PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : iyi bir kariyer sağlam bir kişilikle şekillenir

vodolia
23-06-06, 14:25
Kimsenin Söylemediği Kurallar

Kural 1: Asla kendinden şüphe etme... Sen ne hissediyorsan o her zaman doğrudur. Dünyadaki bütün insanlar toplansa ve sana aksini söylese bile senin hissettiklerin senin için doğrudur. Onlar farklı hissedebilir, farklı düşünebilir ama bu senin hissettiklerinin yanlış olduğunu göstermez, sadece onlardan farklı olduğunu gösterir.

Kural 2: Asla farklı olduğun için utanma. Eğer çevrende senin gibi düşünen, seni anlayan insanlar yoksa, o zaman çirkin ördek yavrusu hikayesini hatırla... Muhtemelen sen yanlış yerde, yanlış insanlarla birlikte olduğun için seni anlamıyorlardır. O halde hedefin ait olduğun yeri bulmak olmalıdır. Asla muhteşem bir kuğu olduğun gerçeğini unutma ve ördek olmak için uğraşma.

Kural 3: Geçmişte yaptıkların için pişmanlık duyma ve özür dileme.... Yaşadıklarının senin için önemli bir ders olduğunu kendine hatırlat. Bu tecrübe ile aldığın bilgiyi özenle incele, olayda yaptığın hataları ve yeniden aynı durumda olsan nasıl davranacağını iyice düşün ve gelecek olaylar için kendini hazırla. Kırılan vazo tamir edilemez ama gelecekte başka vazoların kırılması önlenebilir

Kural 4: Mümkün olduğunca kimsenin senin adına karar vermesine izin verme ama başkalarının haklı olabileceğini de unutma. Bu hayat senin ve istediğin gibi yaşamaya hakkın var, fakat başkalarını dinle ve onların bakış açısını anlamaya çalış.

Kural 5: Ailen dışındaki insanlarla ilişkilerinde asla kendi ihtiyaçlarını ikinci plana atma ve kendini hayallerle kandırma. Her zaman ama her zaman önce sen gelmelisin. Asla başka insanlar üzülmesin diye kendini üzmeyi tercih etme. Sen kaldırabiliyorsan, onlarda kaldırabilir. Karşındaki insan senin mutluluğunu düşünmüyorsa ve senin üzülmene yol açıyorsa, o zaman o insan sana değer vermiyor demektir. Bu kişileri değiştireceğini yada sana zamanla önem vereceğini düşünme. Sana karşılıksız sevgi veren ve senin için her şeyi göze alabilecek tek insanlar ailendir.

Kural 6: Asla kaybetmekten korkarak, sırf inanmak istediğin için karşındaki insanın sevgi sözcüklerine inanma. Sevgi insanın kalbindedir, gözlerindedir, davranışlarındadır, ses tonundadır, sana verdiği önemde ve değerdedir, senin için yaptığı fedakarlıklardadır. İnsanlar çok kısa zamanda sevgi sözcüklerini umarsızca dağıtmaya başlarlar. Bunları dinle ama gerçek sevgiyi karşındakinin davranışlarına bakarak bul. İnanmak istediğin için değil gerçek olduğu için karşındaki insanın sözlerine inan...

Kural 7: Her zaman ama her zaman, mutlaka kalbini dinle. Hayatta senin için neyin doğru olduğunu bir tek içindeki ses söyleyebilir. Dolayısıyla içindeki sesle konuşmayı öğren. Her gün kendinle kalmak için zaman ayır ve kalbini dinle. Başka şekilde hissetmek için ikna etmeye değil, gerçekten ne hissettiğini bulabilmek için dinlemeye çalış. Bazen içindeki ses sana çok zor geleni yapmanı söyleyebilir yada duymak istemediklerini söyleyebilir…Korkma... ve içindeki sesi dinlemeye devam et...

Kural 8: Her zaman ama her zaman, mutlaka kendine iyi davran. Kendini sev, şefkatle yaklaş. Yanlış yaptığında acımasızca kendini eleştirip üzme... Aksine başını okşa, kendini kucakla ve her şeyin geçeceğini söyle. Üzgün olduğunda, kırıldığında, acı çektiğinde, mutsuz hissettiğinde kendine özen göster, tıpkı hasta bakar gibi kendine bakım uygula. Yapmaktan hoşlandığın aktivitelerle meşgul ol ve bu durumdan çıkarak kimsenin seni incitmesine, üzmesine izin vermeyeceğini göster.

