Orijinalini görmek için tıklayınız : izmirliler izmirin boşnak köylerine ulasımı tarif edelim.
ilk önce ben başlayacam doğal olarak.
ben babamın zamanında yasamış olduğu köyümüzden başlayacağım .
İZMİR URLA NOHUT ALAN KÖYÜ.
İZMİRE MESAFESİ 60 KM DİR URLAYI GEÇTİKTEN SONRA SOĞUK KUYUDAN SONRA GELİYOR KÖÇÜK BİR BOŞNAK KÖYÜDÜR. ÇEŞMEYE 15 KM UZAKLIKTA ETRAFI ÇAMLARLA ÇEVRİLİ BİR KÖYDÜR .KÖY HALKI GENELDE KAVUN VE NOHUT EKEREK GEÇİMİNİ SAĞLIYORLAR. GENÇLERDE HER YERDE OLDUĞU GİBİ ŞEHİRDE YAŞAMAYI TERCİH EDİYORLER. KÖYDE SAFİ BOŞNAK HALKI MEVCUTTUR . KÖY ZAMANINDA PIJOLE POLJEDEN GELEN AİLELER TARAFINDAN YERLEŞİM ALANI HALINE GETİRİLMİŞTİR.
BU KÖYE NASIL GİDİLİR ?
İZMİRDEN ÇESMEYE GİDERKEN EĞER ESKİ YOLDAN GİLİRSE DEDİĞİM GİBİ URLAYI GEÇİP UZUN KUYUDAN BİR SONRAKI MEVKİDE YER ALMAKTADIR. EĞER OTOBANDA GİDENLER İÇİN İSE ZEYTİNELİ GİSELERİNDEN ÇIKIP YOLUN SAĞINDAN DEVAM EDİP 1 KM SONRA SAĞ KISIMDA BULUNAN KÖY NOHUTALAN KÖYÜDÜR. KÖYÜN KARSISINDA DİNLENİP BİR CAY İÇMEK , YEMEK YEMEK , KAHVALTINIZI YAPMAK İÇİN BOŞNAK OĞLU RESTORANT SİZLERİN HİZMETİNİZDEDİR. BİR BOŞNAK KÖYÜNÜ KISACA BU KADAR ANLATA BİLDİM DİYER KÖYLERİDE İZMİRLİ ARKADAŞLARDAN BEKLİYORUZ PAYLASALIM Kİ İZMİRE GELİNDİĞİ ZAMAN BOŞNAKLARIN KÜLTÜRLERİNİN HALA YASATILDIIĞINI SERGİLİYELİM . KÖYLERİMİZDE DİYER KÖYLERİ SİZ ARKADAŞLARIMIZDAN BEKLİYORUZ. HALİLBEYLİ,ÇAKMAKLI ,ÇİÇEKLİ,ZEYTİNALAN VB GİBİ KÖYLERİMİZİİ...
kali? lijepa
09-07-06, 21:30
ben halilbeyli köyünü anlatıım çok sakin bir köydür halkı saddece boşnaktır hattta uçan kuş bile boşnak desek yeri var insanları çok sıcaktır e zaten boşnak olupta sıcak olmamasınn mümkünatı yokk çokta misafirperverlerdr geçimlerini çiftçilik gibi şeylerle salıorlar boşnak adetlerinide çok güzel süürdürüorlar dildede nerdeyse herkes boşnakça konuşuor türkçe pek nadir konuşulurr.
bu köy izmire 1 saat kadar uzkta kalıorr buraya gitmek için önce kemalpaşaya gitmekk gerekli daha sonrada zaten halil beyli köyü yakın oraya herkeste bilirr bütün arkadaşların gitmesini tavsiye ederim....bu arada nohut alan köyünüde çok güzel anlatmış serken saolsunn
İzmirin en eski Boşnak Köylerinden, Çakmaklı Köyü, benim köyüm...
arkadaşlar böyle anlatmakla olmuyor bana kalırsa bu siteden izmirde oturan birçok kişi de var tanışma kaynaşma amaçlı geziler düzenlesek daha iyi olmaz mı??
bencede bu köylere bi gezi olayları olsa çok ii olur?
40-50 kişi toplansak eş dost bi otobus kiralamaya bakar iş!
