Orijinalini görmek için tıklayınız : Boşnak böreği
latrodectin
28-03-06, 03:15
her herhaftasonu ve ramazan ayında ise en az 20 gün annem tarafından yapılan börek. düz ve kol olmak üzere 2 çeşidi vardır. en çok ispanaklı, kıymalı, patatesli ve peynirli olarak yapılır. benim favorim ise ıspanaklı kol böreğidir.:)
latrodectin
28-03-06, 03:18
annemin nefis yaptığı kalori deposu. her toplanmada 2 tepsi yapar. küçük tepsi hepimize. büyük tepsi babamla, amcama. babam bir uçtan başlar, amcam bir uçtan; döne döne ortada buluşurlar. hiçbir şey olmamış gibi üstüne baklavaları indirirler:)
latrodectin
28-03-06, 03:19
gecenlerde bir tepsi yedigim icin fenalasmama neden olmus esi benzeri olmayan lezzet. ıspanaklısı makbuldur benim icin.:)
borostican
28-03-06, 10:36
ıspanaklıdan şaşmamak lazım :D
bide kaçamak cicvara zelanik bak bunları hepiniz unutmuşsunuz :D
ıspanaklı sewmem ya çok ağır ya bide herhafta yapmıolarmı deliriorum ye ye ye bi yere kdr:)
olrmu zelalı pitasız bir hfta snu düşünmiyorumm vazgiçelmezz..tbi bazen byıyo ama srun yok :cool:
Yau Her Cuma Olmazsa BÖrek Evdİ Bİ HÜzÜn Kapliyo:) Kimse KonuŞmuyo Allahtan Difrizlere Stok Yapiliyoda Fazla Sikin Ti Yasamiyoz.
BÖreksİz Bİr Yasam DÜŞÜnemİyoom:)
Tatar Böreğini bilen varmı .
Bizimkiler Ramazanda çok yapıyo Sahurda .:)
Hacer KALE
29-04-06, 08:20
ben kabak pitasını cook sevıyorum ve tum böreklerı.. bosnak boreklerının ustune borek tanımam valla, hay allah borek felan deyınce acıktımbırden:)
bıde kılo yapıcı ozellıgı olmasa su boreklerın, hos borek olunca gozum bısey gormuyorda :)
Tatarların cig boregıde cok guseldır, Eskısehırde cok gusel yapıyorlar
Migdesine duskun bosnak erkeklerinin bosnak kızların hamaratlıklarını ölçmek için sordukları sorularının basında gelir kuşkusuz boşnak böreği yapmasını bilir misin sorusu.
eee haksız da değiller hani.
sinovisandzak
18-05-06, 11:09
kabak pita başkasını tanımam:):)
Koprivalisini yiyen varmi? muthis,tavsiye ederim herjkese..
Koprivalisini yiyen varmi? muthis,tavsiye ederim herjkese..
ayıpsın mayko ya boşnak böreginin her çeşidini yemişimdir...
koprivalısını da çok yapar bizimkiler... bahçede çok var kopriva...:D
birde milli ramazan sahur yemegimiz boşnaka mantiya ve sonunda sütdroba...
sütdroba mideyi rahatlatıyooo kıymadan sonra akıllı insanlar vesselam bizim boşnaklar....
he bu arada ramazanda bir gece bile şaşmaz her gece sahurda mantı yeriz....
gerçi 20 günden sonra insanı sıkıyo biraz ama hiç acıktırmıyor insanı....:D :D
valla sahurda mantı olsunda yazın 17 sattte tutarız evel allah.....:D
sütdroba mideyi rahatlatıyooo kıymadan sonra akıllı insanlar vesselam bizim boşnaklar....
oo ne guzel bahce var sizde yaparsiniz tabi. ben en son koprivaliyi rožaje de yemistim gecen yaz. insan ozluyo:( neyse bu yaz gidersem yapar teyzem bana :D Ama allahtan haftatda bir ispanakli,patatesli yada manti yapiyoruz . oda iyi,walla 10 gunden fazla yemezsem ozluyorum. ama ramazan da ööö gelmisti desem yalan olmaz.bu arada sutdroba yogurtun icine dogranan ekmek miydi onu bilmiyorum. čuvaj da ti ne peca kopriva...:D
oo ne guzel bahce var sizde yaparsiniz tabi. ben en son koprivaliyi rožaje de yemistim gecen yaz. insan ozluyo:( neyse bu yaz gidersem yapar teyzem bana :D Ama allahtan haftatda bir ispanakli,patatesli yada manti yapiyoruz . oda iyi,walla 10 gunden fazla yemezsem ozluyorum. ama ramazan da ööö gelmisti desem yalan olmaz.bu arada sutdroba yogurtun icine dogranan ekmek miydi onu bilmiyorum. čuvaj da ti ne peca kopriva...:D
gel sen bizde ye koprivalı pitayı en iyisi gitme taaaa rozajelere kadar...:D
süt droba ::: sütün içine dogranan tussuz ekmekle oluyor....
ramazandada çok güzel gidiyor....kıymalı mantının midemizi ekşitmesini önlüyormuş....atalarımız öyle yapıyormuşşş...
''''čuvaj da ti ne peca kopriva...:D''''
valla bikeresinde koparim dedim ellerim kıpkırmızı olmuştu yakıyor baya....
ben sonradan ögrendim ki bizimkiler eldivenle topluyorlarmış:D :D :D
gel sen bizde ye koprivalı pitayı en iyisi gitme taaaa rozajelere kadar...:D
süt droba ::: sütün içine dogranan tussuz ekmekle oluyor....
ramazandada çok güzel gidiyor....kıymalı mantının midemizi ekşitmesini önlüyormuş....atalarımız öyle yapıyormuşşş...
''''čuvaj da ti ne peca kopriva...:D''''
valla bikeresinde koparim dedim ellerim kıpkırmızı olmuştu yakıyor baya....
ben sonradan ögrendim ki bizimkiler eldivenle topluyorlarmış:D :D :D
hvala ti za pozivnicu.haklisin bizimkiler o konularda cok pratik ve akillidirlar. inanirmisin,abartisiz soyluyorum dedemi bildim bileli senelerdir her sabah ya sutle yada yogurtla onu yer. bende pek severim, aklima estigi zaman yigiyorum.. :D
Merak ediyorum LE PİTA restaurantları var istanbulun elit yerlerinde..
acaba buralarda boşnak böreğimi yapılıor?
Boşnak olduğumu söylediğimde, boşnak böreği yapabiliyormusun sorusu geliyor. :)
hayır demekten yoruldum, ama yemesini iyi bilirim, iyi hatırlattınız yaw, Annemi arasam iyi olacak..
AL? A?AO?LU
03-06-06, 16:46
böreği sevdiğimiz için mahallede börekçi salonu var BİZİM BÖREKÇİ adı boşnaçka pita...börek boşnakların geleneksel yemeği olduğu için vazgeçilmez bişey...mımm
AL? A?AO?LU
03-06-06, 16:56
böreği (boşnaçka pita)sevdiğimiz için mahallemizde börekçi salonu açtık adıBİZİM BÖREKÇİ börek biz boşnakların geleneksel yemeği vede vazgeçilmez lezzet neyli olursa olsun börek olsun bizim olsun...
MERAKLISINA ADRES:YILDIRIM MAH. CEBERHAN SOK. NO:5 BAYRAMPAŞA
TEL:545 41 70 MURACAAT ZENO
Burek mi dediniz yapmayın yaaa gecenin bu vakti,neyse spanac'li alayım ben bi tabak :))
bizim böreğin her türlüsü,patasesli,ıspanaklı,kabaklı,ısırgan otlu vekaçamak,obaruşa,palaçinke,zelanik vemumuruzniça da hepsi çok güzel.ben annemden öğrendim yapmasını,kızlar allah gecinden versin diyorum .onlar olmadığı zaman size kim yapacak bu güzelim börekleri.bence öğrenin yapmasını.
