Orijinalini görmek için tıklayınız : münire ablamıza sorular
Evet arkadaşlar, buradan Münire ablamız hakkında merak ettiğimiz soruları soralım.İnşallah Münire ablamızda bizleri kırmayıp sorduğumuz sorulara elinden geldiğince cevap verir.
Benim merak ettiğim konu Sırpların eline nasıl düştünüz?Ne kadar zaman esir altında kaldınız? Ve sizlere nasıl davrandılar?Nerede kaldınız? Bir de duyduğuma göre ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum ama Çetnikler savaşta öldürülen Boşnakların yüzük ve serçe parmaklarını kestikleri doğru mudur?
esir kaldiği günleri bir kitabinda yazdi.Ben de okudum.
ozgurhadzic
26-04-07, 18:44
Hangı kıtab acaba bu suan bı kıtap yazıyor onuda beklıyoruz zaten..
;) :)
SORUN BAKALIM
Biz yıllarca sorgulayıp durduk. Şimdi sıra sizde. Büyük bir memnuniyetle cevaplarım. Soru sormak bilgilenmenin ilk aşamasıdır.
Şimdi gelelim ilk soruya: Çetniklere esir düşmem konusu.
Orta Bosna'daki çalışmalarımı bitirmiş Saraybosna'ya dönüyordum. Beraberimde A.A. temsilcisi Ali Koçak isimli meslektaşım vardı. Aslında orta Bosna'ya gelmesi için onu gaza getiren bendim. Tanıdıklarım arasında bilinen bir cümlemle "Zıplayalım" diyerek onu da yanımda götürmüştüm. İlk hedefim Vozuca'yı gözlemlemekti. Rahmetli Alija İzetbegoviç'in çetniklerin bel kemiği dediği Vozuca barut kokuları altındaydı. Çetniklerden arındırılımıştı. Aslında bu geziyle ilgili analatımlarımı ilk kitabımda yapmıştım. Ama o ilk kitapta olmayan pek çok detayı sizlerle paylaşacağım.
Çok kısa olarak anlatacağım. Çalışmalar bitmiş, Igman dağından Saraybosna havaalanına doğru yönelmiştik. Vakit mavi hattın açık olduğu vakitti. Havaalanı öncesi, birleşmiş milletler fransız barış gücü askerlerinin kontrol noktasından geçtik. SFOR basın kartlarımızı gösterdik. gazeteci olarak zaten dolaşım hakkımız vardı. Hava alacakaranlıktı. Fransızın bekletmesiyle hava iyice karardı. Derken sağ ve solumuzda yer alan çelik zırhlı araçlarına binen fransız askerler kendilerini takip etmemizi emrettiler. Ettik... Yapacak başka bir şey yoktu. Kısa bir mesafe sonrası çetniklerin elindeydik. Ilıca polis karakolu, Pale sorgulamaları sonunda yine havaalanı yakınlarında Kula hapishanesinin hücresine konulduk. İlk sorgulamalarda boşnakça bildiğimin farkında değillerdi. Türk anama küfür edip duruyor, tartaklıyor ve kısa saçlarımı arkadan çekerek, bellerindeki kasaturayı boğazımda gezdiriyorlardı. O sırada içlerinde biri fransızlar bize iyi çalışıyor demişti....
Diğer soru.
Sadece parmakları kesseler iyi. Pale'deki sorgulanmam sırasında, "seni osmanlı gaytanıyla asacağız...Bir daha bizden söz eden yazılar yazarsan parmaklarını keseceğiz" demişlerdi.
Bundan böyle sadece kitaplar dolusu yaşadıklarımı yazma kararımı bu nedenle aldım.
Ayrıca "unutma "demişlerdi. "Türkiye'ye dönsen bile bizim her yerde adamlarımız, her yerde bilgi ağlarımız var. Seni buluruz"
Bu tehditler beni gerçekleri yazmak adına daha bir gayrete getirdi.
Onlar hem parmakları, hem kulakları kesiyorlardı. Müslümanlara ait köylerde buldukları inekleri koyunları öldürüyor üzerlerine haç işareti çiziyorlardı. Bunların fotoğraflarını görenleriniz vardır.
