı.
ÇOCUK ŞUBEYE GÖTÜRÜLDÜ
Asayiş Şube Müdürlüğü'nde bir süre tutulan Cem Garipoğlu, 18 yaşından küçük olması nedeniyle sorgulanmak üsere Üsküdar'daki Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
BİR KAMERAMAN YARALANDI
Bu arada, zanlı Cem Garipoğlu'nu Çocuk Şube Müdürlüğü'ne getiren konvoyun arkasındaki bir aracın çarptığı AA kameramanı Kenan Yeşilyurt ayağından yaralandı. Yeşilyurt, ambulansla hastaneye kaldırıldı.
ARNAVUT_kızı
17-09-09, 09:11
Avukatı: Babası için teslim olmuş
Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun ailesinin avukatı Aytekin Kaya, Cem'in "Babam için teslim oluyorum, babamın tutuklu olmasına üzülüyorum" dediğini söyledi.
Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada geçmişte Cem'in babasının gözaltına alınış şeklini de bildiğini ifade ederek, bu kez polislerin daha profesyonel olduğunu söyledi. Yasalarda yaşı küçükler için özel usul hükümleri bulunduğunu dile getiren Kaya, bunlara uygun davranıldığını ifade etti. Gazetecilerin, Cem Garipoğlu'nun polisler tarafından teslim alındığında 'Babam için teslim oluyorum' dediği şeklindeki iddiaları hatırlatması üzerine avukat Kaya, "Evet, 'Babam için teslim oluyorum, babamın tutuklu olmasına üzülüyorum' dedi. Neden diye sormadım" şeklinde konuştu.
SUÇLU VARSA CEZASINI ÇEKER
Kendisinin Cem'in avukatı olduğunu, suçlamaları herkesin bildiğini dile getiren Kaya, "Sonuç çok vahim. Çocukla ilgili bir şey söylediğimde yanlış anlaşılmasın. Şimdiye kadar hep yanlış anlaşıldı. Orada hayatını kaybetmiş bir genç kız var, burada da bu var anlamında söylemiyorum. Yani bir suçlu varsa cezasını çeker, ama bir de bu nasıl olmuş, bunu hepimizin düşünmesi lazım" ifadesini kullandı.
TESLİM EDİŞ SÜRECİNİ ANLATTI
Avukat Kaya, bir soru üzerine, telefonla arandığını, Cem Garipoğlu'nun E-5 üzerindeki Bakırköy sapağına yalnız geldiğini, yanında çanta bulunmadığını, sakallı ama bakımlı olduğunu anlatarak, Cem'e nerede olduğunu, kimin telkiniyle teslim olduğunu sormadığını söyledi. Hemen emniyeti aradığını, 15-20 dakika sonra 2 ekip otosunun geldiğini ifade eden Kaya, polisleri beklerken Cem'e onu rahatlatacak telkinlerde bulunduğunu anlattı.
Polisleri beklerken Cem'in acıktığını söylemesi üzerine, yakındaki bir büfeden sucuk-ekmek aldıklarını anlatan Kaya, yemek yerken kendi kendine "Acaba suçlu bu çocuk mu?" diye sorduğunu dile getirdi. Kaya ayrıca, Cem Garipoğlu ile buluştuktan sonra Hayyam Garipoğlu'nu aradığını ve yeğeni hakkında bilgi verdiğini belirterek, onun da kendisine, bir amcanın ne sorması gerekiyorsa onu sorduğunu kaydetti.
Cinayetle ilgili yargılama sürecinin başlamadığını ve henüz davanın açılmadığını hatırlatan Kaya, davanın açılmasıyla birlikte her şeyin daha ayrıntılı şekilde ortaya çıkacağını aktardı. Avukat Kaya, Cem Garipoğlu'nun 24 saat içinde adliyeye sevk edileceğini dile getirerek, "Soruşturma tabii ki gizli. Mutlaka taleplerimiz olacak. Şahsi görüşüm, Bakırköy Adliyesi'ne sevk edileceği yönünde" şeklinde konuştu.
Çapkın: Cem teslim olmaya mecbur kaldı
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun gözaltına alınmasına ilişkin, "Her gün daralan çember, aileyi, şüpheliyi teslim etmeye mecbur bıraktı" dedi.
Çapkın, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk toplumunun, derinden sarsan dehşetli bir cinayetle yüz yüze olduğunu ve bu yüzden cinayetle çok ilgilendiğini kaydetti. Hüseyin Çapkın, "En küçük çocuğundan, ferdinden, en büyüğüne kadar her kademede çok ilgilenildi. Basınımız tabii ki, olayın çok üstünde durdu. Çünkü, çok dehşetli ve değişik bir cinayetti" dedi.
