PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : üniversitenizde bosnak arkadaslarınız varmıydı

erhansancak
19-05-06, 19:27
Selam arkadaslar.
Sorum okulunuzda bosnak arkadaslarınız varmıydı. ben umraniyede oturdugum için ilkolkulda hiç bosnak arkadasım yoktu. keza ortaokulum ve lisemde de bosnak tanıdığım yoktu. universiteye geldim, 3 sene sonra telefonum sayesinde (melodisi damat oyunuydu:)) bir bosnak ile tanıstım ama tanıstııgımız gun okulun son gunleriydi o kişide mezun oluyodu. nitekim bosnak arkadasım olmadan okul hayatımı bitirdim. sizin okullarınızda bosnak tanıdıklarınız varmıydı???

ali beg
19-05-06, 21:55
Üniversitede Boşnak arkadaşlar ile tanıştım..!

Tesadüf.....Yemekhanede.......aslında daha önce isimlerini listeden görmüştüm..!

Bu ikisi benim bir arkadaşımla kantinin oralarda dolanıyor..ve Boşnakça konuşuyorlar aralarında.

Yanlarına gittim olaya balıklama atlamamak...için önce bizimkiyle sohbete başladım..sonra bunlara bende Boşnağım falan..ve Sancaktanlardı.

Birde bayan vardı onu bulamadım:) yemekhane listesinde adı geçiyordu..ama hiç karşılaşmadık.

salihfazli
20-05-06, 09:35
ben ilkokuldan beri hep boşnaklarla okuyorum sakarya üniversitesinde okuyorum 3 senedir ve hiç yabancılık çekmedim nasıl oluyor bilmiyorum ama bir şekilde boşnaklarla muhabbeti kuruyorum bilmeden ve şuan çok boşnak var gerek sakaryada gerek üniversitemizde hatta hocalarımdan bile çok var birgün hocam bana nereli olduğumu sordu söyledim boşnak olduğumu kafayı sallayınca dedim tamam bu hoca taktı bana sonra hocam ne oldu acaba deyince bende boşnakımda seni benzettim bizimkilere dedim.....sınıftaki arkadaşlar aralarında bak bu çocuk kesin boşnak demişler ilk geldiğimde sınıfa ve sonra geldiler yanıma konuştuk söyleyince ben bak ben sana dememiş miydim diye gülüştüler aralarında....

kola?ina?ESKO
20-05-06, 11:26
ben ilkokuldan beri hep boşnaklarla okuyorum sakarya üniversitesinde okuyorum 3 senedir ve hiç yabancılık çekmedim nasıl oluyor bilmiyorum ama bir şekilde boşnaklarla muhabbeti kuruyorum bilmeden ve şuan çok boşnak var gerek sakaryada gerek üniversitemizde hatta hocalarımdan bile çok var birgün hocam bana nereli olduğumu sordu söyledim boşnak olduğumu kafayı sallayınca dedim tamam bu hoca taktı bana sonra hocam ne oldu acaba deyince bende boşnakımda seni benzettim bizimkilere dedim.....sınıftaki arkadaşlar aralarında bak bu çocuk kesin boşnak demişler ilk geldiğimde sınıfa ve sonra geldiler yanıma konuştuk söyleyince ben bak ben sana dememiş miydim diye gülüştüler aralarında....
salh sen ne komik adamsın yazdığım fıkralara müdahele etmezsen sevinirim canım benim....

ljiljana
20-05-06, 11:46
sadece ortaokulda sınıfımda 1-2 ark.ım vardı boşnak olan. Üni. de de cmlc var ne yazıkkiii. o kadar saklanıorum halbuki yine buldu beni :p

borostican
20-05-06, 15:13
walla bizde 3 arkadaşız bizim ünide:)

michelsissetr
20-05-06, 15:24
bizd de hiç boşnak yok ya:( varsa da ben tanımıyorum

erhansancak
20-05-06, 16:33
İlk sene bosnaga benzetip bosnak mısın , hatta iyi sor bak eski göcmen falan da değil misiniz die sorduklarım oldu.
lisede gocmen soyadlı bi arkadas wardı. benimde onla aramda aynı polemik geçmişti:) ama cocuk yok değiliz diye diretince diyecek bişi kalmadı:)