Neyse bu konular kan ve vahşet dolu anlatımlardır. Çok fazla değinmeyeceğim. Ölenlerimize Allahtan rahmet , bizim de kalemimize kuvvet diliyorum.
EVET ARKADAŞLAR BURADAN MÜNİRE ABLAMIZ HAKKINDA MERAK ETTİĞİMİZ SORULARI SORALIM İNŞALLAH MÜNİRE ABLAMIZDA BİZLERİ KIRMAYAYIP SORDUĞUMUZ SORULAR ELİNDEN GELDİĞİNCE CEVAP VERİR
BENİM MERAK ETTİĞİM KONU SIRPLARIN ELİNE NASİL DÜŞTÜNÜZ NE KADAR ZAMAN ESİR ALTINDA KALDINIZ VE SİZLERE NASIL DAVRANDILAR NERDE KALDINIZ. BİDE DUYDUĞUMA GÖRE NE KADAR DOĞRU NE KADAR YALNIŞ BİLMİYORUM AMA CETNİKLER SAVAŞTA ÖLDÜRÜLEN BOŞNAKLARIN YÜZÜK VE SERÇE PARMAKLARINI KESTİKLERİ DOĞRUMU ?
[
"Bosna'da Savaş, Yüreğimde Kan Gülleri" yayınevinde. Mayıs başlarında yayınlacağını söylediler. Hep birlikte kitabımızı bekliyoruz.
QUOTE=ozgurhadzic;127210]Hangı kıtab acaba bu suan bı kıtap yazıyor onuda beklıyoruz zaten..[/QUOTE]
munire abla istedikleri kadar adamları olsun sen bizim ablamızsın ortalığı ayağa kaldırırız..
munire abla bende şunu merak ediyorum öyle bi ortamda gezetecilik yapmak nasıl bir dugu??ne biliyim kanlar vahşet ve siz bunun ortasındasınız bence bu bi bayan için çok zor bi görev biraz bundan bahsedermisiniz bize???
Hido'cuğum tabii ki hiç te kolay değil. Her şeyden önce insanız. Kimi anlarda gazeteciliği tamamen unutup sadece o ana yoğunlaşıyordum. Bir kez anlatmıştım. Markale katliamı sırasında olay yerindeydim. İnsanlar etrafa dağılan yaralıları, ölüleri hastahaneye yetiştirmek için topluyor, kamyonlara taksilere doluşturuyordu.
O anda gazetecilik yapmak aklımın ucundan bile geçemezdi. Artık ben de o insanlardan biriydim. Kanlar içinde yatan bir genç kıza uzandım. Koltuk altlarından tutarak, ilk araca doğru çekmeye başladım. Kızın beyni pantolonlarıma aktı...
Böyleydi işte...
Allah rahmet eylesin....
Bu satırları yazarken dahi boğazım kurudu.
QUOTE=hidayet;127866]munire abla bende şunu merak ediyorum öyle bi ortamda gezetecilik yapmak nasıl bir dugu??ne biliyim kanlar vahşet ve siz bunun ortasındasınız bence bu bi bayan için çok zor bi görev biraz bundan bahsedermisiniz bize???[/QUOTE]
Kitap ne oldu Münire Abla?????
Kitabımız matbaada.. O anı yaşamanın beklentisi içindeyim.
Munire aßLa bi Soru Da ßenden bunlar nasıl ınsandır ?kucuk cocuklara anneleri nasıl oldurebıldıler gerçekten aklım almıor?ve senın geçırdıgın o zor gunLer nasıl gecırebıldın nasıl dayanabıldın ?
Adafelc... Yapılan bu vahşetleri hangimizin aklı alıyor ki. İnanılmaz dediklerimizle yüzyüzeydik. Hayretle açılmış gözlerimizin önünde yaşanan gerçekleri izlemek hiç kolay değildi. Onun da ötesi bu katliamların yaşandığı yıllarda dünyanın sadece seyirci kalması daha da inanılmaz geliyordu. En güçlü silahlarla saldırılan Bosna'ya silah ambargosu uygulanmasına aklımız ermiyordu. Uçaklardan atılan gıda malzemelerinin ve ilaçların tarihi geçmiş olmasına şaşırıyorduk. Nelere şaşırmadık ki... Nelere ölmedik ki... Ya bugün bugün daha bir hayretler içindeyim. Neler oluyor diye sorgulayıp duruyorum yaşananları. Savaşların olmadığı Bosna'da bir şeyler bitiyor. Bir şeyleri yitiriyoruz. Sonra buralara göz gezdiriyorum. Ve koskocaman "hiç"lerle tökezleyip duruyorum.