Kural 9: Hayatta her şeyin bir bedeli olduğunu asla unutma ve bedel ödemekten istemediğin için kendini boşlukta bırakma. Örneğin bir insanı incitmişsen, ödeyeceğin bedel o insanın güvenini yitirmektir. Eğer seni sevmeyen biriyle birlikteysen, yalnız kalmaktan korkup ilişkide kalma, çünkü kalmanın bedeli sevgisiz bir hapiste yaşamaktır. Eğer farklı olmaktan korkuyorsan ve başka insanları taklit edip onlar gibi olmaya çalışıyorsan, ödeyeceğin bedel kendine olan saygını yitirmek olacaktır. Diğer taraftan bazen kendin gibi olmanın bedelinin de yalnız kalmak olduğunu unutma. O halde yaşamda her zaman bir bedel ödeyeceğini hatırla. Bir adım atmadan önce mutlaka ödeyeceğin bedeli bil ve kazanacaklarına değip değmedine bakarak kararlarını ver.

Kural 10: İnsanlara karşı nazik ve sevecen ol, ne olursa olsun asla bir başka insanı kırmak için konuşma, bilinçli olarak üzmeye çalışma ve kendi acını hafifletmek için bir başkasını yaralama.

Kural 11: Hayatta en büyük dostun sen olabileceğin gibi hayattaki en büyük düşmanın gene sen olabilirsin. Seçimini yap ve kendin için dostu mu yoksa düşmanı mı olacağına karar ver. Yaşamdaki tüm acıları atlatabilirsin, her şeye rağmen mutlu olmayı başarabilirsin, istersen kötü alışkanlıklarını bırakabilir ve her zaman yeniden başlayabilirsin. İstersen kendine yeni bir hayat kurabilirsin. Eğer kendinin dostu olabilirsen….

Kural 12: Asla tecrübe kazanmaktan kaçma… Ne kadar zor olursa olsun, yeniden ayağa kalk ve yola devam et. Hayatı öğrenmek için o tecrübelere ihtiyacın var. Kalbin aşk acısı ile yaralanmış ise, sonsuza kadar kendini aşka kapatma. Ruhun insanların acımasızlığı ile incinmiş ise, hayata küsüp kendini karanlık bir dünyada yaşamaya zorlama. Bedenin çok büyük acılar çekmişse, kendini uyuşturup bırakma. Unutma bilge insan hayatı yaşayandır.
Cesur insan korkusuzca devam edebilendir.
Kahraman insan tüm acılarına rağmen yenilmeyendir.

t?gEr
23-06-06, 18:40
söylenecek eklenecek hiç bişey yok harika ............

latrodectin
23-06-06, 20:37
kaybeden olmamak için vodolia ya kulak verelim
paylaşım için teşekkürler

cmlc
24-06-06, 11:40
kural 1 e uyarsan dik kafalısın...(dogru kendinden şüphe etme ama bi ortamda 20 kişi varsa ve 19 u senden ayrı düşünüyorsa da kendi düşüncenden dönme ama bunu ortalık yerde de belirtme ille de benm düşüncem bu dogru olan da bu deyip antipatik olma bırak içinde öle kalsın cogunluğa uy)
kural 2 ye uyarsan ukalasın kendini begenmişsin(muhtesem kugu oldugunu unutma) herzaman mütevazi ol
kural 3 bir hatan varsa birisini kırdıysan küçük bir özür herzaman dilenmeli bu senn gelecekteki vazoları kurtarmana engel deil kaba olma nazik ol (kural 10):)
kural 4,5,6,7,8,9,10,11,12 dogrudur uygulayın:)

vodolia
27-06-06, 14:41
insanları eze eze gelinen yerlerde son nokta çoğu zaman yalnızlıktır... kariyer dediğimiz şey insanın kendi karakteriyle başlar zaten... daha 2-3 yaşlarında anne babadan öğrenilen şeylerle temel oluşur... ötesi de alacağı eğitime ve iş tecrübesine kalmıştır. insan kendisini zirveye çıkarmak uğruna benliğinden ayrılmamalı, ne ise o olmalı...

