PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sta mislte o ljubomori u ljubavi?

abramovich
28-04-06, 09:11
Neko rece da je ljubomora bolest?Sta mislite?Da li je ona zdrava pojava izmedju dvoje ljudi koji se vole?Ili je to mozda samo opsesija,bolest?Da li je ona slatka ako je u granicama normale i da li ste vi ljubomorni u vezi?:)

katkoone
18-06-06, 10:16
yeste to je boles ja 2 3 put volelesam a sat ne volım :D

kali? lijepa
18-06-06, 10:30
ja toliko nerazumiyem

Balki
18-06-06, 23:26
ponekad treba ponekad ne ali bolje da nema hehe poganoooo jeeeeeeeee

belk?sy?ld?z
22-06-06, 11:56
lubamora treba da ima u "lubav" iz mecu dvoje done dosede!!!jer toje jedan dokaz za lubav.danema ni malo lubomornosti iz mecu dvoje to nije realana lubav za mene

Balki
23-06-06, 01:32
eehh te vasee ljubamoree nema na swetuu da ne postoji ljubamore ali znas sta bolje da ga nema jer stvarno unisti sweeee dzabe to zavisi od osobe do osobe a trebam se slaziti na ovaj stvar ljubomore malkichee treba ne puno dosazaaaaa slmmmm:=)) (-_*)

ZvijezDa
03-07-06, 10:29
mislim da je sebicno

sinovisandzak
03-07-06, 13:51
ja toliko nerazumiyem

i ja ne razumem tolika :D:D:D

agovic75
05-07-06, 16:20
ljubomora je sav normalan osjecaj koja osoba volje i ima par.u zemaljskoj kugli osim svina nema tog biça da svoj par ne ljubomori.

kifla
07-07-06, 18:11
ja za sebe mogu reci da nisam bas tolko ljubomorna.ja mislim osobe koje ne vjeruje njihovim partnerima bas one bude previse ljubomorni..nije bas tolko potrebna stvar

Liljan
19-07-06, 21:33
Nista ne mislim jer kada to pocinje da se dogada,sve ono sto se radilo od jednom se srusi!Ako volis nekoga moras imati vjerovanje u tome...

adal?
08-08-06, 01:14
ja za sebe mogu reci da nisam bas tolko ljubomorna.ja mislim osobe koje ne vjeruje njihovim partnerima bas one bude previse ljubomorni..nije bas tolko potrebna stvar
Prava istina...Lyubomornosti,i jivotçe ukratiti.

ZvijezDa
27-10-06, 20:50
to je ustvari stres u ljubavi .. i uznemiravajuce

serkancosovic
10-01-07, 12:43
jasam punoput volelasam ali najzadni kga volim najvise volim ii necu da volim drugoooo najzadnije ovo dostamije ova :)

mala_sMiZLa=)
29-03-07, 19:56
hehehe... Kažu da onaj ko voli MORA biti i ljubomoran... Kao to je sasvim normalno...
E pa ja mislim sasvim suprotno, jer ako voliš nekog podrazumjeva se (bar ja tako mislim) da mu i vjeruješ... A kad nekom vjeruješ nema razloga da ljubomora bude prisutna... :D;)

DiNka
06-04-07, 11:57
Ljubomora je sasvim normalna stvar izmedju dvoje koji se voli, pretjerano biit ljubomoran je bolest, ljubomorna jesam ali ne puno, vrijeme ucini svoje pa kad steknes povjerenje nemas potrebe biti ljubomoran....

Balki
16-05-07, 00:53
e vala dinka naj bolji naj zdravi naj lep si je lubav sto je na kracije naj majne naj brze hehhhee opaa cupaa vesseloo

Balki
16-05-07, 00:56
e vala dinka za ljubemore nemam rijec to je bezveze stvar bez razloga steti obe osobe i musko i zensko a inace treba malkice ne bash puno samo malo vec swe vise steti i skodi luouubafff :)) slmm tebii

Mina_M
18-05-07, 08:43
Ljubomora je znak nesigurnosti. Puno bolje bi bilo da nijedna osoba nije ljubomorna ali ne mozes se protiviti protiv taj osjecaj .. nazalost.