Ya bak demeyin ya şimdi gözümün önündedn geçmeye baladı daha şimdiden.Şöyle fırından çıktığı gibi sıcacık oluyo ya ozaman hemen çatalı alıyom elime ve o anda başlıom yemeğe.İşte bu keyif hiçbir şeye değişilmez :)
annem bir borek yapıor bi bakıorm bikac parmagım yerinde deil :)
kıymalı mantı bide üstüne yoğurt
kıymalı mantı bide üstüne yoğurt
:) harbiden manyq olur ya
blue_fairy
12-09-06, 00:25
arkadaşlar ben sizin gibi şanslı değilim erkek arkadaşımın annesi beni türküm diye istemediğinden böreğinizden bir kez gizlice tadabildim. ve çok hoşuma gittiği içn erkek arkadaşım tarifini bana verdi kendim yapıyorum tabii ki anneleriniz kadar lezzetli yapamam eminim ben sadece ıspanaklı yedim en güzeli de oymuş ıspanaklıya bayıldıgım için diğerlerini denemedim
nesrink?d.ustegmen
16-09-06, 20:51
her boş kaldığımızda yani fırsat bulduğumuzda yaparız böreksiz olmaz
arkadaslar ben yemeklerı bılmıyom bılen varsa yapılısını soler mı
BARABELLUM22:)
18-09-06, 11:23
Olsada Yesek Soyle Patatesli Falan:)
of ya ne güzel olurdu hiç bişeye değişmem boşnak böreğini
zeyLaLı .. patatesLi ... tikvaLı ... uuufsss olsada yesem :):)
dünden zelalı borek vardı birazdan gidip yicem:)
bekle borek geliyorum :D:D
sizinle gurur duydum inşallah daha buyük rütbelerde görme imkanımız olur
Ispanakli kol böregi,yarim saat önceden kokusu gelecek,yanina tuzlu ayran,hmmmm,yemede bo$ tepsinin yaninda yat:)$u mübarek Ramazanda bu konu açilirsa vay halimize ki vay...
böreği (boşnaçka pita)sevdiğimiz için mahallemizde börekçi salonu açtık adıBİZİM BÖREKÇİ börek biz boşnakların geleneksel yemeği vede vazgeçilmez lezzet neyli olursa olsun börek olsun bizim olsun...
biraz uzak olsa da bir iki gune kadar gelip boreklerinizden alacagim :)
saygi ve sevgilerimle...
favorim zelalı güzel yapıyosundur sen hissediyom :):):)
merhaba
bizim börekci yildirimin tam olarak neresinde ceberhan sokak?
bosnakların ortak kanısı sanirim 'ben borege borek demem, bosnak elinden pita yemedikce' ... :D
bizzat yasadim, gordum... misafirlige gelen bosnak bi tanıdıgımız (daha bir bosna'da kalmakta kendisi tabii pitayla fazla hasırnesir) yemekte annemin yaptigi sıradan boregin yuzune bakmadi beah.. :) yuzundeki 'hıııh napiyim ben bunu' ifadesini dun gibi hatirliyorum..dolayisiyla pitanin kıymet ve ehemmiyetine defalarca sahit olmuslugum var... :) ya$a pitaaa...
borek sevarmisiniz..Ramazanın son gunu benden olsun
börek değil şaheser be :):):)
arkadaslar ben yemeklerı bılmıyom bılen varsa yapılısını soler mıöğretiriz çok kolay yeterki öğrenmek iste
ya boşnak böreği.... adı bile yetiyor insanın iştahını kabartmaya. bence bir milletin ismiyle bu kadar özdeşleşmiş başka bir yemek yoktur.
radio kalman'da yayınlanan reklamlardan birinde börekten bahsediyor
"her boşnağın evinde muhakkak bulunan yemek?"
"pita(börek)"
"peki börek için bulunması gereken?"
cevap bomba :) "hanuma"
"hanumanın dışında?"
"jufka :)"
süper yaw:)
annemin eline saglık valla..çok güzel yapar kendisi=>
kali? lijepa
28-10-06, 23:36
ayyyy ben dün yedimm hala tadını alablıomm:):):)
feritb?l?kba??_ku
29-10-06, 20:58
izmirde alsancakta bosnak yoresı yemekler yapılmaktadır ama ınanın ismi aklıma gelmıyor 1,5 sne ordaydım çarsı izinlerınde oorya gderdım orda alabılrsınızz
feritb?l?kba??_ku
29-10-06, 21:01
cok mu sevıyorsun nesrın annemın yaptgı borekleri bı tatsan :02: ozman sen ooooo neyse kısmet olursa yersın
Pita sız bir hayat düşünemiyorum allahami.offff offffff şimdiden canım çekti :D:D:D
valla BOşnak Boreği Sonrada mantı alalh nsl yerım varya :D içine gırıp cıkarım :D
oofff oofff oofff :D :D :D
brez pite ne mislim zivot ;)
bosnak_mirsad
10-11-06, 18:45
BoŞnaklar BÖreklerİyle MeŞhurdur Herkes BÖrek Yapabİlİr Ama BoŞnaklar Gİbİ DeĞİl
bencede herkez börek yapabilir ama bizler gibi kimse çalıştığım yerde we okulumda herkez türk we habire boşnak böreğini anlatıolar şöle güsel böle güsel yemekhaneci kadın artık bana gel bi gün yapalım dedi bende gurula TABİ GELİRİM dedim:):):):D:D:D:D:D
Fuat_Rami?evi
10-11-06, 19:39
boşnak böreginin üstüne börek tanımam resimlerden bile canım çekiyo yaw
bogami benim için kompiruşa hergün yerim diyebilirim
metovka_mrv
18-11-06, 13:41
arkadaşlrımın spesyallerinden pitaa :)
sadecee pita yemek için bize geliolar, kıskanmıorum değil pitayla aralarında olan bağı...:p
Boreklerı Hergun Yesem Bıkmam:d aranıza yenı katıldım herkze slmlar:d
bjele ruze
18-11-06, 15:31
of of pita gibisi var mı ya hele bide ıspanaklısı :D
ıspanaklı böreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeek canınızı cektırmek gıbı olmasında bugun yicem:D:D:D:D tikvalısıda mukemmel olur bizim böreklerin ama hangisi kötü ki;)
sahmetoglu
17-01-07, 15:42
vala pitta süperdir ama yapmasını bilene göre bence .herkes ayarını tutturamıyor.
sefak?yl? bo?nak
11-02-07, 12:40
ARKADAŞLAR BOŞNAK BÖREĞİNE BAYILIYORUM EMİNİM Kİ TÜRKLERDE BU EŞSİZ LEZZETİ TATTIKLARINDA PARMAKLARINI YİYOLARDIR eeee Bİ DE MASSA NİSA
Izmirlilere Mujde...
BOSNA göçmeni Ayşe Karadan, Boşnak mutfağını İzmir'e taşıdı. Karadan, Alsancak 1437 Sokak'taki restoranı Boşnak Börekçisi Ayşa'da her gün birbirinden leziz börek, baklava, turşu, mantı, düğün ve ev yemekleri hazırlayıp beğeniye sunuyor. Bu çok özel tatlar büyük ilgi görüyor, gelenler tadına doyamıyor.
AYŞA'DA gün 07.30'da başlıyor, 19.30'a kadar sürüyor. Sipariş usulü çalışılıyor, evlere servis yapılmıyor. Nostalji günleri adı altında unutulmaya yüz tutmuş tatlar da yeni nesillere tanıtılıyor. Pazartesileri etli kuru fasulye ve büryan, çarşambaları potoplika ve kokoşnik, cumaları da ribitsa ve zelanik var.
Arkadaslar egitim olayina Turkiyeden cikali cok seneler oldu, tatile gittigimizde annem yapinca ancak yiyorum. Birde siz burda simdi yiyecegim, yok dun yedim, hergun yesem bikmam yazinca kahroluyorum. Bir dahaki gelisimde sabah aksam yiyecegim. Patlicanli ve ispanakli diyorum baska birsey demiyorum.
fb.murat_94
15-02-07, 16:55
ya pita yı çoooooook seviyorumm(kol:D)
peynirli düz pita hariç hepsini yerim:) favorilerimin arasında patatesli ve kabaklı yer alır bu arada:D
?afak BONCUK
26-02-07, 11:08
Değerli arkadaşlar
Biz KOCAELİ'liler olarak hepinizden şanslıyız gibime geliyor.
