PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BoŞnakÇa AŞk SÖzlerİ Yazalim!!!!

Sayfa : [1] 2

Turkovic
04-04-06, 10:46
Günlük hayatımızda ikili ilişkilerimizde bugün 'Boşnakça' aşk sözlerini Büyüklerimizden sonra pek kullandığımızı zannetmiyorum ... Belkide bu şekildeki bir problemin onlardan sonra unutulmaya yüz tutmuş olan Boşnakçaya sahip çıkamamamizdan; Ve, Aman yanlış yaparım..! Aman birisi duyarda güler..! gibi yine bizim oluşturduğumuz cümlelerin baskısıyla beraber,gittikçe eriyen bu dili kurtarmak için yine kendi kabuğumuzu kıramamamızdan kaynaklandığını düşünüyorum..
Hadi burda söylenmiş veya söylenecek aşk sözcüklerini paylaşalım.. Evrensel olan Aşk'ı birde boşnakça ile okuyalım,söyleyelim... İşime yaramaz demeyin.. Aşk farklılık ister... Boşnakça ile biraz farklılık katın Aşkınıza.. Karşınızdaki biliyorsa zaten hoşuna gider,bilmiyorsa anlamını merak edecektir ve tebessüm edecektir.. Tebessüm ise bazen çok şey demektir..
Belkide paylaşımı arttırmak için işe Dedonuza,Nanonuza,babonuza,maykonuza eskiden aşkları için söyledikleri sözlerin ne olduğunu? sormakla başlayabilirsiniz!! bizi o güzel sözlerden mahrum bırakmasınlar.... yada içinde aşk olan en beğendiğiniz şarkı sözünü,şiir mısrasını bularak.. Boşnakça sözcüklerin yanına türkçe açıklamalarınıda yapmanızı rica ederim.. boşnakça bilmeyen arkadaşlar için hem kolaylık hemde öğrenme fırsatı olur!!!
İlk söz benden gelsin; volime malo ali zauvjek( az ama sonsuza dek sev)

latrodectin
04-04-06, 13:26
ja tebe volim , volim ko boga(Seni seviyorum,Tanrıyı sevdiğim kadar)

edin87_
04-04-06, 14:50
volime malo ali zauvjek( az ama sonsuza dek sev)
bunu cok sevdim. kulanıcam :D

ssbell
06-04-06, 21:24
çok süperf ikir ya ama bn okdr ii szler bilmiorumki:) ya tebe wolim o kdr:):)

Nedko
06-04-06, 21:25
disem za tebe :p

ZvijezDa
06-04-06, 22:13
off disem za tebe , bu süper

Turkovic
06-04-06, 22:16
Tİ Sİ Moya Sudbİna(sen Benİm Kaderİmsİn)

ZvijezDa
06-04-06, 22:23
u krvi imam te (kanımda sen varsın)

kimeta
07-04-06, 10:14
evo dobrosam da lazem a u stajni nikad gore:)

....

latrodectin
07-04-06, 10:18
evo dobrosam da lazem a u stajni nikad gore:)

....

tam anlayamadım yav türkçesinide yazarmısın:)

aska
07-04-06, 10:19
posle jbjne nema kajajne:: :) iş işten geçtikten sonra pişmanlık neye yarar
demek sadece bıraz kabaca bı tabır.ama cok doğru:):( :

Nedko
07-04-06, 10:19
off disem za tebe , bu süper
eveet hatta sarkısı var indir kesin bak
sako polimenta - disem za tebe
super bak

Nedko
07-04-06, 10:20
isto govno drugi pakavano :p
bizim yaslılar baya soyluo :):)

kimeta
07-04-06, 10:23
anlamı : işte iyiyim diyim ama degılım yalan yanı:)hayatımda daha kotu olmadım demek.okeymı heyy

Nedko
07-04-06, 10:25
samo ti si znala put do moje duse
samo ti si imala kluc sırca moj

borostican
07-04-06, 10:30
şimdi sıra bende size bir kaç tane yazayım :)

1.Ako je grijeh sto te volim neka mi se to nikada ne oprosti...(Seni sevmem günahsa hiç bir zaman bu günahım affedilmesin.)
2.Ako je ljubav droga, onda sam ja najveci narkoman!(Aşk bir uyuşturucuysa ozaman ben en büyük içiciyim.)
3.Ako me volis, ne pricaj nikome. Ako me zelis, ne daj me nikome. Ako me ljubis, ljubi me njezno. Ako ni jedno od toga nije, vrati mi srce, oprosteno ti je!!!!(Beni seviyorsan kimseye anlatma beni özlüyorsan kimseye verme beni beni öpüyorsan ama bunların hiç biri deilse kalbimi geri ver..)
4.Citam knjigu, a oci mi suze, mislim na tebe, sto mi srce uze!(Kitap okuyorum gözlerim yaşlı seni düşünüyorum neden kalbimi aldın)

Şimdilik bu kadar yeter :) kırmızıyla son yazdığım söz harika bişey ya dahada gerisi gelicek yeterki siz isteyin :)

Nedko
07-04-06, 10:31

1.Ako je grijeh sto te volim neka mi se to nikada ne oprosti...(Seni sevmem günahsa hiç bir zaman bu günahım affedilmesin.)
2.Ako je ljubav droga, onda sam ja najveci narkoman!(Aşk bir uyuşturucuysa ozaman ben en büyük içiciyim.)
3.Ako me volis, ne pricaj nikome. Ako me zelis, ne daj me nikome. Ako me ljubis, ljubi me njezno. Ako ni jedno od toga nije, vrati mi srce, oprosteno ti je!!!!(Beni seviyorsan kimseye anlatma beni özlüyorsan kimseye verme beni beni öpüyorsan ama bunların hiç biri deilse kalbimi geri ver..)
4.Citam knjigu, a oci mi suze, mislim na tebe, sto mi srce uze!(Kitap okuyorum gözlerim yaşlı seni düşünüyorum neden kalbimi aldın)

Şimdilik bu kadar yeter :) kırmızıyla son yazdığım söz harika bişey ya dahada gerisi gelicek yeterki siz isteyin :)
bunlar sarkı sozleri be :p :) :)

borostican
07-04-06, 10:33
bunlar sarkı sozleri be :p :) :)
şarkı sözü falan deil sizin yazdıklarınız şarkı sözü :D

Nedko
07-04-06, 10:43
[QUOTE=Nedko]
:D:D:D:Dhep benden çalıolar şarkı sözlerini :D ya bende bu 1 hafta falan yokum baya bişeler yazıcam ama işte akşamları ewde olmuom ama bi gelim döktüreyim size mesajları işinize yarar :)
ayıp edion herzaman mesajların bizim için ozemlidir.. haj ben idem u cumu da sevapimo malo :)
gorusuruz

edin87_
07-04-06, 11:32
jedan ima boga kakoje zoveş dejan bodiroga :D

aska
07-04-06, 14:59

bate guzel sozler bunlar da merak ettım acaba hayatında bunları hıc kullandınmı::::::( ınanmammmm
ha bıde bu sarkıyı kım solemıs bakım.
akoti neşto nıje krivo solersen sevınırım:)

Dominus Tanebrarum
07-04-06, 18:17
volimte:) bunu biliorum olur mu bu?

t?lay
07-04-06, 19:50
ti si moja kovna (sen benım vazgecılmezımsın) btn kızlara tavsıye ederım btn erkeklerımız hakkedıo bu sozu:)

Turkovic
07-04-06, 20:46
''boristican'' ya bravo valla!!! erittin bizi!!! bendende bitane geliyo!!

dao bih yoy srce svoje neka ima srce dwa=(iki kalbi olsun die kendi kalbimi ona verirdim) sasa matiçten....

borostican
08-04-06, 09:45
''boristican'' ya bravo valla!!! erittin bizi!!! bendende bitane geliyo!!

dao bih yoy srce svoje neka ima srce dwa=(iki kalbi olsun die kendi kalbimi ona verirdim) sasa matiçten....
bate daha gerisi gelicek çok büyük bombalar war :D

borostican
08-04-06, 09:58
bu yazacağımda bi şarkı sözü şimdi dinliodumda yazayım dedim :D

hocu na tvoje ramen da naslonim glavu za tvojom cırnom kosom da pomijesam glavu

borostican
08-04-06, 10:06
bu şarkıda halid muslimovicin bi şarkısı adıda MENE JE UCİLO VRİJEME bi bölümü yazayım sizlere isteyen indirsinler bu şarkıyı çok güzel.msj olarakta kullanabilirsiniz hani :)

Mene je ucilo vrijeme da patim prastam i molim mene su ucile godine da pijem i da volim a ti, ti si ostala sama i niko saznati nece sta je bilo mecu nama

Gorskavila1
11-04-06, 11:05
ben de şarkı sözü yazmak istedim
okunduğu gibi maalesef
kırvu meni vri
dokme gledaş ti
u sırse si mom
napırviyo lom
eh şto nisi sam
usne dati dam
volimte i dale
volimte sve luce
alto moram kriti
isto ka o iti
volimte volimte volimte sve luce

sakarya?_bo?nak
11-04-06, 11:24
arkadaşlar ben bi sözün anlamını öğrenmek istiyorum.siz benden daha ii boşnakça bildiğiniz için yardımınızı esirgemeyiniz.nede olsa hepimiz toprağız
''sevdiysen ateşe girmeyi göze alırsın''
bu sözün boşnakça anlamını söylersenin sevinirim

Gorskavila1
11-04-06, 14:42
ako voliş u vatru çeş uliç
seviyorsan ateşe girersin.

bosanac1982
13-04-06, 19:04

evo dobro sam da kazem, a ustvari nikad gore samo dobro znam da lazem i kad tuzna cekam zore. evo dobro sam da kazem a ustavri opet sama, kao zlo u svakom trenu ti me ganjas godinama.
iyiyim diim ama aslında hic olmadıım kadar kotu sadece uzgun bi halde sabahları beklerken bile iyi yalan soylemeyi biliyorum. iyiyim diim ama aslında yine yalnızım, hayatımın her anındaki kotulukler gibi yıllarca pesimi bırakmıyorsun
;)

bosanac1982
13-04-06, 19:31
arkadaşlar ben bi sözün anlamını öğrenmek istiyorum.siz benden daha ii boşnakça bildiğiniz için yardımınızı esirgemeyiniz.nede olsa hepimiz toprağız
bu sözün boşnakça anlamını söylersenin sevinirim

ako si zavolio(zavolila) prihvatio(prihvatila) bi i da udzes u vatru
parantez icindekiler kıza soylenir, digeri erkege ;)

bosanac1982
13-04-06, 19:37
arkadaslar size bosnakca guzel sozler bulabileceginiz birkac adres veriim, bujrun
http://web.vip.hr/jelka86.vip/sms-poruke/ljubavne.htm
http://www.mob385.com/ostalo/ljubav.shtml

st.real
14-04-06, 16:02
Bu arada bir söz de ben öğrenmek istiyorum zahmet olmassa.......
"Sana olan hasretim beni yaraladı."

Turkovic
14-04-06, 21:05
gledam more vidim tebe,gledam sunce vidim tebe,gledam zviyezde vidim tebe pomerise ne vidim nişta od tebe :) en romantik aşk sözcüğü...

st.real
14-04-06, 21:15
Yaw bu sözü bana çevircek warmı??

bosanac1982
14-04-06, 22:33
Yaw bu sözü bana çevircek warmı??
ranila me ceznja za tebe;)

bosanac1982
14-04-06, 22:35
Canın saolsun yaw.......ne demek ;);)
Forumdaki bilenlerden başka yardım isteyebilceğim yoktu saten.......
Yardım edinde önemli deil
:):):)
ziva bila :) ama yaw'ın bosnakcasını bilemicem :p

sinovisandzak
15-04-06, 11:00
Kad Ljubav Zakasnİ :))

Mordoth
16-04-06, 13:27
evo dobro sam da kazem, a ustvari nikad gore samo dobro znam da lazem i kad tuzna cekam zore. evo dobro sam da kazem a ustavri opet sama, kao zlo u svakom trenu ti me ganjas godinama.
iyiyim diim ama aslında hic olmadıım kadar kotu sadece uzgun bi halde sabahları beklerken bile iyi yalan soylemeyi biliyorum. iyiyim diim ama aslında yine yalnızım, hayatımın her anındaki kotulukler gibi yıllarca pesimi bırakmıyorsun
;)
ya ben bunun TÜrkçesini anlamadım , Boşnakçasını nasıl ezberleyeceğim :confused:

borostican
16-04-06, 16:48
Ako je grijeh sto te volim neka mi se to nikada ne oprosti...