Bu ikisi benim bir arkadaşımla kantinin oralarda dolanıyor..ve Boşnakça konuşuyorlar aralarında.
ben bosnakca konusan birilerini gorunce dayanamıyorum, direk gidip nerden muhabbetine giriyorum. en son yılbası gecesi nisantasında gordum bosnakca konusanlar. yıldırımdan gencler cıktılar:)

üniversitemizde hatta hocalarımdan bile çok var
insan istiyo hocalarından bazıları bosnak olsun diye. sen nadir sanslı insanlardan birisin:)

Üni. de de cmlc var ne yazıkkiii.
demekki sen kocaelindensin:) arkadas mezun olmustu iktisattan. herekenin futbol takımında hocanın bosnak oyuncuları var diye bahsederdi hatta hocada bosnakmıs. O hoca simdi umuttepededir heralde.

walla bizde 3 arkadaşız bizim ünide:)
allah bilir onlarda yıldırımdandır. sende iimişsin.

bizd de hiç boşnak yok ya:( varsa da ben tanımıyorum
benden bir tane daha cıktı

ben bide soylerdim her yerde bosnagım diye. insanlar tipimden anlamazsa benim soylediklerimden anlasın diye ama nafile cıktı.ITU den mezun oldum. ama dediğim gibi bi mezun olurken rastladım bi boşnaga:(

michelsissetr
21-05-06, 14:57
lisede gocmen soyadlı bi arkadas wardı. benimde onla aramda aynı polemik geçmişti:) ama cocuk yok değiliz diye diretince diyecek bişi kalmadı:)

ben bosnakca konusan birilerini gorunce dayanamıyorum, direk gidip nerden muhabbetine giriyorum. en son yılbası gecesi nisantasında gordum bosnakca konusanlar. yıldırımdan gencler cıktılar:)

insan istiyo hocalarından bazıları bosnak olsun diye. sen nadir sanslı insanlardan birisin:)

demekki sen kocaelindensin:) arkadas mezun olmustu iktisattan. herekenin futbol takımında hocanın bosnak oyuncuları var diye bahsederdi hatta hocada bosnakmıs. O hoca simdi umuttepededir heralde.

allah bilir onlarda yıldırımdandır. sende iimişsin.

benden bir tane daha cıktı

ben bide soylerdim her yerde bosnagım diye. insanlar tipimden anlamazsa benim soylediklerimden anlasın diye ama nafile cıktı.ITU den mezun oldum. ama dediğim gibi bi mezun olurken rastladım bi boşnaga:(

zaten ben de itu denim itu de boşnak yok demekki

erhansancak
21-05-06, 19:07
zaten ben de itu denim itu de boşnak yok demekki
bi ben vardım bende mezun oldum:)

ljiljana
21-05-06, 20:43
Ben mühendislik fakültesindeyim. Elektrik bölümünde de bir hoca var bizim mahalleden ama tanışmadım. Belki daha fazla boşnak öğrenci de vardır fakülte de de ben pek tanışma çabası içerisinde olmadığım için beni bulmuyorlar :)

erhansancak
21-05-06, 21:37
Ben bosnaksız bir ortamda buyudugumden ister istemez boyle bi caba içine giriyorum:) Sen elektrik muh ogrencisi değilsin heralde??

ljiljana
21-05-06, 21:45
Ben bosnaksız bir ortamda buyudugumden ister istemez boyle bi caba içine giriyorum:) Sen elektrik muh ogrencisi değilsin heralde??
jeofizikteyim ben.