Sağolsunlar bizde meşhur <<< BOŞNAK BÖREKÇİSİ >>> var. Yaklaşık 10 - 15 şubesi var arkadaşların.
Boşnak böreğini canımız mı çekti ? Evde kimseye sıkıntı vermeden hele hele hanımların nazını çekmeden ver elini Boşnak Börekçisine. Maşallah hepiside tıklım tıklım iş yapıyor. Yanlız mutfağında 20 - 30 bayan çalışıyor.
Gözümüz yok ama bu işten iyi de para kazanıyorlar.
Kocaeli haricindeki kentlerdede böyle bir girişimin iyi gelir getireceğine inancım sonsuz. Müteşebbis olmak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim bu işe girmelerini.
Çoğunlukla da BOŞNAK olmayanlar rağbet ediyor çünkü o lezzeti bir tatmaya görsünler. Hadi bize yabancı değil o lezzet...
Acıyorum BOŞNAK BÖREĞİ'ni tatmıyan TÜRK erkeklerine
Valla Bİzİm BÖreĞİmİzİ Tadanlar Tekrardan Yİyesİ Gelİor. Mİllet Doyamiyor ÇÜnkÜ Bİzİm KomŞularimiz Var TÜrk İlk Defa Bİzde YemİŞlerdİ BÖreĞİ Ve Çok HoŞlarina GİtmİŞtİ. Hep DuymuŞlar GÜzel OlduĞunu Ama HİÇ TatmamiŞlardi.İlk Tattiklarinda Çok HoŞlarina Gİttİ Ve Yapmak İÇİnde Hep Annemİ ÇaĞiriorlar Şİmdİ :):):) Yanİ Bİzİm BÖreĞİmİz HİÇbİr Şeye DeĞİŞtİrİlemez
Valla Bİzİm BÖreĞİmİzİ Tadanlar Tekrardan Yİyesİ Gelİor. Mİllet Doyamiyor ÇÜnkÜ Bİzİm KomŞularimiz Var TÜrk İlk Defa Bİzde YemİŞlerdİ BÖreĞİ Ve Çok HoŞlarina GİtmİŞtİ. Hep DuymuŞlar GÜzel OlduĞunu Ama HİÇ TatmamiŞlardi.İlk Tattiklarinda Çok HoŞlarina Gİttİ Ve Yapmak İÇİnde Hep Annemİ ÇaĞiriorlar Şİmdİ :):):) Yanİ Bİzİm BÖreĞİmİz HİÇbİr Şeye DeĞİŞtİrİlemez
Burada çok sayıda boşnak börekçisi var.Defalarca aldım ama hiçbirinin lezzeti annemin börekleri gibi değil.O börek yaptığı zaman başka yemek yapmazdı.Çünkü böreğin yanında ne yersen ye asla böreğin tadına ulaşamaz.Tabii yemesi güzel ama yapması çok zahmetli.Biz biraz kolaycı olduk.Artık hazır yufkadan börek yapıyoruz ve eski lezzetleri arıyoruz.:D
Burada çok sayıda boşnak börekçisi var.Defalarca aldım ama hiçbirinin lezzeti annemin börekleri gibi değil.O börek yaptığı zaman başka yemek yapmazdı.Çünkü böreğin yanında ne yersen ye asla böreğin tadına ulaşamaz.Tabii yemesi güzel ama yapması çok zahmetli.Biz biraz kolaycı olduk.Artık hazır yufkadan börek yapıyoruz ve eski lezzetleri arıyoruz.:D
evet biraz öle oluyor artık herkez hazıra kaçıyor malesefki bu gidişlede börek yapılmayacak gibi ve bu tatlar unutulacak gibi
Şebbo doğru söylüyosun artık hazır yufka daha çok kullanılıyor ama işin inceliği elde açılan hamur.benim annemin bu konuda maşallahı var.bir yufka açar var ya, bir tarafından bakınca öbür tarafı görürsün.ayrıca iddia ediyorum benim annem kadar kimse güzel börek yapamaz.varsa aksini iddia eden kapışırız.:D
Valladostum çok iddalı birlafetmişsin bence herkes aynı iddada bulunabilir kimse zaten benim boynum eğridemez:)işin şakası br yana böreğeasıl tadı veren bizim boşnak kadınlarının annelerimizin eşlerimizin sevgisidiremekleridir asıl tadını buradan alıyor ee tabi elde açılan hamurun damayası bir başka oluyor.Biri hamuru yapsın bana sana ben bili yaparım o böreği:)
abicim bu iş birikim ister, bilgi ister, deneyim ister.hayatında kaç sefer börek açtın? senin börek yapmaya tecrüben yetmez.:)
vay be amma da döktürdüm be!:)
Beni bu kadar sözden sonra aşka getirip boşnak pitası yaptırtacaksınız.Hafta sonu kızımın doğumgünü,sürpriz yapayım bari
donçe lekiç
27-02-07, 09:43
börek ya yok ötesi bazen şakası hayat bile değiştiriyor ben de anısı varda.
Dün Yahya Kaptan mahallesinde oturan arkadaşımıza güne gittik.Boşnak böreği yapmışlar,kıymalı ve patatesli.Benim perhiz mecburen biraz bozuldu.Ama değdi doğrusu
MeRvE PlAvO
16-03-07, 13:34
boşnak şenliklerinn vazgeçilmezi ıspanaklısı çok ağır bence patateslii şiddtle tavsiye edrm:p
böreksiz bir pazar günü düşünemiyorum:rolleyes:
bizde walla her perşembe ve pazar günleri böreksiz dusunemem yani :D
aaaa ben 3 ay once yurt disindaydim 5 ay kadar kaldim gelmeden 1 hafta once anneme ilk siparisim ispanakli borek ve ubarusa bence bir bosnak bunlarsiz yapamaz en azindan ben yapamam
bizde genelde ıspanaklı börek yapılır peynirli vb.. çok nadir. ama zaten benim favorim ıspanaklı..
Haftasonu ıspanaklı börek yaptım.Hem de ince olsun diye sofra bezinde yaptım.Süüüüper oldu.Bu arada Selma Peşteli Hanımın Boşnak yemekleri kitabını aldım.Tarifler çok yağlı verilmiş.Bazı yemeklerimiz de kitapta yer almamış.Bence biraz daha fazla tarif yazmalıydı.Duyurulur.
:D Hayırlı uğurlu olsun.Darısı erkek kardeşimin başına.34 yaşına geldi hala bekar.Beden eğitimi öğretmeni,aynı zamanda İstanbul'da yaşıyor ve bir spor merkezinde tesis şefi.1,85 m. boyunda,kumral,yeşil gözlü.İlgilenenlere duyurayım.
ne güzel anlatmışsınız bizim böreğimizi.
birileri yapsa da yesek ne güzel olurdu.
babannem rahmetli olmadan önce çok yerdik. şimdi arasıra yiyiyoruz. çok kilo aldırıyor ama.