Tüm benliğimi saran "unutmayacağım " inancıma asla gölge düşürmeden, yanındayım Bosnam-Sancağım-Kosovam diyorum.
Gerçekten cok ıyı dayanabılmışsın syn MUnire aßLa orda yaşananlara karşı evt kımsenın kafası almıyor gerçekten insanın tuyleri urperiyor boyle şeyleri okudugu zaman.
bahaddingeylani
07-01-09, 19:39
selam münire abla kitabınızı şu anda okuyorum kendim boşnak değilim fakat kendimi boşnak gibi hissediyorum...avrupadaki kerbela ...orda yaşananlar,yaşatılar için uygun kelime bulmakta güçlük çekiyorum bu savaşla ilgili kitapları okurken,görüntüleri izlerken bunların gerçek olmadığını inanmak istiyorum içimde öfke ve merhamet hislerini bir arada yaşıyorum bosnalılar bizim kardeşlerimiz ben türk gazeticiyim deyip herhangi bir eve girmek ve savaş zamanı bunun hissi çok mükemmel bir şey olsa gerek bu duyguyu yaşamak isterdim...katliamlardan bahsetmek istemiyorum şimdilik ...şu anda kendi çapında bir seminer hazırlamak istiyorum bu yüzden ciddi bir okuma ve materyal toplama sürecine girdim fakat bu işin nasıl ve ne şekilde olucağına dair fikir almak yada daha farklı bir biçimde yararlı olmak istiyorum bu 16.01.2009 itibariyle tatilim başlıyor istanbula dönücem şu anda izmirdeyim seminer için olmasa bile sizinle tanışmak tecrübelerinizi dinlemek bir kaç soru sormak benim için büyük bir onur olur mail adresim erenyesilyurt1990@gmail.com eğer bu adrese geri dönerseniz çok sevinirim dönmezsiniz canınız sağolsun selam ve dua ile...
bahaddingeylani
07-04-09, 00:23
münire abla resim sergisinden beri görüşemiyoruz nerelerdesiniz?
Buradayım. Senin de ziyaret ettiğin ilk sergimden sonra, ikincisi ardından da yani dünden itibaren üçüncü sergimi açtım. 11 temmuz için başladığım projem de devam ediyor. (Tuallerde unutturmama savaşı)
Sevgilerimle
ßy_Cuceviç
07-04-09, 09:39
Buradayım. Senin de ziyaret ettiğin ilk sergimden sonra, ikincisi ardından da yani dünden itibaren üçüncü sergimi açtım. 11 temmuz için başladığım projem de devam ediyor. (Tuallerde unutturmama savaşı)
Sevgilerimle
11 Temmuz'da Düzenliyeceğin Sergi hakkında Bilgi verebilirmisin Ablacım
Sergilerin oluyor Haberimiz olmuyor ablacım :(
Neyseki 11 Temmuzdaki Sergine Gelmek istiyorum Şahsım adına BSN Ailesi olarak ta Ziyaret etmek İsteriz Ablamızı ve Sergisini
11 Temmuz'da Düzenliyeceğin Sergi hakkında Bilgi verebilirmisin Ablacım
Sergilerin oluyor Haberimiz olmuyor ablacım :(
Neyseki 11 Temmuzdaki Sergine Gelmek istiyorum Şahsım adına BSN Ailesi olarak ta Ziyaret etmek İsteriz Ablamızı ve Sergisini
Sevgili cuceviç
İlgin için teşekkür ederim. Şu sıralar, Srebrenica soykırımını yağlı boya tablolarıma yansıtarak "unutturmama" çalışmaları içerisindeyim.
tablolarımı 11 temmuz yani Srebrenica soykırımını anma gününe yetiştirmek ve sergilemek istiyorum. Sergi yerim henüz belli değil. Nerede açacağımı bilemiyorum.