Ako je ljubav droga, onda sam ja najveci narkoman!

Ako me ikada budes izgubio, potrazi me u vrtlogu vremena, jer sam se vjerojatno tamo izgubila - trazeci tebe!!!

Ako me ikada budes napustio... smijem li onda poci sa tobom??

Ako me ikada budes ostavila ostavi me na kisi da ne placem sam.

Ako me ikada zaboravis, ne zaboravi da zaboravljeni nikada ne zaboravljaju one koji su ih zaboravili!

Ako me volis, ne pricaj nikome. Ako me zelis, ne daj me nikome. Ako me ljubis, ljubi me njezno. Ako ni jedno od toga nije, vrati mi srce, oprosteno ti je!!!!

Ako negdje postoji sjaj onda je on u tvojim ocima. Ako negdje postoji bol onda je to zivot bez tebe. Ako je itko na ovom svijetu voljen onda si, vjeruj mi, ti!

Ako nekog iskreno volis, nemoj ga zeznut, znaj da to boli.

Ako netko uspije na suncu kockom leda ispisati tvoje ime, onda cu mu priznati da te voli vise od mene!!!

Ako odem u nebo prije tebe, na svaku zvijezdu cu napisati tvoje ime, tako ce svi andjeli znati koliko mi znacis...

Ako postoji sjaj on je u tvojim ocima, ako postoji radost to je susret sa tobom, ako postoji tuga to je zivot bez tebe, ako je itko voljen to si ti!

Ako se ikada pozelis javiti, javi se, sve je ostalo isto i broj i adresa...samo mi je ime promijenjeno, jer otkad si ti otisao iz mog zivota, moje ime je tuga.

Ako si daleko nista ne smeta, vjecna ljubav ostaje i da si nakraj svijeta.

Ako te ikada budem zaboravila bit ce to posljednji dan u mom zivotu...

Ako te gnjavim zovi 92, ako te prestrasim zovi 93, ako te povrijedim zovi 94, a ako me zelis nazovi moj broj

Ate zaboli proslost na mene pomisli bar, jer bili smo bili nekad najljepsi par...

Ako ti gorko zaplace oko, ako te netko povrijedi duboko, ako ti ikad zadrhti dusa, ako nema tko da te slusa, ako ikad vrisnes u snu nazovi me i JA BIT CU TU.

Ako treba ugasit cu svijecu i sunce i mjesec i zvijezde. Ako treba porusit cu mostove, unistiti proslost, otici u nepovrat samo zbog tebe.

Ako volis nemoj kriti jer nije zabranjeno zaljubljen biti.

Ako voljeti znaci zivjeti, onda voljeti tebe znaci zivjeti vjecno.

Ako zadrzis ovu poruku - VOLIS ME, ako je ignoriras - OBOZAVAS ME, ako ne odgovoris - ZELIS ME, ako odgovoris - NE MOZES BEZ MENE...

Andjele, sklopi okice i u tami noci pronadji svjetlo mjesecine da ti obasja snove i u njih dovede one zbog kojih se vrijedi sutra buditi!

Baci casu visoko, past ce na tlo. Baci kamen u vodu, dodirnut ce dno. Baci granu u vatru, izgorjet ce sva. Baci mene od sebe, umrijet cu ja.

Bez tebe je sve nista, a sa tobom je nista sve!

Bila bih postelja u kojoj spavas i jastuk na kojem se budis, zvijezda koju sanjas, suza kada places, osmjeh kad se smijes, usinila bi sve samo da sam uz TEBE!

Bog je svim andjelima dao krila osim tebi, jer nije zelio da mu najljepsi odleti!

Bori se za srecu, za ono zelis. Ono sto mnogo ti znaci, nemoj dijeliti. Ne brini za druge, jer drugi ce se snaci, ali ljubav poput tebe tesko je naci.

Citam knjigu, a oci mi suze, mislim na tebe, sto mi srce uze!

Cokoladni bomboni. Ne. Cvjetni med. Ne. Sladoled od ljesnaka. Ne. Secer. Nema sanse. Jebi ga, i dalje ne nalazim nista sto je sladje od tebe.

Covjek se budi najcistije duse koja ceka da ju oblikuje buduci dan. I zato priusti sebi da ti prvo "dobro jutro" pozeli onaj tko te voli. DOBRO JUTRO!

Cuvaj me u malom kutku svog srca! Neka ti moje misli ne remete ni jedan trenutak zivota, a voli me tek toliko da znam da postojim!

Cvjeta ruza usred zita, ljubim onu koja cita, ljubi i ti onog tko salje, pa nek ruza cvjeta i dalje!!!

Da budem sretna jer si mi prijatelj ili da placem jer je to najvise sto ces mi ikada biti?

Da je zrno pijeska jedinica za ljubav, sve pustinje ovog svijeta ne bi bile dovoljne da ti kazem koliko te volim!!!

Da se sva mora svijeta razbiju u kapi, koliko bi ih bilo? Da se sve zvijezde svemira zbroje, koliko bi ih bilo? Ne znam, ali mojih poljubaca bi bilo vise.

Da si lijep, to vidim. Da si dobar, to znam. Da volis, to mislim. Ali koga, to ne znam.

Da su noci duge koliko te ja volim, nikada ne bi svanulo!

Daj mi 1000 poljubaca, pa jos 1000, pa jos 1000... Kad razmijenimo milijun poljubaca pomijesajmo ih zajedno sve dok ih ljubomorni ne budu mogli prebrojati.

Daj mi sebe od sebe ako neces da mi srce nazebe jer kad tebe nema ljubavi, cini mi se da je zima.

Daj mi tvoju ruku i zazmiri. Cujes li kako moje srce kuca? Razumijes li sto kaze? Prica o mojoj ljubavi prema tebi!

Dala sam ti mladost svoju, zato necu voljeti sebe, i da opet mladost imam birala bih samo tebe!!!

Daleko je zvijezda, sto na nebu sja, daleko je momak sto ga volim ja!

Daleko si od ociju ali od srca nisi. Jedino sto mi nedostaje znaj ti si. Nisi zvijezda ni andjeo, ni bog da te molim, ali si osoba koju ludo i iskreno volim...

Daleko si voljena moja, duge su mi tamne noci, ali ljubav snagu mi daje da izdrzim u samoci. Daljina nas dijeli, ljubav nas spaja, tesko je bez tvog zagrljaja.

Dan je zaljubljen u noc, noc je zaljubljena u dan, a ja sam zaljubljena u tebe.

Dan kad si se rodila, padala je kisa. Nije to bila kisa, nego nebo je plakalo sto je andjela izgubilo.

Divno je kad nekog volis, jer ljubav je najveci poklon koji dajemo. Ljubav je skola nesebicnosti i vjernosti. Prava ljubav je kad nekoga volis kao ja tebe.

Doci cu ti nocas u san, na obraz cu ti stavit dlan, njezno cu te milovati po licu, necu pustiti suzu izdajicu, poljubit cu te u snene oci i tiho nestati u noci

Dodirni me kao meka pahulja, zagrli kao meka kosulja. Izbrisi trag mojih nemira - umrijet cu bez tvog dodira.

Dodji da ti nesto sapnem na usta, mozda pronadjemo zajednicki JEZIK!!!

Dok gledam u zvjezdano nebo shvatih da najsjajnija zvijezda i nije tako daleko. Dapace, siguran sam da je upravo uz mobitel.

Dok se zemlja bude okretala, ja cu te voljeti, dok sjaje zvijezde, ja cu te maziti, kad vjetar puše, ja cu te paziti, kad izadje sunce, shvatit ces da te volim

Dovoljan je jedan tren da nekoga zavolis, a premalo citav zivot da ga zaboravis - zauvijek ces mi biti u mislima.

Draga kako mozes vjerovati svojim ocima vise nego meni? Tvoj nevjerni decko.

Dugo, vec dugo te promatram pokusavajuci otkriti neku tvoju manu, i konacno sam uspio! Andjele, pa ti nemas krila!

Eh da imam zlatan noz, da rasijecem srce svoje, sa svakom bi kapi krvi, napisala ime tvoje.

Eh da mogu, u sitne sate, kada me misli navedu na te, da tiho, necujno svratim i tebi se za ljubav obratim.

Evo sada nagovaram mjesecinu da u tvoju sobu zaviri i da te umjesto mene probudi i zagrli. Neka te cuva i neka ti prica, neka te ona ljubi kad ne mogu ja.

Gdje god podjes sirom svijeta, gdje god zarko sunce sja, nigdje neces naci djevojku da te voli kao ja!

Hej ljubavi u dalekom gradu cuvaj mi se da te ne ukradu, cuvaj ljubav da nam ne uvene, cuvaj srecu za tebe i mene!

I imam sve u zivotu, sto se kupiti moze, jedino ti nisi tu, ali te cuvam ispod koze!

I kad nas tisuce kilometara budu razdvajale, kad najmanje mislis na mene, moje oci ce gledati u daljinu i vidjeti samo tebe.

I pustit cu ovu suzu tise jer tebe nema pored mene vise.

I sve sam druge tvojim imenom zvala, i sve im uzela, a nista im dala, jer kad se samo tvojih ociju sjetim, na svim se neduznim muskarcima svetim...

Iako daleko u gradu tom, vjecno ti si u srcu mom, jedino tebi cu poruke slati, jer samo za tobom srce mi pati.

borostican
16-04-06, 16:51
Osjecas li poljupce mojih usana, dodir moje ruke, vidis li sto mi radis, zaspim s tobom, s tobom se budim, sto se sa mnom dogadja, i ja se cudim.

Otkad te nema, sve mi je isto, samo sto sunce slabije grije. Noci su tuzne, bolesne, tihe, ni zvijezda nema kao prije.

Otvori mi vrata svoga srca, pusti me unutra i nedaj mi nikad da izadjem.

Ovo su dvije stvari koje najvise zelim na svijetu; ruzu i tebe, ruzu za tebe i tebe za mene.

Ovog trena voljela bih da si tu i da zaspim na tvom toplom ramenu. I sto god kazu, ti znas da cu ja uvijek zivjeti samo za nas.

Ovom ti porukom saljem malog ANDJELA. Nocas ce te cuvati od ruznih snova, a kad svane sjest ce ti na rame i cuvati te od svega ruznoga sto nosi dan...

Padaju zvijezde. Pomisli zelju koju vec dugo krijes u sebi. Njezno me takni usnama svojim i sve ce se zelje ostvarit tebi.

Pisem ti ovu poruku, NE ZA USPOMENU, jer ona blijedi, NE ZA SJECANJE, jer ono nestaje, VEC ZA LJUBAV KOJA NIKAD NE PRESTAJE!

Pogledaj se u ogledalo i vidjet ces kako izgledaju moji snovi!

Pogledom pratit cu te, dodirom hrabrit cu te, zagrljajem branit cu te, poljupcima hranit cu te, suzama tjesit cu te, zauvijek VOLJET CU TE ! ! ! ! ! ! !

Poljubac je nista, Voljeti je sve, Ljubiti svako moze, a voljeti ne.

Ponekad mi toliko lutas mislima pa se pitam kako te noge ne zabole.

Porukica ova nek te razveseli, pise ti je netko tko te mnogo zeli! Zelim te vise nego bi dusa htjela, jer sad se volimo samo preko mobitela!

Poslala sam nocas andjela da te cuva, andjeo mi se ubrzo vratio, i rekao da andjeli ne cuvaju andjele.

Poslije tebe, ja vise nemam dusu, TI si ju odnio. Poslije tebe ja vise nemam srce, TI si ga slomio. Poslije tebe ja ne postojim, Ti si me ubio!

Postoji li na svijetu nesto tako dobro kao sto smo mi??

Prestat cu te voljeti, prestat cu te zeljeti, prestat cu poruke ti pisati! Prestat cu, kad prestanem disati!!!

Procvjetale ljubicice, vratile se lastavice, cvijece cvjeta, a ja venem, ti si samnom, kud god krenem.

Prolazim kroz tamne ulice koje su prije bile svijetle. Ulice tamne kao i moje srce kad nisi ti kraj mene.

Puno mi nedostajes. Nedostaju mi tvoji poljupci, tvoja ruka, tvoj osmijeh koji sam najvise na svijetu volio.