Boşnak böreğinin lezzeti kelimelerle ifade edilemez ancak yenerek yaşanır....:)
en güzeli de herkesin annesinin yaptığıdır....
avdija begovic
29-03-07, 19:47
olsada sımdı yesek beraberce muhabbette eşlık etse bızlere ne guzelolurdu
tercıhım:ıspanaklı (kol):)
benim annem ve teyzelerim de çok güzel yapar. canım çekti şimdi, boşnak böreğinin yerini hiçbir börek tutamaz
daha dün akşam eve girdiğimde böreğin kokusu beni yemek masasına bağlama yetti vallaaa:D :D en kötüsüde böreği yedikden sonraki mayışmış halimm:D :D
delibo?nak
23-04-07, 12:45
hayata hiç bişeye değişmem ıspanaklı böreğini nerdeyse evde hergun yaptırıyorum mukembel tat
:D Hayırlı uğurlu olsun.Darısı erkek kardeşimin başına.34 yaşına geldi hala bekar.Beden eğitimi öğretmeni,aynı zamanda İstanbul'da yaşıyor ve bir spor merkezinde tesis şefi.1,85 m. boyunda,kumral,yeşil gözlü.İlgilenenlere duyurayım.
walla bisim burda Bosnadan Osmanlıca araştırmaları yapan bir abalamız var, hatun otuzları aşmış,bekar...kendisi 180 kumral, master yapıyor Osmanlıca üzernie, has bir Boşnak:D
ilgilenlere duyuru:D
enverbayram
24-04-07, 20:16
Akıllara durgunluk desemmi acaba bilmem ama bizim boşnak böreklerini tadan unutlulmaz bir damak hasretine dönüşüyor :eek: . Annemin yaptığı börekleri tadan uslanmıyor. Komşumuz olan ve aile dostumuz olan antepliler bile bilirsiniz antepliler damak zeflekeri geniştir onlar bile müptelası oldular hanımı sırf böreği yapmak için annemden tarifleri bile aldı. Yazın antepe gittiğimizde annem boşnak böreğini Antep/Islahide bile yapılıp herkese yedirdi.:D Malatyalı olan komşumuzda öyle. Ya iş yerindekiler sabah kahvaltı niyetine getiririm o dane bir kaç parça anca yemiş olurum. Herkese afiyet olsun tabiki. Bizde ıspanaklı, patatesli, peynirli, kabaklı yapılır. Faborim kabakılı ve ıspanakılı. komşular ise hım onalar şakın çünkü böyle bir şey hayatları boyunca yememişler.
sevdalinka
24-04-07, 20:35
Biz bu hafta inşallah Ankaralı Boşnak birkaç genç buluşacağız pita yiyecez :) Ispanaklı ve kıymalı olacak :) Ben yapıyorum arkadaşlar. Dişiniz kırılmaz. Üşenmeyip gelmek isteyenler davetlimizdir. ;) Ankaralı olup da tanışamadığımız arkadaşlara da duyurulur...
Biz bu hafta inşallah Ankaralı Boşnak birkaç genç buluşacağız pita yiyecez :) Ispanaklı ve kıymalı olacak :) Ben yapıyorum arkadaşlar. Dişiniz kırılmaz. Üşenmeyip gelmek isteyenler davetlimizdir. ;) Ankaralı olup da tanışamadığımız arkadaşlara da duyurulur...
AMBULANSI KAPIDA HAZIR KITA BEKLETTIR. NE OLUR NE OLMAZ:) :) :)
boşnak böğreği yemeyenlere acıyorum
sevdalinka bende davetli miyim yoksa :D ama sen çocuklara yinede bii haber uçur onlar şaşkındır biraz
kle?tinal?
24-04-07, 20:43
boşnak böğreği yemeyenlere acıyorum
böreği falan boş verinde şimdi şöyle dumamı tüte tüte bi REBİSA(Mantı) olsada
yesek üfffff.......
onuda yeriz ayıp ettin yani :D hele bi bulsak
ARKADAŞLAR BOŞNAK BÖREĞİNE BAYILIYORUM EMİNİM Kİ TÜRKLERDE BU EŞSİZ LEZZETİ TATTIKLARINDA PARMAKLARINI YİYOLARDIR eeee Bİ DE MASSA NİSA
Arkadasim masenisa nerde olsada yesek masenisa bildigim kadariyla ninem köyde yapardi inegin ilk sütünden yapilirdi tadina doyulmaz ama sizin bildiginiz tarifi varsa denemek isterim
dogru haklisinizda kupusnakli yani LAHANALI yedinizmi tavsiye ederim
zabboga sitaye sütdroba ya neznam
gelecek nesillere pitamızı tasımalıyızz...genc kızlarımız pek maharetli deiller gibii..evlenipte kaynanaya yaptıranlar warr...tek endişem bu
valla bosnak kizi olupta pitayi bilmeyenleri ben ogluma almam
Adetlerimizden geleneklerimizden bunca yıl kopmadık bundan snrada komayız bnce :)
ıspanaklı pita süper bişey:D :D :D
Çocukluğumda Boşnak komşumuzun çarşafta açtığı böreklerin tadını, aradan geçen onca yıla rağmen unutamadım :)
börekten bıkılır mı beee günde 3 ögün yesem gene bıkmam kol börek olcak ama börek olsun camurdan olsun yerim :) :) :)
siteye yeni üye olduğum için yorumları okumak zamanımı alıyor.ama boşnak böreği,kaçamak,ribitzayı duyunca nasıl acıktım vallaha.zahmetli işler herzaman daha çok zevk verir.bu yüzden güzel pitalarımız ,yemeklerimiz ,kızlarımız:)
Kapıdan usuLca içeri süzüLen enfes zeLanik kokusunun etkisiyle bu cevabı yapıyorum iyiki BOŞNAĞIM :D
Bizim zelanikli pita'mızın lezzeti sınırları aştı artık :) boşnak olmayan ne kadar arkadaşım varsa hepsi hergün börek siparişi verio valla :D
hasanbegovi
09-06-07, 23:45
merhaba arkadaşlar Piryan ya da Büryan yemeğini de unutmamalıyız..Fırında yapılan etli bir pilav yemeğidir. Bilen ya da tadına bakan varmı?...
merhaba arkadaşlar Piryan ya da Büryan yemeğini de unutmamalıyız..Fırında yapılan etli bir pilav yemeğidir. Bilen ya da tadına bakan varmı?...
babaannemler piryanı etle ve odun ateşinde fırınlı kuzinelerde pişirirdi.hayatta unutulmayacak bir tat.bir de onlar böreği saçta pişirirler.içine ne konulursa konulsun,odun kokusu sinmiş o böreğin hamuru bile tek başına lezzetliydi.piryanı biz biraz lightlaştırdık.çünkü tavukla pişiriyoruz.benim merak ettiğim bir yemek var.ne kadar boşnak tanıdıysam hepsi farklı telafuz ediyor.yufkayı pişirip,kurutup,tabakalarına ayırıyoruz.sonra üzerine koyunun boyun kısmını haşlayıp terbiyeleyip suyu ile birlikte üzerine döküyoruz.adını biliyor musunuz?ananem potoplika diyor.
http://img238.imageshack.us/img238/7884/bryantn1.jpg
Buyrun size briyan. Kendi ellerimle yaptım. Aslında kuru etle yapılsa çok daha iyi olur. Ama yaşadığım yerde kuru et bulamadığımız için normal kuzu eti ile yaptım. İlkdefa tadına bakan arkadaşlarım peşimi bırakmıyor, Bir daha... Bir daha... Bir daha... diye.
feleçi e vallaha pazar sabahı briyan hatırlattığın için çok teşekkürler.kültürümüzü canlı tutalım biz nerdeyse unutmaya başladık ilerki nesillere nasıl aktaracağız.
feleçi e vallaha pazar sabahı briyan hatırlattığın için çok teşekkürler.kültürümüzü canlı tutalım biz nerdeyse unutmaya başladık ilerki nesillere nasıl aktaracağız.
Tabiki sık sık yaparak, çevremizdekilere ve çocuklarımıza tattırarak ileriki nesillere aktaracağız ki, bizim soframız gerçekten dillere destandır, özelliklidir.Her şeyden öte enfestir. değilmi...:) :)
Valla Anem Adana Da Pİta GÜnÜnde BoŞnak BÖreĞİ 1.sİ Oldu. Valla GÖbek Yapmasam HergÜn Yerİm. Yerİm Abİ,her TÜrlÜsÜnÜ Yerİm.
http://img238.imageshack.us/img238/7884/bryantn1.jpg
Buyrun size briyan. Kendi ellerimle yaptım. Aslında kuru etle yapılsa çok daha iyi olur. Ama yaşadığım yerde kuru et bulamadığımız için normal kuzu eti ile yaptım. İlkdefa tadına bakan arkadaşlarım peşimi bırakmıyor, Bir daha... Bir daha... Bir daha... diye.
Hey Maşşallah :D Valideyi bir gazlayalım bakalım Pazar Pazar bir hareketlenme yaratabilecekmiyiz :D :p
ozgurhadzic
10-06-07, 10:47
Pendikte boşnak böreği yarışması yapılıyor..Afişin resmini çekmedim ama bu sıralarda başlayacağı kaldı aklımda..