erhansancak
21-05-06, 22:03
ben elektrik muh mezunuyumda. seni de oyle zannettim bir an. Hatta nasıl staj ayarlayabilirim gibi dusunceler bile gecti aklımdan:)

ali beg
21-05-06, 22:03

Valla bende İstanbuldan taşındığımızdan beri aynı çaba içerisindeyim:)

ljiljana
21-05-06, 22:48
ben elektrik muh mezunuyumda. seni de oyle zannettim bir an. Hatta nasıl staj ayarlayabilirim gibi dusunceler bile gecti aklımdan:)
Benm ark.ım ytü den mezun. İstersen ona sorayım :D

erhansancak
21-05-06, 22:54
benim bitti stajla işim. arkadasın mezun olduguna gore onunda işi olmaz:) ben elektrik muh te okuyan ogrenci bosnaklar için dusundumde bi an.

latrodectin
22-05-06, 10:52
acun dediği gibi heryerde bir türk vardır misali benimde hayatım boyunca ilkokuldan üniversiteye kadar sınıfımda her zaman boşnak oldu gerçi bu sayı ilkokuldan uzaklaşınca azaldı ama neyse:D

michelsissetr
22-05-06, 22:16
acun dediği gibi heryerde bir türk vardır misali benimde hayatım boyunca ilkokuldan üniversiteye kadar sınıfımda her zaman boşnak oldu gerçi bu sayı ilkokuldan uzaklaşınca azaldı ama neyse:D

benim de bi ilkokulda boşnak arkadaşım oldu bi daha da hiiççç olmadı o yüzden de boşnak arkadaş çevrem yok

reja
23-05-06, 18:40
yapmayin arkadaslar itu de nasil bosnak yok biz neciyiz?? :)) Herkese selam bu arada...

erhansancak
23-05-06, 20:48
peki senin tanıdıgın bosnak varmı itude?:)

michelsissetr
23-05-06, 22:32
yapmayin arkadaslar itu de nasil bosnak yok biz neciyiz?? :)) Herkese selam bu arada...
aa itülü bi boşnak bölümün ne??

reja
24-05-06, 21:19
Benim bölüm mimarlik. 1. sinif sayilirim:) ilk dönem hazirlik atladimda:o senin bölüm neydi?

reja
24-05-06, 21:25
peki senin tanıdıgın bosnak varmı itude?:)
Çok fazla olmasa da var. yine yildirimdan gida müh. de bir arkadasim var. Onun disinda kosovali arkadaslar var.. Valla ne yalan söyliim bende okulda bir bosnakla karsilasinca çok mutlu oluyorum:D

sunflower
24-05-06, 21:40
Çok fazla olmasa da var. yine yildirimdan gida müh. de bir arkadasim var. Onun disinda kosovali arkadaslar var.. Valla ne yalan söyliim bende okulda bir bosnakla karsilasinca çok mutlu oluyorum:D

Marmaralı yok mu arkadaslar, kıskanıyom ama :p . Daha bi bosnaga rastlayamadım okulda.

erhansancak
24-05-06, 21:41
Benim bölüm mimarlik. 1. sinif sayilirim:) ilk dönem hazirlik atladimda:o senin bölüm neydi?
irregularsın demek:) bende irregulardım. iyi yapmıssın aslında. simdi senin yapman gereken ustten dersleri bosaltmak. gelecek donem yaparsın. itbler, turkceler, tarihler, iş hukuku ve ekonomi gibi dersleri alırsın üstten. o derslerin on sartları yok son sınıfta rahatlatır baya seni (kendimden biliyorum.) kendi fakultenden ders almaya bak derim bide ben sana. Yeriniz cok guzel taksime iki adım. ilk seneler havuz derslerini maslaktan almak istersin belki ama hem sana uzak gelir hemde taskıslanın kampus ortamını hiç bi yerde bulamazsın. simdi bide finallerin vardır senin. kolay gelsin... salacakla kal:)

michelsissetr
25-05-06, 14:45

yok artık bi de aynı fakültedeyiz!! benim de içmimarlık 2. sınıf.. aa çok şaşırdım yaa demek taşkışlada benden başka boşnak ta varmış

