Orijinalini görmek için tıklayınız : Black cat White cat...
Dominus Tanebrarum
27-03-06, 00:11
Emir Kustrika'nın yönetmenliini ettii film. goran bregovic müziklerini halletmişti.. çok bomba bi filmdi açıkçası bence.. bizim oraların insanının triplerini dökmüşler resmen çok hoştu.. ama orjinal dilinde bulamadım hiçbiyerden, fransızca ve türkcesini bulabildim sadece.. bulabilirseniz izleyin derim.. yerlere yatarsınız, kalkamaya bile bilirsiniz :j
latrodectin
27-03-06, 02:25
anne ve babasının boşnak olmasına rağmen kendisinin sırp olduğunu iddaa eden zat ı muhterem ... emir kusturica boşnaklar tarafından pek sevilmez... ama time of the gypsies,crna macka beli macor,arizona dream gibi çok sağlam filmler vardır... goran bregovic ile kankadır...black cat white cat mucizelerle donatılmış gülümseten bir filmdir
orginal dili çingenece ve sırpça :D , evt kesinlikle gülümseten bi film , izlemynler izlesin , komik olduu gibi iirenç sahneler de var :D
Dominus Tanebrarum
29-03-06, 18:32
nası başardınız sadece gülümsemeyi anlamadım açıkçası, sadece herifin ja sam mala pitbull die dans edişi bile kopmak için yeterli bi sebepti.. onun dışında oyunculuklar mükemmeldi, aytıca çok küçük ayrıntılara da yer verilmiş, çok alakasız bi şekilde çocuun biri gelip arkadan herifin keline vuruyo ve film devam edio hiç sallamadan..
Bak şimdi Filmi merak ettim....İnşallah izleme fırsatı bulurum...
çingeneler zamanını izlemiş olan var mı ?
Ben izlemedim....Nasıl birşey?
bende hepsini izliyemedeim midem bulandığı için :D izleyip te öneren varsa evde duruo , izliyiim
siyah - beyaz ayrımı mı yapıyo? :D
eheh yoo yapmıo hatta ırkçılığı kötüleyen bi sahnesi de vaR ortalıkta 2 tane kedi dolaşıo biri siyah biri beyaz
Yaw vay be okadar da derin inceledin yane :D:D:D:D
Yaw vay be okadar da derin inceledin yane :D:D:D:D
nası yani filmi izledim diorum yaw sende :p
yaw yok izlemek açısından deil...
böle taa en ince ayrıntılar bile konu dışında etrafı bile dikkat etmek değişik gelio.....
Ben filmin konusuna odaklanınca etrafta olup bitenler dikkat çekmio bnde....
yaw yok izlemek açısından deil...
böle taa en ince ayrıntılar bile konu dışında etrafı bile dikkat etmek değişik gelio.....
Ben filmin konusuna odaklanınca etrafta olup bitenler dikkat çekmio bnde....
olmaz her ayrıntıyı yakalaman lazım :D
yok cnm bende kaçırırım , anlatırlar şu şu şu , bu bu bu yüzden oldu fln die , vay bee hadi ya doğruuu die kalıyorm bi çok defa da bu bahsetttiğim şeyler bariz di yani okdr boş izlemiorum film izlediim zmn :o
Yaw bende genelde filmin ana teamasına bağlı kalıp kalmamasına bakıyorum.....
Eğer bağlı kalmassa zaten filmi yarıda bırakıom,canım sıkılıoda :D:D:D
Yoksa falza ayrıntı izlemiom.....
:D ben bi gün bi farkettim iyi yönetmen ve senaristlerin filmlerinde ayrıntıları farkedince ayrı bi tadı oluyo filmin mesela before the rain de öyleydi , bi sürü küçük ama hakkten çok ilginç ayrıntı var , hayatımın filmlerinden biri yaa ....
izlemeyen bulabilosa bulsun alsın izlesin
soundtrackleri ztn ayrı bi güzel ama filmi izlemessinz okdr da güzel gelmiyeblr :D
Yaw bence soundtracklarda filmi yüzelten bir unsur çünki baya etkisi war.....
Yaw bence soundtracklarda filmi yüzelten bir unsur çünki baya etkisi war.....
tabii bi filmi giriş müziğinden anlıcan iyi mi kötü mü :D
tabii bi filmi giriş müziğinden anlıcan iyi mi kötü mü :D
SAdece girişmi???
Bunun filim aralarındaki jenerikler falanda çook etkili oluyor.......
SAdece girişmi???
evt haklısın da ben karar vermen için söylüorm , izlesem mi izlemesen mi die :)
giriş müzikleri önemlidir yani za mene
:D :D:D:D:D doru za tebe i mene tebe
bu filmi nerede bulabiliriz........?
vala ak kedi kara kediden bahsediosan bi çok yerde satılıodur dvd vcd satan yani bi çok balkan sinemalarına göre kustarica nın filmeleri çok daha kolay bulunuo , msla bizim okulda öğrenciler tezgahta bile satıyo , inetrenetten alıcaksan ztn kesin bulursun
Dominus Tanebrarum
17-04-06, 05:33
SAdece girişmi???
tabii ki ööle.. ikisi birer bütün olmalı.. yapılan müzikler gerçek profesyoleller tarafından yapıldıysa zaten istenilen duygu verilir, hatta bazen o kadar iyi verilir ki sadece müziği dinleseniz o sahneye yakın şeyler düşünürsünüz(emperial march) genelde iki taraf da birbirini tetikler.. bazen sırf müzikleri hoşuna gittiği için film seni etkiler bazen film yüzünden müziklerini seversin, bazen ikisi de güzel olur falan filan..
Evet öle...
Yaw eğer müzik uyuşmassa filmin tadı kalmıo....
Ben bu filmi okulda gösterime koydum , ilk yarısına 60 kişi topladım ama yalnız 4 kişi vardı bizim yöreden balkandan , filmin ikinci yarısı da 4 kişi kalmıştık hiç unutmam :D Birde filmde Çocuk mafyanın malikanesine gelen arabayı görünce bağırır Kapija Kapija diye , onuda unutamam ! Bide muzikası , saban bajramovic eşliğinde no smoking orchestra i kustrica , muhteşem bir şarkı finalde BUBAMARA buda youtube tan klibi işte , filmin özeti ile ...
Qg44qKSbsdQ
vBulletin v4.0.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.