Hey Maşşallah :D Valideyi bir gazlayalım bakalım Pazar Pazar bir hareketlenme yaratabilecekmiyiz :D :p
Valla kendin bile yaparsın :) bir saatlik iş.:rolleyes:
Pendikte boşnak böreği yarışması yapılıyor..Afişin resmini çekmedim ama bu sıralarda başlayacağı kaldı aklımda..
BOŞNAK BÖREĞİ YARIŞMASI
13 Haziran 2007 Saat : 18:00 Pendik AÇI Dersanesi.
Başvurular AÇI dersanesinde Yapılmaktadır.
1.'ye 3 Adet
2.'ye 2 Adet
3.'ye 1 Adet
CUMHURİYET ALTINI
Tel : 02164835252
bence börekler ii ama yapmasını bilmeli ilk önce.... tabi bışnak böreğinide kolaykolay kimse yapamaz en ii benim annem dermişim:D:D:D:D
BOŞNAK BÖREĞİ YARIŞMASI
13 Haziran 2007 Saat : 18:00 Pendik AÇI Dersanesi.
Başvurular AÇI dersanesinde Yapılmaktadır.
1.'ye 3 Adet
2.'ye 2 Adet
3.'ye 1 Adet
CUMHURİYET ALTINI
Tel : 02164835252
En lezzetli böreğini kim yapmış acaba? Kim altınları kazandı? Belki de forumdan birileri veya yakınları olabilir. Bilelim de, evine baskın yaparız. Belki bize yapacağı böreğin içinden altın çıkar :p
DİOLARKİ BAZILARI KÜRT böreği boşnaklarınkinden daha güzel die falan filan die laf ediolar bazıları dedim kürt böreğini tükürme yeteneğine sahip herkes yağabilir AMA BOŞNAK BÖREĞİNİ EMEK VERMESİNİ BİLEN ANCA YAPABİLİR:D:D:D:D:D:D:D:
En lezzetli böreğini kim yapmış acaba? Kim altınları kazandı? Belki de forumdan birileri veya yakınları olabilir. Bilelim de, evine baskın yaparız. Belki bize yapacağı böreğin içinden altın çıkar :p
Sayın Belmak! Hemen AÇI Dershanesini aradım ve öğrendim.
1. olan yarışmacı, Muzaffer Alemdar isimli bir hanımefendi imiş.:)
ıspanaklıı böreeeeekkkk:) ilk börek denememden sonra annemden sonra kisülaledeki börek yapmayı bilen kişi ünvanı bana geçti yardım ederken olan göz aşinalıgından sanırım ilkinde bile güzel oldu valla hiç bir tepsi börekle kalmadı nedense 2,3 ,4 tepsi her defasında:)ailele kalabalık allah eksiltmesin..
serkancosovic
22-06-07, 16:25
pita olsunn içi boş olsunn valla hertürlüü yenir :)
içi boş pita mantımı serkan?yoksa benm bılmedıgım bıseymı?:)
serkancosovic
22-06-07, 16:44
walla bilmiyorum öle bişi varmıı ama ben lafın gelişi söledim zuzu :) hani o kadar güzelll ki hertürlü yenir manasında :)
he ok ozaman:)bende ole bisey varda benmı bılmıyorum demiştim;)
serkancosovic
22-06-07, 16:52
walla sen bayansın sen bilkmiyosan yokturrr öle biş zatenn :) ben öle salladım işte :)
ben sadece yeme kısmıyla ilgilim diosun:)doğrudur..
serkancosovic
22-06-07, 17:00
walla öle sadece yerimmm ben yapılmasıylaaa şimdilik annem ilgileniooo :) ewşendikten ora eşimm ilgilencek artıkk:) zaten boşnak gelini börek yapmayı bilmesi lazımmmm:::)
aman serkan büyük konuşma bilmeyene denk gelirsen ii olmaz:)boşnak olan herkes istedıgı zaman öğrenir yaw..:)
annemde çok yapıyo bazen özellikle ne yemek yapçam diye düşündüğünde aklına gelen en kolay şey börek oluyo :) neresi kolaysa denemedim gerçi ama ........ :) ama yinede güsel yaaaaa .....
serkancosovic
22-06-07, 17:37
walla ben bazen annem yaarken izliyorum hiç te kolya bişeye benzemiyoo baya bi zahmetliii iş gibi gözüküorrrrrr....
kesinlikle kolay değil bencede zaten ama nedense yapılcak bişi bulunamadığında börek yapılıyo genelde yadaaaa kesinlikle perşembe veya pazar günleri kesinlikle hiç şaşmıyo :))) pita güseldee mantıda bi harika yaaaa :) boşunamı diyolar boşnak mantısı diyee :)
serkancosovic
22-06-07, 18:39
ewett perşembe veya pazarr şaşmıyooo :) ama iiide oluooo yaa:) börek oldunu görünce yemekte çocuk gibi seviniyorum wallahi :)
ölmeden önceki son isteğim kesinlikle zeljanik olurdu:D
siz hiç yemmşsnz galba weya untulmş:d bide sa koprivom(ısrgan otu) we sa tikvom war(kabak)bunlardnda cok guzel olur pita
kol ıspanaklı börek ama yağı biraz az olursa iyi olur bide yanına susurluk ayranı offff be:D
canım çekti yaww şimdi nanoma söylimde yapsın bana hemen ıspanaklı bi pita.....
valla aynen yeterki pita olsun ama tabikide ıspanaklı ve patatesli olanını daha çok severim :):)
evet yaa ömür boyu vazgecemiycağım tek lezzet boşnak pitası... :)
babaannem yaşlandığından dolayı yap diyemediğimden kendim yapıyorum artık böreği.Kabaklıda bir güzel oluyorki sorma gitsin .Torunlar arasında tek börek yapabilen olmak gurur verici.(Annem boşnak değil)
her gün olsa da yerim
pita olsun peynirli ıspanaklı kıymalı hıc farketmez hergun olsa yerım nede olsa bizim en meshur yemegimiz
latrodectin
21-07-07, 20:12
an itibariyle patlıcanlısını yediğim ve bunca sene bu lezzeti hiç tatmadığım için büyük pişmanlık duyduğum lezzet iksiri... bu şaheseri tadalım tatmayanları uyaralım...
j a r a n e
21-07-07, 20:19
Boşnak böreklerinin lahanalı olanı hariç hepsini severim.Ama en çok annemin bayramın ilk günü yaptığı bol peynirli bayram böreğinin yeri bambaşka
Bugun yedim daha ispanakliydi dunde kabakli yemistim bi akrabada,
pirasali olan haric hepsini yerim...
Bide soka cok guzel oluyor.
Türkler damak tadini bilmiyor yahu ??
BUJRUM ZAVRNITE RUKAVE!!!!!!!!!!!!!
Ahhhhh kıymetimini bilin!!! Gurbette en çok özlediğim şeylerin başında geliyor!!!
princeza_n
24-07-07, 22:15
kabaklı düz pitayı tek geçerim
(güselde pita yaparım ayrıca).............................
bende ıspanaklı pitayı tek gecerım patlayana kadar yerım valla
fazlic_suki
24-07-07, 23:18
Arkadaşlar hiç kusura bakmayın da tabi ki boşnakların hepsi böreğimizden hoşlanır ama kimsenin majkosu böreği bu kadar güzel yapamaz...(Annem kadar yaniii);)
tavukla yapılanda var oda müthiş.....
çok güzel yaparım böreği övünmek gibi olmasında:)inanmayanlara duyrulur:)
genelde bütün erkekler öylesiniz:)cok guzel borek yaparım dıyen bı erkek yoktur heralde:)
Hiç yedinizmi veya duydunuzmu bilmem, büyüklerim işkembeli boreç yaparlardı.
İnanın parmaklarımızı yerdik.
ay işkembelimi:(........gercekten güzelmi ya midem kalktı
çok güzel yaparım böreği övünmek gibi olmasında:)inanmayanlara duyrulur:)
O ZAMAN YAPTA YİYELİM NE DİEYİM :D ya benim aklıma bi fikir geldi bilmiyorum olurmu boşnak böreği yarısması yapalım kim daha güzel yapacak die??? ucuna da ödül koyarız bu sayedede börek yemiş olursunuz ne dersinix nasıl fikir?? :D
:)olur valla bana uyar yarısma fikri guzel:).............