yalnız kral değil, sevdiklerimle mutlu bir yoksul olmayı tercih ederim...

sevdiklerinle mutlu bir kral olma alternatifi de olasılıkların içinde, yoksulluk tercih edilmesi gereken bir şey değil, tersine aşılması gereken bir durum bence

vodolia
27-06-06, 15:02
İLK İKİ MADDEYE BAKINCA PEK MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR...

ilk madde insanların farklı olabileceklerini ve buna hakları olduğunu vurguluyor,kişinin hissetiklerine önem vermesi gerektiğinin altını çiziyor

ikinci madde ise insanın kendi benliğini ve özünü bulma yolundaki çabalarını teşvik ediyor,

benim anladıklarım bunlar, böyle bir sebeple nasıl yanlız kalınabilir ki, bence tam tersi, bunları başarabilen bir insanın çevresinde çok kişi olur

cmlc
27-06-06, 15:04
ilk madde insanların farklı olabileceklerini ve buna hakları olduğunu vurguluyor,kişinin hissetiklerine önem vermesi gerektiğinin altını çiziyor

ikinci madde ise insanın kendi benliğini ve özünü bulma yolundaki çabalarını teşvik ediyor,

benim anladıklarım bunlar, böyle bir sebeple nasıl yanlız kalınabilir ki, bence tam tersi, bunları başarabilen bir insanın çevresinde çok kişi olur
dik kafalı hep kedni düşüncesinn dogru oldugunu düşünen kendini begenmş ukala bi insanın cevresnde en azından ben olmam kendi adıma konusiim...

vodolia
27-06-06, 15:08
dik kafalı hep kedni düşüncesinn dogru oldugunu düşünen kendini begenmş ukala bi insanın cevresnde en azından ben olmam kendi adıma konusiim...

ben de öyle bir insanın çevresinde olmam!!!

cmlc
27-06-06, 15:10
ben de öyle bir insanın çevresinde olmam!!!
o zaman neden buraya bu kuralları koydun:confused: 1 ve 2 tamamen bunu söylüor 3 te de özür dileme gibi bişey var...

vodolia
27-06-06, 15:11
o zaman neden buraya bu kuralları koydun:confused: 1 ve 2 tamamen bunu söylüor 3 te de özür dileme gibi bişey var...

bu tamamen kişinin ne anladığı ile ilgili bir konu, ben sizin söylediklerinizi anlamıyorum

cmlc
27-06-06, 15:23
bu tamamen kişinin ne anladığı ile ilgili bir konu, ben sizin söylediklerinizi anlamıyorum
peki:cool:

agovic75
27-06-06, 16:32
Kimsenin Söylemediği Kurallar

Kural 1: Asla kendinden şüphe etme... Sen ne hissediyorsan o her zaman doğrudur. Dünyadaki bütün insanlar toplansa ve sana aksini söylese bile senin hissettiklerin senin için doğrudur. Onlar farklı hissedebilir, farklı düşünebilir ama bu senin hissettiklerinin yanlış olduğunu göstermez, sadece onlardan farklı olduğunu gösterir.

Kural 2: Asla farklı olduğun için utanma. Eğer çevrende senin gibi düşünen, seni anlayan insanlar yoksa, o zaman çirkin ördek yavrusu hikayesini hatırla... Muhtemelen sen yanlış yerde, yanlış insanlarla birlikte olduğun için seni anlamıyorlardır. O halde hedefin ait olduğun yeri bulmak olmalıdır. Asla muhteşem bir kuğu olduğun gerçeğini unutma ve ördek olmak için uğraşma.