Ziyarete gelince; :) buyurun gelin. Sergi dışında da sizleri görmek mutluluk verir. Evimin kapısı ardına kadar açık.
ßy_Cuceviç
07-04-09, 14:39
Sevgili cuceviç
İlgin için teşekkür ederim. Şu sıralar, Srebrenica soykırımını yağlı boya tablolarıma yansıtarak "unutturmama" çalışmaları içerisindeyim.
tablolarımı 11 temmuz yani Srebrenica soykırımını anma gününe yetiştirmek ve sergilemek istiyorum. Sergi yerim henüz belli değil. Nerede açacağımı bilemiyorum.
Ziyarete gelince; :) buyurun gelin. Sergi dışında da sizleri görmek mutluluk verir. Evimin kapısı ardına kadar açık.
Sağolasın Çok Değerli Munire Ablam
Sergi Konusunda Yardımcı olmak İsterim Herzaman ve Her yerde
MUJO TEMİNOVİC
08-04-09, 14:41
Bosna Savaşı Belgeseli 6 bölümlük röportajınızı izlemiştim Youtube'de çok etkilendim anlattıklarınız karşısında...Kaç tane kitap yazdınız ve şuanda yazdığınız kitapları nereden temin edebilirim....Serginize de kısmetse inşallah geleceğim:):):) Sizin gibi bir insanın varlığı biz Boşnakları çok mutlu ediyor...ALLAHaimanet :):):)
Sen_ve_Ben
08-04-09, 15:44
Münire ablaya bir soykirima isik tutmaya calismasindan ötürü tesekkür ederim.
Not: Yasinizi bilmiyorum. Herkes "Abla" dedigi icin ben de ayni hitap tarzini kullandim.
Sevgiyle.
Bosna Savaşı Belgeseli 6 bölümlük röportajınızı izlemiştim Youtube'de çok etkilendim anlattıklarınız karşısında...Kaç tane kitap yazdınız ve şuanda yazdığınız kitapları nereden temin edebilirim....Serginize de kısmetse inşallah geleceğim:):):) Sizin gibi bir insanın varlığı biz Boşnakları çok mutlu ediyor...ALLAHaimanet :):):)
Karanlıkta Konuşmalar (İmge yayınevi) 1995
Bosna'da Savaş, Yüreğimde Kan Gülleri (Geçen yıl) 3F yayınevi
Srebrenica'nın Öyküsü -İsnam Taljic- (Türkçeye çeviri) Mavi Ağaç yayınları
Ben de sizin gibi Bosna'ya, Sancağa, Karadağ'a, Kosova'ya v.s. yani atalarının doğduğu yerlere duyarlı insanların varlığından mutlu oluyorum.
Saygı ve sevgilerimle
Allahimanet i selam ukucanima
MUJO TEMİNOVİC
11-04-09, 07:23
Munire Abla...Beyazıt sahaflar çarşısında bütün kitapçıları dolaştım...Yayınevinin kitaplarını satan dükkanı buldum.Fakat kitaplar yoktu :(:(:( Senden ricam bana bir kitapçı ismi veya açık adres Mujo şuraya git orada bulabilirsin diyebileceğin bir yer var mı? Nereden temin edebilirim kitapları...Şimdiden teşekkürler :):):)
Munire Abla...Beyazıt sahaflar çarşısında bütün kitapçıları dolaştım...Yayınevinin kitaplarını satan dükkanı buldum.Fakat kitaplar yoktu :(:(:( Senden ricam bana bir kitapçı ismi veya açık adres Mujo şuraya git orada bulabilirsin diyebileceğin bir yer var mı? Nereden temin edebilirim kitapları...Şimdiden teşekkürler :):):)
Sevgili Mujo,
Maalesef yayınevi konusunda oldukça sıkıntılar yaşadım. Senin gibi pek çok kişi kitabı bulamadı. İstersen aşağıdaki telefon numarasından kendilerine ulaşıp bilgi iste.
Ayrıca Bayrampaşa derneğine de sor. Sanırım dernekte Bosna'da savaş Yüreğimde Kan Gülleri isimli kitap mevcuttur.