çok neşeli birşey olur bnce!
gelin abi,,gelin,,
daa o kadar çok yer varki izmirde,,
mesela zeytinalan köyü,,inanılmas çok boşnak vardı,,hala da var,,ama köyün değerini anlayan bazı boşnak olmayan insanlar da yaşıo,,ama köyde hala boşnak insanlarının ezici üstünlüü var ,,,hemde ulaşım çok kolay,,
hatay üçkuyulardan otobüs ve dolmularla ,, çok rahat şekilde ulaşabilirsiniz,,
isteyen rehberlik edilir,,:D:D:D
bu arada,,annem nohutalan,,babam zeytinalanlı olduundan dolayı,,çok şanslıım,
isteyene iki köyde gezdirilir..
benim dedemde halilbeyli köyünden baboviç
turgutludan halilbeyli köyü daha yakın arabayla 5 dakika
sevgili kaliç ljepa'nın dediği gibi burada herkes boşnak,bir tane bile yabancı yok çünkü burada yabancıya toprak satışı yok.
buradaki boşnaklar daha çok hersek ve bosnalı.çok şirin bir köy çok.
valla nohutalan köyünü o kadar güzel anlatmışsınki bir izmirli olarak bu yakınımızdaki değerlerin farkına varamıyoruz. En kısa zamanda gidip görmek lazım nohutalanıda halilbeyliyide..
bende izmirliyim izmirin buca semtinden bucayıda biz hakim aldık nezirler olarak nohutalanda akrabalar var oranın muhtarı bızım enişte oluyor:) halam oraya evlendi izmirde de cok var boşnak ama kopuk hepsı ayrı ayrı yerlerde yaşıyolar
bende izmirliyim izmirin buca semtinden bucayıda biz hakim aldık nezirler olarak nohutalanda akrabalar var oranın muhtarı bızım enişte oluyor:) halam oraya evlendi izmirde de cok var boşnak ama kopuk hepsı ayrı ayrı yerlerde yaşıyolar
haklısn ya,izmirde çok boşnak var ,,ama arada irtibat yok,,kurmaya çalışan da yok ...
şu anda forumu amacı dışında kullanacak olabilirm,,şimdiden özür dilerim eğer öle olursa..
sercan_35 isimli kullanıcıya,,
nohutalanlıyım yazmmışın,,benim annemde nohutalanlı,,ve büük ihtimalle akrabaız,,:D:D
çünü orası ufk bir yer ,,ve herkes akraba,akraba olmasaalar bile akrba kadar yakınlar birbirlerine,,
benim msn: emrah_5356@hotmail.com
istersen konuşalım,,ok??
bu arada,benle konuşmak isteyen boşnk kardeşlerim de ekleyebililer,,
bijelo dugme
13-12-06, 14:20
Uzun yıllar İzmir civarında okumama rağmen boşnak köylerini bilmediğim için üzülüyorum. Eğer bir aksilik olmazsa yılbaşı ve bayramda İzmirde olacağım. Oradaki Boşnak köylerinede gitmeyi düşünüyorum. Ayrıca Bucada da akrebalarımızın olduğunu biliyorum. Vakti zamanında Nazif diye bir amcamız gelirdi sürekli buraya. Uzun yıllar önce oda vefat etti. Belki şuan forumumuzda torunları yazıyordur. Buca civarında oturan varsa tanıması alzım.
Bayramdan önce düğün yok mu İzmirliler ? 29-30 aralık gibi güzel olurdu bizim için. Boşnak börekçisine de uğramadan olmaz heralde. Mutlaka orda da bir Boşnak böreği yiyeceğiz.
?ZM?RL? KAL?
13-12-06, 20:31
niye sadece köyler ki camdibi ve altındağ da zamanın da sadece boşnaklarıon yaşadıgı bir yerdi fakat nüfus ün artması, dogudan ve makedonya dan göçenler olmasıı,, camdibini tamemen degiştir di dedemin buraları anlatmasıı bana o kadar tuhaf gelio ki ' yok burdan dere gecioo du yok burda koyun otlatılır dı 'vs,,, vs,, dedemler crna gorsaya dan camdibi ve altındaga ilk gelen boşnaklardan bu civardaki bütünn boşnaklar dedemi tanırr... nohutalan da da halilbeyliden de sorsanız SÜLEYMAN KALİÇi tanıyonmu diee . mutlaka bir kaçı tanırrr.. sevgiler
çamdibinde annemin amcası oturuyordu.eski boşnaklar muhtemelen tanıyorlardır.camcı bayram derlerdi amcamıza.o da rahmetli oldu birkaç sene evvel.