Put kojim idem...Zivot koji zivim...NISU MOJI...ali ljubav kojom volim je SAMO MOJA i ona pripada TEBI.

Reci zvijezdi sto na nebu sja, nek te poljubi kad ne mogu ja.

Rekao si da me vise ne zelis vidjeti. Ipak dodji, ugasit cu svjetlo.

Rekli su mi da dan traje 24 sata, da sat traje 60 minuta, da minuta traje 60 sekundi - ali mi nitko nije rekao da sekunda bez tebe traje vjecno...

Saljem ti andjela da te od ovog svijeta cuva, da ti besanim nocima ostavi poljubac i sapne moje ime da ga ne zaboravis....

Sama sam i nemam gdje, cekam te ali nema te, vrati se, VOLIM TE!!!

Sanjaj nocas kad sklopis oci, moje su budne i ove noci. Moja je noc bez tebe cudna, uvijek tuzna bez tebe budna. Ove rijeci srcem pisem samo za tebe duso disem

Sesnaest mi je bilo kada sam te zavoljela, jos toliko kad bi proslo, ja te ne bih preboljela...

Sinoc sam dobila poruku sa neba. Zalili su se da im je pobjegao najljepsi andjeo. Ne brini, nisam te odala!!!

Sinoc sam sjedila kraj prozora, kisa je tiho padala. Nisam te opet vidjela, samo se uzalud nadala...

Sjecanje nije obaveza nego proizvod iskrenih osjecaja, zato me se sjeti kad hoces i onoliko koliko sam zasluzila...

Sjeti me se, ali te ne zaduzujem, zaboravi me, ako to zasluzujem.

Sjeti se duso, sjeti se mene, jer moja dusa za tobom vene.

Sklopi oci i opusti se dok tones u moru mojih poljubaca i ne dopusti nikome da uzburka to more i zauvijek te odvoji od mene!!!!!

Slatki, najsladji od svih, znaj da cu te uvijek voljeti. Ti si jedini koji je u mom srcu dobio posebno mjesto, ono prvo, najbitnije. Znaj da te volim i dalje.

Slovo A je najljepse slovo na svijetu, slovo A je kao ptica u letu, slovo A je urezano u srce moje jer na slovo A pocinje ime tvoje!

borostican
16-04-06, 16:51
Kada vidis ruzu da u vrtu vene ti uberi je i sjeti se mene !!!

Kako mi nedostajes, samo ruku da mi das, kako mi nedostajes da li znas???

Kao more sto se njise, kao kapi kise, kao vjetar sto lagano puse, kao zaljubljene duse, kao sto srce voli i za ljubav moli, kao sto sunce sja, tako te volim ja

Kazi mi sad, mili moj, zasto je tuzan pogled tvoj, za kim tvoje srce pati hoces li mi svoju ljubav dati. Dok u noci oganj gori, sjeti se dragi, neko te VOLI.

Kazu da je poljubac najljepsi susret na svijetu, hajde da se nadjemo!

Kazu ljudi da je lijepo u raju, al ja bi rekla da je jos ljepse u tvom zagrljaju.

Klecim ispred slike tvoje, suze kvase lice moje. Sklopljenih ruku te molim: oprosti mi jer te volim.

Koliko prozora ima dvor, koliko iglica ima bor, koliko zvjezdica na nebu sja, toliko te volim ja!!!

Koliko u satu ima minuta, toliko te zelim poljubiti puta.

Korak naprijed, korak natrag, to je ljubav s tobom. Malo crno, malo bijelo, slatko ali otrovno. Zrno srece, zrno bola cas na nebu cas na dnu...

Krenut cu sutra putem nekim, lutat cu dugo svijetom dalekim. Trazit cu novu srecu za sebe, al' znam da nemam srece bez TEBE !!!

Kroz vatru i vodu, kroz zime i ljeta, ici cu sa tobom sve do kraja svijeta!

Lijepo je znati da postojis u mom zivotu. Nije bitno ni koliko, ni otkad, a ni zasto. Lijepo je otvoriti oci i jednostavno znati da si blizu.

Ljubav je kada srce prestane kucati i pocne drhtati, a to moje cini kad si ti u blizini!!!!!!!!

Ljubav je kao dupin sto se obasjan mjesecinom kupa u toplini tvojih ociju. Zato ih nikada nemoj sklopiti, jer kazu da dupini umiru u tami.

Ljubav je mala ptica i zivotna varalica, put mladosti, dah radosti, cvjetic ludi, sreca ljudi, nesto lijepo a sasvim slijepo!!!

Ljubavi moja volim te najvise na svijetu i saljem ti srce u paketu.

Ljubavi, jako mi trebas, jer osjecam neki bol u dusi, a taj bol mozes samo ti izlijeciti svojim osmjehom, dodirima, poljupcima koje mi ne mozes sada dati.

Ljubila bih tvoje oci, provodila s tobom noci, samo s tobom ja postojim.

Ljubim drugu, jer tebe ne mogu, srce mi place, volim te sve jace.

Meni nisu potrebni ljudi, meni nisu potrebni sni, meni je potrebna ljubav, meni si potrebna ti.

Mislim na tebe svaku vecer, a suza za suzom niz lice mi tece.

Mislim na tebe, zelim samo tebe, hocu samo tebe, ne mogu bez tebe, venem bez tebe, gladujem bez tebe, volim samo tebe! Sto tu ja mogu?! Ne moze mi nitko nista!

Mjesec je pao, ja sam zaspao, ali tvoj zagrljaj nisam osjetio! U tudjini dusa mi sada zebe, jer ce jutro svanuti bez tebe!!!

Moj zivot zelim dijeliti sa tobom. Moje srce zelim ti pokloniti. Trebam te! Ne mogu vise zivjeti bez tebe. A za to postoji samo jedan razlog: VOLIM TE!

Moje srce je kraljevstvo, ne poznajes njegove granice, a ipak si njegov kralj!

Moje te oci traze, moje te ruke mole, moje ti usne sapcu da te jako vole...

Moju ljubav prema tebi, ni najljepsa pjesma opisala ne bi, sto te volim nisam kriv, voljet cu te dok sam ziv.

Moram biti pametna, kazem sama sebi, ali da sam pametna, voljela te ne bih!

Mozes proci sirom svijeta gdje god toplo sunce sja, ali te nitko voljeti nece koliko te volim ja !!!!!!!!!!!!!

Na ovom ekranu zelene boje ne mogu stati sve zelje moje, al mogu stati 24 slova: PREVISE TE VOLIM LJUBAVI MOJA!!!

Na pijesku napisah tvoje ime ali ga obrisa vjetar ludi. Na stablu ga urezah ali ga posjekose zli ljudi. Tad ga urezah u srce svoje gdje ce zauvijek ostati moje

Na prvi pogled se zaljubila. Tvojem prvom poljupcu se predala. Za jednu noc srce zauvijek izgubila. Sada patim jesam li ostala bez tebe ja.

Najljepsa je ljubav kad se usne spoje, a za tu ljubav potrebno je dvoje!

Ne budi uvjeren da si sam i da zivis samo za sebe. Za nekoga si rodjen i netko je rodjen za tebe.

Ne daj da se gasi nasa ljubav, ne daj da se ruse nasi sni, pocnimo ljubav iz pocetka, ponovo zagrli me ti.

Ne dopusti da daljina ucini svoje, jer ono sto nas veze jace je od daljine, trajnije od vjecnosti!

Ne kazi sve sto znas, ne cini sve sto mozes, ne vjeruj u sve sto cujes, ne daj sve sto imas, ne zeli sve sto nemas, samo voli onog tko te voli!

Ne marim vise na sate, ni po suncevom kodu, dan mi je kad se njegove oci vrate, i noc kad ponovo od mene odu.

Ne trazi da Sunce uvijek sja. Ne moze, postoji noc! Ne trazi da covjek vjecno zivi. Ne moze, postoji smrt! Ne trazi od mene da ne volim. Ne mogu, postojis ti!

Ne trazi od mene da budem savrsena. Ako to postanem potrazit cu i savrsenog decka!

Ne zelim biti prva koje ces se sjetiti, vec posljednja koju ces zaboraviti!

Ne znam kako da pobjegnem od sna, i ne znam voli li te itko kao ja, ali ne bi ova noc, tako boljela...da te nisam voljela!!!

Nece jos mnogo proci dana, necu jos dugo biti sama, kada vidim osmjeh tvoj, shvatit cu da si zauvijek moj!

Nedostajes mi jako, tvoji poljupci i tvoj zagrljaj. Nedostaje mi tvoj osmjeh i tvoj pogled. Ne zaboravi na mene tamo daleko i vrati se brzo.

Negdje u daljini pogled mi se gubi, negdje u daljini moje srce ljubi. Prolazi mi mladost i u ceznji vene daleko si daleko od mene.

Neka te nebo obasja kada se tama pojavi oko tebe, i neka ti andjeli ne dopuste da places kada ti suze ispune oci, jer ti zasluzujes zivjeti u svijetu LJUBAVI!

Neka ti carobni veo divnih snova uljepsa noc kad u mekani krevet odlucis poc. Bogovi neka cuvaju andjela mog dok mu saljem poljubac iz srca svog.

Neka ti svjetlost novog dana obasja dusu, ispuni ju najdivnijim osjecajima i neka ti Bog podari sve sto NEMAS, a ZELIS i sacuva sve sto IMAS, a VOLIS!

Neki dani su duzi od drugih dana, neko vrijeme je bolje od drugog vremena, neki snovi su ljepsi od drugih, a moj najljepsi san upravo cita ovu poruku!

Nekom je tesko dignut 100 kila, nekom je tesko kopat kuruzu, nekom je tesko ujutro se budit, a tebi je tesko nazvat moj broj. Zasto?

Nemoj me voljeti mnogo. Voli me malo, ali zauvijek.

Nezdravo, neshvatljivo, potpuno, nezamislivo, nemoguce, nenormalno, ludo, carobno, cudno, krajnje, neodoljivo, famozno, iskreno mi nedostajes!!!

Nije mi zao sto mi lazes, zao mi je sto mislis da ti vjerujem!!!!

Nikada nemoj odlaziti, ako imas razloga ostati. Znamo sto jesmo, a ne znamo sto mozemo biti.

Nikada te se necu sjecati, jer te nikada necu zaboraviti!!!

Nisam ja ona koja misli na tebe vec si ti onaj koji mi dolazi u mislima.

Nista u zivotu tako ne boli, kao kada srce uzalud voli.

Nocas kad zaspis poslat cu andjele da te cuvaju. Doci cu u tvoje snove, njezno te poljubiti i sanjati pored tebe... Volim te andjele moj.

Nocas sam sanjala andjela kako ljubi moje usne na kisi, nocas sam se vidjela u zagrljaju daleko odavdje, nocas sam sanjala TEBE!

Nocas za tebe stihove pisem, nocas za tebe zvijezde brojim, dopusti da te poljupcem uspavam dopusti da ti kazem koliko te volim.

Od sveg na svijetu tom ti si najvredniji i sve sto zelim to si ti, na svijetu tom nista mi ne treba, sve sto zelim to si ti!!!!

Odapela si ljubavne strijele, pogodila si srce moje, sada sam dozivotno zarobljenik ljubavi tvoje!!!

Okreni se, vidjet ces u mom oku suzu koja te moli da ostanes, sacekaj, vidjet ces ruke koje se pruzaju tebi da te zagrle, slusaj, to moje srce lupa za tobom...

borostican
16-04-06, 16:53
Slusaj sad: U dusi sam dijete koje ne zna mrziti, u zivotu sam putnik koji uvijek pronadje pogresan put, a u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI

Spavaj kao da ne postoji sutra, kao da nema jutra, spavaj i snivaj slatke snove i sanjaj me noci ove!!!!!

Spustila sam suzu u ocean. Kad ju pronadjes prestat cu te voljeti.

Srce moje ti u rukama drzis. Pazi, moli te, da ga ne ispustis.

Sreca? Sto je sreca sada znam. To je svaki susret s tobom, tvoj dah na licu mom. Sreca? Tvoj korak, tvoj glas, njezni poljupci kroz noc. JEDNOSTAVNO - TI!

Sto da ti kazem, sto da ti pisem, kad te volim koliko i disem.

Sve moje misli vrte se samo o tebi. Kako sam do sada zivjela nije vise vazno.

Sve sto imam jesi ti, ne mogu te napustiti, s tobom cu zauvijek biti i samo cu tebe voljeti!

Sve sto zelim reci je: Volim te ANA!!!