.
bu iki maddeden siz dik başlılığı ve ukalalığı nasıl çıkarıyorsunuz ben anlıyamadım.maddelerde dikbaşlı ol itiraz et demiyor sana uymyorsa sana uyan bir topluluğa git mesajı veriliyor.özellikle 2. maddeyi tekrar okumanızı tavsiye ediyorum

cmlc
27-06-06, 17:57
bu iki maddeden siz dik başlılığı ve ukalalığı nasıl çıkarıyorsunuz ben anlıyamadım.maddelerde dikbaşlı ol itiraz et demiyor sana uymyorsa sana uyan bir topluluğa git mesajı veriliyor.özellikle 2. maddeyi tekrar okumanızı tavsiye ediyorum
ben sunu düşünüorum..bi ortamda dielim ki 20 kişiyiz.herkes bi düşünceyi savunuyor.ordan birisi cıkıp diyor ki "HAYIR" benm düşüncem dogru.olablir böle düşünebilirsin ama bunu içine atıp öle düşünmeye devam et ve cogunluga uy.bu herkesn sabrını tasırır 19 a 1.digeri ise ukalalıgın dik alası..mükenmmel kugu oldugunu unutma ne demek.herzman kendini bişey zannetmeyip mütevazi olmalı bi insan.madde 3 e de itiraz etmiştim.orada bana ktılıyorsun sanırım:)

agovic75
28-06-06, 06:44
ben sunu düşünüorum..bi ortamda dielim ki 20 kişiyiz.herkes bi düşünceyi savunuyor.ordan birisi cıkıp diyor ki "HAYIR" benm düşüncem dogru.olablir böle düşünebilirsin ama bunu içine atıp öle düşünmeye devam et ve cogunluga uy.bu herkesn sabrını tasırır 19 a 1.digeri ise ukalalıgın dik alası..mükenmmel kugu oldugunu unutma ne demek.herzman kendini bişey zannetmeyip mütevazi olmalı bi insan.madde 3 e de itiraz etmiştim.orada bana ktılıyorsun sanırım:)

3. maddede sana katılıyorum çünkü özür dileyebilmek bir erdemdir.
ilk iki maddeye gelince orda verilmek istenen sen 19 kişiye zıt bir fikri savunmak zorunda değilsin ama o 19 kişininde senin fikrini (tabi fikrinden eminsen) değiştirmesine izin verme ve böyle ortamlarda sen fikrini savunamazsın mumkunse ortamı değiştir..benim anladığım bu

vodolia
28-06-06, 07:36
bence ''3.madde geçmişte yaptıkların için pişmanlık duyma ve özür dileme'' derken, geçmişten sadece ders al ama geçmişe takılma demek istiyor, özür dilemek tabii ki büyük bir erdemdir ve mutlaka hatalı ise kişi özür dilemelidir, ama hata duygusunun o negatif pisikolojisini kişi üzerine düşeni yaptıktan sonra aşmalı, çok fazla taşımamlıdır.Benim anladıklarım bunlar

cmlc
28-06-06, 10:56
3. maddede sana katılıyorum çünkü özür dileyebilmek bir erdemdir.
ilk iki maddeye gelince orda verilmek istenen sen 19 kişiye zıt bir fikri savunmak zorunda değilsin ama o 19 kişininde senin fikrini (tabi fikrinden eminsen) değiştirmesine izin verme ve böyle ortamlarda sen fikrini savunamazsın mumkunse ortamı değiştir..benim anladığım bu

ben de onu diyorum zaten onlara karsı tek basına farklı düşünebilirsin ama bunun için diretme içine at kendi bildigini deiştrme ama o ortamda da huzuru bozmamak için cogunluğa uy.

cmlc
28-06-06, 11:00
bence ''3.madde geçmişte yaptıkların için pişmanlık duyma ve özür dileme'' derken, geçmişten sadece ders al ama geçmişe takılma demek istiyor, özür dilemek tabii ki büyük bir erdemdir ve mutlaka hatalı ise kişi özür dilemelidir, ama hata duygusunun o negatif pisikolojisini kişi üzerine düşeni yaptıktan sonra aşmalı, çok fazla taşımamlıdır.Benim anladıklarım bunlar

sevgili vodolia eger burada anlatılmak istenen insanın kendi hataları sonucu bunlara takılmayıp kendisinden özür dilememekse tamm diyecek lafım yok...ama kusura bakma işin içinde baska insanlar,kırılmıs baska kalpler varsa özür dilenmelidir..

vodolia
28-06-06, 11:32
doğrusun, ben bunu düşünmüştüm