michelsissetr
25-05-06, 14:47
irregularsın demek:) bende irregulardım. iyi yapmıssın aslında. simdi senin yapman gereken ustten dersleri bosaltmak. gelecek donem yaparsın. itbler, turkceler, tarihler, iş hukuku ve ekonomi gibi dersleri alırsın üstten. o derslerin on sartları yok son sınıfta rahatlatır baya seni (kendimden biliyorum.) kendi fakultenden ders almaya bak derim bide ben sana. Yeriniz cok guzel taksime iki adım. ilk seneler havuz derslerini maslaktan almak istersin belki ama hem sana uzak gelir hemde taskıslanın kampus ortamını hiç bi yerde bulamazsın. simdi bide finallerin vardır senin. kolay gelsin... salacakla kal:)

haklısın bizim taşkışlanın kampüs ortamı hiç bi yerde yok...

erhansancak
25-05-06, 15:02
yok artık bi de aynı fakültedeyiz!! benim de içmimarlık 2. sınıf.. aa çok şaşırdım yaa demek taşkışlada benden başka boşnak ta varmış

Hadi bakalım buldunuz birbirinizi:) ah be şu forumdan iki sene once haberim olsaydı (Gerçi o zamanlar forum yokmus ama olsun)... Sizin fakülteden bende ders almak isterdim ama malum nedenlerden dolayı itb lerde sizin fakülteye akın oluyodu:) Bende o kalabalıga katılmak istemediğimden hiç ders almadım:). Ama konserlere geldiğim oldu. En son gecen sene arka bahcede olan konsere geldim. Hatta deja-vu'yu (kaset cıkarmamıslardı o zaman) o konserde ilk dinlemiştim.

michelsissetr
25-05-06, 15:55
Hadi bakalım buldunuz birbirinizi:) ah be şu forumdan iki sene once haberim olsaydı (Gerçi o zamanlar forum yokmus ama olsun)... Sizin fakülteden bende ders almak isterdim ama malum nedenlerden dolayı itb lerde sizin fakülteye akın oluyodu:) Bende o kalabalıga katılmak istemediğimden hiç ders almadım:). Ama konserlere geldiğim oldu. En son gecen sene arka bahcede olan konsere geldim. Hatta deja-vu'yu (kaset cıkarmamıslardı o zaman) o konserde ilk dinlemiştim.

hala o malum nedenlerden dolayı fakülteye akın var:)) itb ve ing dersleri için genelde bizim fakülte tercih ediliyor.başka fakültelerden gelen o gruplar hemen belli oluyolar:))

burcin
25-05-06, 19:13
benm de tanıdıgım var iç mimarlık 3.sınıfta...baya varmıs itü de boşnak

michelsissetr
25-05-06, 19:47
benm de tanıdıgım var iç mimarlık 3.sınıfta...baya varmıs itü de boşnak

aa kim o??

michelsissetr
25-05-06, 20:06
burçin ya buralardaysan sölermisin kimmiş o bizim bölümde bi boşnak var ve ben tanımıyorum çok merak ettim

alomerka
02-06-06, 13:37
Bazı nedenlerden dolayı kullanıcı adımı ve kayıtlarımı yeniledim. Ben reja...
Burçin sen de mi İtü densin?

alomerka
02-06-06, 13:45
Bu dönem bazı üsten dersleri hallettim;) seneye projalerle uğraşçam:) valla bu dönem bayağ bi gezmek zorunda kaldım Maçka, Maslak, Taşkışla... Bi Gümüşsuyu kaldı:D onu da seneye... Ama Taşkışla gibisi yok bence;) bu arada iyi dileklerin için teşekkürr...:)

alomerka
02-06-06, 13:49
Daha da vardır bence.. inşallah tesadüf mesadüf karşılaşırız;) nerdesiniz yaw :D

michelsissetr
03-06-06, 14:33
Daha da vardır bence.. inşallah tesadüf mesadüf karşılaşırız;) nerdesiniz yaw :D

walla ben hep taşkışladayım hazırlık bitti senn demekki lale devrin sona erdi:) korkutmak gibi olmasın seneye yandın valla:) iki haftadır durmadam proje çiziyorum sen de bu halde olcaksın o yüzden bu seneki yaz tatilini iyi deerlendir derim ben

bo?nako?lu
13-06-06, 14:51
ben üniversiteye başlamadım ama tüm örenim hayatım boşnaklarla geçti .ben izmir bucadayım zaten izmirde boşnaklar en çok bucada bulunr.