Önce işkembeyi çok güzel bir şekilde temizleyip haşlarlar ve haşlanan işkembenin suyunu dökerler, daha sonra ince ince kıyıp bol soğan, az biberle hafifçe kavururlardı ve bu malzemeyi, tepsinin içine serilen on iki kat hamurun üzerine yayarlar, tekrar üzerine on iki kat daha hamur serilip fırına verilirdi.
Tabi aslında sırf kolesterol deposu ama o zamanki insanlar bir şekilde yakıyorlardı işte bu kolesterolü.
işkembeyı sevmedıgım ıcın bana garıp geldı sevenlere cok lezzetlıdır tabıkı:)
işkembeyı sevmedıgım ıcın bana garıp geldı sevenlere cok lezzetlıdır tabıkı:)
bende işkembeliyi ilk kez duydum nasıl oluyor öle yaaa :(:(:( hayatta yiyemezdim her halde :D
O ZAMAN YAPTA YİYELİM NE DİEYİM :D ya benim aklıma bi fikir geldi bilmiyorum olurmu boşnak böreği yarısması yapalım kim daha güzel yapacak die??? ucuna da ödül koyarız bu sayedede börek yemiş olursunuz ne dersinix nasıl fikir?? :D
ewet ewet katılıyorum..yapalım böyle bi yarışma...sonuna kadar destekliyoruz biz....eheheeee böyle daha çok börek yeriz bizde.ne kadar da sinsiyim yawhu....
bende ıspanaklı diyorummm
ŞimdiKi boŞnak Kızları .. Pita yapmayı bilE becereMiyolar ..Ihhhh :D:D:D:D:D
fazlic_suki
08-08-07, 22:39
yaa bence neyli olursa olsun ama boşnak böreği olsun...;) tabii kabaklı hariççç..:D
PATATEEEEEEEEEES
10 Numara Yaaa... Ama Soğumuyo kolay Kolay.. NaapaLım :) benimde Ağzım yanıyo Ama Değiyo :rolleyes:
___hiko___
13-08-07, 22:51
Boşnak böreğini tek geçerim...Başka söze gerek yok... :D:D:D
boşnak böreği gibisimi var Yaaa :) çok seviyorum kendisini :D
Babaannem yapıyorsa hepsi çok güzel ama tanışmamız geç olan lezzeti ise mükemmel (bal kabağı)kabaklı kol böreği.
M Murco kendim yaptığım börekleride ayrı bir keyifle yiyorum.
Ben biliyom börek yapmayı. hehehe
Annemin yaptığıı yufkalı yufkalı içinde bolbol zela olan zelanik çok severim şimdi bile olsa iyi giderdi valla . offf offff süper yaaaa.......
Saygılarımla
Babaannem yapıyorsa hepsi çok güzel ama tanışmamız geç olan lezzeti ise mükemmel (bal kabağı)kabaklı kol böreği.
M Murco kendim yaptığım börekleride ayrı bir keyifle yiyorum.
Ben biliyom börek yapmayı. hehehe
benım babaannem de cok guzel yapar :D
ve o börek yaparken yanına oturur alırım elime oklavayı ben de acarım :D :D
sizler pitayı nasıl pişirirsiniz bilmem ama annem köyde küçük odun parçalarını yakar üstü kül dolu saçın altında pişirirdi.normal elektrikli fırında pişirsede aynı tadı bulamazdık.saç altında pişen böreği o kadar çok özlüyorumki.ve tabii ANNEMİDE :(
sizler pitayı nasıl pişirirsiniz bilmem ama annem köyde küçük odun parçalarını yakar üstü kül dolu saçın altında pişirirdi.normal elektrikli fırında pişirsede aynı tadı bulamazdık.saç altında pişen böreği o kadar çok özlüyorumki.ve tabii ANNEMİDE :(
Kapamada pişen börek tabiki harika.Babaannem yaşı ilerlediği için artık pek nadir kapamada yapıyor.Bahçede hala bir bölüm vardır:p
geçekten bizim börekçinin böreklerii süperr bende çok seviyorumm herkese tavsiye edrim düşünün okadar güzelki taa nerelerden metnini duyup müptelası oldum
mantıdan şaşmam :D
kıymalı börek te favorimdir__
En sonunda yapmaya cesaret edebildiğim (patatesli) ve ilk denememde gayet leziz bir tat oluşturduğum akabinde elimde ve belimde ince sızılar hissettiğim ama ne olursa olsun ''yaptım, mutluyum...'' modunda etrafta gezindiğim, bu başarıyı tabiri caizse yedi mahalleye duyurduğum tat.
bende aslında ıspanaklı severim
ayıptır söylemesi annem iftar için mantı yapıyodu dayanamayıp çektim bi slike
bende aslında ıspanaklı severim
ayıptır söylemesi annem iftar için mantı yapıyodu dayanamayıp çektim bi slike
yapanında çekeninde eLLerine sağLık arkadaşm gzLmiş :D
Bu börek başlığını görünce birde konunun geçtiği tarihle alakalı, Ramazan ayı içerisinde olunca..Aklıma Bizim boşnak ailelerinden birinin bir dönem herkesin dilinde dolaşan yaşanmış hikayesi geldi.. Belki o ailenin fertlerinden birisi forumumuza üyedir.. Sakın hvala ya basmayın.. Sizide o Ailenin bir ferdi sanabilirler.. :)
gelelim küçük hikayemize... Aile babası dediğim dedik,Ramazanda tuttuğu oruç kendisinde kızgın bir ruh hali oluşturan,Boşnak böreği için her zaman midede yer var diyen,kokusuna dayanamayan Haso diyelim.. Evin hanımı kocasının sevdalısı,bi dediğini iki etmeyen fakat kocasının kızgın ruh halinden korkan bir kadın Fato diyelim.. Oruça hazırlık için sahura kalkması gereken aile uykuya dalıyor ve sahuru kaçırıyor.. Kocasından önce telaşla kalkan Fato bir bakıyor ki ezan okuyalı çok olmuş.. hemen sahur için hazırlanan böreğin yarısını sıyırıyor gizliyor,yenmiş havası verip yatıyor.. Sabah uyanan Hasoda bir şaşkınlık susuzluktan önce karnını aç gece hazırlanan böreği yemediğini düşünüyor ve kızgın bir ifadeyle..
-PA Fato biz bu akşam sahura kalktık mı?
-Ene haso kalktık tabi... yoksa açmısın... Evala en çok sen yedin.. tepsinin yarısını sen süpürdün..
-Yok inanmıyorum neşto karnım çok aç..
ve kazanan tepsinin kendisi tarafından hazırlanmış halini gösteren Fato oluyor... Haso ne yapsın tepisnin diğer tarafını saatler sonra bu sefer gerçekten iftarda süpürüyor.. İşte BOŞNAK BÖREĞİ; Her zaman aranan,rüyalara giren,kokusuyla tok karnı acıktıran,dert mi deva mı denilen bir yiyecek... :)
İftar vakti bu konuda pek iştah açıo :(
Boşnak böreği yapacak kimsem yok.:04: Kendim yapsam Mundar ederim hamuru:p
İyisimi hamarat bi Boşnak erkeği bulmak :p
Şaka bi yana öyle zmanlar olduki rüyamda bile börek yedim.