Sve te vise volim. Svakog dana, svakog jutra. Danas vise nego jucer, ali mnogo manje nego sutra.

Svi su mi rekli da te zaboravim, ali mi nitko nije rekao kako!!

Svidjaju mi se tvoje usne, samo toliko da znas. Ali jos vise bi mi se svidio tvoj poljubac koji nikako da mi das.

Svitanja bez tebe puna su praznine, kad oblaci pisu tvoje ime... A u kasnu noc kad grad utone u san ja cu samo zbog tebe cekati novi dan.

Svu moju ljubav cu ti dati, dok ne bude iznad svih oblaka. Ti si jedino na svijetu sto cu uvijek voljeti.

Tako male stvari cine zivot moj, ali ono sto mi fali poljubac je tvoj, tako male stvari cine zivot moj, daj ponekad se javi - isti mi je broj!!!!

Te tvoje usne opojne jos uvijek sanjam kako su me ljubile!

Ti imas divan pogled, ti imas divan osmjeh, al najljepse su tvoje oci, koje sanjam svake noci!

Ti imas nesto lijepo, sarmantno, uzviseno, jedinstveno, nesto sto drugi nemaju i ne mogu imati, ti imas MENE!!

Ti me pitas koga volim. Evo da ti odgovorim. Brzo citaj velika slova. Evo tebi odgovora!

Ti si jos tu, na usnama sto gore. Ti si jos tu, gdje je srce moje. Ti si jos tu, iako nisi kraj mene.

Ti si kao najudaljenija zvijezda do koje je najteze doci, ali bas zbog toga je najudaljenija zvijezda najljepsa i najsjajnija!

Ti si meni sve osjecam, jos uvijek tebi ja pripadam, jos uvijek cekam te, da vratis se, da te opet ljubim...

Ti si mi sve sto imam, volim te srcem svim, ti si mi sve sto snivam, zbog tebe postojim!!!

Ti si najvece blago ovoga svijeta, a ja sam najbogatiji na svijetu, jer si pored mene.

Ti si slag u mojoj kavi, ti si ljesnjak u mojoj cokoladi, ti si zvijezda na mojoj stazi, reci mi da me volis, reci mi da me trebas.

Ti si suza u mom oku, ti si zivot koji zivim, ti si onaj sto postoji, da se samo njemu divim.

Ti si svjetlost u tami zivota, ti si u mojoj glazbi jedina nota, ti si beskrajna tema za moje sne, ti si moj zivot i moje sve!

borostican
16-04-06, 16:54
Ti, za mene si ti, jedino ti u meni vatre palis. daj, zaboravi sve, i dodji sto prije, jer tako ludo volim te!

Tisucu rijeci je previse, jedna je premalo, ali dvije rijeci govore sve: VOLIM TE.

Tko da me ljubi? Kad srce moje samo tebi Ljubav nudi. Sto je to Ljubav, reci mi samo. Vatra sto gori jedan cas il ima nade jos za nas ?

Traze se najljepse okice, bez dokumenata su presle granicu prijateljstva, bez dozvole ukrale moje srce. Posljednji put vidjene u mojim snovima.

Trazi mi zivot, tebi cu ga dati, trazi da umrem i srce ce stati, al nikad ne trazi da odes od mene, jer umjesto krvi teces mi kroz vene...

Trazila sam neke druge oci ljepse nego sto su tvoje, ali kako da ih nadjem kad takve oci ne postoje!!!!!!

Trebas mi kao zori sunce, kao suncu zrak, kao kisi kap, kao plimi oseka, kao tisini nemir... kao krv veni, tako ti trebas meni.

Trebas mi... da ti pruzim ono cega sam puna: paznju, njeznost, ljubav, poljupce, srecu... cekam i cuvat cu sve ovo za tebe, jer znam da to zasluzujes!

Trenutak je dovoljan da se upozna, trenutak je dovoljan da se zavoli. Ali samo trenutak moze razoriti sve sto je trenutak uspio stvoriti.

Tvoj osmjeh stoji kao sunce. Tvoj pogled pogadja me u srce. Tvoje oci mi nocu nedaju mira, a tvoj poljubac me u dusu dira!

Tvoja ljubav je kao potok sto iz raja tece, zbog tebe je moj zivot pun srece. Saljem ti poljubac sladji od meda, ti si ono sto meni u zivotu treba!

Tvoje su oci dva bisera koja svijetle u tami ovog mracnog svijeta i koje osvjetljavaju put mojoj dusi!

Tvojim rijecima vjerovala. Tvome dodiru se predala. Nocima se suzama pokrivala i na kraju bez tebe ostala!

U blizini, u daljini, moje malo srce misli na tebe. Volim te. Misli li tvoje srce na mene?

U grudima mojim srce tuce, jer volim te nemoguce!

U mojoj psiholoskoj konstituciji manifestira se apsolutna dominacija pozitivne energije za individualnost tvoje osobe. Krace receno: IZLUDJUJES ME!

U mome vrtu ruza si jedina.

U noci toj dok lampa gori, lagano muzika razlama srce. Oci su pune jada i boli, a ludo srce samo tebe voli!

UPOZORENJE: Ova poruka donosi radost i dobro raspolozenje. VOLIM TE!!! Zato uzivaj u svakom trenutku zivota i znaj da bas sada neko misli na tebe.

Usnama cu dotaknuti tvoje snene okice, lagano poput leptirovih krila. Ljubit cu te njezno dok polako budes odlazila prekrasnom stazom snova.

V=ecer je prosla, O=pet ce doci, L=ijep je zivot, I=to ce proci, M=islim da te volim, T=o nije sve, E=vo jos jednom VOLIM TE

Vazno je samo da negdje postojis... da postojis i da me volis, vazno je da smo tu ispod istog neba i da si uz mene kada mi to treba.

Vec dugo mi nisi na um pao, bila sam te u zaborav dala. Al uzalud zadrhti mi srce kada sam te sa drugom ugledala! VRATI SE MAJMUNE!!!

Vec odavno nada u mom srcu je izcezla da cu pronaci luku gdje cu se skriti, usred olujnog mora nadjoh tebe... tebe luku moju gdje cu vjecno biti!

Vjetar mi te donio, spustio s nebeskih visina da budemo jedno, da nas obuzme toplina, valovi su mi te donijeli sa morskoga dna da budes moja STVARNOST, a ne SAN.

VOLI ME - VOLJET CU TE, LJUBI ME - LJUBIT CU TE, VARAJ ME - UBIT CU TE!

Voli te tvoja... ti znas koja, ljubavi moja!

Volim da te diram, da te gledam, da te nerviram, da ti mozak ispiram. Volim da te mazim, pazim, razmazim, da te zarazim, ne volim da te molim, ali VOLIM DA TE VOLIM!!!

Volim oci plave sto su meni ljubav dale, volim tvoja oka dva sto u njima ljubav sja!

Volim osmjeh na tvom licu, volim tvoja oka dva, volim usne zeljne poljubaca, ustvari, samo tebe volim ja!!!

Volim samo tebe i sve o tebi znam i sve sto se ljubav zove zelim da ti dam.

Volim te - kao skitnica daljine, volim te - kao sanjar snove, volim te - kao zora sunce, volim te - kao pjesnik kise, reci jel te netko volio vise?

Volim te bez obzira na sve tvoje mane ili vrline koje te kompletnim idiotom cine.

Volim te i obozavam te, srce mi place bez tebe, a sto te volim toga se vec sama bojim!

Volim te i srce mi vene, ne znam kog vraga jos zelis od mene.

Volim te idiote, zar ti treba jos nesto reci?

Volim te kao sto cvijece oblake voli, a ti se me zaboravio i dusa me boli.

Volim te mala, volim te zbog svega sto radis zbog mene, i volio bih da vrijeme za nas stane pa da ti i ja postanemo vjecnost!!!

Volim te, samo to znam. Volim te i jedino ljubav mogu da ti dam.

borostican
16-04-06, 16:56
Volim te, volim, a dusa mi vene, jer nisam sigurna volis li ti mene!!!

Volimo se, volimo vise nego ikad, nek' se drugi rastaju, mi necemo nikad.

Volio bih da sam kap kise koja je danas padala, da ti padnem niz vrat, medju grudima, ogledam se u mirisu svjezih bresaka i isparim jer sam sretan ja.

Volio sam te JEDNOM, voljet cu te ZAUVIJEK!!!

Voljela bih da sam droga, da me volis kao Boga, da me ubrizgas u vene i da umres zbog mene.

Voljela bih da si tu. Samo noc da ostanes. Voljela bih da si tu. I da vise ne ides!!

Voljeti je lijepo, voljeti je lako, ali voljeti kao ja ne moze svatko... koliko te volim, to se tesko pise, jer svaki trenutak ja te volim vise!

Voljeti nekog, a ne biti s njim, je kao biti kaznjen, a ne biti kriv!!!

Vrati me u zivot, oprosti mi grijehe... Poljubi me, daj mi utjehe... Zagrli me, reci "mili"... Podsjeti me sto smo bili...

Vrijeme je predugo za one koji cekaju, a prekratko za one koji vole!!!

Vuku se dani jedan za drugim, dosadna kisa uporno pada, nestajem polako u satima dugim, a moje se srce samo tebi nada!!!

Za ljubav sam spreman i skociti u rijeku, samo da ne bih ljubio drugu neku.

Za tebe vrijedi zivot dati i put pakla ako treba proci, dusa ti je cista kao bijela ladja, zena kao ti se samo jednom radja.

Zaslijepi mi vid - opet cu te gledati, oduzmi mi sluh - opet cu te slusati, rani mi srce - opet cu te voljeti!

Zasto pada kisa, zasto sunce sja, zasto gledas drugog, kad te volim ja!

Zasto sam bas tebe srela, zasto kad to nisam smjela, zasto me zanio pogled oka tvog, i zasto sada moram patit zbog tog.

Zauvijek se pamte oni s kojima se voljeli nismo, cije su nam usne bile nepoznate i kojima smo u snu pisali pismo!

Zavedi mi um i imas moje tijelo, pronadji mi dusu i imas me zauvijek.

Zbog jedne gluposti smo se rastali!!! Neka se dogodi jos neka glupost, pa da ponovo budemo zajedno.

Zelim biti dio tvog zivota, tvojih zelja i snova... Voli me jednostavno, samo dodirom, jednim poljupcem... Samo misli na mene... Neka me tvoje misli dotaknu...

Zelim biti sretna jer si ti sretan, ali kako da budem sretna znajuci da nisam ona koja te usrecuje.

Zelim da ove noci budes andjeo srece, da ti u snu dodje ona koju najvise volis i koju dugo cekas i obeca ti da nikad otici nece !!!!

Zelio bih da sam suza, da se u tvome oku rodim, na tvom obrazu da zivim, da dijelim sa tobom i dobro i zlo i na tvojim usnama da umrem.

Zeljela sam ti poslati nesto zgodno i lijepo, a opet slatko i seksi... ali, ima jedan problem: NISAM STALA U DISPLAY!!!

Zivjeti bez ljubavi to je kao noc bez jutra, kao danas bez sutra, kada dusa ti je prazna, samoca je najgora kazna!!!

Zivot je borba, rijetka je sreca, u borbi duso istrajan budi, ne kloni nikad, pomisli samo da postoji srce koje te ljubi.

Znam da volis cvijece sto lijepo mirise, al ne znam volis li onoga sto ti ovo pise!!

Znam mali moj da si daleko od mene. Znam ja to, ali zasto me onda tvoje oci na svakom koraku prate?

Znas li kako oci peku, znas li kako suze teku, kada gubis onog koga ljubis i kad molis onog koga volis.

Znas li koliko je srcu toplo dok misli na tebe!

Zovem te svaku vecer kad kucne nocni cas, al znam da neces doci jer sudbina rastavi nas.

Zrak koji disem ne treba mi ne, koliko tvoje usne sto me ne ljube!!!!

Zvat ces me jednoga dana, zvat ces me sigurno znam. Zvat ces me jednoga dana, kada ostanes sam!!!

Zvijezde mogu pasti, sunce moze nestati, ali te voljeti necu prestati. Mogu pasti planine i stati rijeke, ali ce te moje srce voljeti u vijeke.