sercan_35
14-06-06, 09:04
selam boşnakoğluu bende izmir bucadayım beyaa . hoşgeldin kardeş.

liyepa
14-06-06, 15:52
ewt neden olmasın ki boşnak dediğin her yerde olmalı.hele ki üniversiteler de mutlaka olmalı boşnak bulunmalı. afyon kocatepe üniversitesindee başka bölümlerde olmamıza rağmen hepsini teker teker buldum..ama koskoca üni.3tane boşnak war.ama hepsinide buldum ve tanıştım aslın da hepimiz de benim gibi düşünseydik boşnaklar arasında birlik ve beraberlik olurduuu...!haklı değil miim

bosnakhilal
14-06-06, 20:31
slmlar ..benım okulumda bosnak arkadasım olmadı hatta kayserıye gelene kadarda hıc tanıdıgım bosnak olmadı.burada okadar cok bosnak varkı hastalarımdan bı cogu bosnak sadece onları tanıyroum

Novi Pazar
14-06-06, 21:01
slmlar ..benım okulumda bosnak arkadasım olmadı hatta kayserıye gelene kadarda hıc tanıdıgım bosnak olmadı.burada okadar cok bosnak varkı hastalarımdan bı cogu bosnak sadece onları tanıyroum

hemşiremisiniz?hilal hanım....

bo?nako?lu
15-06-06, 13:13
sercan ne taraftasın kardeş kampüse yakın mı?

sercan_35
17-06-06, 10:26
biz yerlisi sayılırız bucanın kardeşim adatepe mekanımızdır.

kali? lijepa
17-06-06, 10:47
ben ilkokuldan beri boşnaklarla okuyorum zate şuan lisedeyimm halada boşnaklarlayımm en samimi arkadaşlarımda boşnaklardannnn

bosnakhilal
17-06-06, 21:26
hayır fızyoterapsıtım ben ..

Novi Pazar
17-06-06, 22:44
hayır fızyoterapsıtım ben ..

hımm oda güzel.
Bişey sorabilirmiyim ilgi alanınıza giriyosa tabi.
Masa başında çalışırken veya bilgisayar oynarken uzun süre oturdukça belime değilde omzuma ağrı giriyo.Acaba nedeni nedir?bide diyorum silikon yastık koysam daha mı ii olur.İşyerinde birinin bel fıtığı var ondan görmüştüm.

arnavet
25-06-06, 16:43
Sarajevoda istemeğin kadar var Ulusararası Sarajevo Üniversitesinde.iyi çocuklardır.Mirza Selimovic Adnan Semir Edin vss vs...

orko
03-08-06, 18:58
olmaz olurmu. şuan itü de master yapıyom ve şimdiye kadar okuduğum her okulda boşnak arkadaşlarım oldu. hatta geçen sene 3 boşnak aynı evde kalıyoduk:)

husi?ka
03-08-06, 19:16
istanbul üniversitesi kamu yönetimi bölümünü okudum ama hiç boşnak tanımadım. arnavut, makedonyalılar vardı bide çok fazla bulgar vardı hepsi birbirine hemşo diyolardı

ancelia
03-08-06, 20:42
istanbul unıwersıtesındeyım ama bosnak bır yada ıkı tane wardı onlarıda ılk senemın ıkıcı donemıde tanıdım:):):P

samko
03-08-06, 21:04
hadi ya ist ünide hiç boşnak yokmu:)..bi üniyi kazanim gidim bu soruya sonra cevp veririm :D

ancelia
03-08-06, 21:32
ewet yok umarım kazanırsın;)

MaVr?
04-08-06, 15:02
evet hatta benım sınıfımda pamukkale unv.var 4 aydır tanısıyoduk bıgun muhabbet acıldı cumbusa gıtcem flan dedim sen arnavutmusun fılan dedi yok bosnagım dedi oda bosnakmıs tesadufe bak.okadar konusmustuk halbukı.

