PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Podgorİca-tİtograd

tuzanin
28-04-07, 22:35
merhaba arkadaşlar aramızda hiç podgorica yani eski titogradtan türkiyeye göç eden var mı acaba,kesin vardır ama bulmak zor...çok aile göç etti özellikle balkan savaşı sırasında ve 25'lerede...akrabalarım da var ama bulamıyorum çünkü şimdiki soyadları farklı olduğu için bulmak mumkun değil

Bayro
14-05-07, 00:23
tuzanin,kardeşim senin hemşerilerin var ama Balıkesir'in Gömeç ilçesinden...İsim vereyi: Cevdet Cengiz,Kemal Cengiz Toptancılıkla iştigal ediyorlar...

tuzanin
15-05-07, 19:18
Sağol Bayro çok teşekkür ediyorum,onlar benim amcalarım sayılır.Her sene onlara gidip ziyaret ediyorum.Onlar 1925-26 yılına göç ettiler.Ama sadece onları biliyorum.Maalesef onların boşnakçası yokken onların kız kardeşler süper konuşuyor.Anladığım kadarıyla orada en çok Kolaşın'lı ve Bjelo Polje'li var.
Ve en sevdiğim şey Gömeç'teki göçmen mezarına gidip dua okumaktır.Onların derdi bitmedi sanki,ah keşke Karadağ'da yatsaydılar akrebalar ve ailesi yanında...ah ah

tuzanin
15-05-07, 19:20
bir de onları nereden tanıyorsunuz merak ettim.

Bayro
15-05-07, 21:30
Ben Gömeçliyim,Balıkesir'de Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeniyim.Tanımam mı Cevdet abinin oğlu Ali,Galatasaray Mimarlık-Mühendislik'i bitirdi şu an sağlık bakanlığı bünyesinde Balıkesir'de çalışıyor.Selamınızı söylerim. Sizle de tanışalım inşallah. b.birdar@hotmail.com

tuzanin
16-05-07, 21:39
teşekkür ediyorum,Ali abiyi hiç tanımıyorum ama babasını Cevdet amcayı tanıyorum,Ankara uzak olduğu için pek fazla gitmeye fırsatım olmuyor.
Başka Podgoricalı'lar var mi acaba...

sefak?yl? bo?nak
19-05-07, 10:31
Biz de Rozajeden geldikLEDİNİÇ

tuzanin
28-05-07, 11:07
Bayro Abi Adalet abla Babyaiç Gömeçten size selam söyledi galiba onun komşusunuz :)