SINANOVIC
25-04-06, 10:44
ljubav moja,duşo moja,volimte od svega,zivim za tebe,sırtce moj,ti si moj ruza.
(aşkım benim.canım benim,her şeyden çok seviyorum,senin için yaşıyorum,kalbim benim,sen benim gülümsün.)

omco
12-05-06, 19:22
Ya Tebe Wolİm,wolİmte Ka Boga!!!!!

elafos
12-05-06, 22:23
aman illahi jarabbi slatki zalogaj..;)

sunflower
17-05-06, 19:04
Zasto Da Places,suze Da Lijes Ako Me Volis Nemoj Da Krijes Ne Muci Srce I Ne Muci Sebe Jer Sigurno Znas Da Volim I Ja Tebe...!!!

sunflower
17-05-06, 19:15
Ti se pitaš koga volim
Evo da ti odovorim
Brže čitaj prva slova
Evo tebi odgovora

sunflower
17-05-06, 19:18
Ako me ikada budes ostavila ostavi me na kisi da ne placem sam

Nedko
17-05-06, 19:20
Ako me ikada budes ostavila ostavi me na kisi da ne placem sam
dao sam ti dusu
sırce sam ti dao
nista vise nemam
al mi nije zao

rozaje_cg
17-05-06, 20:51
Volim te, tako te ludo volim
al' reci dve ne mogu reci sve
kol'ko bi rekle ruke
kad bi te grlile

Trebas mi, tako mi jako trebas
kol'ko bi reklo telo
kad bi te volelo

rijetkoo
18-05-06, 15:57
çok uzun yazmazsanız belki okunulur
uzun olması gözümü korkutuyor ve okuyamıyorumm

mesela volimte mnogo duşo oldumu şimdi.....;)

HoKcE
19-05-06, 18:45
alın bitanede ben den ama yazım hatası olbılır
TOSİMİ LEJEPA KO U KASKU MİLEKA...:D :D (okadar güzelsinki bir kasık süt gibi)

sunflower
19-05-06, 23:06
Rekli su mi da dan traje 24 sata, da sat traje 60 minuta, da minuta traje 60 sekundi - ali mi nitko nije rekao da sekunda bez tebe traje vjecno...

Dediler ki bir gün 24 saat, 1 saat 60 dakika, 1 dakika 60 saniye sürer. Ancak Kimse sensiz bir saniyenin bir ömür süreceğini söylememişti.

HoKcE
28-05-06, 15:29
bog je bene za tebe stvorejo (allah beni senin yarattı );) ;)

rozaje_cg
01-06-06, 14:57
Razlog si moj, što živim na ovom svjetu..

HoKcE
15-06-06, 14:25
ja kasam bijo mlad svugdije bijo hlad ( ben genc iken her yer gölgelikti )
;) ;)

slatcom_54
15-06-06, 15:05
dao biti duşo sve dasi kraj mene:D:D:D

slatcom_54
16-06-06, 13:44
hocuna tvoje rame danaslonim glavu saw tvojom crne kose da pomjeşam plavu

agovic75
16-06-06, 13:58
Eh Draga Draga
Da Je Srece
Bİla Bİ Samnom
Alİ Tİ Se Nece

enisbalkan
16-06-06, 14:27
volimte duşo i dasime zaboravila

carkozic
16-06-06, 22:54
Kakoda budem ja bez tebe.:Ben sensiz Nasıl Olurum...

İlk Mesajım Daha devamı GElcek

Pa hajde Dobre veceee

Kenan Salihovic
17-06-06, 00:47
Moje srce je reklo "trci za nju !" - Moj mozak je rekao "ne moj stani"

katkoone
18-06-06, 14:11
candy shop :D:D:D nasıl ama

arnavet
14-08-06, 12:53
Ja zivim Za Tebe biraz ufak bişey de benden

arnavet
14-08-06, 12:59
Ja zivim Za Tebe biraz ufak bişey de benden

yasemina
14-08-06, 13:25
Ti Si Moj Pırvi Polubav.........(aklıma bu geldi yazılışını tam bilmiorum )

methko
14-08-06, 13:51
Disem za tebe nikad neces znati to .....

canerded
14-08-06, 13:59
ne daj boze nesto da ti bude za dva dana umreo bih za tobom...

Mr_BoSNaK
14-08-06, 14:06
ya kapalı çarşıda bi abi gelen müşteriye diyo du

kakosi slatka ka jabuka

ilk duyunca koptum yaa:):):)

samko
14-08-06, 16:32
Ti Si Moj Sudbina ....gusl sozdur ...

MoSTar
14-08-06, 17:09
arkadaşlar türkçesinide yazarmısınız lütfen malum pratik yok tamamını anlayamıyorum...

kifla
14-08-06, 18:54
tesko meni sa tobom a jos teze bez tebe (senle zor ama sensiz daha da zor:)

xak
14-08-06, 19:16
kad gledam u sunce vidim tebe kad gledam u more vidim tebe daj jebote pomerise nista ne vidim od tebe ..

Sarajlija
14-08-06, 19:18
"Niti s' tobom nit' bez tebe."

"..Ljubav je lanac od bisera,ponekad sve se pokida to i ostaje srce ranjeno..."

ak?n turkolou
15-08-06, 22:05
Jedina,Šta Si Mi Uradila Srce Mi Je Pustinja Ljubav Je PresuŠila
Jedina,Što Me Nisi Pustila Kad Me Nisi Ljubila Jedina

enisbalkan
15-08-06, 23:13
herkes kendi üretsin kopya çekmeyelim olmuyo ilki benden;)
kosa mi opala katsi se izgubila, ostao sam çelav doci sırt se de yedemo pilav:eek:

lawine
25-08-06, 17:47
disem za tebe ne demek??malesef ben boşnakça bilmiyorum ama öğrencem inşallah türkçesini de yazarsanız memnun olurum :)

yasemina
25-08-06, 19:05
disem za tebe ne demek??malesef ben boşnakça bilmiyorum ama öğrencem inşallah türkçesini de yazarsanız memnun olurum :)

senin için nefes alıyorum yani senin için yaşıyorum gibi bi anlam katıo

cerekarka2006
29-08-06, 10:50
Luche Moje (herŞeyİm)

malic
09-08-07, 11:13
Sta ce mi zivot bez tebe draga.

ozgurhadzic
09-08-07, 11:26
tuzna vrbo nisi sama tuzna sam i ja

ozgurhadzic
09-08-07, 11:33
Nebo i zemlja, nek se sve srusi
neka me biju gromovi i kise
ti si oluja u mojoj dusi
o, ja te volim od sebe vise

yuti
04-09-07, 20:23
paylaşım için hepinize ayrı ayrı teşekkürler arkadaşlar

darija
05-09-07, 08:50
Ali volim te,uzalud voliimmm teee :)

rafetmuric
05-09-07, 09:10
I sanjarim o tebi, sve ljubim te u sebi
i patim, kako ne bi, jer volim te, my baby!

rafetmuric
05-09-07, 14:40
Da sam znao u tom casu
da nam zelje behu iste
zauvek bi moje bile
k'o jezero oci bistre

?merovi
05-09-07, 15:01
pruzi mi ruku da te osetim
osmehni se da znam da bostoyim,koracay uz mene da zivim.misli na mene saat ili danima i cuti dati veruyem

rafetmuric
05-09-07, 15:08
I sve je kao pre
jos si moj andjeo
u srcu devojka sa polja zelenih
koju sam voleo

?merovi
05-09-07, 15:12
V=ecer je prosla

O=pet ce doci,

L=ijep je zivot,

I=to ce proci

M=islim da te volim

T=o nije sve,

E=vo jos jednom VOLIM TE

?merovi
05-09-07, 15:35
Ti si pjesma i hocu da te pjevam.

Ti si san,hocu da te sanjam.

Ti si ljubav,hocu da te volim.

Ti si mi sve uzivotu i zato hocu da postojim.

___hiko___
05-09-07, 15:40
Da Bih Joj Srce Svoje Neka İma Srca Dva...
Ti si moj crce,ja te mlogo jelim...

darija
05-09-07, 15:42
Svaki dan placem, al bez suza
Svaki dan te zovem, al bez moci
i ponavljam tvoje reci
Ne placi lepotice, sigurno cu doci

Daleko sam od tebe, neka te to ne boli
Znaj da moje srce samo tebe voli
Nemoj tugovati niti suze liti
Znaj da si moj zivot i uvek ces biti

?merovi
05-09-07, 15:47
Kad se tebe setim zagrlim cebe,cebe je meko a mojee pile je daleko

salkomartinovic
05-09-07, 15:58
eee valla bu sözcükler süper hemen yazıyom cevojkaya sagolun

?merovi
05-09-07, 16:18
Cuvaj moju sliku, srce te moje moli, jer kopija te gleda a original te voli.

sena
05-09-07, 16:28
Jednom se voli, jednom se zivi, jednom se dise i nikada vise .

darija
05-09-07, 19:06
1000 Reci mnogo je, 1 Rec malo je ali 2 dosta je da ti kazem VOLIM TE! :):):)

kle?tinal?
05-09-07, 19:25
Bilgi İyi bir şey :) Makedoncasını da öğrenelim:)

Sakam Te----Seni Seviyorum

malic
05-09-07, 19:35
sta ce mi sad ljubav, nisam ti ja za to
sto me nisi voljela kad je trebalo
sta ce mi sad ljubav, nisam ti ja za to
sto me nisi voljela kad je trebalo

darija
05-09-07, 19:38
VOLI ME, VOLECU TE, LJUBI ME, LJUBICU TE, VARAJ ME,UBICU TE! ;)

?merovi
06-09-07, 09:24

Koliko u satu ima minuta, toliko te zelim poljubiti puta

Ljubim drugu, jer tebe ne mogu, srce mi place, volim te sve jace.

Otvori mi vrata svoga srca, pusti me unutra i nedaj mi nikad da izadjem

Sjeti se duso, sjeti se mene, jer moja dusa za tobom vene.

darija
06-09-07, 09:58
Samo tebe volim, samo tebe znam, samo tebi zivot cu dam.

Volim samo tebe i sve o tebi znam i sve sto se ljubav zove hocu da ti dam.

rafetmuric
06-09-07, 10:21
Andjele, andjele

istina nije da nesto krijem od tebe
pogledaj me, pogledaj me
vidis li nisam vise svoj
vidis li da sam samo tvoj
andjele, andjele

?merovi
06-09-07, 11:08
ne daj boze nesto da ti bude za dva dana umreo bih za tobom...

katos
07-09-07, 01:40
vrjeme ide sve te vise volim uvinucu jednom da sagorim drugu zenu nemogu da zavolim.

darija
08-09-07, 19:13
Ne veruj onom ko ti kaze: "volim te!", vec onom ko te sa suzama u ocima pita: "volis li me?"

princeza_n
10-09-07, 17:07
a znaj da kad od radosti places jedan stoje od tebe daleko i stobom place kadse smije,moralabime ubit dami duşu uzmes od tebe tvojasam!!!!!!!!!

rafetmuric
20-09-07, 15:41
I kad umrem tvoj cu biti
boli me sto moram kriti
da te volim vise od sebe
zivot ide, a ja stojim
i polako dane brojim
vise nista nemam zbog tebe...

?merovi
20-09-07, 16:17
kad vidis pticu u visokom letu ti se seti mene u dalekom svetu,gde god sunce
sya,nikad nikog..! neces naci date voli ko ya...!

ruzica
20-09-07, 16:28
NISI ME CUO KADA SAM ZVAO KADA SAM PLAKAO NA GLAS
SAMO JE NEBO BILO UZ MENE
ONO JE PLAKALO ZBOG NAS

yuti
21-09-07, 12:02
arkadaşlar ne kadar güzel yazıyorsun ya
walla Allah razı olsun
birde karşılarına Türkçelerini yazarsanız,sevinsin benim gibi garibanlar mübarek ramazan günü :)

yuti
22-09-07, 09:18
gledam more vidim tebe,gledam sunce vidim tebe,gledam zviyezde vidim tebe pomerise ne vidim nişta od tebe :) en romantik aşk sözcüğü...

en romantik aşk sözcüğü ama bi de Türkçesini yazabilir misin¿ :)

ruzica
22-09-07, 10:14
ahahha sorma cok romantik:D

gledam more vidim tebe
denize bakıyorum seni goruyorum
gledam sunce vidim tebe
gunese bakıyorum seni goruyorum
gledam zvijezde vidim tebe
yıldızlara bakıyorum seni goruorum
pomerise ne vidim nista od tebe:D
cekil kenara senden hicbiseyi goremiyorum:D:D

yuti
22-09-07, 15:59
ahahha sorma cok romantik:D

gledam more vidim tebe
denize bakıyorum seni goruyorum
gledam sunce vidim tebe
gunese bakıyorum seni goruyorum
gledam zvijezde vidim tebe
yıldızlara bakıyorum seni goruorum
pomerise ne vidim nista od tebe:D
cekil kenara senden hicbiseyi goremiyorum:D:D

sen beni güldürdün ya böyle akşam akşam, Allah'ta seni güldürsün :D :D :D
sende hep sadece Boşnakça yazıyorsun anlamıyorum :) sevaptır yaz karşısına Türkçesini

ruzica
22-09-07, 18:20
NISI ME CUO KADA SAM ZVAO KADA SAM PLAKAO NA GLAS
SAMO JE NEBO BILO UZ MENE
ONO JE PLAKALO ZBOG NAS
duymadın beni seni cagırdıgımda sesli sesli agladıgımda sadece bulutlar benimleydi o da agladı bizim yuzumuzden yada bizim icin.. (iki anlamıda tasıo)

buyrun sayn yuti buda benim yazdıgım sozun turkce meali:D allah hepimizi guldursun ins :D

dacanka-
22-09-07, 18:41
za mene ti si samo ti
druge su nula, druge su nista...