Saygı-sevgiler
Yayınevinin mail adresi: 3f@3fyayinevi.com
Yayınevinin telefon numarası:
0 212 526 30 66 TELEFON
bahaddingeylani
13-04-09, 09:45
münire abla bir hikaye yazdım kendi çapımda eğer beğenirseniz size ithaf etmek istiyorum... http://bahaddingeylani.blogcu.com/ bu linke tıklayarak okuyabilirsiniz.... hikayenin ismi kelebek ve sniper...
bahaddingeylani
13-04-09, 09:56
okula gidicem birazdan düşünceleriniz merak ediyorum dün bir anda aklıma geldi böyle bir hikaye yazmak yazdım ve size ithaf etmek istiyorum selamlar....
okula gidicem birazdan düşünceleriniz merak ediyorum dün bir anda aklıma geldi böyle bir hikaye yazmak yazdım ve size ithaf etmek istiyorum selamlar....
Canım yaa. Çok duygulandım. Teşekkür ederim. Yüreğine sağlık.
Sen_ve_Ben
13-04-09, 23:35
münire abla bir hikaye yazdım kendi çapımda eğer beğenirseniz size ithaf etmek istiyorum... http://bahaddingeylani.blogcu.com/ bu linke tıklayarak okuyabilirsiniz.... hikayenin ismi kelebek ve sniper...
Bastan sona kadar okudum. Cok büyük bir yüregin varmis kardesim.
Emegine ve yüregine saglik.
Tesekkürler.
bahaddingeylani
14-04-09, 20:34
münire abla aslında bosna savaşı sniperlarla kelebek avıdır bence... ben bunu fırçalarla resmedemedim fakat kelimelerle anlatmaya bir nebzede olsa anlatmaya çalıştım kendimce belki siz bunu tualinize yansıtıabilirsiniz ...sniperla kelebek avı...
münire abla aslında bosna savaşı sniperlarla kelebek avıdır bence... ben bunu fırçalarla resmedemedim fakat kelimelerle anlatmaya bir nebzede olsa anlatmaya çalıştım kendimce belki siz bunu tualinize yansıtıabilirsiniz ...sniperla kelebek avı...
Müthiş bir fikir bu.
Soykırımı anlatmaya çalıştığım tablolarımın arasına bunu da katmayı deneyeceğim.
Sevgilerimle
Bilmiyorum soru güzel mi ?
Ama, neden başka konulara da katılmıyorsunuz ?
Başka konularda daha güzel paylaşımlar alabilceğimize eminim Münire ABLA.
bahaddingeylani
03-05-09, 19:48
münire abla eğer sniperla kelebek avı tablosunu çizdiyseniz sergide koyucaksınız bu benim yazdığım hikayeyi yanına asabilirsiniz çok güzel bir fikir olur...
bahaddingeylani
14-06-09, 17:24
münire abla okul biter bitmez istanbula gelicem istanbulda nasıl görüşebiliriz ama iletişim bilgileri atarsanız sevinirim
münire abla okul biter bitmez istanbula gelicem istanbulda nasıl görüşebiliriz ama iletişim bilgileri atarsanız sevinirim
sana forumdan özel mesajla cevap vermeye çalıştım, beceremedim:)
neyse telefon numarası veriyorum. 0535 797 92 02
B.çekmecede yaşıyorum. Buyur gel. Kahve eşliğinde dost ziyaretlere kapımız ardına kadar açıktır.
MUJO TEMİNOVİC
15-06-09, 10:07
sana forumdan özel mesajla cevap vermeye çalıştım, beceremedim:)
neyse telefon numarası veriyorum. 0535 797 92 02
B.çekmecede yaşıyorum. Buyur gel. Kahve eşliğinde dost ziyaretlere kapımız ardına kadar açıktır.
Ablacığım bütün Boşnaklar için geçerli midir? Yoksa bu arkadaşa özel midir? :):):)
Ablacığım bütün Boşnaklar için geçerli midir? Yoksa bu arkadaşa özel midir? :):):)
Mujocuğum. Arzu eden her dost insan için geçerlidir.
MUJO TEMİNOVİC
15-06-09, 17:14
Mujocuğum. Arzu eden her dost insan için geçerlidir.