arkadaşlar bergamalı boşnakları unutmuşsunuz,bergama'da da çok boşnak yaşar.nasıl ulaşabileceğinizi tam olarak bilmiyorum ama yanlış hatırlamıyorsam bergama'ya sefer yapan otobüsler var.
kali? lijepa
14-12-06, 11:50
Uzun yıllar İzmir civarında okumama rağmen boşnak köylerini bilmediğim için üzülüyorum. Eğer bir aksilik olmazsa yılbaşı ve bayramda İzmirde olacağım. Oradaki Boşnak köylerinede gitmeyi düşünüyorum. Ayrıca Bucada da akrebalarımızın olduğunu biliyorum. Vakti zamanında Nazif diye bir amcamız gelirdi sürekli buraya. Uzun yıllar önce oda vefat etti. Belki şuan forumumuzda torunları yazıyordur. Buca civarında oturan varsa tanıması alzım.
Bayramdan önce düğün yok mu İzmirliler ? 29-30 aralık gibi güzel olurdu bizim için. Boşnak börekçisine de uğramadan olmaz heralde. Mutlaka orda da bir Boşnak böreği yiyeceğiz.
boşnak börekçisine gidiceksen urlada var süper bi yer bide yine urla yolu üzerinde kalabakta var buralara uğramadan geçme:):):):)
grande_amore
14-12-06, 15:50
süper bişe yaa.ben bosnak degilim ama türkiyemde biri bosnagım diyince ona daha bi sempatiyle bakıyolar.valla vatanımla gurur duyuyorum.. başka bi ülkede böyle bişe göremeyiz.resmen farksız olmuşuz.birbirimize saygılıyız seviyoruz..her koyu türk kadar her bosnakda vatanını cok seviyo.gurur verici bi tablo :)
?ZM?RL? KAL?
23-12-06, 18:37
çamdibinde annemin amcası oturuyordu.eski boşnaklar muhtemelen tanıyorlardır.camcı bayram derlerdi amcamıza.o da rahmetli oldu birkaç sene evvel.
arkadaşlar bergamalı boşnakları unutmuşsunuz,bergama'da da çok boşnak yaşar.nasıl ulaşabileceğinizi tam olarak bilmiyorum ama yanlış hatırlamıyorsam bergama'ya sefer yapan otobüsler var.
SENİN ANNESİNİNİ AMCASI MERSİNLİ DE Mİ CAMCI DÜKKANI VARR BİR DE OGLU SELAHHTİİN Mİ EGR DEDİGİM KİŞİLERSE SENİNLE AKRABAYIZZ:eek: ;) :p ama bende derecesini bilmiyorum:( :( bizim sülonun :D dedigine göre onlarla akrabayızz;):12:
merhaba arkadaşlar.ben izmir ödemiştenim.ödemiş karakova köyü.bizim köyümüz de tamamen boşnak ama köyde artık genç kalmadı.herkez dağıldı.buralara yolu düşen olursa memnuniyetle ağırlarım.hepinizi bekliyorum.
SENİN ANNESİNİNİ AMCASI MERSİNLİ DE Mİ CAMCI DÜKKANI VARR BİR DE OGLU SELAHHTİİN Mİ EGR DEDİGİM KİŞİLERSE SENİNLE AKRABAYIZZ ama bende derecesini bilmiyorum bizim sülonun :D dedigine göre onlarla akrabayızz:12:
evet bahsettiğim amcamız mersinlide oturuyordu.aslında bunun üzerine gitmek isterim tam olarak kendini tanıtabilirsen:) sizin sülo kim bir de onu tanıtabilirsen tam süper olacak:) insanın akrabalarını bu şekilde tanıması aslında üzücü bir olay ama geç de olsa tanışacağız.bunun için çok mutluyum:)izmirde kuzenlerim de var bu arada,egekentte oturuyorlar.belki onlarla görüşebilirsin.hatta kuzenlerimin babaannesi çamdibinde oturuyor,belki de siz çoktan tanışmışsınızdır ama akraba olduğunuzu bilmiyorsunuzdur.çok heyecan yaptım şimdi,cevap bekliyorum en kısa zamanda:):):)
alican hadzibuli
07-01-07, 18:12
arkadaşlar düzenleyelim bikaç gezi yaa hem tanışırız izmirliler birlik oluruz hepimiz
?ZM?RL? KAL?