Bu ilginin bir kısmının polisin çalışmasına destek sağladığını ve polis açısından da bu olaya bakışın kapanmayacak bir dosya, bir maraton koşusu, bir uzun yürüyüş olduğunu vurgulayan Çapkın, "Böyleydi, böyle devam edildi. Bizden önceki arkadaşlar da öyle bakmışlar. Bizim zamanımızda da öyleydi. Ve bu her gün daralan çember, aileyi, şüpheliyi teslim etmeye mecbur bıraktı. Avukatı teslim etti" diye konuştu.
Çapkın, bir gazetecinin, "İstanbul'da yeni göreve başlayan sizin ve ekibinizin ekstra bir yöntemi oldu mu?" sorusunu da şöyle yanıtladı: "Bizim çalışma sistemimizde ben yok, biz varız. Herkesin konuya katkısı var. Şüphelinin yakalanmasında, çalışma arkadaşlarımızın bunu bir kriz gibi algılaması, konuya kriz yönetimi şeklinde bilimsel ve uzun yürüyüş şeklinde bakması tabii ki, bu sonucu getirmiştir. Bu sonucu getireceğini tabii ki biliyorduk biz. Özeti bu. Bu tüm polis teşkilatının başarısıdır öncelikle. Yani benim şahsi başarım değildir."
borostican_duygu
17-09-09, 09:34
Sonunda Lanet oLası ! :mmm: :mad: :toad666: HapiSLerde Sürünür inşallah.. Tabi girdiği delikte onu yaşatırlarsa ...
___hiko___
17-09-09, 10:28
lanet olsun o insan bozuntusu yaratığa...alllahından bulur inşallah...
Allah kimseyi Cem'in durumuna düşürmesin..İnsanı deli eder,canını yakar aldatılma düşüncesi..Şahsen ben o kızın bir teğmen ile yazıştığı mesajları görünce haklı görmek değil de,empati yapıp kendimi Cem'in yerine koyduğum zaman bu öldürme işini boş yere yapmadığını anladım..Anlamak lazım onu..Tabi tek çözüm öldürmek değil..Neyse diyeceğim şudur ki allah kimseye böyle aşklar,ilişkiler yaşatmasın..
eno_majunovic
17-09-09, 14:41
bulsun cezasını adam öldürmek neymiş görsün naparsan yap yakalanırsın hayata hıc bır yere kacamsın ..ve.. teslım oldu
bu Şerefsizİn müddetnaMEsini hazırLamayı çOk isterdim.......... :angry1: :toad666:
Ben sadece kızın ailesine acıyorum o babasına... Her televizyoda onu gördüğümde sanki kendi babammış gibi üzüldüm ben bu cinayette anneyi suçluyorum Kızı en deli çağlarında hayatının hatasını yapmış o ise buna göz yummuş bence biraz daha kızının üstüne düşseydi kimlerle sevgili bir baksaydı böyle acı bir cinayet olmayacaktı
yukarıdaki yorumları degişik bir pencereden izlersek şöyle bir kanaate varıyoruz.Bir kere Cem G.yakalanmadı.Aile çevresindeki çember daraltılınca düşünüldü taşınıldı ince hesaplar yapıldı ve sonra getirilip teslim edildi.Neden derseniz, yaşından dolayı ceza alma süresi düşürülecek.Bir diger nokta ise cinayeti işledigi anda kendini bilmemesini gerekçe göstermesi ki burdan da akli dengesinin yerinde olmadıgı ileri sürülerek deli raporu almaya çalışılması olacak.İşte bu ve bunun gibi hafifletici nedenler ileri sürülerek ceza süresini kırpılmaya ve cezanın kuşa çevrilmesine çalışılacak.Şimdi anladınızmı neden avukatının getirip de teslim ettigini..Şurası iyi bilinmelidirki eger türkiyede bu gibi cinayet,hırsızlıklar ve soygunlar yazılı ve görsel basına intikal etmeseydi çoktan bu gibi olayların üstü örtülürdü.Şimdi anlıyoruz ki iyi veya kötü medya bir olayın takibi hakkında kamuoyu oluşturuyor ve sonuna kadar takip edebiliyor.işte münevver cinayetinin çözüme kavuşmasında ki tek sebep medyanın kamuoyu destegi ile yürütülmesidir.Ama düşünün ki Türkiyede binlerce hadisenin hangi birini böyle takip edebiliriz ki.?Peki o zaman geriye ne kalıyor derseniz güçlü bir araştırma ve takip yapan bir emniyet ile kararlı,tarafsız ve bağımsız mahkemelerin varlığıdır.....sağlıcakla kalın.
ne önemli ne önemli... bütün gün bişey izleyemedik onun yüzünden.