Sve bih dala da me cujes
da si kraj mene
da moja zadnja zelja
sa mnom ne umre..

ruzica
22-09-07, 19:32
slavices dan kadsime u poznao
a zalices dok si ziv kad si me izgubio i to zauvjek........

yuti
22-09-07, 22:51
walla çok teşekkürler ruzıca
senin sayende pek yakında sökerim Boşnakçayı
gülen yüzümüz solmasın

kle?tinal?
23-09-07, 18:23
Benim bildiğim en güzel Boşnakça kelime,

Ya volim tebe :)

LEJL?CAN
23-09-07, 19:41
buyrun erkekler boşnak sevgililerinize yazarsınzzz :D:D:D

KAD SE PROBUDİŞ SUTRA İ OTVORİŞ OÇİ PUSTİ NEK Tİ LJUBAV SRCE VODİ JER KAD SUNCE OBASJA PLANETU SJETİ SE DA SAM NİKO AL'DA TE VOLİM NAJVİSE NA SVİJETUUUUU :D:D:D

merwee
24-09-07, 12:39
bu yazacağımda bi şarkı sözü şimdi dinliodumda yazayım dedim :D

hocu na tvoje ramen da naslonim glavu za tvojom cırnom kosom da pomijesam glavu

yaa bu şarkıyı kim söylüyoo??*

yuti
24-09-07, 15:08
buyrun erkekler boşnak sevgililerinize yazarsınzzz :D:D:D

KAD SE PROBUDİŞ SUTRA İ OTVORİŞ OÇİ PUSTİ NEK Tİ LJUBAV SRCE VODİ JER KAD SUNCE OBASJA PLANETU SJETİ SE DA SAM NİKO AL'DA TE VOLİM NAJVİSE NA SVİJETUUUUU :D:D:D

Türkçesini de yazarsan çok sevinirim :)

MAH?S
24-09-07, 16:51
yaa bu şarkıyı kim söylüyoo??*

sejo boy söylüyor gerçektende süper bi şarkı dinlemeye değer

princeza_n
25-09-07, 11:43
ponekad pomislim da nema te
ponekad se budim sanjem te
ali se sjetim pogleda tvogi znam da si jos uvek diyo srca mog....

merwee
25-09-07, 12:16
çok çok saol luce moja

redzep
25-09-07, 13:17
sen imkansızsın sensizlik imkansız...
ve birde
ne böyle senle nede sensiz.. bunları bana çevirirseniz çok teşekkür ederim şimdiden...

redzep
25-09-07, 13:20
ako izgubim ja tebe,izgubit ces i ti mene,ali vise ces izgubit ti nego ja,jer mene ce mnogi voleti kao ti,ali tebe nitko kao ja!!

ruzica
25-09-07, 16:12
sen imkansızsın sensizlik imkansız...
ve birde
ne böyle senle nede sensiz.. bunları bana çevirirseniz çok teşekkür ederim şimdiden...
sen imkansızsın sensizlik imkansız
tisi nemogucna,bez tebe je nemogucnost ( anca bukadar cevirdim yanlısta olabilir imkansızlıgın anlamı nemogucnost die biliyorum umarım yanlıs dildir:) bu kelimeyide cokmu aradın yaa:D:D)
ne böyle senle nede sensiz
niti ovako stobom niti brez tebe...

ruzica
25-09-07, 16:13
Jedne ljetne noci kad zacujes zvuk zvona,pogledaj zvijezde sto se ruse i reci
"NOCAS JE UMRo ON"kad
mi sa groba odu svi ti se tiho pomoli jer u grobu lezi srce koje te i dalje ludo
voli....

LEJL?CAN
25-09-07, 21:37
benim sevgilim yok ki Boşnak olsun... Türkçesini de yazarsan çok sevinirim :)

peki çevirmeye çalışçam:):):)

YARIN SABAH KALKTIĞIN ZAMAN,BIRAK AŞK KALBİNE HÜKMETSİN ÇÜNKÜ GÜNEŞ GEZEGENİ ISITTIĞI ZAMAN HATIRLA Kİ HİÇKİMSEYİM AMA SENİ BU DÜNYADA EN ÇOK SEVEN BİRİYM :)

çevirnce biraz saçma oldu galiba idare edin hehehehe :D

Balki
26-09-07, 01:30
ewo ti swe suze i smeh samo mene zovi na greh ---- lisce zuti a ja cuti moja nisi srce sluti --- bunlar cok hoslandıgım dino merlinden nagmeler belki cok ask icermiyor ama super benim iciin:DD:))

yuti
26-09-07, 08:05
peki çevirmeye çalışçam:):):)

YARIN SABAH KALKTIĞIN ZAMAN,BIRAK AŞK KALBİNE HÜKMETSİN ÇÜNKÜ GÜNEŞ GEZEGENİ ISITTIĞI ZAMAN HATIRLA Kİ HİÇKİMSEYİM AMA SENİ BU DÜNYADA EN ÇOK SEVEN BİRİYM :)

çevirnce biraz saçma oldu galiba idare edin hehehehe :D

ne saçmalığı... Harika olmuş bence çevirisiyle birlikte
teşekkürler :)

dacanka-
15-10-07, 14:08
voljecu ja tebe uvijek necu to da priznam a i ne bih htio lako ovo srce da izdam...

dacanka-
15-10-07, 14:09
Ti nisi nikad zaljubljen bio ti nisi nikad suzu prolio ti ne znas sta je ljubavni bol...

N.A.Z
15-10-07, 14:16
Otkad te sretoh ja nemam mira lepota tvoja mene opija

N.A.Z
15-10-07, 14:18
sada je kasno za sve

cue
30-10-07, 09:43
Da mi je samo jedan dan
da kroz tvoj sokak prosetam
da mi se nasmijes od babe sakrijes
na prozor izadjes dusu da mi ogrijes...

azmican
05-11-07, 20:36
Arkadaşlar "Dinimi seviyorum, Ülkemi seviyorum, Ülkümü seviyorum." Sözünü çevirebilirmisiniz çok lazım. Yardımlarınızı bekliyorum.

?merovi
20-11-07, 09:46
sta mi radi ljubav sada dali misli na mene ko na nju ja sada.

41_bo?nak
25-11-07, 13:39
evo dobrosam da lazem a u stajni nikad gore evo ya tebi volim şafak:238 başka yok...

cue
13-12-07, 10:09
Ti opijas i zanosis kao prvi miris ljeta ljubav koju tebi dajem vrijednija je od svih ljeta!VOLIM TE VOLIM TE ziva je istina u ljubavi tvojoj moja je sudbina...

?atovi
13-12-07, 13:54
jesilimi to ti stara ljubavı kolko te volim

duso
13-12-07, 14:03
Svete vise volim...........;)

yuti
13-12-07, 14:05
varya yazan yazana :) ama kimse demiyorki şunun altına Türkçesinide yazayım
bilmeyen garibanlar sevinsin

yazdığının altına Türkçe karşılığını yazana yolda para bulsun diye dua edeceğim...

dacanka-
13-12-07, 14:20
Vidim te svaki put kad sklopim oci cekam te i kad znam da neces doci zovem te i kad cutim tvoje ime molim te samo ne zaboravi me...

Balki
13-12-07, 14:21
niko te nikad voleti nece ko sto te volim jaa :DD:))

Balki
13-12-07, 14:22
lisce zuti a ja cuti moja nisi srce sluti :):D

dacanka-
13-12-07, 14:29
A da te volim, volim te
pruzam ruke, trazim te
a da me boli, boli me
zalud zivim bez tebe...

dacanka-
13-12-07, 14:29
Volim te, tako te ludo volim
kol'ko bi rekle ruke
kad bi te grlile..

dacanka-
13-12-07, 14:35
Samo jednom u zivotu volela sam ja
ali ta mi ljubav nije bila sudjena
i od toga dana kao da sam prokleta
uzele mi dusu noci, ostaricu u samoci
daleko od tvoga pogleda!!!

dacanka-
13-12-07, 14:39
srce na mukama
moj zivot sada je
u tvojim rukama..

?atovi
13-12-07, 14:43
Majko Stara Oci Moje Velikoje Sirce Tvoje Jeno Bila Alda Znas Bila Kolkoje Volim Cisto Duso Samo Nu Voliiiiiiiiii

dacanka-
13-12-07, 14:44
Volela sam, volela, volela sam ga
cekala sam, cekala, srce da mi da..

yuti
13-12-07, 14:49
Volela sam, volela, volela sam ga
cekala sam, cekala, srce da mi da..

bu ne ? tekerlememe mi? :D

?atovi
13-12-07, 14:53
Trebasmi Trebasmi Ni Sunce Zemlje Kao Ti Meni Meni Hajde Docime Kuveri Kuveri Da Suneje Da Bude Namene Trebas Mi Trebas Mi

malic
13-12-07, 15:58
A ustvari nikad gore samo dobro znam da lazem i kad tuzna cekam zore;)

malic
13-12-07, 16:09
Sve moze biti nista,
nista moze biti sve,
al tesko je kad si
nista,onom ko je
TEBI SVE!

dacanka-
13-12-07, 16:13
Sve je laz, samo pusta laz
sto se oko nas u krug vrti
sve je laz, samo pusta laz
sve je laz osim smrti..

malic
13-12-07, 16:19
Naravno da je sve laz
osim smrti. Ali
Treba zivjeti i voljeti se
da bi zasluzili Smrt.;)

malic
13-12-07, 16:54
Ako ti gorko zaplace oko, ako te neko povrijedi duboko, ako ti ikad zadrhti dusa, ako nema ko da te slusa, ako ikad vrisnes u snu nazovi me i JA CU BITI TU

rafetmuric
13-12-07, 17:22
Daljina nas dijeli a samoca spaja,
jako mi je tesko bez tvog zagrljaja.

Daljina nas dijeli a samoca boli...
sve je ipak lakse kad se neko
voli.:)

ozgurhadzic
13-12-07, 19:39
Bez tebe kao bez sudbine , bez tebe kao bez domovine

dacanka-
14-12-07, 11:08
Mogu da ti kazu
da za tebe bas i briga me
pricaju da s' jednom, drugom
trecom spavam ubijam te

Da te cuvam najvise
na svetu kada prevarim te
ali kad ti kazu da te ne volim
tad lazu te..

dacanka-
14-12-07, 11:11
Voljeces ti mene uvijek
neces to da priznas
a i zasto bi kad sada
mozes svakog da imas

Voljecu ja tebe uvijek
necu to da priznam
a i ne bih htio lako
ovo srce da izdam..

dacanka-
14-12-07, 11:13
Nesto me za tebe veze
nesto veze al' ne znam sta???

?merovi
14-12-07, 11:15
Nevjeruj momku kada kaze volim te Nego kada ocima punim suza kaze ostani molim te!