Balki
18-05-07, 21:32
swe srusiiiiiii bweeeeeeeeee bezvezee allahami ja dzaba je ljubamora ali kako kome :)) na asikovajne bezpotrebe na parama prchh na autic hmmm samo napred bez ljubemore hajmo opaa vesseloo:)) slm

?esirovic
03-06-07, 00:28
ponekad treba malo ljubomori al mnogo ne valja.da ja sam ljuborna al to da svadjam od to ga da bog sacuva nebi nikad.covjek kad voli bude ljumoran uvijek ;)

Balki
03-06-07, 02:16
afeeerin sana bak ne guzel yazdı arkadas afeerinn :)) saol guzel sozlerin icinn ::)9 slmlarr

akiii
29-06-07, 22:21
Ljubomora İ Ljubav Nİ Su İsto Ljubomoraje Kad Je Neko Zgodan Atİsİ U Nemu Ljubomoran (po Turskom KiskanÇ)drugİ NaÇİn Ne Ma

akiii
29-06-07, 22:22
Lubomore Treba Malo A Nİ Kad Mlogo

lubamorni
30-06-07, 22:04
Evoga vidiş ja sam bio ljubomoran jedaman i sada nemogu uvijek da patsam u srcu a dojce me jopet neki novi lubavi ali necese maj ova lubamorni u srcu..

bayraktar
12-09-07, 14:17
Ljubav i ljubomora idu zayedno tako da njihova smyesa çini neşto liyapo, ama samo onda ako ye sve to pravilno pomyeşano. Ljubav bez zavidnosti ne mozje da bude prava ljubav. A ljubav u koyoy ye mnogo zavidljivosti, ye gorka. Ona stvara boli obiyim stranama.

LEJL?CAN
12-09-07, 19:29
Ako mu vjerujem naravno da necu biti ljubomorna, jer ljubomora je jednom rijecu ubica veze.. :S:S:S

_ZaNa_
15-09-07, 01:15
Svaka osoba kaze da je ljubomora bolest i da nema potrebe za to ali svaka osoba zeli da je voljeni ili voljena ljubomorni na nji, Ljubomoru ima u svaku osobu vidjeno ili nevidjeno ali ja mislim vazno je granica tu. ponekad ljubav krasi a ponekad ljubav skrati....

bosanac1982
04-12-07, 10:38
na pocetku uvijek ljubomore bude a i treba ljubomora. ako vjerujes njoj ne mozes vjerovati drugima, jer u takvoj smo sredini da je narod skroz pokvaren i sve ce uraditi zlo.

Ekonina
02-03-08, 20:38
Ljubomoran biti znaci ponekad i biti zavistan (nisam rekao 'ovisan'). Dijete moze biti ljubomorno (zavidi mu) na svojeg prijatelja koji ima ljepsu igracku. A odrasla osoba moze biti ljubomorna na radnog kolegu koji je dobio unaprijedjenje na poslu. Da li je to onda proizvod nesigurnosti u samoga sebe? Ne, nije. U tom slucaju je ljubomora zapravo zavist. Dakle, ljubomora nije samo (ili uslovno) proizvod nesigurnosti u samoga sebe, vec je pokazatelj i na postojanje zavisti, odnosno proizvod iste.

Takodje ljubomora pokazuje da covjek ne zeli da dijeli. Ne zeljeti dijeliti ne znaci biti nesiguran u samoga sebe. I za kraj bih mogao dodati da je ljubomora takodje i mjerilo. Naime, ovisno o prisutnosti iste ona nam pokazuje koliko nesto nije u redu sa suzivotom dvoje ljudi.