Ben annemi özledim yaf...:'(
17-09-07, 16:21
Gerçekten yenilmedimi insanda bi eksiklik doğuruyo. Liseye kadar ki tüm arkadaşarım yemiştir bu börekten ve hepside çok begenmiştir ne zaman görseler konusunu yaparlar aradan yıllar geçmesine rağmen.Sıkılmadan günlerce yiyebilceğim tek yemek. En güzeli de patatesli:o
bu konuyu okuduğum tamda iftar vakktine denk geldi:D ..aama pita işte eşsiz bişii
böyle yazıuları ve resimleri görünce canım çok çekti allahami yok mu gönüllü bsn ailesinden biri yaka bir kaç kişi bizlere pita yapsın allahavi yaa :):):)
zlatan_avdic
18-09-07, 13:29
wallaa pita olsunda neyli olursa olsun:)ama benimm favorim patatesli etlii pitaa hımm nefiss nefisss:D
kabak böreği,ribiçsa,maseniçsa,lahana böreği,pırasa,patlıcan böreği, karın böreği bi sürü börekkk iştee(:
___hiko___
22-09-07, 14:28
vala pitayı hiç bişeye değişmem :D ama ıspanaklı pitayı tek geçerim tek kelimeyle süper :D:D:D oruçlu oruçlu olmuyo vala :D:D
Aç olmasam da Pitanın kokusuyla iştahım açılır :D ıspanaklı ve üzerine yogurt sürüldümü offf.. tarifi yok,örneği yok... Canım annem ellerine saglık:)
ya ben boşnak olupta börek yapmayı bilmeyen kızlar olduğunu düşünmüorm annelerine güvendkleri için üşengeçlik yaptklarına inanıorm en azndan bizim sülalede yok bilmeyen ben şahsen alasını yaparm her türlüsünü böreğin ama hazır yufkadn boşnak böreği olmz lütfen yufkadan yapılan böreklere boşnak böreği demeyin ayrıca ribiçsa tikva ve ıspanak böreğinide tek geçerim bizim komşular var turkuşa onlar tiryakisi oldular tikvayı eskiden atan komşularımız şimdi bize veriolar bi börek yapında bizde yiyelim die tek kelimeyle süper böreklerimiz ve gittikçe unutulduğunu sandığımız böreklerimiz bence turkuşalar tarafndanda iice bilinio artık eskiden boşnağın ne olduğunu bilmeyenler şimdi adetlerimizi bile biliolar deilki güzelim böreklerimiz bilinmesin...
Yyaaaa Kardesimm Gozunun Bagini Yiyemm Borek Dedin Agzim Sulandi Oruclu Oruclu Samo A Ko Mognem Da Jedicu Pitu Drugo Nista Pita Bizim Gelenegimiz Ve Hic Bitmesin
valla ben de bir arkadaşımın annesinden öğrenmiştim boşnak böreği yapmayı.Ama kesinlikle güzel olmuyor o teyzeminki kadar.Boşnak annelerinin ellerinin tadı da ayrı olsa gerek.Ama yapaibliyorum sonuçta bu da bir marifet :)
sandzaknovipazar
30-10-07, 15:04
Ispanaklı pitadan vazgecemem....Üfff wallahi canım cekti....:D
kabaklı börek bilen var mı aranızda?
çocukken yemiştim bir kez, tadını hala hatırlarım.
acaba böreğe koyacak bir şey mi yoktu yoksa böyle bir börek çeşidimiz de var mı merak ettim.
edit: yukardakini yazmıştım ki bunu gördüm;
kabaklısıda çok güzel
cevabımı aldım, teşekkürler. (:
pita,suho mesa,baklava,kahve,pivo bunları yiyip içmedikten sonra hiç yaşama daha iyi
bencede bosnak böregi gibisi yook... ben yurtta herkese boşnak böreğini tattırdım. ama sadece boşnak kültürü ile alakalı olanlara tarifini veriyorum :)
çok fenayım dimi ... :P
yaa ona titfanik diyolar düz yapıyolar.kabak böreği demeyelim ona...:p
yani bizim sülalenin vazgeçilmezlerindendir. herkese tafsiye ederim...:)
benım favorım patateslı borek...bayılırım :P
Balotka_Sancaklı
07-02-08, 16:10
Zelalı bide tikvalı böreğe hayır diemem..
Bu arada kolaç ve mantınında hakkını yememek gerek:)
Meşhur boşnak böreği üzerine yazılmış bir şarkı...
Humor - Volim majko sirom pitu
H__p1XjZTBo
lahanalı da cok guzel oluyo bızım sıptarlların tarfında yapanlarda cıkıyo
ıspanaklı en guseli :) kabaklı da fena sayılmaz :D
hehe şimdi de zelanik var onu yıcem :p:p
Balotka_Sancaklı
09-02-08, 18:00
Uçipetkaların vazgeçilmezi:)
valla pırasalısından şaşılmaz mukemmel yaw :)
angel__nehir
22-02-08, 17:28
gerçekten boşnak börekleri çok güzel oluyor yengemden biliyorumm hele ıspanaklısı=))
pırasalı ve ıspanaklı mukemmel ;)
BU AKŞAM YEMEKTE BÖREK VAR BUYRUN BİZE GELİN ANNEMİN BÖREĞİNİN ÜSTÜNE BÖREK TANIMIOM VALLA AMA PATATESLİ BAŞTAN SÖYLEMESİ...:D:D:D
dun yedım borekkkkk ISPANAKLISI BİR NUMARADIR !!!
ASLA BIKMAK YEMEKTEN ASLA !
yaa bu aralar bızımkıler yapmıyo :(:(: ösledım yaaaaa ıspanaklı pırasalı böreğimizi :(
DUN AKSAM ILK DEFA YAPTIM AMA COK GUZEL OLMUSTU VALLA
nazlı balkan 4 şeritli otoban gibi olmş bazı yerleri ama gerçekten güzel görünüyoe önemli olan tatı zaten:p:)
yaaaa annem amelıyat oldu artık kımse yapmıyo boşnak böreği ösledım yaaaaaaaa :(::(:(:(
Ben ilk pita denememi gecen haftasonu gerçekleştirdim. Biraz uzun sürdü tabi ama sofraya konduktan bir dakika sonra tükendi tepsidekiler. Artık beklemekten sıkılmış ve karnı aç aile üyelerim daha fazla dayanamadı bu duruma. Annem güzel olduğunu söylüyor ama çalışmalarım hızla devam ediyor. Yeni yufka açma teknikleri üzerinde çalışıyorum şu ara.
eeeeee.....pita yı herkes biliyor her kes beğeniyor ama buarda POTOPLİKAMIZI anmamak olmaz değilmi?
sefak?yl? borankusa
22-04-08, 13:35
Sefaköyün Tek Boşnak Böreği Dükkanina Sahip Olan Bi Ailem Var...18 Yaşindayim Yaklaşik 9 Yildir Annem Büfemizde Boşnak Böreği Satmakta:) Beşyüzevlerdeki Kadar çok Fazla Boşnak Olmasada Sefaköyde Genede Fazla Miktarda Boşnak Var Zaten önemli Olan Boşnak Olmayanlara Böreğimizi Tattirmak Değilmi:)??(boşnak Börekçisi=karadağ Büfe;atlas Düğün Salonu Karşisi)tatmak Isteyenler Buyursun Derim...
sandzaknovipazar
25-05-08, 10:49
Malzemeler
4 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Su
2 Yumurta, 1 Yumurta Sarısı
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Paket Kabartma Tozu
250 gr. Erimiş Margarin
Tuz
İç Malzemesi
350 gr Küçük Doğranmış Kuşbaşı Kuzu Eti
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
3 Soğan
Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi
Çukur bir kaba unu boşaltın. Ortasını havuz gibi açıp 2 yumurta, yoğurt, sıvıyağ, süt, kabartma tozu ve tuz ilave edin. Orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlayarak tabak büyüklüğünde açın.
Hamurları erimiş margarinle yağlayın. Dört kenarını ortada birleştirerek kare haline getirin. Unlayıp merdane ile kare şeklinde genişletin.
Kuşbaşı etleri kendi suyunda hafifçe kavurun. Soğanları piyazlık doğrayın. Sıvıyağ ile birlikte ete ilave edin. Çok az su ekleyip pişirin. Suyunu çekince karabiber ve tuz serpin.