?merovi
14-12-07, 11:22

dacanka-
14-12-07, 11:30
Sve bih dala da me cujes
da si kraj mene
da moja zadnja zelja
sa mnom ne umre..

rafetmuric
14-12-07, 11:47
Docicu veceras na krilima sna,
bez ijedne reci ali znaces da sam ja.
Poljubicu te nezno i nestati u noci,
znam - mislices o meni
kada otvoris oci... :)

rafkoayval?k
11-01-08, 20:45
AZ AM SONSUZA DEK SEV..ısto tako.brate

rafkoayval?k
11-01-08, 20:47
muriç..sedat muriç'e ersin muriç'egörürsen selam söyle..

rafkoayval?k
11-01-08, 20:53
a şta imam ja o tog kad mi nije dao bog [bir türlü sevemedi beni o curcevuşa}

gizem_balkan
11-01-08, 21:01
bess tebe nema zıvot
(sensiz hayat yokk)

N.A.Z
11-01-08, 21:06
umırecu za tebe askım

lepotane
13-01-08, 11:29
volimte tebe volim za sebe (seni seviyorum sen olduğun için ) nasıl iyimi sizce_?

yuti
17-01-08, 12:29
Sve bih dala da me cujes
da si kraj mene
da moja zadnja zelja
sa mnom ne umre..

yazdığının anlamı ne acaba?

elifce
17-01-08, 17:04
Rekli Si Mi Da San Traje 24 Sata, Da Sat Traje 60 Minuta, Da Minuta Traje 60 Sekundi,, Ali Mi Nitko Nije Rekao Da Sekunda Bez Tebe Traje Vjecno...

.(((dedilerki Bir ğün 24 Saat , 1 Saat 60 Dakika,1 Dakika 60 Saniye Sürer . Ancak Kimse Sensiz Bir Saniyenin Bir ömür Süreceğini Sylememişti.....))

elifce
17-01-08, 17:04
Tesko Meni Sa Tobom A Jos Tebe Bez Tebe ((( Senle Zor Ama Sensiz Daha Zor)))

dacanka-
15-02-08, 15:00
Alıntı:
dacanka-´isimli üyeden Alıntı
Sve bih dala da me cujes
da si kraj mene
da moja zadnja zelja
sa mnom ne umre..

yazdığının anlamı ne acaba?

her şeyimi verirdim bni duyabilmen
yanımda olabilmen için
İkimiz için olan son isteğim ölmesin hiç...

Sanırım böyle..:)

jedihnica
23-02-08, 19:18
:blush:

od kadsam se u tebe zaljubila kao dasam nemu lujba lujbila srecu zvezdu izgubila od kadsam se u tebe zaljubila....

dedeicka
27-02-08, 08:14
u nesretnu sudbinu samo tisime prevoleo...

Balotka_Sancaklı
27-02-08, 13:02
Sve bi dala da si moj....

luka agovic
22-04-08, 23:46
koliki sam pijanac bio a ti me otrijeznila(ne kadar sarhoştum ama sen beni ayılltın)

jaska
23-04-08, 00:02
uzmi me kad hoćeš ti
barem mene možeš uvijek imati
hajde dođi da se sırse napije
a reci šta će meni život bez tebe

čarobnjak
23-04-08, 00:26
Prosla si kroz moj zivot,kao krava kroz kukuruz... :D:D:xp1700::bigsmile:
Malo da se salimo a ? :D
Vako kaze Dzuro Legenda :D
NOT:Yanlışlıkla sakın birine söylemeyin... :D

jaska
23-04-08, 00:38
merak ettım ne demek semır ????

čarobnjak
23-04-08, 00:44
merak ettım ne demek semır ????

İnek mısır tarlasından geçerya sende benim hayatımdan öyle geçtin demek . :D:D
Bunu çıktığım kıza söylesem hemen bırakır beni. NOT:ÇIKTIĞIM YOK BOŞTAYIM :D:D
Maksat muhabbet.

jaska
23-04-08, 00:49
e soleme zaten :)
ama ben gorumcesı olarak hemen bı copy paste yapabılırım ona gore :p

jedihnica
23-04-08, 19:50
Zatvori za mnom prozor
gde si me cekala
ne idi stazom cveca
gde si me sretala

Okreni jastuk ljubavi
tvoje su noci duge
obrisi suze i spavaj
na jastuku tuge

Ugasi za mnom svetla
dugo su gorela
poneti nista necu
sve si mi uzela

Ne bacaj za mnom kletvu
nisi ti volela
ljubav je tvoja strasna
al me je bolela

Seki Turkoviç

jedihnica
23-04-08, 19:51
Jos me boli jedina
Tu na mojim grudima
Gdje si glavu skrivala.

Neki stari razlozi
Sad su tako nevazni,
Sad su tako daleki.

Ne mogu ti nista osim srca dati,
Osim svoje ljubavi.
Ne mogu ti nista osim srca dati,
Uzmi ili ostavi.

Svaka moja mudra rijec,
Razum, svetinja i bol,
Padaju na pragu tvom.

Preslab da te zadrzim
Prejak da ti oprostim
Moracu da prezivim.

jedihnica
23-04-08, 19:52
Kad Zamirisu Jorgovani

koliko sam puta umro a ti me ozivjela
koliki sam pijanac bio a ti me otrijeznila
kakve su vatre gorjele a ti ih gasila
na kakvom sam bio dnu a ti si me spasila

poslije tebe je ostala dusa gola k'o pustinja
poslije tebe mi ljubav dodje kao sirotinja
ima noci kada tugu tocim mjesto vina
al' nema dana kol'ko je na srcu rana

lako ces ti bez mene
al' kako cu ja bez tebe
kad dodju teski dani, kad odu svi jarani
kad zamirisu jorgovani
kad zamirisu jorgovani

poslije tebe je ostala dusa gola k'o pustinja
poslije tebe mi ljubav dodje kao sirotinja
ima noci kada tugu tocim mjesto vina
al' nema dana kol'ko je na srcu rana

lako ces ti bez mene
al' kako cu ja bez tebe
kad zamirisu jorgovani
kad zamirisu jorgovani

türkçesi

kaç defa öldüm ama sen beni tekrar hayata döndürdün
nasıl sarhoştum ama sen beni ayılttın
ne ateşler yanardı ama sen söndürdün
ne hallere düşmüştüm ki sen beni kurtardın

senden sonra canım çöl gibi çıplak kaldı
senden sonra aşk yoksulluk gibi geliyor
öyle geceler var ki şarap yerine keder dolduruyorum
ama kalbimde ki yaralar kadar günler yok

kolayca yapabileceksin sen bensiz
ya ben nasil yapacagim sensiz
zor gunler gelince, butun yaranlar(dostlar) gidince
erguvanlar kokmaya başlayinca
zor gunler gelince, butun yaranlar(dostlar) gidince
erguvanlar kokmaya ba$layinca

jedihnica
23-04-08, 19:52
Zajdi Zajdi JAsno Sonce...

Zajdi zajdi jasno sonce
Zajdi pomrachi se.
İ ti jasna le mesechino
Begaj udavi se.

Crni goro, crni sestro,
Dvajca da crnime.
Ti za tvojte lisja le goro
Ja za mojta mladost.

Tvojta lisja goro sestro,
Pa ke se povratat.
Mojta mladost goro le sestro
Nema da se vrati.

*Türkçesi:

"Bat artık parlayan güneş"

Bat artık parlayan güneş
Karanlığa karış
Ve sen de ayışığı
Sen de kaybol

Keder ormanı, benim üzgün kardeşim
Gel birlikte üzülelim;
Sen yapraklarına
Ben gençliğime

Senin yaprakların, kardeşim
Geri gelecektir yine
Fakat benim gençliğim, kardeşim
Bir daha geri gelmeyecek...

jedihnica
23-04-08, 19:53
bir dino merlin sarkısı.
SVE JE LAZ

ti budi daleko, ti samo budi daleko
zelena rijeko davnih momackih snova
ja sam se zarek'o, ja sam se davno zarek'o
da u moj zivot nikad nece useliti nova

sve je laz osim smrti

ja nisam bio tu
te noci kad su, kazu, je vidjeli s njim
ja nisam bio tu, ne, ja nisam bio tu
al' znam da lazu sve i ne vjerujem im

moje su ruke, moje je sve
cvalo i listalo zbog nje
moje su oci umorne
sjale i blistale zbog nje

sve je laz osim smrti

Tercümesi

sen uzak dur,sen hep uzak dur
yeşil nehrim, gençlik düşüm
ben yemin ettim, çoktan yemin ettim
hayatıma başka hiç kimseyi kabul etmedim

hepsi yalan, hem de kuyruklu yalan!
Etrafımda Dönüyor
Hepsi yalan, basit yalan
ölümden başkası yalan (tanıdık gel di mi acep )

ben orda değildim
gerçekten değildim
o gece başkasıyla onu gördüler
ben orda değildim
gerçekten değildim
ama biliyoırum
yalan söylediler

ellerim herşeyim
onun için yaşıyordu
yorgun gözlerim
onun için parlıyordu

hepsi yalan, hem de kuyruklu yalan!
Etrafımda Dönüyor
Hepsi yalan, basit yalan
ölümden başkası yalan

jedihnica
23-04-08, 19:53
ne znam sto da radim sa sobom
na sto misli da bacim
eto stvaram polako pjesmu o tebi
gledam tvoje tijelo
ludujem za njim
i ponavljam u sebi samo jedno

poljubi me
pa mi prste u kosu uvuci
i zagrli me
poljubi me
pa se privij tik uz mene i zapjevaj
ako znas
bilo sto

zelim da se stisnem uz tebe
da te milujem
da ti sapucem na uho bisere
da pricam o slobodi
da se glupiram
da ti kazem oh ti ludo jedna

poljubi me
pa mi prste u kosu uvuci
i zagrli me
poljubi me
pa se privij tik uz mene i zapjevaj
ako znas
bilo sto

jedihnica
23-04-08, 19:54
U srcu mome sada nemir vlada
sve svoje samoce ljubavi sam dao
a nekad tako srecan sam bio
sve sto sam zelio sa njom sam imao

Ref. 2x
Jednom sam i ja volio
imao dragu i topli dom
na mome putu cvale su ruze
najljepse tada bjese sa njom

Bez tebe je nocas prazno srce moje
i nema u njemu ljubavi ni zara
u tisini sobe slusam srce svoje
sto samo sa sobom nocas razgovara

Ref. 2x

Opada vec lisce u srcu je hladno
prodje nasa ljubav osta uspomena
osjecam da nocas ti mi neces doci
ko zna gdje si sada ti voljena zeno

jedihnica
23-04-08, 19:55
Nocas mi srce pati

Sta ce mi zivot bez tebe dragi
kad drugu ljubav
ne zelim da imam
Sanjam te sanjam
skoro svake noci
samo si ti u srcu mom

REF:
Nocas mi srce pati
nocas me dusa boli
Tesko je kad se voli
kad ostanes sam

Jesen je tuzna vec odavno dosla
uzalud cekam uzalud se nadam
O majko moja koliko ga volim
samo je on u srcu mom

jedihnica
23-04-08, 19:55
Sinan Sakic

Ne trazi je sine

Pokajah se, podjoh da je vidim
sa namerom za pocetak novi
tad mi njena stara majka rece
ja te molim, vise je ne zovi

Ne trazi je sine, rece majka njena
ne diraj u njenu zapocetu srecu
jer ona je sine, nocas isprosena
ne donosi jesen njenom prolecu

Sa prozora gledala me ona
i rukama skrivala je lice
svatila je valjda istog trena
da je greskom dala drugom srce

Okrenuh se, podjoh svojoj kuci
svestan da sam igru izgubio
da ostajem bez voljenog bica
s kim sam svoje snove snio

jedihnica
23-04-08, 19:56
Trebas mi
Pogledaj kako drhtim
kada gledam te
i kao da si poslednja
na svetu ne dam te

Pogledaj moje oci
sve ti govore
kada te nema
uvek pomislim na najgore

I telo grci se
i ruke znoje se
a u stvari znam
da volis me

Pogledaj kako drhtim
kada gledam te
i kao da si poslednja
na svetu ne dam te

I telo grci se
i ruke znoje se
a ustvari znam
da volis me

Ref. 2x
Trebas mi, trebas mi
ni sunce zemlji kao ti meni, meni
i hajde, dodji, pa me uveri, uveri
da sumnje ne bude u meni
( trebas mi, trebas mi )

Zamisli kako mi je
kad se probudim
kako mi srce lupa
kad na tebe pomislim

I sumnja javi se
sa srcem bori se
a ustvari znam
da volis me

SaKaRYaLi
23-04-08, 20:35
"sayende unutulmayıda ögrendik"
"bir tek hayallerim kalmıstı onu da sen caldın"
bu iki cümleyi nasıl diyebilirim cevirirseniz sevinirim :):)

darija
23-04-08, 21:20
...
Zeljo moja, tugo moja
jos sam tvoja, jos si moj
sve, sve me boli od tebe
zeljo moja, tugo moja
...
:( :sad: :(

dacca
23-04-08, 21:33
hocu na tvoje rame
da naslonim glavu
za tvojom crnom kosom
da pomjesam plavu..............