İnşallah Ablacığım...Ben hayatta iken rahmetli Alija İzeti Begovic'i göremedim.Ama onu yakından gören sohbet eden biri olmanız ve Bosna'ya yaptığınız hizmetlerden ötürü ziyaret ve sohbet etmek isterim tabiki.Bosna'dan dönünce veyahut gitmeden Sizi ziyaret ederim inşallah :):):)
bahaddingeylani
16-06-09, 15:40
münire abla hemen ilk fırsatta gelicem bu cuma okul bitiyor dua edin finali geçelim sağ salim 11 temmuzda bosnaya gitmeyi düşünüyo musunuz yıldönümünde?
münire abla hemen ilk fırsatta gelicem bu cuma okul bitiyor dua edin finali geçelim sağ salim 11 temmuzda bosnaya gitmeyi düşünüyo musunuz yıldönümünde?
İnşallah her şey gönlünce olur. 11 temmuzda Bosna'ya gitmiyorum. Bosnayı, 11 temmuz soykırımı anma yıldönümünü buraya taşımayı amaçlıyorum.
peki resim serginizin yerini ne zaman ögrenebilceğiz bizle münire ablacım
peki resim serginizin yerini ne zaman ögrenebilceğiz bizle münire ablacım
Sevgili dedeicka, konuyla ilgili detaylı bilgiler, önümüzdeki günlerde duyurulacaktır.
Sevgilerimle
borostican_duygu
17-06-09, 09:15
yüreğine sağlık arkadaşım... Gerçekten çok hoş bir yazı olmuş...
münire ablacım selam.. ilk defa yazıyorum sana ve konuşma fırsatı buluyorum :) gerçekten yürekten tebrik ediyorum seni :) yaşadıklarına rağmen bu işin peşini bırakmamak ve hala elinden gelenin fazlasıyla yapmaya çalışmakk harika birşey.. Ne bilim düşününce insan kendini senin yerine koyunca bile tüyleri ürperiyor ... Okuyunca bile mahvoluyor değil onları yaşamak , gözlerinin önünde olması..!! Tehtidler , ölümler , kaybedilenler , insan gibi görünen ama insan olmayan caniler bunları yaşamak bu çok farklı birşey.. Hemde kadın başınıza.. Bu cesaret muhteşem.. Gıpte ediyorum size :) Gazeteciliği okumayı seçmediğim kazandığım halde gitmediğim için çok üzüldüm :( ben hayatımı ertelerken dünyada nele oluyor.. Bunları düşününce bi hiç olduğumun farkına varıyor ve neden yaşıyorum diyorum kendi kendime :S kitaplarınızın olduğunu yeni duydum yani okuduğumda öğrendim. Ustamla bi konuşacağım eğer o bulabilirse bende istiyorum ve muhakkak okuyacağım.. Geçen sene yapılan 11 temmuz sergisinde ben yoktum. Sitelere üye olmadığım için böyle bir konudan bu tür yapılımlardan habersizdim.. Fakat bu sene yapılan sergide bende olmak istiyorum :( Ve sizi ziyeret etmek böyle net yazışmalardan değilde yüz yüze konuşmak dinlemeyi çok istiyorum ...
SaygıLarımLa...
Münire ablacim sergin hakkinda hala bir açiklama yapmadin çok az bir zaman kaldi merakla bekliyoruzz
Münire ablacim sergin hakkinda hala bir açiklama yapmadin çok az bir zaman kaldi merakla bekliyoruzz
Canım, Bayrampaşa'da konuyla ilgili duyuru bir kaç gün içerisinde yapılacak.
münire ablacım senle konuşma fırsatımızın olmamasına rağmen senin forumdaki her yazını merakla takip edip okuorum
srebrenica soykırımı hkkında sizinle kouşmk çok isterim gçmişimizi ve uğradığımız o hksızlıkları bana en doğru biçimde siz aktarrsınız umarım grüşürz
BSN için ve srebrenica için yptığınız faaliyet ve fedakarlıklar göz ardı edilemeycek boyutta bunlar için size minattarız sevgiyle kalın grüşmek dileğiyle.....
münire ablacım senle konuşma fırsatımızın olmamasına rağmen senin forumdaki her yazını merakla takip edip okuorum
srebrenica soykırımı hkkında sizinle kouşmk çok isterim gçmişimizi ve uğradığımız o hksızlıkları bana en doğru biçimde siz aktarrsınız umarım grüşürz
BSN için ve srebrenica için yptığınız faaliyet ve fedakarlıklar göz ardı edilemeycek boyutta bunlar için size minattarız sevgiyle kalın grüşmek dileğiyle.....