kankaya
04-08-06, 17:32
bende sakaryada okuyorum şehirde olsun okulda olsun birçok boşnak arkadaşım var zaten sakaryada boşnak mahallesinin mevcut olduğunu duymuştum

Mordoth
04-08-06, 17:50
ben Yeditepe Üni. de Okuyorum .
Tanıdığım bir değişim programı kapsamında boşnak öğrenci ile tanıştım ve ona gereken maddi manevi her desteği sağladık , üni. yönetimi de sağolsun .
Ama tekirdağdan ve bursadan gelen arkadaşlar var ama sormadım boşnak falanmı diye, ama sorarım =)

salihfazli
04-08-06, 17:55
bende sakaryada okuyorum şehirde olsun okulda olsun birçok boşnak arkadaşım var zaten sakaryada boşnak mahallesinin mevcut olduğunu duymuştum

bende sakarya üni. işletme bölümü 3.sınıftayım ewet oturduğaum yer boşnak mahallesi eski hayvan pazarı diye geçer....

kankaya
04-08-06, 17:59
zannedersem serdivanda

bende turizm işletmeciliği okuyorum

salihfazli
05-08-06, 18:11
zannedersem serdivanda

bende turizm işletmeciliği okuyorum

ewet serdivan hakkı demir devlet kız yurdunun olduğu yer:D
sen kampüste misin ?????????

komaraCc
06-08-06, 12:09
samko nasıl yok yaa kuzenim okuo ist. ünide =) var var orda büüssüüüürrüü boşnak :)

DeliK eLdiveN-1
06-08-06, 13:24
ya bende dumlupınar da okudum bu sene.. sadece mahalleden kazanalar var boşnak.. ole yeni birileri bulamadık.. DPÜ gençlik ses ver:))

kankaya
08-08-06, 09:54
ewet serdivan hakkı demir devlet kız yurdunun olduğu yer:D
sen kampüste misin ?????????

evet kampüsteyim i.i.b.f'de

samko
08-08-06, 09:58
samko nasıl yok yaa kuzenim okuo ist. ünide =) var var orda büüssüüüürrüü boşnak :)

benimde ist üni.ye gitme ihtimalim yüksek.vardır boşnak bulurm ben orda:D:D

samko
08-08-06, 10:00
ya bende dumlupınar da okudum bu sene.. sadece mahalleden kazanalar var boşnak.. ole yeni birileri bulamadık.. DPÜ gençlik ses ver:))

sen dumlupınarda hangi yerde hangi bolüm okuyosn...

DeliK eLdiveN-1
08-08-06, 11:55
samko beden eğitimi okuyodum bu sene maramara dayız inşallah 2. sınıftan devam

samko
08-08-06, 12:45
samko beden eğitimi okuyodum bu sene maramara dayız inşallah 2. sınıftan devam

hee benim ablamda dumlupınarda okuyo 4. sınf ondan sordm...:)

fenertan
16-08-06, 23:58
aa aga benim universitemde cok var neredeyse hepsi...(sarajevo da okuyorum)gelmenizi tavsiye ederim...

enko
18-08-06, 17:37
valla benim üni de safkan bosnak arkadaslarım var çünkü sarajevoda okuyorum arkadasımızın bahsettiği rektör olarak gelen hoca sanırım bizim rektör erkan türe çok severim kenidisini çok kaliteli bir alim dir kendisi bu zamana kadar hiç bosnak arkadasım olmamıstı okulumda ama sindi fazlasıyla var

kadir_bibi
03-09-06, 19:27
valla bende istanbuldayım bizim bölümde de bi kişi tanıdım boşnak başkada tanıyamadım