čarobnjak
23-04-08, 21:53
"sayende unutulmayıda ögrendik"
bu iki cümleyi nasıl diyebilirim cevirirseniz sevinirim :):)

''sayende unutulmayıda ögrendik''
Zbog tebe smo naucili i da se zaboravljamo

samo su mi sne ostale i to si ti ukrala...

Çevirim kaba taslak'tır daha doğru çevirisi olabilir.
Hvala lepo :)

jaska
23-04-08, 21:55
hocu na tvoje rame
da naslonim glavu
za tvojom crnom kosom
da pomjesam plavu..............

daccaaaa ben sabahtan berı bu sarkıyı arıyorum ya varsa atarmısın ???????

darija
23-04-08, 22:06
eI7O5ZIvHiE

Bujur jaska :) Sejo Boy- Hocu na tvoje rame..

Ekonina
23-04-08, 23:43
ReĆi Malo Sasvim Je Dosta,
UČinit Malo.....Šta Me KoŠta?

Kad Ruku Ti PruŽim A Tvoj Osmijeh Zablista,
UČinih Malo Al Sasvim Dosta.

Tvoj Pogled Žarki Kad Me Prati,
RijeČit Je Jer RijeČi Ne Trati.

Sve Pjesme Ljubavne Bile Bi Tek Tlapnja,
A Bez Tvoga Dodira Bile Bi Tiha Patnja.

I Kad ObasjaŠ Moj Dan I IspuniŠ Moju NoĆ
RijeČi Su SuviŠne, One Nemaju Tu MoĆ.

I Dok Odlazimo Zagrljeni U SreĆi
Iza Nas Ostaju Tragovi Ljubavnih RijeČi.

ThaNdeRBlaCk
24-04-08, 07:42
Ti me pitas koga volim. Evo da ti odgovorim. Brzo citaj velika slova. Evo tebi odgovora!
Samo ko voli zna kako boli i kako je tesko ljubav naci. Samo ko pati, moze da svati, da ljubav sve u zivotu znaci!!
Voleti je lepo, voleti je lako, ali voleti kao ja ne moze svako... koliko te volim, to se tesko pise, jer svaki trenutak ja te volim vise!
Kad vidis curicu, jos lepsu od mene, poljubac joj daj al se seti mene
U ljubavi nemam srece koga volim taj me nece, ko me voli ja ga necu eto kakvu imam srecu
Sta mi vredi da te gledam ja bih da te nikom nedam, al me tvoje srce nece sta mi vredi nemam srece!

crevena_ruza
25-04-08, 08:12
arkadaşlar rica etsem bu guzel sozlerin turkcesiini de yazarmınız bu soz cukler sayesinde bilmedigim kelimeleri ogreniyorum lutfen turkcelerinide yazalim:(

cuka
15-05-08, 22:57
Volilabi date ne volim .
Da za volim opet ludo treba dase desi cudo .

Ekonina
22-05-08, 17:43
- U mome vrtu ruza si jedina.

-U noci toj dok lampa gori, lagano muzika razlama srce. Oci su pune jada i boli, a ludo srce samo tebe voli!

-Volim oci plave sto su meni ljubav dale, volim tvoja oka dva sto u njima ljubav sja!

-Vrijeme je predugo za one koji cekaju, a prekratko za one koji vole!!!

-Zasto pada kisa, zasto sunce sja, zasto gledas drugog, kad te volim ja!

-Zbog jedne gluposti smo se rastali!!! Neka se dogodi jos neka glupost, pa da ponovo budemo zajedno.

-Sto da ti kazem, sto da ti pisem, kad te volim koliko i disem.

?merovi
22-05-08, 17:47
mala moja holi holi,da ti kazem ko te voli

?merovi
26-05-08, 09:03
Mala moja hekni hekni,sjecas li se sta smo rekli..

aslanovic
11-10-08, 17:24
son sozlerin turkcelerini de yazar mısınız.

luka agovic
11-10-08, 17:29
koliki sam pijanac bio a ti me otrijeznila
(nasıl sarhoştum ama sen beni ayılttın)

hajredinovka
02-12-08, 17:58
Ako je grijeh sto te volim neka mi se to nikada ne oprosti
==
Seni sevmem günahsa hiç bir zaman bu günahım affedilmesin................

hajredinovka
02-12-08, 18:00
Ako je ljubav droga, onda sam ja najveci narkoman!
=Aşk bir uyuşturucuysa o zaman ben en büyük içiciyim......

hajredinovka
04-12-08, 11:25
UMRIJET’ ĆU DUŠO AKO SI NJEGOVA, UMRIJET’ ĆU DUŠO NA TVOJIM RUKAMA ....:vanadium:

sakic
04-12-08, 11:41
Kako mi nedostajes, samo ruku da mi das, kako mi nedostajes da li znas???

Koliko u satu ima minuta, toliko te zelim poljubiti puta

hajredinovka
07-12-08, 12:50
Ợﻢpєŧ √ΘŁîผ,,,,,Ợﻢpєŧ šяče..Lupa...

,.,.Lanє mojє,,.Ja T€ß€ Vol!m, VoLİm kO ßoGa..

Citam knjigu, a oci mi suze, mislim na tebe, sto mi srce uze!!!!!!!!!!.....ti si moja kovna.....

hajredinovka
09-12-08, 15:18
pitaju me za tebe,a ja cutim
na kojem boku spavas, pomislim==sni bna soruorlar
ve bn susuyorum
hngi kıyıda uyuduğunu dşünüyorum

webbee
10-12-08, 13:11
Volim te ko onaj kebab iz Mutvaka!!

hajredinovka
10-12-08, 19:53
kad sam njega zavolela ja sam suza izabrala:pleure::pleure:

luka agovic
10-12-08, 23:45
Benim için içten aşk sözleri budur;

Oj mala moja, joj mala moja
papricice ljuta, papricice ljuta
oj kad te liznem, joj kad te gricnem

Bunları çevirmeyeceğim anlayan anlar artık:xp1700:

opet neko da me pita ja isto reci cu
opet neko da mi kaze isto odgovoricu
prevaricu lako usne ali srce kako cu
prob´o sam da ljubim druge al´ u srcu ljubim nju

nextime
21-01-09, 23:05
İlk önce merhaba yeni konu açmak istedim ama boşnakça olduğu için bulamadım.Biraz saçma gelebilir ama internetten bir sırp kıza aşık oldum başta unuturum dedim ama ben çok kötü vuruldum. Bosna-hersek'te ve sarejevo kentinde yaşıyormuş. Hiç bir şekilde paradır,puldur talep etmedi. Sadece sorunun beni tanımadığı ve kendisinin sırp olduğunu ve ondan nefret ettiğimi söyledi. Bende bunun aksini söyledim. En kısa zamanda oraya gitmek istiyorum. Sadece biraz bilgiye ihtiyacım var söylediğine göre sırplar,boşnaklar ve hırvatlar ayrı semtlerde yaşıyorlarmış. Başka bir arkadaşım gitmememi söyledi hayati tehlikeden dolayı. Sizce ne yapmam gerekir? Uçak biletini gönderip onu buraya davet etsem. Biliyorum sırp ama aşk ferman dinlemiyor. Edindiğim bilgilere göre çok zor ve inatlarmış ama severlerse sonuna kadar sadık ve kıskanç olurlarmış bunlar doğrumu? Lütfen yardım edin, çok çaresiz kaldım. :(

SeLmaa
21-01-09, 23:27
yaa türkçelerinide yazsanız ne güzel olucak.. :)

SeLmaa
21-01-09, 23:34
ya boşnakça şarkıları nereden indirebilirim acaba ? :/

sinovisandzak
24-01-09, 04:53
ya boşnakça şarkıları nereden indirebilirim acaba ? :/

Forumda Muzik Bölümü Bulunmaktadır Güzel Albumler çıktıkça paylaşılıyor.Bir isteğiniz olursa'da bulamadagınız parçalar kısmına yazın yardımcı oluruz..

http://www.bosnasancak.net/forum/forumdisplay.php?f=20 (http://www.bosnasancak.net/forum/showthread.php?p=328972#post328972)

wlda
27-01-09, 11:46
ısto tako.brate
volime malo ali zauvjek
bu ıkısının ne anlma geldını merak edıorum bırı bana soyleyebılrımı arkadaslarm

aykutFB
27-01-09, 11:47
ısto tako.brate
volime malo ali zauvjek
bu ıkısının ne anlma geldını merak edıorum bırı bana soyleyebılrımı arkadaslarm

Aynen öyle kardeşim
Beni biraz sev ama ömür boyu sev.

wlda
27-01-09, 11:58
pekı ıkısıde aynı anlamamı gelıo bunların yoksa farklılık wrmı

wlda
27-01-09, 12:05
bırı bna acele cwp werebılırmıııı:S
ısto tako.brate ve
volime malo ali zauvjek
aynı anlamdamı

aykutFB
27-01-09, 12:07
hayır değil.Türkçe anlamlaından anlaşılacağı üzere...

wlda
27-01-09, 12:47
farklıysa ozaman ıkısınıde ogrenebılrmıyım ben ıkı sorup bı cewap alınca aynı sandım:S

aykutFB
27-01-09, 12:50
Ya bak canım kardeşim
Birinci cümlenin anlamı:Aynen öyle kardeşim
İkinci cümlenin anlamı:Beni biraz sev ama ömür boyu sev

anlaşıldımı??

zelena_
02-03-09, 14:14
bi sözde benden...

Kad te vidim ljepsimi je dan(seni gördüğümde günüm güzelleşir)
Kad te sanjam sladjimi je san(rüyama girdiğinde rüyam tatlılaşır)
Kad se budim mirisumi jutra (senle uyandığımda sabahım<güzel>kokar)
Kad sam s'tobom ne mislim za sutra (seninle olduğum zaman yarını düşünmem)

zelena_
02-03-09, 15:00
VoLiM Te Ka Ocİ U gLaVu...

sirtsemoye
10-03-09, 07:21
bi sözde benden...

Kad te vidim ljepsimi je dan(seni gördüğümde günüm güzelleşir)
Kad te sanjam sladjimi je san(rüyama girdiğinde rüyam tatlılaşır)
Kad se budim mirisumi jutra (senle uyandığımda sabahım<güzel>kokar)
(seninle olduğum zaman yarını düşünmem)

çok güzelmiş özellikle Kad sam s'tobom ne mislim za sutra

Asim Agovicc
22-03-09, 20:12
Disem za tebe nikad neces znati to daljina nas dijeli sanjam i lutam nigdje nisam stigao kradem od noci dio puta...

aykutFB
24-03-09, 16:10
Ja nikada u zivotu pijanac nisam bio al' opila me tvoja ljepota k'o vino da sam pio..

borostican_duygu
10-04-09, 16:02
. . . Jer Ja İmam Samo Tebe . . .

?atovi
10-04-09, 16:44
stacemı sad lujbav nısamtı ja zato stome nısı volela kadje trebalo

borostican_duygu
20-04-09, 10:21
Volim Osmijeh Tvojj Jivotmojum :)

mojnesretni
23-04-09, 18:26
Nemam sudbinu ljudi u mom srcu da je bio otvoren za (kaderimde olmayacaklarla oldum,kalbimde olmayacaklara yer açtım)

meki74
23-04-09, 18:38
İ zmja var bir sırce da haye-yılanın da bir yüreği vardır sevmek için

Yukarıdaki cümleyi İsmail Gümüş'ün Deli Balkan Yeli adlı kitabında Agan Aga'ya Hiç Sevdalandın mı?Yavuklun oldu mu?sorusuna verilen cevap olarak okudum.Çok hoşuma gitti.Paylaşmak istedim.

dilo
28-05-09, 20:57
Slm mrb bu sözler çok güzel ben türkiyedeyim ve aşkim şu an novi pazarda ona çok güzel bi jest yapmammda yardimci oldu bu aşk sözleri herkese tşk

dilo
28-05-09, 21:06
Başka sözler var mi ya

k??ra
15-06-09, 07:58
Yaa bana yardımcı olursanız çokkk mutlu olurum.. şu yazacağım sözün boşnakçasını yazabilirmisniz "sonsuza kadar hep sen olacaksın..."?? bilen varsa lütfen yazsın