yukarıdaki yorumları degişik bir pencereden izlersek şöyle bir kanaate varıyoruz.Bir kere Cem G.yakalanmadı.Aile çevresindeki çember daraltılınca düşünüldü taşınıldı ince hesaplar yapıldı ve sonra getirilip teslim edildi.Neden derseniz, yaşından dolayı ceza alma süresi düşürülecek.Bir diger nokta ise cinayeti işledigi anda kendini bilmemesini gerekçe göstermesi ki burdan da akli dengesinin yerinde olmadıgı ileri sürülerek deli raporu almaya çalışılması olacak.İşte bu ve bunun gibi hafifletici nedenler ileri sürülerek ceza süresini kırpılmaya ve cezanın kuşa çevrilmesine çalışılacak.Şimdi anladınızmı neden avukatının getirip de teslim ettigini..Şurası iyi bilinmelidirki eger türkiyede bu gibi cinayet,hırsızlıklar ve soygunlar yazılı ve görsel basına intikal etmeseydi çoktan bu gibi olayların üstü örtülürdü.Şimdi anlıyoruz ki iyi veya kötü medya bir olayın takibi hakkında kamuoyu oluşturuyor ve sonuna kadar takip edebiliyor.işte münevver cinayetinin çözüme kavuşmasında ki tek sebep medyanın kamuoyu destegi ile yürütülmesidir.Ama düşünün ki Türkiyede binlerce hadisenin hangi birini böyle takip edebiliriz ki.?Peki o zaman geriye ne kalıyor derseniz güçlü bir araştırma ve takip yapan bir emniyet ile kararlı,tarafsız ve bağımsız mahkemelerin varlığıdır.....sağlıcakla kalın.
sayın bonanza öLe yorumunuzda yazdığı gibi "cinayeti işlediği anda kendisini bilmemesi, deli raporu alması, yaşından dolayıda ceza alması düşürülecek" falan filan........ öLe bişi yok. öNemLi OLan SUÇ TARİHİDİR. . . tamam YasaLar daima suçLunun yanındadır. şimdi şu şerefsiz 17 yaşında, tamam adli tıp ile kemik yaşını tespit edecekler de, zaten eski yasaya göre kanunda şöyLe geÇiyo "Koşullu salıverilme süresinin hesaplanmasında, hükümlünün 18 yaşını dolduruncaya kadar infaz kurumunda geçirdiği 1 gün 2 gün olarak dikkate alınır." ama bu yasa 19/12/2006'da 18 yaş sınırı 15 yaş olarak değişti. ee zaten bu şerefsiz 17 yaşında, yani bu maddeden faydalanamayacak.:yopyopyop:
bence bu şerefsiz olayda testere ile parÇaLadığı için canavarca hisle adam öldürme suçuyLa yargıLAnacak ve cezasıda ağırLAştırıLmış müebbet hapis OLAcak... ağırLAştırıLmış müebbet hapis cezasına mahkum ediLmiş oLAn bir kişi ; otuz yıLını, müebbet hapis cezasına mahkum edilmiş olanlar yirmidört yılını, diğer süreli haspi cezalarına mahkum edilmiş olanlar cezalarının üçte ikisini cezaevinde çektikLeri takdirde, koşullu salıverilmeden yararLanırLar... yaNi uzuN Lafın Kısası bu adam en az 24 YIL cezaevinde KALıR. . . . :cool:
Ha buarada yukArıda yazdığım benim düşüncem ama buRası tüRkiye heRŞey OLur.... Dediğim gibi yaSALAr daima suçLULarın yanındadır. AğıRLAştırıLmış müebbet hapis aLmıyabiLir.. OLur ya suçta ağır tahrik vaR deniLip cinayeti noRMaL bi cinayet OLArak görüp 24 YIL verirLEr, 18 yaşından küçük oLduğu için 1/6 indirim yapıp cezayı 18 YıLa düşürürLer faLAn yada cezayı 18 YIL'dan açıp 1/6 indirim yapıp 15 yıLA daha sonra şartLA tahLiyeden 10 yıL yatıp çıkabİLir.... nese işte oLAbiLEcekLeri söyLEdim, bakaLım görücez......
ama eğerki bu cinayet basına yansıTıLmasaydı bu kadar çabuk ortaya çıkmazdı. meseLA bizim burda oLan bi cinayetten bahsedeyim 31/01/2008 yıLında bizim burda bi torbacıyı canice öLdürüLdü(kafası taşLA eziLErek) o tarihten buyana daha 1 kişi biLe yakaLAnmadı... yani katiL haLA aramızda :) ya işTe burası tüRkiyeeeeeeee.......
vBulletin v4.0.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.