İç malzemesi soğuduktan sonra hazırladığınız hamurun ortasına yerleştirin. Kenarlarını ortada birleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp sıcak fırında pişirip servis yapın.
bizim evdede her hafta boşnak böreği yapılırdı hele borajika bir harfikaydı babaannem vefat edesiye kadar bende boşnak kızıyım fakat boşnak böreğini yapmasını öğrenmedim yada babaanneme güveniyordum.
sirtsemoye
07-03-09, 09:38
Sefaköyün Tek Boşnak Böreği Dükkanina Sahip Olan Bi Ailem Var...18 Yaşindayim Yaklaşik 9 Yildir Annem Büfemizde Boşnak Böreği Satmakta:) Beşyüzevlerdeki Kadar çok Fazla Boşnak Olmasada Sefaköyde Genede Fazla Miktarda Boşnak Var Zaten önemli Olan Boşnak Olmayanlara Böreğimizi Tattirmak Değilmi:)??(boşnak Börekçisi=karadağ Büfe;atlas Düğün Salonu Karşisi)tatmak Isteyenler Buyursun Derim...
artık ewlenince geliriz :jesors:
Hic yemedim ama cok merak ediyorum(: insAllah gidince yemek nasip olur, olmadi kendim yapip yerim =)
sinovisandzak
24-03-09, 01:37
Hic yemedim ama cok merak ediyorum(: insAllah gidince yemek nasip olur, olmadi kendim yapip yerim =)
bende senelerdir bıkmadan burek yiyorum ama ordakilerin tadı bir başka özellikle bosnaya gidipte başçarşı'da saç'ta pişirilen bure'ği yemeden gelmeyin:)
bende senelerdir bıkmadan burek yiyorum ama ordakilerin tadı bir başka özellikle bosnaya gidipte başçarşı'da saç'ta pişirilen bure'ği yemeden gelmeyin:)
Nasip olursa (sizin yerinize de) yerim insAllah (:
Sen_ve_Ben
25-03-09, 22:04
Ben de Bosnak böregi yemek isterim ama sanirim bu en orjinal tadiyla Bosna'da yenilebilir. Ilk gördügüm yerde bu böregi yiyecegim, eger bir gün nasip olurda Bosna'ya gidersem o zaman kesinlikle kacirmam.
Bir de "Pitaburek" diye bir börek cesidi varmis.:music:
Babaanem böörejikayı harika yapardı.yeni nesil bizler kol böreği diyoruz sadece kıyma ve soğanla kavrulurdu iç malzemesi ayrı bir yerde sarımsaklı yoğurt yapılırdı.Fırından geldikten sonra sarımsaklı yoğurt üzerine dökülürdü her perşembe börejika yada boşnak böreğidi yemeyen bilemez harika o kadar börek yedim o tadı bulamadım
persembeli
09-06-09, 20:31
eşim de çok güzel yapar boşnak böreğini,...
şu an oğlunun yanında ve ben boşnak böreğini çok özledim...
borostican_duygu
10-06-09, 07:38
oooyşş pitttaaaa... olmassa olmazımız.. Ben boşnak böreksiz bi hayat düşünemiyorum.. Çok seviyorum bıkmadan yediğim tek şey :) ama bi soğukken çok yiğemiyorum sıcak , kıtır kıtır ve sert olucak off yanındada bol köpüklü tuzlu bi ayran aman aman :D ben çok nadir yapıyorum pek vakit bulamıyorum yemek yapmaya ama annem süper yapıyor.. Heleki babaannem bi patatesli yapıyo süpeeer bogomi... Bide etli mantı offf yemede yanında yat o derece harika bişey :D aman amann oyşş zabanan canım çekti yaw :D
sjenica ?ovalyesi
13-06-09, 12:43
slm ben de boşnak böreği hastasıyım rahmetli kaynanam süperrrr yapardı allah hepimizin ölmüşlerine gani gani rahmet eylesin .benim favorim ıspanaklı.....
mladi cerakarac
13-06-09, 20:19
pitta ıspanaklı oofff canım çekti valla
pitta ıspanaklı oofff canım çekti valla
askerde bile doğuya VIP kargo ile getirtiyodum. asla vazzgecilmicek yemek :capo:
caki dzudzevic
13-06-09, 23:15
boşnak böreğini seviyorum vaz geçilmezlerimin arasında hele bide ceko yaptıysa tadına doyum olmaz öyle değilmi ceko:D:D:D
boşnak böreğini seviyorum vaz geçilmezlerimin arasında hele bide ceko yaptıysa tadına doyum olmaz öyle değilmi ceko:D:D:D
abi halen miğde spazmından rahatsızlanıp öteki tarafı boylamadığına göre benim böreğimi daha yememişsin demektir :D ama genede yaptığım börekleri övüp reklamımı yayınlaman cok onur ve gurur verici :D:D
caki dzudzevic
14-06-09, 02:03
abi halen miğde spazmından rahatsızlanıp öteki tarafı boylamadığına göre benim böreğimi daha yememişsin demektir :D ama genede yaptığım börekleri övüp reklamımı yayınlaman cok onur ve gurur verici :D:D
aman amcaoğlu benim karnım tok hem senin yaptığın böreği kediler bile yemez ben nasıl yıyeyım:D:D:D...ben kaçarkanın yapacağı böreği merak ediyorum sestrom yaparda yemezmiyim ah kaçarka ah o kurabıyelerın tadı hala damağımda senden boşnak böreğide bekliyoruz ama 2 tepsi değil lütfen sonra yarısını bana ydirirsin diye korkuyorumda
aman amcaoğlu benim karnım tok hem senin yaptığın böreği kediler bile yemez ben nasıl yıyeyım:D:D:D...ben kaçarkanın yapacağı böreği merak ediyorum sestrom yaparda yemezmiyim ah kaçarka ah o kurabıyelerın tadı hala damağımda senden boşnak böreğide bekliyoruz ama 2 tepsi değil lütfen sonra yarısını bana ydirirsin diye korkuyorumda
benim yaptıgıma bi kere börek denmez :D ben yapmayı degil ama vrblanin olarak böreği iyi yemesini bilirim :D simdi okadar dedin canım çekti ... kaçarka sestro tepsi sayısını simdiden arttırırsın dimi :?
kuzenimmde bosnak böregini baya övüyor.. bosnada tek börek ve cevapcici yedim diyor hehe :D:D
yasin_hadzic
13-07-09, 11:56
bence boşnak böreği olmasa hayat olmaz ama bence patatesli ve ıspanaklı daha güzel
boşnak böregi bir harika hele ıspanaklısı
yasin_hadzic
13-07-09, 14:48
boşnak böregi bir harika hele ıspanaklısı
Sana patatesli öneriyorum:)
ayyyy canım çoookkkkkkkk kabaklı börek istedi yanındada ayran offf offf biz boşnak değilizki anneme yaptırıyim üf ya:(
yasin_hadzic
31-07-09, 12:00
demet lafımı olur yha ben anneme yaptırırm sana yolarım yersin
demet lafımı olur yha ben anneme yaptırırm sana yolarım yersin
inan hayır demem:):)..
Evet bütün arkadaşlarin dediğine katiliyorum boşnak böreğinin üzerine börek tanimiyorum.zaten bunu herkes kebul ediyor.
yasin_hadzic
31-07-09, 12:52
demet ama sana patatesli öneriyorum en güzeli ve bol etli süper yanınada ayran süper ve ötesi yemede yanına yat:D:D
Boşnak böreğini şu an forumdaki herkes bilir nerdeyse. Ama dersi biraz eğlenceli hale getirmek için okula götürülmüş börek kabını gören öğretmenin "Boşnak böreği bu di mi?" diye sorması insana ayrı bir mutluluk veriyor. Tabi öğretmen boşnak olunduğunu öğrendikten sonra Sapanbağları, Küçükköy gibi bildiği yerleri sayarak bir yandan, "tanıyorum bak, biliyorum sizi" mesajı veriyor =) Bir de kap sınıfta dolaşırken gelen mırıltılar arasında, "hmm... Boşnak böreği..." gibi sözcükler yakalanınca o dersten keyif almamak mümkün mü artık =)
MUJO TEM?NOV?C
01-11-09, 13:09
:worship::worship::worship:
ıspanaklıdan şaşmamak lazım :D
bide kaçamak cicvara zelanik bak bunları hepiniz unutmuşsunuz :D
tarifi yokmu:)tarifi yokmu?
persembeli
29-01-11, 20:40
eh bide bizim hanım yapsında, neredeyse eli,nizi yersiniz..
vBulletin v4.0.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.