Teşekkür ederim Binoo. Ben de sen gibi kişileri tanımaktan mutluluk duyarım. Sevgilerimle
hasangulmez
15-08-09, 11:36
benim bir türk olarak sizden bir ricam var lütfen Türkiyede televizyonlara falan çıkın bosna gerceklerini anlatın insanlar unutuyor ben A.İzzetbegoviç dedigimde o kim diyolar zoruma gidiyor su anda basımızda arap hayranı olan bir parti var ama sizde aktif olun çünkü bosnaklar filistinliler gibi degil yangelip yatmadılar kanlarıyla zafer kazandılar
benim bir türk olarak sizden bir ricam var lütfen Türkiyede televizyonlara falan çıkın bosna gerceklerini anlatın insanlar unutuyor ben A.İzzetbegoviç dedigimde o kim diyolar zoruma gidiyor su anda basımızda arap hayranı olan bir parti var ama sizde aktif olun çünkü bosnaklar filistinliler gibi degil yangelip yatmadılar kanlarıyla zafer kazandılar
münire ablamız Bosnayla ve boşnaklıkla ilgili yapabileceği herşeyi yaptı.çeşitli programlarada çıktı,kitapta yazdı,resimde çizdi...elinden gelen tüm çabayı gösterdi.forumu birazcık altüst ederseniz konuları görürsünüz Sn.hasangülmez.
hasangulmez
17-08-09, 08:43
sayın ekka tmm özür dilerim ben kötü niyetle söylemedim ama yanlıs anlasıldım galiba siz böyle yazınca sanki ben münira hanım hic bisey yapmamıs dedim gibi hissettim ama size kırıldım bu kadar sert olmanıza gerek yoktu
sayın ekka tmm özür dilerim ben kötü niyetle söylemedim ama yanlıs anlasıldım galiba siz böyle yazınca sanki ben münira hanım hic bisey yapmamıs dedim gibi hissettim ama size kırıldım bu kadar sert olmanıza gerek yoktu
estağfurullah efendim ne kızması.siz yanlış anladınız.sadece sorunuzu ben cevapladım.sorunuza açıklık getirdim de diyebiliriz :)
Merhaba Münire Abla! Bosnadaki güncel siyasi eğilimleri, siyasi partileri, parti liderlerini değerlendirebilir misiniz? Buna birde Bosna' daki aydınları ekleyelim. Bosna' da halka ışık tutacak halk önderleri mevcut mu? Mevcut siyasetçileri, mevcut siyasetçilerin kapasitelerini Aliya İzzet Begoviç' le kıyasladığımızda ortaya çıkan tablo rahmetli Aliya İzzet Begoviç' e saygısızlık mıdır yoksa emanet emin ellerde midir?
Münire Abla nerede? Siteden mi ayrıldı?
Münire Abla nerede? Siteden mi ayrıldı?
Selam
Üye olduğum ilk ve son siteden ayrılmadım. Buradayım.
Ancak geçtiğimiz günlerde bir teknik sorun yaşadım ve yeniden üye olma işlemlerini yapmak zorunda kalınca, münire değil de munira oluverdim:))
Sevgilerimle
Sjeća li se možda Munira djevojke iz Sarajeva po imenu Sabina Dacić?
Sjeća li se možda Munira djevojke iz Sarajeva po imenu Sabina Dacić?
İako nisam sigurna, sjecam se male Sabine:)
Medutim postoji i mogucnost sa slicnim imenima i prezimenima.
Jer Sabina koju se ja sjecam, oni su bili iz Sandzaka.