CeLL-o
03-09-06, 22:59
ben ilk we orta okulumu şehit kamil balkan ilköğretim de okduğum için okulum boşnak kaynıyordu...we bbirsürü arklarım oldu ve lise de boşnak arkdaslarım war dı oda inönü meslek te idim.ama şimdi erciyes üniversitesinde olduğum için boşnak yok :(

sevdalinka
03-09-06, 23:06
ben ilk we orta okulumu şehit kamil balkan ilköğretim de okduğum için okulum boşnak kaynıyordu...we bbirsürü arklarım oldu ve lise de boşnak arkdaslarım war dı oda inönü meslek te idim.ama şimdi erciyes üniversitesinde olduğum için boşnak yok :(

erciyes üniversitesinde bi boşnk arkadaşımız daha var hemde kendisi burda foruma üyedir... yaskohocic

ben gazide okuyorum ilk sene bir boşnak arkadaşla tanıştık kendisi ile iletişimimi kaybetmedim... şu anda urfa da iş teknik öğretmeni ama onun haricinde kimseyle tanışma şansım olmadı malesef....:(

CeLL-o
03-09-06, 23:14
erciyes üniversitesinde bi boşnk arkadaşımız daha var hemde kendisi burda foruma üyedir... yaskohocic

ben gazide okuyorum ilk sene bir boşnak arkadaşla tanıştık kendisi ile iletişimimi kaybetmedim... şu anda urfa da iş teknik öğretmeni ama onun haricinde kimseyle tanışma şansım olmadı malesef....:(

şuan da okuyor mu?
walla çok sewindim yemin ederim walla bi boşnak kayseride süperrrrrrrrr....

ufuklar27
04-09-06, 01:11
gazi kamuda bir tane bayan boşnak arkadaş vardı... ama tanışmamıştık

sandzak boj
28-06-07, 00:26
selam arkadaslar herhalde aranizda en cok bosnak arkadasi olan benim cunku bosnada universite ogrencisiyim....

samko
28-06-07, 00:41
bende istanbul üniversitede okuyorum.forumdaki kadir_bibic'ten ve sınıfımda olan yıldırımda oturan bi boşnaktan başka tanımıyorum karşılaşmadım daha :)..
aranızda ist ünide okuyan varsa veya arkadaşları olan varsa yazsin bilelim tanıyalım :)

kadir_bibi
29-06-07, 17:09
nerden geldin ki:p şaka takılıyorum canım:D

bizim sınıfta izmirli bir boşnak arkadaşım var yanlış hatırlamıyorsam soyadları çokovic miydi çoloviçmi tam hatırlamıyorum ama

?o$n@k
13-07-07, 21:15
olmazmı benle beraber ortamımda kısıler toplam 15 kısıydık

?o$n@k
13-07-07, 21:17
samko avcılar kampüstenmısın eger ordansan 15 bosnak var elektrık bölümünde ama bıttı busene okulumuz

festi
17-07-07, 16:17
ben bu konuda çok şanslıyım sanırım 4 tane boşnak arkadaşım var her nekadar bu sene 3 kişi kalsakta onlar benim en can arkadaşlarım :):)

tuzanin
17-07-07, 16:58
benim okulumda bir kaç boşnak var
forumdan şahoviç_06 bir gün yanıma geldi boşnak olduğumu öğrendi ama ilk başta soğukdavranmayalım diye ancak dönem sonuna gelip tanıştık ve o günden beri hep beraberiz.Derslere beraber giriyoruz hatta bu dönem itibaren bizim yurtta kalacak.Can kardeşim...kendisi vizeli-aksicim...nisan ayında misafir beni etti.

Adnena aynı forumdan can kız kardeşim geçen sene öğrenci işlerinde tanıştık ve o günden beri hep beraberiz 1. sınıfta ona hep yardım ederdim...hep beraber gezeriz...kendisi bosnalı KRAYİNALI ama hırvatıstanda yaşıyor.Muglay şehrinde tam deniz kıyılarında...inşallah Allah nasip ederse bu sene ziyarete gidebilirim....annesinin tarafında 32 kişi şehid oldu...