10-01-07, 20:41
yaa böyle olmuyacakk tanışamıya cazz kii nasıl anlatayımm zaman gerciyorr sen bir gün buraya gine bakarsan bosnak434@hotmail.com ekle daha rahat olurr
buljubasic35
21-03-07, 00:29
Manisa Turgutlu da baya bi bosnak var ve bosnak hersek türkleri adinda bi dernek olmasi lazim
halibeyli tam bi bosnak köyüdür eskiden hic türkce konusulmazdi gidince yabancilim cekerdim simdi nasil bilmiyorum ulasimi da turgutludan 5 dakka dolmus ile civarda bi kac tane daha bosnak köyü olmasi lazim
crne_junack
28-03-07, 11:02
bende izmir çamdibi ndenim köyümüzde urla zeytin alan köyü çok güzel bi yer hele şimdilerde dahada güzelleşmiş artık yavaş yavaş şehirleşiyor ama olsun okadar zeytin alandan olan arkadaşlar var sanırım tanışmak isterim oguzhan_baysal@hotmail.com tabi diğer arkadaşlarda eklıyebılır ama zeytın alanlılarla kesin akrabağ çıkarız yani :):):)
Lijepa_Djevojka
29-03-07, 12:59
aaaa benım gözüm seni bı yerden ısırıııoooo amaa du çıkarırım şiımmdiiii :D :D :D yoksaaaa yoksaaa sen benim kuzenimmmisınn? :D canım yıllardır senii arıyodumm sonunda buldumm :D izmırdesin he? bızde ıst beklerımm kuzii gelll :D:P
crne_junack
29-03-07, 16:01
aaaa benım gözüm seni bı yerden ısırıııoooo amaa du çıkarırım şiımmdiiii :D :D :D yoksaaaa yoksaaa sen benim kuzenimmmisınn? :D canım yıllardır senii arıyodumm sonunda buldumm :D izmırdesin he? bızde ıst beklerımm kuzii gelll :D:P
gelıyorum cnm gelıyorum merak etme bıtanecık kuzım benım ama sıze ugrayamıcam sanırım mayıs sonunda ordayım ugrayabılırsem gelırım sıze yoksa artık yaza weya kısa bılıyosun her fırsatta ordayım hehe ozledım kız senı gercı ben sıramı savdım sıra sızde ama bakcaz artık bıseyler :):):)
[QUOTE=bijelo dugme;80651]Uzun yıllar İzmir civarında okumama rağmen boşnak köylerini bilmediğim için üzülüyorum. Eğer bir aksilik olmazsa yılbaşı ve bayramda İzmirde olacağım. Oradaki Boşnak köylerinede gitmeyi düşünüyorum. Ayrıca Bucada da akrebalarımızın olduğunu biliyorum. Vakti zamanında Nazif diye bir amcamız gelirdi sürekli buraya. Uzun yıllar önce oda vefat etti. Belki şuan forumumuzda torunları yazıyordur. Buca civarında oturan varsa tanıması alzım.
ben bucada oturuyorum genelde herkezi tanirim ben kolic sülalesindenim akraban kimlerden tanirim belki:) :)
sebnembozlu
12-11-07, 12:18
evet be4ndde bucada oturuyorum tanıdığım sadece iki boşnak aile var kopuklar yani hemde çoğu boşnakça konuşmaz gençler bilmez bile diyebilirim hele dokuz çeşmeler tarafında nadirdir yani
İzmirin en eski Boşnak Köylerinden, Çakmaklı Köyü, benim köyüm...
bende çakmaklı'lıyım.izmir yenı foca arabasına bınersınız ve cakmaklı koyu onunde ınersınız bu kadar kolay...fakat ındıktenn sonra bıras koyun ıcıne dogru yurumenız gerekıyor da bu pek olmas.cunku koydekılerın yuregı dayanmaz yurumenıze :)
bende izmir çamdibi ndenim köyümüzde urla zeytin alan köyü çok güzel bi yer hele şimdilerde dahada güzelleşmiş artık yavaş yavaş şehirleşiyor ama olsun okadar zeytin alandan olan arkadaşlar var sanırım tanışmak isterim oguzhan_baysal@hotmail.com tabi diğer arkadaşlarda eklıyebılır ama zeytın alanlılarla kesin akrabağ çıkarız yani :):):)
rapovic misin :) bende heldic :)
Ben İstanbul da yaşıyorum ama babamlar İzmirde çok akrabamız olduğunu sölüyor ama onlar baya önce göç ettiği için görüşemiyoruz.Eğer İzmirde ramuseva köyünden göç eden Reç lerden varsa akrabayız inş burdan bulabilirim . :)
vBulletin v4.0.0, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.