Da mala plava Sabina (sada vise nije mala) :) To mi je sestra :)
hasangulmez
15-10-09, 13:20
ya arkadaslar benim bir sorum olacak size sacma gelecek ama merak ediyorum bosnada veya eski yugoslav devletlerinde bircok insanın soyadı iç le bitiyor bunu anladım ama bazıları bu sekilde bitmiyor mesela bosna futbol takımının oyuncusu var edin dzeko örnegindeki gibi bu ayrım nasıl ve neye göre yapılıyor bu soru belki size komik gelecek ama hep merak ettim
Kisisel bir soru olmadigi icin ben cevap vermeye calisayim.
-ić eki o soyadi tasiyan kisinin belli bir sulaleye ait oldugunu gosteriyor. Ornegin, kisinin soyadi Ibrahimović ise o kisinin Ibrahim'in sulalesinden geldigini anlayabiliriz. Bunu Turkiye'deki -oglu ekine benzetebiliriz.
Peki ornekteki Ibrahim kim dersen, bu soruyu tarihcilere birakalim derim :)
Yani demek istiyor MoHiKaNaC - iç eki - oğlu demektir. Ama herkes - oğlu ekiyle biten soyadı taşımak zorunda değildir. İşte - iç ile bitmeyenleri bunlar teşkil ediyor. MoHiKaNaC yukarıda sorduğum soruyu cevaplandırabilir misin? Bir de bu kadar güzel Türkçe' yi nerden öğrendin anlatırsan? Ben şimdi Almanca öğreniyorum, yabancı dil öğrenmeyle ilgili tavsiyelerin var mı? Ne tavsiye edersin?
hasangulmez
16-10-09, 09:16
cevap verdiginiz için tesekkürler bir sorum daha var bosnakça sırpça veya hırvatça aralarında çok fark varmıdır yani bunlardan birini bilen digerinide az çok anlarmı ben biraz baktım aralarında pek fark yok gibi yani merak ettigim bir insanın konusmasından bosnakmı veya sırp hırvat oldugunu anlayabiliyormusunuz
Hırvatlar' la Sırplar' ın konuşmaları daha kaba duyuluyor.
hasangulmez
17-10-09, 09:37
türkiyede mesela bir karadenizlinin sivesi hemen belli olur veya dogulu birinin sivesi kıbrıslıda anlasılır kastettigim buydu yani bosnak hırvat veya sırp bu sekilde anlasılabiliyormu bide hep merak etmisimdir bosnada kimliklerde kimin bosnak hırvat veya sırp oldugu yazılıyormu yani savastan önce bir sehirde her milletin kendi mahallesimi vardı okullar nasıldı karısıkmıydı yoksa ayrım varmıydı
Yani demek istiyor MoHiKaNaC - iç eki - oğlu demektir. Ama herkes - oğlu ekiyle biten soyadı taşımak zorunda değildir. İşte - iç ile bitmeyenleri bunlar teşkil ediyor. MoHiKaNaC yukarıda sorduğum soruyu cevaplandırabilir misin? Bir de bu kadar güzel Türkçe' yi nerden öğrendin anlatırsan? Ben şimdi Almanca öğreniyorum, yabancı dil öğrenmeyle ilgili tavsiyelerin var mı? Ne tavsiye edersin?
Bosna'daki guncel siyasi olaylara yonelik sorunuza daha sonra cevap vermeye calisirim. Kisaca anlatilabilecek bir konu degil ve sunda buna pek vakit ayiramam.
Turkce'ye gelince, Bosna Hersek'teki savas sirasinda, yani 92-96 yillari arasinda Turkiye'de kaldim ve Turkce'yi de o donemde ogrendim :) Yabanci dil ogrenimine gelince tavsiye vermek hic kolay degil. Ben Turkce'yi sokakta ogrendim. Yanlarinda kaldigimiz akrabalar Bosnakca'yi az konusuyordu. Benim yasitlarim hic konusamiyordu ve etrafimda genellikle Turkce dinliyordum. Tabi, kucuk yasta cocuklarin beyni sunger gibidir, kolay ogrenir kolay unuturlar. 12 yasindaydim Turkiye'ye geldigimizde ve hic zorlanmadan bir kac ayda Turkce'yi soktum. Okula baslayinca da (normal devlet okulu) sinifin en iyisi oldum (hava atmak gibi olmasin). :tongue:
vBulletin v4.0.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.