Anisa ve Sabina...Anisa ile beraber başladık okulumuzu...yeni gelen Anisa Türk kolejinden mezunu...Saray Bosnalı...bir hafta hep Rus diye zanediyordum onu..ve bir gün yaklaştım biraz Rusca konuşmaya başladım ve öğrendim ki Anisa tam Bosnalı...1 sene hep beraberdik daha sonra zaman olmayınca sadece okulda görüşüyoruz sınavlara beraber hazırlıyoruz...berber kopya çekıyoruz :)

Sabina sarışın mavi gözlü Gornji Vakıf tan geliyor yani Bosnali...Türk kolejinden mezunu ve türkçesi süper...Sabina çok güzel bir kız okulda herkes bayılıyor ona...3 sene dene beri türk erkek arkadaşı var...iktisad okuyorlar...bu sene 4 gectiler...sabina ile fazla görüşmuyoruz ama çok çok iyi bir arkadaş...folklor çok güzel onar ve sevdalinka ve ilahiler çok güzel söyler...özeliklle ilahileri sabina söylerken herkes ağlar...savaş zamanında babası generaldı

Enisa 2 ye geçti aynı bölüm okuyoruz gördüğüm en neşeli en mutlu kişidir...her zaman güler....akordiyum çalar sevdalinka ve ilahileri söyler...Kendisi Saray Bosnali Bistrik'ta oturuyor bu sene beni misafir edecek Yablanica gölünde...
Geçen sene sınav çok zordu ve kağta yazmış hocana hocam ben biliyorum şunu ama türkçem iyi olmadığı için yapamam...ve geçti :) babasi savaş zamanda şehid oldu

beril annesi boşnak babası türk her zaman bana yardım eder sınavlarda da aynı çok iyi bir kız çok çok severim onu canım kardeşimtesadufle tanıştık benim arkamda oturuyordu ve boşnak olduğunu soylemişti

MaVr?
17-07-07, 17:28
ben denizlide buldan myo nda okuyorum.pazarlama 2.sınıf.benim sınıfımda izmir bornovadan bi arkadasım vardı,ve denizli merkezden biri buraya üye selçukfazliç.dieride orhan süper geçiyo denizlide zaman onnların sayesinde.okulunda birtane bile boşnak olması insana yetiyo.baska bosnak varsa tanısmak ısterım pamukkaleden...

?esirovic
17-07-07, 18:23
okul hayatım boyunca bosnakların ıcındeydım....cok guzel oluyo ama bır arada oluyoruz azınlık dıyen ogrencı ve ogretmenlere kafa tutuyoduk:) bıde her daım yanımızda bızden olmak ısteyenler vardı
o ne demek merve?? bunun turkcesı ne ?? bosnakca nasıl soylenır?? dıe bır kac kelıme ogrenıp yıl boyunca bunları tekrar edenler....
ısın en guzel tarafı bırlık oluyooduk hocalar bıze turkce sayıodu bızde onlara bosnakca agzımıza gelenı ama anlamadıkları ıcın bısey dıyemıyolardı sorduklarında dıerımız atlıyoduk "hocam cok ıyı bısey sızı ovuyo falan dıye :)"okulumu ozledım ben yaaaa:(:(:(

bosnia_1
18-07-07, 07:46
trakya üniversitesinde çok boşnak arkadaşım vardı. Çoğu kosovalıydı ama farklı yerlerden gelenler de vardı. Devletin desteğiyle yurtlarla çok az bi ücrete kalıp her ay da 150 ytl civarı yardım alıyolardı. yani Türkiyede'ki boşnak öğrencilere tam destek hep destek var. ayrıca türklerin arasından kızları da erkekleri de hemen sıyrılıyolar farklılıklarıyla. hem daha avrupalı görünümleri var hemde savaş görmeleri nedeniyle daha ürkek ve çekingendirler. bu nedenle hep boşnak arkadaşlarıyla gruplar halinde gezerler.ama oprostime bi arkadaşlık kursunlar süper olurlar :) yurtlarda kızlar sadece boşnaklarla kalır türklerle bir odada kalmazlar. hepsi beraberdir. bağlılık vardır aralarında.. kameer çok ösledim seni ve diğerlerini:(